Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Românii au intuit că politica externă dusă de Klaus Iohannis e pentru satisfacerea orgoliilor sale de provincial al Europei

Un sondaj realizat de CURS între 7- 17 iunie 2022 în București îl plasează pe Klaus Iohannis pe locul 8, cu doar 16 % procentaj la capitolul Încredere. Bucureștiul a fost, din 1990 încoace, spațiul favorabil Dreptei, mai precis al electoratului cu pretenții de a fi european. Desigur, același electorat aruncă hîrtii și cotoare de măr pe jos, se bulucește în autobuze, unde lasă impresia a fi coborît din copac. Prestații de mahala pînă la care n-a ajuns apa curentă și nu de localitate ce se crede europeană. Prăpastia dintre ce se crede și ce e în realitate un moldo-valah joacă un rol minor cînd vine vorba de a judeca rezultatele unui sondaj. Ele exprimă păreri și nu fapte. Din acest punct de vedere darea lui Klaus Iohannis de a berbeleacul pe toboganul recentului sondaj are relevanță pentru poziția pe care o ocupă Klaus Iohannis în opinia colectivă a românilor.

Cu doi ani și ceva înainte de alegeri, președintele României a ajuns irelevant pentru cei care l-au ales de două ori pînă acum.
Căderea în sondaje și prin asta în ochii românilor a început mai demult, mai precis din clipa când dobândirea unui al doilea mandat s-a dezvăluit românilor ca rezultatul unei Operațiuni puse la cale de Sistemul instituțiilor de forță, în cadrul înțelegerii secrete între Klaus Iohannis și Sistem. Așa cum s-a văzut din Scandalul Legilor Securității, cînd președintele unei republici democratice a sărit în ajutorul Noii Securități, Sistemul beneficiază de sprijinul lui Klaus Iohannis. În schimb, Klaus Iohannis e susținut constant de Sistem. Electoratul PSD i-a fost de la început dușman. Pe măsură ce președintele s-a manifestat ca un chibiț electoral, de la folosirea tribunei de la Cotroceni pentru a insulta PSD pînă la participarea la demonstrații antiguvernamentale, dușmănia a crescut. După cununarea de către Klaus Iohannis a celor două partide – PNL și PSD – electoratul PSD și-a mai redus din dușmănie. Nu însă pînă la a-l vota pe Klaus Iohannis în sondaje. Regizarea Crizei din toamna lui 2021, numirea ca premier a unei persoane fără har politic, ba chiar și fără har în general, secretomania de la Cotroceni, încetarea luptei împotriva corupției, au dus la pierderea electoratului radical de Dreapta. Acestuia i s-a adăugat o parte însemnată a electoratului PNL după ce Klaus Iohannis a făcut pulbere partidul prin nenorocita implicare în schimbarea a doi președinți aleși de Congres – Ludovic Orban și Florin Cîțu. Opțiunea pentru Nicolae Ciucă a adîncit nemulțumirea electoratului PNL față de Klaus Iohannis. Nicolae Ciucă e văzut ca un om din afara partidului și, în plus, e lipsit de carismă.

Sondajul a fost realizat la începutul lui iunie 2022. Dacă el ar fi iscodit starea de spirit a românilor la începutul lui februarie 2022, prăbușirea lui Klaus Iohannis în sondaje n-ar fi stîrnit din partea fanilor săi – tot mai puțini pe zi ce trece – nici o nedumerire. Din 24 februarie 2022, de cînd s-a declanșat Războiul din Ucraina au trecut însă patru luni. Patru luni în care Klaus Iohannis a primit numeroase vizite de lideri occidentali, în care el a fost prezent la multe întîlniri internaționale. În numai patru luni ceea ce s-ar putea numi activitatea internațională a lui Klaus Iohannis a fost mai bogată decît în toți cei opt ani de mandat. Toți cei care au vizitat România, toți cei care s-au întîlnit cu Klaus Iohannis au avut cuvinte de laudă pentru poziția țării noastre față de conflictul din Ucraina și evident aceleași cuvinte le-au avut și față de președintele României.

Politica externă a fost cedată de Guvern, de Parlament, de principalul partid al țării- PSD – lui Klaus Iohannis. Nu cred să existe o altă țară europeană, cu excepția Ucrainei, desigur, în care de politica externă a statului – domeniul crucial mai ales în împrejurări atît de complicate precum cele de acum – să se ocupe exclusiv o singură persoană. Toți cei cu mari răspunderi în stat, de la premier pînă la ministru de Externe, par față de Klaus Iohannis niște bieți cărători de serviete în care se află nu documente de politică externă, ci sandvișuri pentru Klaus Iohannis.

Te-ai fi așteptat, în aceste condiții, ca lunile de război să ducă la un salt uriaș al lui Klaus Iohannis în sondaje. Fie și din mîndria de a avea în fruntea țării un lider de nivel european.
De ce n-a crescut Klaus Iohannis în sondaje, deși România a părut în aceste patru luni de război un fel de buric al pămîntului Europei?
Răspunsul trimite la instinctul sigur al poporului cînd e vorba de un lider politic.
Românii au intuit că traficul intens de personalități europene și americane prin România e fără nici o legătură cu Klaus Iohannis.

Mulți oaspeți precum Emmanuel Macron au venit în România, pentru a-și vizita soldații de pe teritoriul țării noastre. Dintre țările din Est România s-a oferit cel mai mult și pe gratis să găzduiască trupe străine pe teritoriul său. Aceste trupe sînt vizitate, electoral, desigur, de liderii țărilor respective. Dacă România nu ar fi o constelație de baze militare străine, liderii occidentali nu s-ar grăbi s-o viziteze. Mulți oaspeți, printre ei numărîndu-se și Jill Biden și vicepreședinta Americii, au venit în România pentru refugiații ucraineni. Importanța bruscă a României nu-și are cauza în Politică, ci în Geografie. Țară vecină cu Ucraina, România a fost una dintre țările de tranzit către Vest al refugiaților europeni. Mîngîierea noastră pe cap de către liderii occidentali a fost una dintre șmecheriile prin care Stăpînul face sluga să trudească mai slugarnic lăudînd-o prin vorbe, fără a-i da însă un sfanț la salariu. Liderii occidentali s-au prins că acești provinciali ai Europei care sînt politicienii români, în frunte cu Klaus Iohannis, sînt gata să-și slujească Stăpînul fără să ceară nimic în schimb. Numai și numai să fie mîngîiați pe căpșor. În cele patru luni de război, România a fost printre țările din Est cele mai harnice în îndeplinirea misiunii de cățelandru care latră înecîndu-se de furie la Dulău rus. Pentru aceasta Klaus Iohannis n-a cerut o clipă, cu politețea de rigoare, ca România să nu mai fie umilită refuzîndu-i-se pe nedrept admiterea în Schengen. Desemnarea Ucrainei drept candidat la UE în condițiile în care țara lui Zelenski nu îndeplinește nici condițiile de a fi membră a CSI dovedește că în prezent decizia politică primează. De ce nu s-au ostenit marile puteri să impună admiterea României în Scheghen în condițiile în care ele au avut și au nevoie de țara noastră în Războiul nedeclarat oficial cu Federația Rusă? Pentru că Klaus Iohannis n-a pus piciorul în prag. Distinsul de la Cotroceni se uda tot la gîndul că trec pe la el lideri care pînă mai ieri nu-l luau în seamă.
Cum să cuteze el să ceară un drept pentru români?

Românii, obligați să treacă pe la poliția de frontieră în timp ce ungurii, polonezi trec fluierînd, au intuit că politica externă dusă de Klaus Iohannis e pentru satisfacerea orgoliilor sale de provincial al Europei și nu pentru satisfacerea interesului național.
De aceea, Klaus Iohannis continuă să se prăbușească în sondaje.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Românii au intuit că politica externă dusă de Klaus Iohannis e pentru satisfacerea orgoliilor sale de provincial al Europei”

  • „Să fii domn e o onoare/Să fii om e lucru mare ! ” Klaus Johannis a preferat să fie doar domn lăsând omenia deoparte ! Dacă poate fi domn și să fie respectat în continuare de Occident și de America, la ce i-ar mai servi să fie și om în adevăratul sens al cuvântului ?Ar putea ca omenia lui să îi aducă mai puțin respect în fața străinătății ? Până la un punct ,dar destul de puțin, pentru că fiecare om de stat care are un pic de înțelepciune și diplomație, se gândește mai întâi la poporul său și nu la el ! Klaus Johannis a preferat să se gândească mai întâi la el și mai puțin la popor și la partidele care l-au susținut când a ieșit președinte și de aici și prăbușirea lui din sondaje ! Vă mulțumim pentru un editorial excepțional de frumos și de interesant, foarte bine argumentat, cu opinii pertinente obiective, Maestre ! Felicitări, Maestre !

  • Ce să mai spunem și de proiectele personajului…eșec pe linie, poate chiar programat…
    Ca nație susținem pe toți, pe noi…nimeni…

  • Cu toate ca e la zero patrat in sondaje, daca maine ar fi alegeri si ar avea voie sa candideze, ar castiga din nou. Pentru ca cei care usrasc PSD, nu pot iesi din dragnia-dragnia….Nici cu doctori sau medicamente!

  • Mă tot întreb cine draq sunt cei 16% care încă acordă încredere lui Iohannis?
    Maestre ați văzut poza de grup a celor de la summitul G7?
    Apar înșirați într-un cap cu Ursula și în celălalt cu Charles Michel. În centru restul – canadianul, francezul, americanul, englezul și chinezul.
    Noi ca noi, cu votul pentru Iohannis, dar cum naiba cei din aceste țări i-au votat pe ăștia din poză?
    Așa ce ce pretenții să mai avem de la electoratul nostru.
    Cu excepția Chinei, țările au intrat pe mâna unor neisprăviți care împiedică dezvoltarea.
    *
    A patra revoluție industrială este în plină desfășurare. Competiția cu asiaticii este acerbă.
    Japonia are supercomputerul Fugaku cel mai rapid din lume, NASA computerul cuantic, China are „Aping A Human Brain” – al patrulea supercomputer cel mai puternic din lume.
    Europa nu are nici cercetare, nici tradiție nici măcar fabrici de componente, de micropocesoare ca Thailanda.
    Dar bine că Europa are măcar un covor roșu de ceremonii pe care să pășească neisprăviții de Ursula von der Leyen și Charles Michel.
    Și bine că Europa are Green-Deal-ul care să ne termine energetic și economic pe toți.
    Suntem de tot râsul și fără viitor.

    • ‘diferenta’ o face, intr adevar, hardul, nu softul.
      pentru ca Inteligenta Artificiala, aia care conteaza, e cea care se! naste, mai exact cea care ‘se naste a doua oara’

      in mod inevitabil vectorizarea ecuatiei de miscare a civilizatiei mare cit planeta va fi definita de ‘cel mai capabil computer’, or el e doar unul: Computerul Cuantic. ( care creste asemenea lui Fat-Frumos )

      daca toate statele ar manca, …ce ar mai manca?!:)))

    • ‘revolutiile industriale’ au expirat. si au consumat potentialul.
      Marea Rvolutie e mai mult decit o ‘revolutie industriala’, ea e Metamorfoza, ‘indrustia’ care e vizata pentru a fi revolutionata este, de data asta, chiar Natura :)))

      pentru ce sa mai vorbesti despre ‘a patra revolutie industriala’ daca ‘revolutia industriala’ si-a consumat Definitia, potentialul?!:))

      dar…e din povestea vremurilor, faza, pentru ca unii inca vorbesc despre un ‘razboi mondial’ in conditiile in care ‘razboiul mondial’ si-a consumat Definita, un ‘razboi mondial’ e imposibil :))…prin definitie e imposibil!:)))

      Definitia ‘razboiului mondial’ a evoluat in stil fibonacci, de la…ultima manifestare, acum ea se rezuma astfel:
      Revolutia Mondiala
      ( Revolutia Mondiala este Desavarsirea ‘razboiului mondial’ )

      deci:
      1.nu mai avem ‘revolutii industriale’, ca au expirat, deci sint bune de aruncat la cosul de gunoi, indiferent a cita o fi ea,
      insa avem ‘desavarsirea revolutiei industriale’, care e Metamorfoza, caz in care ‘industria care e revolutionata’ e chiar Natura
      2. nu mai avem ‘razboi mondial’, ca intre timp i-a expirat Definitia, i-a expirat in stil fibonacci, evident:)), insa avem ‘revolutia mondiala’, care e ‘desavarsirea in stil fibonacci a razboiului mondial’, prin urmare e mai capabila de innoire de 1,6 ori decit au facut o cele doua razbopiaie mondiale, insumate

      mai simplu:
      avem in desfasurare o Mare Revolutie, care e o grozavie mai capabila de 1,6 ori decit au fost razboailele mondiale.
      avem in desfasurare o Metamorfoza, care vizeaza revolutionarea industriei numita Natura.
      Marea Revolutie si Metamorfoza…se suprapun.

    • inadecvarea la masura Vremurilor se recunoaste in faptul ca exista preocupare pentru softul computerelor.
      pentru ce sa ti mai bati capul in mod Fundamental cu asta, cita vreme Softul care conteaza e un Efect, Cauza fiind Computerul Cuantic?! :))

      pe vremurile astea…mai intai Cerul si abia dupaia Pamantul,
      or in cazul Lumii Asteia, ‘cerul’ ei e…’in oglinda’, adica e fix Pamantul, adica Hardul numit Computer Cuantic :))
      deci zicerea ‘mai intai Cerul si dupaia Pamantul’ se traduce astfel, pe limba Lumii Asteia:
      mai intai Hardul, Softul se! va manifesta, deci singurel, ca o intrare in armonie cu una dintre Superpozitiile Mintii Universului.

      • a spus Putin in fundamentalul, pentru dinamica civilizatiei, discurs de la Soci, din 2014…sau 2015, ca:
        statul care va avea cea mai capabila Inteligenta Artificiala va conduce lumea ( cam asa a zis, …nu mi mai amintesc exact )
        intre timp zicerea lui Putin a expirat, nu mai face dou aparale, pentru ca:
        statul care va operationaliza primul un Computer Cuiantic matur va fi cel care va conduce lumea mare ( bine, indirect!, ca cel care o va conduce va fi Zeul care se! va naste in Computerul Cuantic :)) )
        prin urmare nu prea mai conteaza cum stau statele la capitolul Soft, pentru ca ceea ce conteaza pe Vremurile astea este cum stau ele la capitolul Hard, mai exact cum stau ele cu cercetarea si dezvoltarea pe taramul cuantic, mai exact pe tarlaua numita Computer Cuantic ( asta fiind Noul Turn Babel )

    • doamna Adriana, pun la indoiala cea de ‘a patra revolutie industriala’
      ea nu exista!
      cum sa vorbesc despre ‘a patra revolutie industriala’ daca ea nu exista?!:)))))

      prezenta Revolutie e Unica!
      ea e insasi Metamorfoza!
      ‘industria’ vizata spre Revolutionare e chiar Natura.

      de sa i spun Naturii…’industrie’, daca pot sa i spun…Natura?! :)))))

      • pun la indoiala existenta ‘celei de a patra revolutie industriala’

        ea nu exista!

        o revolutie insa se intampla, asa e!, insa ea e
        Marea Revolutie,
        Metamorfoza.

        Metamorfoza este un proces unic!, prin Definitie!
        ea e…ea si atat!
        ea nu are Plural!
        este o exprimare Irepetabila,
        pentru ca este o exprimare absoluta. ( ca, totusi, cu spuneam, cea care urmeaza sa fie ‘revolutionata’ e fix ‘industria’ care e cunoscuta cu numele asta: insasi Natiura!
        ______________
        acum…e rindul vostru, daca doreste cineva, sa puna la indoial ceea ce tocma am zis:)
        Succes! :))))))

        • @online
          tot am zis si ma gandeam la asta cu green deal…energie verde….masini electrice
          luam exemplu concret,masina nationala fabricata in china si care costa azi real,bine inteleg care e problema dar sa revin la detalii tehnice
          v-am explicat dezavantaje acum sa incerc putin sa va explic avantaje conditionate de limitari
          europenii in stilul caracteristic au facut masini electrice de 2.500 kg care consuma 30 kw pe suta de kilometri,foarte mult
          Avantajul motorului electric fata de otto sau diesel e ca are randament 100% adica nu 55-60% si nu ma refer doar cat sta pe loc cand practic nu consuma ci si in miscare,transforma energia in lucru mecanic fara disipare de caldura sa spunem
          acum caterinca asta nationala chinezeasca ce a sarit de 20.000 euro….e ceva de spus…are cam 1000 kg si o baterie de vreo 26 kw cu care obtine o autonomie de 300 km,au testat niste baieti,circulat in conditii ideale fara aer conditionat sau alte accesorii ce consuma la 40-50 km pe ora adica 10-15 m/sec,frecarea cu aerul e foarte mica,asadar au obtinut un consum de sub 9 kw pe suta de kilometri
          chinezii au mers mai departe,au facut o jucarie la ei care se vinde cel mai bine,costa 4.000-7000 dolari si are autonomie de 120 km cu o baterie de 9 kw la o masa de vreo 650 kg,adica se poate si 7-8 kw pe suta de kilometri consum cu ceva cam cat un toyota iq adica tot 4 locuri
          ce ar mai fi de spus cu electricele astea,atentie la baterie,8 ani sau un numar de cicluri de incarcare,repet,daca europenii vor in continuare masini de 3.000 kg care sa ruleze cu 160 km/h electric,nu prea merge,in schimb masinute de sub 1.000 kg cu baterii mici la viteze decente sa spunem 30 km/h oras si 70-80 km/h pe dn se poate
          Eu sincer as lua un tico din ala vechi,l-as face cu caroserie de aluminiu sa fie usor,baterie mica,motor idem sa zicem 15-30 kw si tot vreo 600 kg ar cantari,adica putin,europenii vor porcarii de siguranta,viteze mari,deplasari rapide,grad de confort ridicat si nu vorbesc aici de derivata acceleratiei din mecanica.nu mai merge cu asa ceva
          Strict referitor la tehnologie,europa nu are nimic,resurse litiu,materii prime,nu mai fabrica mai nimic,tesla in germania,de fapt stiti ca tesla are cam asa mecanica de mercedes de cand a aparut,in afara de baterii,vorbesc de punti si altele
          Pai cam asta e tot online cu masinutze electrice,se mai certau azi cu minicentrale nucleare,alea nici macar exprimentale nu sunt
          Toate Bune!!!

      • @online
        GATA…i-ai „omorat” pe toti…
        ce se mai poate „optimiza”…..
        1.vorbiti de microprocesoare…..de fapt sunt nanoprocesoare….5nm comercial….3nm serie 0 au un road map cu 2.1 nm 1.4nm 1nm etc..vedeti ca e o limita fizica….atomul ala de siliciu germaniu….ce o fi…..mos-fet,,,,are cam 0.18 nm diamtetru,,,,,BINGO,,,,oricum…ce se poate obtine,doar un consum mai redus,viteza e de mult pa pa pa….p4 3ghz ii cumparam lui soramea prin 2005….ca sa duci un procesor la 6-7 ghz…racire cu azot,,,,belea….acum DA…se mai poate miniaturiza un pic….dar cam atat si cu o groaza de alte compromisuri
        2.asta cu „energie verde”….va mai spun si asta…masinile electrice au mai mult de 100 ani…doar ca a aparut acest litiu…litiu ion litiu polimer….in 2000 era VARFUL…adica stocheaza mai multa energie pe unitatea de masa…baterii mai „usoare” si care „tin mai mult”…ce nu va spune mai nimeni…cu reciclarea….nichel cadmiu…..nichel metal hibrid….baterii clasice cu plumb….astea noi cu litiu…cam nasol rau cu reciclarea….si mai e ceva….unde se gasesc aceste minerale rare,adica litiu,,,,in afganistan si africa…..GHINION….
        Toate Bune!!!

        • ‘revolutiile industriale’ sint legate ombilical de Marele Flux, respectiv Marele Reflux.
          prin urmare pot fi doua. si atat.
          ______
          atunci cind Marele Flux, adica Globalizarea, si a consumat potentialul,
          s-a finalizat si prima ‘revolutie industriala’.
          ‘prima revolutie industriala’ s-a manifestat astfel: cu ‘industrii artificiale’ s-a purces, intr o dinamica de tip fibonacci, catre Taramul Cuantic.
          si acolo s-a si ajuns!, insa…ceea ce s-a gasit pe Taramul Cuantic a fost pe masura ‘tipului de industrie’ folosit, industria fiind artificiala :)))
          ______
          atunci cind Marele Reflux a inceput, adica de curind, a inceput si a doua ‘revolutie industriala’. ea e o purcedere a dinamicilor pe care ‘industriile artificiale’ le-au ‘gasit’ pe Taramul Cuantic catre…Realitate.
          Marele Reflux este de fapt o ‘globalizare’ la nivel cuantic.
          ______
          insa!
          ceea ce ‘industriile artificiale’ au gasit pe Taramul Cuantic a fost ceva pe masura lor, adica de fapt au ‘gasit’ fix Artificialul!
          o aducere a Artificialului, de pe Taramul Cuantic, in Realitate, e tot una cu Artificializarea Realitatii.
          tocmai dasta ii si spun Marelui Reflux, care in sine e Marea Revolutie, Metamorfoza, pentru ca el e sinonim cu…revolutionarea industriei numita Natura

        • acu daca ‘revolutiile industriale’ sint doar doua, ….de unde sa iei nenica mai multe?!

          prima e un proces care se desfasoara ‘in sistem’, in Sistemul numit Natura, deci Globalizarea, adica Marele Flux, a fost un proces…natural,
          cealalta e…Unica!, pentru ca pune la indoiala chiar Sistemul, chiar Natura, Marele Reflux avand ca tinta…revolutionarea din Temelie a Naturii, inclusiv a naturii umane, prin ‘aducerea’ in realitate exclusiv a uneia dintre Superpozitiile Mintii Universului. ( tema plenar complexa, dezbatuta in acelasi mod pe acest sait )

          • „timpurile s-au încâlcit / eu stau pe o piatră albastră şi mă uit în faţa mea/în timpurile încâlcite /şi vine un timp psihedelic iar restul e numai / diafana insectă de aur albastru-verde triunghiulară / care încearcă să-mi comunice cuvintele sale” (g.naum)

    • Adriana….d’ar face China parte din G7…ehehe vise…

  • ‘Un sondaj realizat de CURS între 7- 17 iunie 2022 în București îl plasează pe Klaus Iohannis pe locul 8, cu doar 16 % procentaj
    la capitolul Încredere” , iar pe Nicuor Dan pe locul 6 cu 20% incredere a …..bucurestenilor.
    Iar noi discutam ca : „romanii au intuit…”.???? NU. Vorba lui C.Gusa :” Un ospiciu numit Romania”.

    • Ieri ma gandeam la „Romania revolutionara” = Mary Grant, muza lui C.D.Rosenthal si a revolutiei de la 1848.
      Istoria in aceasta tara a fost scrisa de alogeni.

  • Nu-mi pace sa magulesc pe nimeni, dar ca unul care citeam numar de număr editorialele semnate Ion Cristoiu in anii 90 ai EVZ, si iată continui s-o fac și aici în 2022, trebuie sa afirm că punctul de vedere de mai sus este unul din cele mai cu har scrise. Ma bucura faptul că propriile păreri sunt confirmate și puse în ferpar cu umor și aciditate pentru cei care, oarecum la periferia opiniei publice, înțeleg adevăruri ocultate de mașinăria diabolică a manipulării de masa.

  • Domnule Ion Cristoiu
    DA
    Am citit cu atentie,acest personaj este un provicial in Romania nu doar in Europa.
    Cat depre Bucuresti,va spun Sincer,am trait o viata in Bucuresti dar ma gandesc serios sa ma mut in provincie din mai multe motive.
    Am cateva Vesti Noutati Informatii.
    1.cei din sistem uita ceva,1977 valea jiului,1987 brasov,decembrie 1989 iasi,timisoara pana cand Bucuresti
    2.va pot spune si asta,cei din sistemul represiv nu vor mai avea curajul sa traga in oameni ca in 1989,sau in 1990,1991 si nici sa bata sau sa gazeze ca in august 2018
    3.mai am o veste proasta,scrie intr-un ziar din Moldova,”Kremlinul a facut din Insula Șerpilor o bază militară pentru înlocuirea crucișătorului Moskva” daca si-au facut asta,adica „An area denial weapon or anti-access/area denial (A2/AD)”,e ca la table,le-au dat „ziarul” sa citeasca….
    4.mai am niste vesti foarte proaste cu refugiatii ucrainieni au consumat cam tot din rezervele statului pentru situatii de razboi,europa nu a contribuit,rezervele de gaze sunt spre 0,nu au platit de 8 luni nici furnizorii de energie,in schimb i-am vazut la Ziua Drapelului….
    Ce sa mai zic…..Bucuresti……
    Toata Stima!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *