Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

România – victimă la modul absolut?

Continui să citesc volumul lui Larry Watts. O tînără absolventă de Istorie, venită să-mi dea un text pentru revistă, îmi dezvăluie, sub dudul de la BAR, că profesorii ei, distinşii noştri istorici, recomandă cartea tuturor studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, drept una peste care nu se poate sări fără riscul de a trece drept semidoct.

Cele auzite mă descumpănesc.
Cum dracu’, ditamai specialiştii să cadă în fund la o asemenea întreprindere tendenţioasă?!

Înţeleg să rămîie impresionate coafezele de lux şi fătucele din presă.
Nu înţeleg să aflu de o asemenea trăire la ditamai profesorii de Istorie, care ştiu să deosebească între o broşură şi un studiu.

Ostilitatea mea faţă de această carte creşte de la o pagină la alta.
Înainte de a-şi croi drum prin păpurişul relaţiei dintre România şi ţările frăţeşti, Larry Watts îşi ia avînt, ocupîndu-se niţel de situaţiunea ţărişoarei noastre dragi în anii 1877-1878 şi 1916-1919.

Ce rezultă din scrierea domnului istoric?
Că ţărişoara noastră scumpă a fost ţinta îngenuncherii de către toate imperiile europene posibile.
Dacă ar fi să-l crezi pe Larry Watts România Mică şi-a croit drum spre România Mare dînd într-o parte şi-n alta cu mîinile şi picioarele pentru a nu prinsă şi violată de statele mai mari sau mai mici din jur.

***
Am dat gata cartea lui Larry Watts. Ajuns la ultima pagină, nu mi-am schimbat opinia izvorîtă din lectura primelor pagini.
O întreprindere tendenţioasă exemplar, în care uluitoarea bogăţie de documente e pusă să slujească o teză.

Asta nu înseamnă că nu voi face emisiunea dedicată cărţii.
Dincolo de teză, cartea oferă numeroase chestii interesante, unele chiar seducătoare pentru publicul nostru ahtiat după emisiuni despre Nicolae Ceaușescu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2

Un comentariu pentru articolul „România – victimă la modul absolut?”

  • „Punctul ZERO – Presa Printre Picaturi” Perfect ! … dar DOAR ATAT ??? ! Vedeti maestre ca a mai scris o carte !? O aveti si pe aceea ??? Ati scris o gramada de cuvinte si nu ati reliefat nimic ! MAESTREEEEE NU ATI EVIDENTIAT NIMIC ! Macar cititi si cartea cealalta ! Poate asa veti scoate ceva in evidenta ! … UN SINGUR LUCRU MA BUCURA : MAESTRUL ION CRISTOIU ISTOVINDU-SE CU STOICISM SI NADUSIND CU OSARDIE … A MAI ISPRAVIT O CARTE AFLATA LA CETIRE ! Halal Monser
    Cu drag,onoare si consideratie … caci „prietenie” aveti destula din partea altora
    *MultaViata*
    *Lupul*Alb*GetoDac*
    *Vicentiu*I*V*
    *Zamolxienii*Zegetini*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *