Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

România a pierdut deja bătălia planetară în materie de relansare a turismului după Pandemie

Invitatul dialogului la distanță de pe cristoiuTv de luni, 8 iunie 2020, a fost Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari investitori în turismul românesc, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Mohammad Murad e un om deosebit de atent cu ziariștii. Printre altele domnia sa e în relații amicale cu multe vedete ale presei noastre. Întîmplător sau nu, două dintre sindrofiile organizate de lideri de opinie la care am acceptat invitația de a participa s-au desfășurat la hotelul Phoenicia din București, disponibil pentru astfel de manifestări printr-o întreagă mașinărie corespunzătoare. Generozitatea arătată față de ziariști are ca rezultat o cultivare a domniei sale de către site-uri, televiziuni. N-am nici o îndoială că mulți dintre cei care se atîrnă acum de Mohammad Murad se vor face că nici n-au auzit de el dacă omul de afaceri ar avea la un moment dat probleme cu DNA. Cei care vor recunoaște c-au auzit se vor grăbi să-l atace în numele luptei împotriva corupției.

Nota aparte din relațiile lui Mohammad Murad cu ziariștii și-a pus amprenta și asupra interviurilor pe care i l-a luat presa română de a lungul timpului. Multe dintre cele citite de mine în perspectiva interviului de luni mi-au lăsat impresia că la finele dialogului autorul a așteptat ca Mohammad Murad să-i ceară contul din bancă pentru a-i achita prestația de ospătar care pune întrebări cît mai alintătoare. Spre deosebire de aceștia, interviul cu mine a avut avantajul unei inițiative pur gazetărești. La vîrsta mea doar la Dumnezeu aș mai avea vreun interes personal:
Să-mi dea sănătate pentru a putea să-mi duc pînă la capăt planurile pe care mă iluzionez că le voi îndeplini vreodată.

Pe parcursul interviului Mohammad Murad a susținut că ne cunoaștem. Nu-mi amintesc, dar asta nu e o dovadă că nu ne-am întîlnit o dată sau de mai multe ori. E o dovadă că îmbătrînesc. Am ținut să precizez acest lucru pentru a argumenta că inițiativa interviului a venit exclusiv din partea mea.

De ce am vrut neapărat un interviu cu Mohammad Murad chiar în aceste zile?
Așa cum am mai arătat de mai multe ori, în întreaga Europă, ba chiar și în întreaga lume, s-a declanșat o cursă nemiloasă, sălbatică chiar între state pentru atragerea turiștilor după Criza Coronavirus. Un înalt oficial al UE constata nu fără amărăciune că la nivelul statelor membre ale UE nu există nici o coordonare în privința deschiderii granițelor. Nu există o minimă coordonare nici în materie de măsuri de revenire la normal. Fiecare stat vrea să fure startul pentru ca turiștii din celelalte state să vină să-și facă vacanța în spațiul său.

Concentrarea pe turism se concretizează și în alte măsuri de relaxare incredibile pentru ca turiștii străini și cei interni să-și petreacă vacanța sau cea mai rămas din vacanță într-o anume țară și nu în alta. Petrecerea concediului e una dintre nevoile umane care nu țin de nevoile fundamentale. Prin urmare, turistul va fugi de țările în care măsurile de restricție sînt în floare. El nu merge în concediu ca să i se verifice temperatura la tot pasul sau să ia masa sub clopot, ci ca să se simtă bine, să se relaxeze. În bătălia pentru atragerea turiștilor, multe țări și-au dat seama că marele dușman al revenirii turismului e constituit tocmai de măsurile de restricție. Bulgaria, Noua Zeelandă au anunțat că renunță la toate măsurile de restricție. Pentru că turiștii trebuie totuși în unele țări să treacă prin incomoditățile măsurilor de protecție, în aceste țări se practică seducerea cu diferite avantaje.
Asistăm astfel la o operațiune de atragere a cetățenilor din diferite țări în detrimentul turismului din țările respective de către state interesate în relansarea turismului ca domeniu al economiei.

Printre țările ai căror cetățeni sînt ispitiți de Grecia, Italia, Spania, Turcia, Bulgaria să vină să-și petreacă vacanța în stațiunile din țările respective se numără și România. La un moment dat, pe la Guvern a trecut o adiere de gînd că anul acesta românii vor descoperi turismul intern. Sub acest semn, chiar și cioclii apocaliptici precum starleta Raed Arafat au îndemnat pe români să-și facă vacanța în țară.

Mohammad Murad a fost și este în prima linie a bătăliei duse cu Guvernul pentru a se crea condițiile ca românii să-și petreacă anul acesta vacanța în România. Domnia sa nu numai că a intervenit în spațiul public pentru a deștepta Guvernul din somnul cel de moarte al nepăsării față turismul românesc, dar mai mult a prezentat premierului Ludovic Orban propuneri de măsuri pe care statul trebuie să le ia pentru ca noi să facem față bătăliei crîncene din Europa pentru atragerea de turiști. Era normal, știind asta, să-l convoc pe Mohammad Murad la un dialog despre situația tot mai dramatică a turismului românesc după Pandemie și despre deciziile pe care trebuie să le ia Guvernul cît mai repede. Un dialog care – trebuie să recunosc – s-a extins și la alte chestiuni, unele ținînd de omul Mohammad Murad. Depășirea temei – turismul românesc în criza Sanitară – și-a avut rațiunea în surprinzătoarea înțelepciune a interlocutorului. Interviul cu Mohammad Murad a fost printre cele mai bune făcute de mine la cristoiutv, deoarece interlocutorul nu e doar un om de afaceri; e un om de afaceri care gîndește asupra capitalismului românesc postdecembrist și îndeosebi asupra relației dintre clasa noastră politică și capitalismul autohton. Din seria meditațiilor despre năravurile politicienilor noștri în abordarea capitalismului autohton am reținut pentru acuitatea ei această observație:

„Eu am făcut și o analiză a politicianului român, în special a celui care ajunge în funcții. Imediat după ce ajunge în funcție, instalează vreo 40 de consilieri, dintre care jumătate îi spun în fiecare zi: «Șefu, ați fost pe fază, toată lumea vă admiră, cum ați vorbit, cum ați reacționat». Pe ceilalți, din cealaltă jumătate, care nu fac la fel, îi dă afară. Ei nu au consilieri care să spună: «Nu așa stau lucrurile»”.

Despre turismul autohton discuția cu Mohammad Murad a scos în evidență două mari dificultăți care, dacă nu se depășesc, turismul nostru va fi pus la pămînt:

  1. Continuarea restricțiilor în numele pericolului pe care l-ar mai reprezenta Pandemia.
  2. Absența unei intervenții a statului în favoarea relansării turismului.

În privința celei de a doua dificultăți Mohammad Murad mi-a zis că premierul s-a angajat ca joi, în ședința de Guvern, să decidă soluționarea celor patru cerințe principale prezentate de domnia sa în numele patronatelor din turism. Cerințele se găsesc expuse de interlocutor în interviul postat pe cristoiublog.ro.

În privința primei dificultăți, Guvernul a dat deja semnal că nu intenționează s-o înlăture. Atît membrii Guvernului, cît și Cioclii apocaliptici precum Raed Arafat anunță continuarea stării de alertă și după 15 iunie 2020 în numele unui pericol evident exagerat, și cu ajutorul presei miluite.

Rămîne de văzut dacă Guvernul va face ceva pentru depășirea celei de a doua dificultăți. Dar chiar și dacă se vor îndeplini în ședința de joi cerințele patronatelor din turism, turismul românesc a pierdut deja bătălia planetară.

Prin continuare stării de alertă și prin intervenția tîrzie în favoarea patronatelor din turism.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

62 comentarii pentru articolul „România a pierdut deja bătălia planetară în materie de relansare a turismului după Pandemie”

  • Sanchiu Tudorel, silenzio stamba și chelnerul lui Trumpf
    2020-06-04 08:35:00
    ● Îndată ce s-a mai relaxat covidul, distinsul om al legii Mătreață cu Față a ieșit la drumul mare cu dezvăluiri cutremurătoare. Cică i-a pus Dragnea genunchiul pe gât să dea Ordonanță de Urgență cu amnistia și grațierea – dar el, nu și nu. De ce a refuzat, nu precizează nici acum. Îi spunem noi, stimați Republicani.

    Mătreață cu Față s-a pus pe picioarele dindărăt pentru că soarta lui don Dragnetti era pe muchie de cuțit – dacă îi fac pe plac și pică, mă trage și pe mine cu el, a calculat corect ministrul Tudorel.

    Atunci, T. Toader nici gând să-și dea demisia și să spună public că nu poate accepta presiunile PSD asupra Justiției pentru scăparea mafioților. A tăcut mâlc și a fost demis.

    Acum însă, când Dragnea e de un an la căsuța cu capace, hop și eroul să ne povestească cum a rezistat el… Nu mai lipsea decât să-și spună lui însuși, ca Trumpf: „Sanchiu, magistre Tudorel!”.

    Cât despre confesiunile femeii Dăncilă pe același subiect, faptul că nu mai are nicio funcție de partid și de stat mă scutește să mai stric vreo vorbă pe dânsa.

    ● După ce s-a autocarantinat vreo 3 luni în silenzio stampa, ca să nu-i intre covidul în gură, dl Nicușor Dan, candidatul PNL-USR la Primăria Capitalei a glăsuit, în sfârșit, la televizor. Prestația sa a fost lamentabilă: neconvingător, găsindu-și cu greu cuvintele, părând că nici el nu prea crede în ce spune și încercând tot felul de eschive primitive la întrebările directe ale moderatorului. Cel mai rău, nu a oferit o viziune memorabilă a reformării Bucureștiului care să determine un nehotărât să nu stea acasă și să-l voteze pe el, și nu pe primarul în funcție Firea.

    Un PNL aflat departe de acel 40 și ceva la sută din ianuarie și un USR în stagnare la 11% nu pot pretinde că vor face primar al Capitalei chiar și un câine comunitar, dacă e candidatul lor. PMP nu se știe ce va face. Ca să nu mai vorbim de Plus. În schimb, PSD strânge rândurile cu ALDE și Ponta, în susținerea lui Firea. Care Firea, n-a intrat deloc în silenzio stamba, cu trucurile ei populiste gen să nu se mai țină examenele de Capacitate și Bacalaureat și dăm teste la tot cartierul, își întreține bine electoratul.

    În plus, dl Dan vrea să treacă drept independent, nu își atașează imaginea nici de liberali, nici de USR. E greu să obțină astfel voturi politice.

    Spuneam, când dl Orban a anunțat, pe 27 februarie, că N. Dan va fi candidatul comun PNL-USR, că dna Firea nu va mai dormi liniștită. Rectific: în clipa de față, dna Firea poate trage un pui de somn, cu vise plăcute.

    ● Legii privind educația sexuală pentru elevi i s-a pus prezervativ în Parlament cu largul concurs al tuturor partidelor – sexuală a devenit sanitară. Și nici asta nu poate fi transmisă școlarilor fără acordul părinților.

    E de râs, dar un râs care îngheață pe buze. Educația sexuală a puștilor nu se face nici cu acordul școlii, nici al Parlamentului, nici al părinților. Îi „educă” netul și anturajul.

    Subsemnatul am văzut prima femeie goală pe la vreo 12 ani, pe un pix care o dezbrăca atunci când îl întorceai. În zilele noastre, la 12 ani, elevii au adunat în cap o colecție impresionantă de pornografie de toate soiurile, vizionată pe sculele smart cu care îi cadorisesc părinții. Trăiesc într-un univers sexual paralel cu realul. Se masturbează fără să aibă cunoștințe medicale despre acest act și efectele lui.

    Consecințele pot fi cel puțin două, una mai urâtă decât alta: fie, imaturi psihic, se aruncă foarte devreme în viața sexuală reală, fie, dimpotrivă, blocați de sexul virtual, au dificultăți în a trece la contactul normal când vine vremea. Deformările comportamentale provocate de această „autoeducație” sexuală sălbatică pot fi pe viață.

    Prin urmare, niște ore la școală, cu cadre medicale specializate, ar fi menite nu să educe, ci să trateze acei copii inevitabil contaminați de ce e în jur, pe care părinții, din prostie sau nepăsare, nu sunt în stare să-i ajute.

    ● Când văd ce poate să facă Trumpf în America, îmi fuge gândul la ce-ar fi făcut chelnerul lui, Dragnea, dacă ajungea dictatorul României, pe baza „antrenamentului” din 10 august 2018…

    • Da Claudiu spui bine ce spui ,doar insa niste precizari,Dragnila a fost omul sistemului de Dreapta bagat sa distruga Stanga din interior,practic el a distrus PSD din interior,insa Sistemul dupa ce l a folosit,l a aruncat ca pe o hartie igienica in toaleta,desi asta credea ca scapa.Cat despre Trumpf in America,da sunt de acord cu tine,Trump a facut zob America,oricat ar da vina pe Chineji,el maistrul Trump a macelarit America.Insa va avea soarta lui Dragnea(adus de Kremlin la Casa Alba,conform unora care il acuza de treaba asta,din tabara Democrata,este abandonat de toti,de militari,de rusi,de unii din republicanii lui).

  • @EZ, pai…daca oamenii isi doresc asta?! 🙂
    ia sa vezi ce si vor securiza orasele…folosind cele mai noi tehnologii in domeniu, tehnologii care, pina mai ieri, cind erau folosite de state, nasteau reactiuni:))

    daca Noua Lume e adusa pe lume fix de oameni, deci prin vointa lor, deci nefiind impusa, cum sa mai genereze reactiuni?!:))
    e cel mai sanatos mod, fara reactiuni!:)

    cu Statuia Libertatii in brate!… se va construi noua lume:))
    importante sint dorintele oamenilor, or…dorintele oamenilor sint foarte deosebite, pe vremurile astea!:)), dar fix pe masura vremurilor.
    pe oameni de pe vremurile astea trebuie doar sa i lasi sa si implineasca dorintele, ca acolo e cheia, in dorintele lor. privindu le dorintele, privesti vremurile, ca ei s-au nascut fix pe masura vremurilor.

  • Cate ceva despre turismul romanesc. Dupa nspe ani in care Romania a umblat precum musca fara cap si fiecare sef de la ministerul de turism a facut ce l-a taiat capul, e si normal sa avem un turism de tip „Varza”! Daca desteptii care cica se ocupa de turism s-ar duce (nu la shopping) in cateva tari vecine, ar vedea ca acolo exista o viziune, un plan, un ceva, aia urmaresc un scop. La noi e pe „furate” si pe „tunuri”. Acum, ca Romania e condusa de „apocaliptici”, chiar nu exista nici cea mai mica sansa sa se miste ceva in domeniu. Dreptacii astia care conduc stiu un singur lucru: stati acasa si spalati-va pe maini! Cine are asteptari din partea lor, imi pare rau dar e un naiv, pur si simplu!

  • Bai geo, a ajuns blogul asta un fel de cabinet de psiho-terapie pentru tine. L-ai inchiriat? Ca sa stim si noi. Mai ai neamuri pe care sa le aduci sa te „apere”? Nu ti se pare ca esti cam plangacios? Cati ani ai, fratioare, de ai nevoie de „aparare”? Esti din secta „me too”? Fii nene barbat si nu te mai bazai atat! Parc-am fi la gradinita la grupa mica!

    • Bai cibule, nu fa confuzii!
      În ultimele zile, blogul asta a fost pentru mine un fel de sala de judecata în care din cauza bunei tale cunostinte Nikola, am fost acuzat de lucruri mincinoase si tot din cauza ei am fost obligat sa ma apar.
      Stii ce mi se pare mie curios? Ca atunci când Nikola ma ataca zi de zi si certurile noastre ocupau întreg spatiul de postari, nu ai fost deranjat la fel ca acum!
      Fii amabil si abtine-te, fii un lord, asa cum te stiam, si lasa interpelarile astea prostesti care nu te prind!

  • Turismul Romanesc,hai ca ma ia cu ras,suntem nesemnificativi din punctul asta de vedere,din pacate trebuie sa fiu de acord cu Geo,la capitolul asta,chiar daca nu mi e foarte simpatic,cat despre patronii din turism,multi sunt „cu ochi albastrii”,sa fim seriosi.

    • Ma intreb (si de mai mult timp),oare si Murad asta,daca nu ma insel oare,cine o fi prin spatele lui,nu de alta,dar,de regula,in spatele multor”biznismeni” celebri de la noi,de regula sunt altii mai mari si „invizibili” ❓ ❓ ❓ De regula ,cand la noi apare cate un ‘biznismen’ de asta mare,asa,mi se pare ca i un grup in spate si cel care iese in fata de regula e un paravan.

      • Mai Tudy, fara nicio gluma, stii ce apreciez eu la tine cel mai mult? Ca esti un „baiat finuț”, exact cum te caracterizai tu însuti. Si ca nu-l placi nici pe Trump. Pe bune!

        • Iar pe Mohamed Murad îl apreciez si pentru ca este medic si pentru ca se descurca excelent în lumea afacerilor. Fii atent ca el a ajuns la mari performante în mod treptat, nu este neaparat nevoie sa fie asa cum banuiesti tu.
          .
          https://evz.ro/mohammad-murad-in-timpul-revolutiei-am-stat-in-camin-de-frica-f.html

          • Acuma, sper sa recunosti si tu ca stiu si eu sa fiu “baiat finuț”… dar numai cu cei care merita, sa stii! De cele mai multe ori în viata, ai doar de pierdut daca esti „finuț” si cu cei care te calca pe bombeu cu mult tupeu si nerusinare!

          • Eu sunt eu,ce cred aia spun,unii pot sa ma placa,altii nu,nu sunt in nici o „tabara” ,spun ce cred si aia e,cat despre „biznisul romanesc”,eu am dreptul sa ma indoiesc,eu cred(si asta e o parere personala),ca sunt 20-30 de baieti „invizibili”care jongleaza de la revolutie cu banii tarii,si toate afacerile sunt cam ale lor,iar toate biznisurile astea sunt „fatade”,ca si multi „biznismeni” autohtoni care de fapt administreaza banii baietilor.Deci e dreptul meu sa ma indoiesc.Iar cat despre astia care tremurau de frica la revolutie,sau se dadeau mari revolutionari,crede ma ca ma indoiesc profund,am vazut prea multi adepti ai vechiului regim transformati dupa revolutie in anticomunisti feroce,asa ca am dreptul meu de a ma indoi de tot si de toate in tara asta.Sper ca Murad sa fie ce spui tu Geo,dar eu am vazut destui care pe fata se pretindeau intr un fel,si dupa ce au fost luati la bani marunti se dovedea despre ei ca erau cu totul altceva decat ceea ce pretindeau.Asa ca am dreptul de a ma indoi de toata lumea.

          • Eu cred ca ala care scoate si vinde 3 garoafe ,ala care are un mic solar la tara,si scoate 3 rosii,2 dovleci,2 vinete sau 3 castraveti,sau are 2 pomi,sau o mica plantatie de ceva,ala care are o micuta pensiune cu 2-3 camere pe care le inchiriaza,care are un mic barulet sau o mica alimentara la coltul strazii,sau un mic chiosc,ala cred eu ca are biznis pe bune in Romania,restu am dubii,nu cred ca poti face biznis adevarat in Romania(parerea mea personala),daca nu ai legaturi cu Sistemul.Cat despre „biznisul Romanesc”,ce sa spun Sistemul l a creat,Sistemul il omoara,de aia nu am eu nici o strabatere.Pana acum „biznismenii”Romani se luau la intrecere cu printii din Golf in etalarea bogatiei,de se crucea Europa de unde au astia atatia bani, facuti asa repede,acum,cum a venit o criza,gata dau de ceasu mortii ca,vai ,li se duc dracu averile,care nici nu s ale lor,in unele cazuri,multi nefiind decat vatafi ai unor boieri „invizibili”.

  • Băi Geo, nu ai tălică un intrerupător pe undeva? Că ai mai multe postări decît toti ceilalti la un loc.

  • Eu pe 18 am plecat din țară chit că la întoarcere mă obligă să stau 15 zile in carantină. N-are decât să stea Tătaru cu toate neamurile lui înfipte prin ministere acasă.

  • Imi pare rau Geo, dar nu te cred! Iar daca te-as crede ar fi si mai rau: ce motiv ati fi avut sa ne mintiti amandoi atata timp, sa ne inselati increderea, pozand in doua personaje complet straine?
    Atat am avut de spus.

    • Moshule, stai strâmb si judeca drept!
      Despre câte personaje de aici, cunosti matale cine sunt ele cu adevarat? Si despre câte personaje stii cu siguranta ca nu au doua sau mai multe conturi?! Îti face impresia ca acestea ti-au spus vreodata adevarul despre cine sunt ele în realitate?!
      Stii ce ma supara cel mai tare?! Ca ai fost martorul disputelor dintre mine si Nikola, ca ai putut sa observi cu siguranta ca duduia asta este cea care ma hartuieste si nu eu, dar dumneata nu-i adresezi hartuitoarei nicio micuta apostrofare!

      • Si te rog sa faci o diferenta de nuante în ceea ce afirmi! Nu a existat nicio minciuna, ieri, când s-a descoperit legatura dintre noi doi, am spus adevarul imediat, nu am mintit niciunul.
        Si, daca te uiti în urma, poti constata ca am postat amândoi independent, nu am prea interactionat unul cu celalalt, pâna când ticalosul acela de Serban a atacat-o în mod impardonabil si eu a trebuit sa intervin!
        Sanatate!

        • Si apropo de motivul despre care vorbeai.
          Ada posteaza doar de anul trecut, când a avut o lunga convalescenta, a fost obligata sa stea prea mult timp în casa si eu am fost acela care am sfatuit-o sa intre pe blog ca i-ar putea face bine.
          Culmea este ca ea s-a înteles bine cu Nikola…

      • Cunosc ceea ce mi se prezinta. Tu nu vrei sa ii adresez lui Nikola o apostrofare, pentru ca ai sti ca am facut-o de cateva ori pentru lucruri care m-au deranjat personal, tu vrei sa intervin in favoarea ta. Ceea ce nu o sa fac in nici o disputa intre doua persoane aflate pe pozitii de egalitate. E ca si cum i-ai cere cuiva sa-ti puna o pila la profesorul cu care ai examen, obtinand astfel un avantaj incorect fata de colegii tai.
        Iar azi, din motive lesne de inteles, cu atat mai putin am motive sa o fac.

        • E dreptul tau în ultima instanta sa fii subiectiv si partinitor, Moshule!
          Dar atâta timp cât ai intervenit în tot circul asta pe care l-a provocat Nikola, si nu eu, si ai comentat doar asa-zisele mele greseli, dar pe ale Nikolei nu, te asigur eu ca te-ai comportat ca profesorul acela care protejeaza pe cineva.

          • Esti pe cat de insistent, pe atat de incorect: nu am comentat ca el te-a injurat, cum nu am comentat ca tu l-ai dat afara de pe blog!
            La tine am comentat doar ceva ce priveste relatia ta cu blogul si toti cei care posteaza, nu m-am bagat in meciul tau cu Nikola!
            Cred ca am fost destul de clar de aceasta data.

          • Înca ceva si am terminat.
            Moshule, încearca sa-ti imaginezi la ce as fi expus-o pe Ada, daca cei cu care eu aveam dispute politice pe blog si care ma atacau din greu din aceasta cauza, ar fi stiut ca ea este fiica mea. Ada, care a fost mult mai blânda decât mine în a-si exprima pareri politice, si-ar fi atras înjuraturi nu doar din partea lui Serban si a Nikolei, ci din partea a înca o multime de pesedisti care au avut un cui împotriva mea si m-au insultat adesea!
            Ei, ce zici, am facut bine ca nu am zis asa: „stimati postaci, doresc sa v-o prezint pe fiica mea, Ada.
            .

            Sanatosi sa fim cu totii! Si nu uita ca sângele, apa nu se face niciodata!

          • Da bre, te credem, ca si tu ne crezi prostii tai. 😛 Cum ziceai acum vreo trei zile, ca nu stiai cand o injura Cernat pe Ada, ca ti-ai luat o pauza bine meritata. Termina ba cu minciuna asta gogonata, incropita in mers, ca niciun parinte nu si-ar fi expus copilul in halul asta, ar trebui sa fii luat in catuse de acasa, daca ar fi adevarat!

          • NIKOLA-ANDREI,
            .
            Se stie ca pentru SOCIOPATI nu exista tratament, tu nu o sa te schimbi niciodata!
            Si se mai stie ca în cazul tau,ca vina o poarta mediul abuziv în care ai crescut în adolescenta. Uite de-aceea si pentru ca sunt medic, eu te compatimesc din când în când si nu-ti port ranchiuna.
            .
            Bine totusi ca în lipsa celuilalt sociopat, a prietenului tau, Serban, nu mai ai acelasi spor la hartuiri ca înainte!
            .

  • Procesul de Acumulare, din Univers, prevede un trofeu, la final: Daruirea!:)))))
    …si invers!:)))
    Sa mori de ciuda, nu alta!:)))

  • Maestre, v am vizionat filmul cu Apocalipsa vindecatoare:))…
    Ce-o fi fost mai inainte, maestre, proiectul lumii…sau oamenii capabili sa implineasca proiectul?!

    Io zic ca mai intai a fost proiectul. Adica mai intai a fost proiectat Viitorul, proiectat prin teserea intr un Intreg a Dorintelor omenirii.
    Dupa ce proiectul s-a inchegat, s-au nascut oameni capabili sa implementeze proiectul!:))
    asa ca…ce vedem azi pe strazi sint fix oamenii nascuti pentru a implini proiectul, proiectul fiind extrem de clar definit.

    Prin urmare, cu toate ca dumneavoastra va asteptati ca omenirea, dupa pandemie, sa imbratiseze Natura, iubind, …na belea!, ea stie una si buna, proiectul!:)))
    are o treaba, omenirea, sa implineasca proiectul,
    iar proiectul arata fix ca Natura, dar intoarsa pe dos:)), prin urmare cea mai simpla cale prin care poti prevedea viitorul este sa intorci Natura pe dos!, ca asa va arata Viitorul, atunci cind devine realitate…

    altceva mi a sarit in ochi: putinta oamenilor, despartiti de mari si tari, de a intra in armonie. e de speriat, putinta asta!
    atunci cind acesti oameni, sa spunem juma de planeta, intrind in armonie, reusesc sa se agata de…Civilizatie, o vor redesena dupa chipul si asemanarea lor!, implacabil, ca cu procesele armonice nu prea te pui.

    prin urmare ce e fundamental important, si s-a vazut asta, deja, de fapt se vede si acum, pe strazi, e putinta omenirii de a intra in armonie cu extrem de mare usurinta.

    energia care rezulta din aceasta armonie e singura capabila sa nasca Noua Lume.
    asa se va naste Lumea Noua, pe strazi, ca urmare a proceselor revolutionare manifestate la nivel mondial, rezultate din putinta omenirii de a intra in armonie.

    si…cu Apocalipsa. pai…am mai spus, cam toti au impresia ca Apocalipsa e ceva…groaznic!
    asa o fi, nu zic, dar acest ‘groaznic’ era vazut cu ochii unui Sfant! Ioan!:)))
    …cu ochii oamenilor nascuti ca sa implineasca vremurile astea, acest ‘groaznic’ se vede putin altfel, adica arata ca insasi ‘fericirea’ :)))
    deci Apocalipsa e cu fericire, maestre, e cu bucurie multa!:))), …o fi ea bucuria nebunilor, dar tot bucurie e!:))) Asta e faza cea mai tare cu Apocalipsa, ca ea aduce pe lume…Nemurirea! Adica oamenii, ca urmare a descoperirilor stiintifice…vor tinde sa nu mai moara!:))), la o adica le printeaza astia un ficat, pe loc, daca e nevoie:)))
    simplu spus, Apocalipsa va fi…in toi abia atunci cind oamenii vor ride cu gura pina la urechi, de bucurie, in primul rind fiind bucurosi ca a dat norocul peste ei, si nu mai mor!:)))

  • Emil Zmau,
    …banuiesc ca o sa-ti postezi si astazi versurile…
    .
    Daca nu-ti cer prea mult si pentru ca te consider o persoana de încredere, tu, fiind singurul de aici care cunosti numele adevarat al Adei (poate si Moshu, totusi), te rog sa-mi ceri prietenia pe pagina mea de FB, ca sa vezi si ca sa confirmi spusele mele, ca Ada este fiica mea si ca eu nu sunt una si aceeasi persoana cu Ada!
    .
    As vrea sa faci acest gest, nu pentru mine în primul rând, ci pentru Ada.
    .

    • Emil Zmau,
      .
      … poate ai observat ca NIKOLA, care îsi zice acum ANDREI, a revenit pe blog dupa ce a fost blocata si îsi continua hartuiala… fara de care nu poate trai…
      .

  • cunoasterea de sine,…a Civilizatiei, a rinduit, ca fundament al Noii Lumi, comunitatea.
    Comunitatea e Matricea Noii Lumi.

    urmatorul pas al Globalizarii, adica Unificarea, se petrece la nivel micro!, tot asa cum tot incercind sa-l posezi pe Yang, imbratisindu-i esenta, afli ca cea mai adinca esenta a lui Yang e…Yin, adica inima lui Yang!

    Esenta Globalizarii, care e Unificarea, nu se afla la nivel macro, cu s-ar parea, ci fix pe dos, adica la nivel micro.
    ultimul stagiu al desavarsirii Globalizarii se afla la nivel micro!, daia intreaga dinamica a lumii va fi Definita la nivel micro, la nivelul comunitatilor, care vor deveni…Matrice.

  • Maestre, exista o singura batalie planetara, azi, iar ea vizeaza nasterea Noii Lumi. Toate celelalte preocupari reprezinta valuri… in paharele.

  • Consilierii orasului Minneapolis au votat desfiintarea departamentului de Politie al orasului, acesta fiind inlocuit cuit cu o structura civila condusa de comunitate

    genial!

    asta e Samanta noii lumi! din ea va rasari Noua Lume.
    e tare de tot, recunosc!

    asta e viitorul Politiilor de pe lumea asta, structura civila condusa de comunitate.
    o astfel de structura civila se va ingriji in primul rind de…comunitate.
    sa fii parte a comunitatii va fi ceva fundamental in viitorul apropiat.
    Noua Lume incape…intr o comunitate, va incapea in orice comunitate, si va fi in esenta…’ecuatia de miscare a comunitatii’, care…fiind aceeasi, unifica!

    structura noua, civila, a comunitatii, va securiza comunitatea folosind cele mai noi tehnologii existente pe piata.
    qed.

    in viitorul apropiat, ca sa fii parte a unei comunitati va trebui sa respecti…creca la miime! conventiile acelei comunitati.
    comunitatile vor deveni sisteme inchise, autonome. ce se va intimpla cu… turistii? pai…vei putea vizita o comunitate, dar daca si numai daca esti declarat compatibil cu acea comunitate. oricum, dar altfel, accesul iti va fi interzis. pesemne ca asa se vor naste si comunitatile celor care au ‘interzis’ in alte comunitati, fiind chiar exclusi din acestea.
    cum ar veni…ai vrea tu sa stai in…Oradea, dar se prea poate ca sa fii declarat incompatibil cu rinduielile stabilite de comunitatea oradeana.

    important nu va fi sa fii american, ci sa apartii unei comunitati. natura comunitatii cu care te armonizezi va fi definitorie.
    sa fii american va fi un efect!, cauza fiind ca, ante, ai dovedit ca poti fi parte a unei comunitati definita geografic pe teritoriul SUA.

    si in Ro se va intimpla la fel. comunitatea va deveni esentiala, iar acolo, in comunitate, se va defini Armonia in Civilizatie.

    prin urmare se vor desfiinta departamentele de Politie ale oraselor, ele fiind inlocuite cu o structura civila condusa de comunitate, Rinduiala Comunitatii devenind Legea Suprema a comunitatii, toti cei dovediti incompatibili cu rinduiala comunitatii fiind expulzati…automat.

    • Au mai fost niste militii ale poporului. Se stie ce-a iesit. Si acum va fi la fel. Cine uita istoria, risca s-o repete!

      • pai…, tocmai pentru ca au invatat lectia, cetatenii vor da pe mana unuia neutru, securitatea orasului, adica pe mana inteligentei artificiale! :))
        adica intr atit de snur va merge treaba cu securizarea oraselor folosind noile tehnologii, de buna voie!:)), incit inteligenta artificiala va fi chiar iubita!:)

        atunci cind conducatorii de prin lumea mare au inceput sa fie alesi matematic, artificial, s-a definit si capatul acestui drum: artificialul va deveni conducator. asa e in univers, conducatorii definiti artificial se desavarsesc in artificialul care devine conducator.
        daia, peste nitica vreme, conducatorul va deveni ‘inteligenta artificiala’.

  • LOVITURA DE TEATRU:
    .
    ANDREI ESTE NIKOLA!!!
    .
    Aceasta persoana care nu are altceva mai bun de facut pe acest blog decât sa ma hartuiasca pe mine, posteaza acum cu psedonimul ANDREI si continua sa-si manifeste comportamentul de SOCIOPAT, comportament pentru care a fost alungat de pe acest blog!!!
    .

    • HOTUL STRIGA „HOTUL”!!!
      .
      NIKOLA, nu ti-e rusine chiar deloc??? Postezi sub mai multe nume ca sa ma ataci pe mine si, în acelasi timp, ma acuzi pe mine ca am mai multe conturi???!!!
      .

      • TICALOSULE, daca sunt Nikola, sunt doar de 3 zile de cand te-ai milogit sa-l blochezi, NU AM MINTIT UN BLOG INTREG UN AN DE ZILE, batandu-mi joc de toti care posteaza aici si de administratorul blogului!!! 😛 😛 😛
        Sarmana vietate!!

        • Uite ca ai recunoscut mai jos ca esti NIKOLA!!!
          Înseamna ca aveai contul cu numele ANDREI si înainte!!!
          Si vii tu sa ma acuzi pe mine ca am mai multe conturi???!!!
          Ipocrito, esti dusa rau!!!

          • Tu compari un cont care este activ doar de 3 zile si nu a interactionat decat cu tine, cu perpetuarea de mai bine de un an a potlogariei tale Ada/Geo?
            Asta e toata apararea ta??
            Nu te acuz ca ai mai multe conturi, te acuz ca folosesti mai multe conturi si nu de nevoie, ci pentru a-i INSELA pe toti ceilalti de pe blog .

          • Tu NIKOLA-ANDREI, iar minti!
            Ai postari si mai vechi, pe una dintre ele ti-a laudat-o Serban, care, banuiesc ca stia ca ANDREI este NIKOLA!!!
            Bolnavo!!!

          • Chiar asa, turbatule? Ia arata-mi UNA macar. 😛

  • LOVITURA DE TEATRU:
    ADA ESTE GEO!!!!
    Dumnezeule! Nu exista persoana mai mincinoasa, duplicitara si manipulatoare!!
    Pe cati i-a certat pe blog ca nu i-au luat apararea neprihanitei ADA, care era chiar EL!
    L-a dovedit o alta Ada,ieri, probabil chiar de sex feminin!
    RUSINE MAGARULE, ai manipulat si administratorul blogului,sa-i blocheze pe cei care te contestau, pentru ca sa nu iti stea nimeni impotriva!!!
    Culmea tupeului, dupa ce a fost dat in primire ca s-au conectat de la acelasi computer, cu aceeasi adresa de email, s-a repliat spunand ca ADA ESTE FATA LUI!!
    Da, GEO, te credem, pentru ca si noi suntem prostii tai! 😛 😛 😛

    • NIKOLA !!!
      TU ESTI NIKOLA !!!
      De ce te-ar crede pe tine, când TU ai fost oprita de administrator sa mai postezi pe acest blog din cauza comportamentului tau deviant, comportament de SOCIOPAT dovedit pe acest blog???!!!

      • NIKOLA!!!
        .
        Uita-te la tine cum, de un an de zile, nu ai alta treaba pe blogu lui Ion Cristoiu decât sa ma hartuiesti pe mine!
        .
        Esti, deci, o persoana demna de toata încrederea, tine-o tot asa, foloseste-ti toate conturile si ataca din mai multe directii, pentru ca pe acest blog ti-ai gasit tu terenul propice de a actiona ca un BOSCHETAR din cauza TULBURARII DE PERSONALITATE ANTISOCIALA de care suferi!!!
        .

        • NIKOLA!!!
          .
          Esti chiar distractiva, duduie!
          Doar tu sau Serban ai fi putut face afirmatia ca voi, amândoi, m-ati CONTESTAT, si nu ca m-ati HARTUIT fara întrerupere!!! DOAR VOI, AMÂNDOI, niciodata si altii, nu minti ca de obicei!!!
          .

        • Linisteste-te, puiule, du-te si fa-ti o injectie cu plecomazin! 😆

          • Jalnica aratare esti tu, NIKOLA-ANDREI!!!
            De multe ori mi-a fost chiar mila de tine!!!

          • Plegomazin..nu ca s-ar fi prins DOMNUL DOCTOR! 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *