În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

România normală. Rezumat

*Miercuri seara, la două emisiuni care au avut loc cam în același timp:
Raed Arafat spune ca asimptomaticii sunt mai contagioși decât simptomaticii.
Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune ca asimptomaticii au o contagiozitate redusă si că, din contră, simptomaticii transmit.

*Oficialii di Ministerul Sănătății recunosc că testează masiv în focare. Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: Trebuie să aplicăm niște principii de epidemiologie astfel încât să selectăm pacienții care au șansa cea mai mare să fie pozitivi. (Notă: asta cu „șansa să fie pozitivi” sună ca naiba, dar să nu ne încurcăm în chestiuni de gramatică)

*Klaus Iohannis, 5 august: Bucureștiul este în zona verde, cu număr mic de infectări la mia de locuitori, prin urmare copiii pot merge fizic la școală.
Raed Arafat, cu două zile înainte: Bucureștiul este în roșu , numărul infectaților este cel mai îngrijorător din țară, nu mai avem locuri la ATI, este foarte grav.

*Vicepremierul Raluca Turcan: La școală vom face masca să fie obligatorie. Şi pentru copii, şi pentru profesori. Cei care vor prezenta din toamna simptome vor fi dusi de la școală direct în spitale.

Ministrul Educației Monica Anisie, 5 august: Au fost foarte mulţi specialişti din Ministerul Sănătăţii sau medici care s-au pronunţat asupra faptului că sunt asimptomatici copiii. Dar, în acelaşi timp, transmit foarte repede virusul către adulţi.

*Jandarmeria Română s-a mobilizat și distribuie măști și substanțe dezinfectante celor care participă la priveghiul lui Emi Pian și pentru clanul Duduianu.
Au trecut 43 zile de la semnarea contractului și cele 115 milioane de măști nu au ajuns la persoanele defavorizate.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, le-a transmis persoanelor defavorizate să poarte batistă sau fular, dacă nu au bani să-și cumpere maști, pentru că guvernul încă nu le-a achiziționat.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *