Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Rusia poate învinge Ucraina fără a trage un foc de armă. Cu sprijinul neprecupețit al Occidentului!

Dacă ar fi să credem presei occidentale, miercuri, 16 februarie 2022, Rusia va invada Ucraina. Ora n-a fost dată, dar, dacă-i vorba de atacarea unei țări, cel mai eficient e atacul de la miezul nopții. Bănuind că invazia va declanșa un Război nuclear, ca orice Război nuclear, încheiat în cîteva ore, dacă nu mai puțin, tare ne bate gîndul că acesta e ultimul text pe care-l voi scrie și dumneavoastră îl veți citi. Miercuri dimineața, și eu, ca autor, și dumneavoastră, ca cititori, vom fi cenușă.

Pînă atunci să profităm de ziua care ne desparte de Apocalipsă și să încercăm a fi oameni normali, ieșiți din Pandemie cu facultățile intelectuale intacte, în timp ce ziariștii și politicienii occidentali , par a fi fost atinși de un virus al halucinațiilor. Ca oameni normali vom căuta să judecăm cu facultățile mintale intacte, Afacerea numită Criza Ucraina.

Dacă nu înșel, nu cred să mai fi fost în Istoria omenirii o situație grotescă precum cea poreclită Criza ucraineană. De vreun an, Rusia face manevre (pe teritoriul său național) la granița cu Ucraina. Moscova nu vrea ca Ucraina să fie admisă în NATO. De unde și pînă unde a scos Moscova informația că Ucraina nu numai că vrea, dar și că va fi admisă în NATO, rămîne un mister. Un mister la fel de mare ca și răspunsul la întrebarea De unde și pînă unde au scos SUA informația că Rusia va invada Ucraina dacă NATO nu declară în scris că nu va aviza pozitiv cererea Ucrainei de a intra în NATO. Nu exclud posibilitatea ca Rusia să dețină informații secrete despre un plan NATO de admitere a Ucrainei, urmînd ca după admitere Ucraina să atace Crimeea și, prin asta, NATO să intre în război cu Federația Rusă. Așa cum nu exclud ca SUA și NATO să aibă informații secrete că Rusia va invada Ucraina dacă negocierile cu Occidentul vor eșua.

Sigur e însă că, din punct de vedere oficial, Moscova n-a amenințat o clipă cu invadarea Ucrainei dacă NATO nu va declara în scris că nu va accepta cererea Ucrainei de admitere în Alianță. În absența unei declarații oficiale, mișcările de trupe ale Rusiei nu țin neapărat de o pregătire a invaziei. Pot ține de planuri mult mai sofisticate decît cel simplist, anacronic, de invadare a unei țări independente. Eu nu cred că Rusia va invada Ucraina. Nu numai pentru că atacarea unei țări independente ar aduce Rusiei antipatia întregii lumi, dar și pentru că din punct de vedere uman și material costurile ar fi mult mai mari decît cîștigurile. Cu toate acestea, țările occidentale, în frunte cu America, nu contenesc să tragă sirena lui Roaită a unui atac iminent. De regulă, în istorie, atacurile au fost făcute prin surprindere. N-am auzit, cel puțin eu, de atacuri pregătite timp de un an (Rusia a început să maseze trupe încă din martie 2021) și, mai ales, de atacuri despre care vorbește o lume întreagă. Atacuri pregătite timp îndelungat, cu acumulări greoaie de trupe au avut loc în Evul Mediu, cînd pentru a intra într-o cetate trebuia s-o asediezi ani întregi, cu grija de a nu fi opărit cu apă fiartă aruncată de pe ziduri de lelițe cu fusta-n brîu.

Aceasta ar fi o premieră mondială:
Ca o țară să atace altă țară după o pregătire de un an în văzul întregii lumi.

O altă premieră mondială constă într-o situație absurdă descinsă parcă din proza lui Hașek. Liderii occidentali susțin, 24 din 24 de ore, că o invazie e iminentă. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre ei se bat ca să meargă la Moscova, să stea de vorbă cu Vladimir Putin sau să întrețină cu el taifasuri telefonice. Sîmbătă, 12 februarie 2022, după celebra dezvăluire din Der Spiegel că Rusia va ataca Ucraina, miercuri, 16 februarie 2022, Emmanuel Macron și Joe Biden s-au precipitat să-l contacteze pe Vladimir Putin. Între cei doi occidentali s-a instituit și o întrecere care vorbește primul cu liderul de la Kremlin. Fiecare a vorbit cu Vladimir Putin aproape un ceas. Păi ce rost are să mai vorbești atîta cu Vladimir Putin, dacă știi că el oricum va ataca miercuri?

Deși Der Spiegel a scris că Guvernul Federal a fost informat de CIA asupra datei de miercuri, 16 februarie 2022, cancelarul Germaniei merge marți, 15 februarie 2022, la Moscova. Și culmea, Vladimir Putin îl primește, deși, dacă ar fi să credem Der Spiegel, marți, Putin va fi ocupat pînă peste cap cu ultimele pregătiri ale invaziei.

În Istoria omenirii, o țară amenințată cu invazia se pregătește de invazie și, mai ales, strigă în cele patru puncte cardinale, Săriți, ne invadează! Ucraina din ultima vreme n-a lăsat impresia că se pregătește de o invazie iminentă. N-a mobilizat, n-a săpat tranșee, n-a construit adăposturi antiatomice, n-a distribuit populației măști de gaze. Toți cei care se întorc de la Kiev – cu excepția ziariștilor occidentali – susțin că aici viața se desfășoară normal.

De regulă, cînd o țară vrea să invadeze o altă țară amănuntele privind acțiunea sînt ținute în mare secret. Cum Rusia e condusă cu o mînă de fier de Vladimir Putin, fără discuție data și felul atacului sînt în capul lui Vladimir Putin. Dacă am lua în serios campania dusă de marea presă occidentală, amănuntele invaziei și, mai ales, cele ale Planului post invazie – sînt la dispoziția tuturor agențiilor de spionaj din Occident, unele chiar pițifelnice. În cazul unor războaie (invadarea Ucrainei înseamnă război) data și planurile de invazie sînt secretele pentru care se dau peste cap să le afle agențiile de spionaj. Data începerii unei invazii, de exemplu, poate fi obținută doar de o sursă adînc acoperită din anturajul lui Putin. Admițînd că sursa ar pune mîna pe un asemenea secret, care agenție din lume ar livra-o imediat presei? E un adevăr elementar că informația – ultrasecretă – e pusă doar la dispoziția președintelui SUA, și atunci potrivit regulii numite Top Secret Eyes Only. Își spune cuvîntul această regulă elementară mai întîi, pentru că a ști cînd și cum se va declanșa invazia fără ca țara invadatoare să știe că președintele altei țări a aflat e un uriaș avantaj strategic. De acea, informația că e știută informația secretă e ținută în cel mai mare secret. O asemenea informație nu se dă publicității și pentru că sursa adînc conspirată trebuie să rămînă la locul ei. Dacă CIA ar fi obținut informația ultrasecretă despre data invaziei și ar fi dat-o publicității, sursa de la Kremlin ar fi fost în mare pericol. Pentru interesul geopolitic sursa trebuie să rămînă acolo unde e. De ceva vreme însă, marea presă occidentală se întrece în a publica planurile de invazie, amănunte despre ce pregătește Moscova în secret. Citind această presă ai impresia că planurile de invazie circulă prin toată Moscova și se găsesc chiar la chioșcuri pe post de înghețată la cornet. Citindu-le, îți dai seama imediat că sînt născociri făcute în redacții. Și nici măcar născociri inteligente, menite a fi credibile, ci născociri primitive, tembele, produs al unor minți care put a clișee rămase de pe vremea Războiului rece. Deși Rusia e prezentă ca deținînd armament ultramodern, tactici și strategii de ultimă oră (a se vedea Operațiunea forțelor speciale din Kazahstan), planurile și amănuntele născocite în redacții sugerează o Rusie rămasă militaricește la nivelul Armatei Otomane de la asediul Constantipolului.. Armata prezentată tot de presa occidentală ca fiind una dintre cele mai puternice din lume prin armament și tactici sofisticate (drone vînătoare de drone, avioane de luptă cu rachete care merg înapoi și nu înainte, rachete supersonice, manevre militare cu evitarea mijloacelor de comunicație electronică) apare în născocirile presei occidentale mai primitivă decît armata lui Ginghis Han.

  • Invadarea unei țări e pregătită timp de un an în văzul lumii, prin aducerea de noi trupe și nouă tehnică la granițele țării respective. Mai lipsesc legendarele cazane cu orez în jurul cărora se strîngeau ienicerii!
  • Invadarea unei țări se face prin trecerea graniței și înaintarea pe teritoriul țării respective de infanteriști care merg pe jos și tancuri care huruie, pe drumuri. Mai lipsesc catapultele cu bolovani pentru asediul orașelor din Ucraina după modelul asediului Constantinopolului.
  • După invazie, Moscova ar apela la arestări și deportări în genul celor din vremea terorii staliniste.

Una din două:
Ziariștii care născocesc aceste informații sînt fie analfabeți, fie manipulatori la comanda Serviciilor Secrete.

Ucraina nu se pregătește de invazie. Se pregătesc în schimb puterile Occidentale. Acestea, în frunte cu SUA, invocînd iminența unui atac din partea Rusiei, și-au retras personalul diplomatic și au cerut cetățenilor lor din Ucraina să părăsească imediat țara, deoarece cadavrele lor nu vor putea fi recuperate. În tot acest timp, președintele Ucrainei, autoritățile de la Kiev, strigă cu disperare că isteria întreținută de Occident sugrumă economic Ucraina. Cine dracu să mai investească într-o țară aflată în pragul unui război devastator? Sub puterea isteriei occidentale, miliardarii ucraineni pleacă din țară cu bani cu tot. Disperat, președintele ucrainean strigă că țara nu-i amenințată. Ba e amenințată, ce știi tu! îi răspund liderii occidentali, care se dau amici ai Ucrainei.

Nu știu dacă Rusia va invada sau nu Ucraina.
Știu însă că la un moment dat nu va fi nevoie de nici o invazie.
Victimă a isteriei făcute și întreținute de liderii occidentali, de presa occidentală, Ucraina se va prăbuși economic.
Efectele acestei isterii vor fi mai grave decît cele ale unei invazii.
Și Rusia va învinge Ucraina fără a trage un foc de armă.
Cu sprijinul neprecupețit al Occidentului.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Rusia poate învinge Ucraina fără a trage un foc de armă. Cu sprijinul neprecupețit al Occidentului!”

  • Ipocrizia și dublele masuri vor lovi puternic în institutiile democratiei. Cel mai mare dusman al Occidentului din care facem parte periferic, nu este in afara lui, ci in interior: propria ipocrizie si dubla masura.
    Ca obeliscul din Washington are secretele lui, se stie. Ca miine 16 februarie 2022, noapte cu Luna Plina 100 % , va avea loc un atac de pe urma caruia vom deveni cenusa, e anuntat public. Ca oligarhii ucrainieni au fugit , ca Iohannis este in delegatie la Macron in aceasta zi, nimic nu este intimplator.
    Razboi. Eu zic sa il asteptam mai la vara. Cind va fi fruza verde, mare si lata.

  • Tocmai verific stirile de ultim minut si vad ca batrinelu’ de la casa varuita, il ameninta pe putin ca o sa-i raspunda in forta…bla-bla-bla si bla-bla-bla…citi oameni isi dau seama oare, ca geriatricu’ il atzitza de fapt pe putin…pare ca o joaca de copii in care unu’ iti spune „bai lasa-ma in pace, pleaca de aici”, iar ala pus pe haetza te tot impinge, te trage de par, iti da cite o palma doar asa ca sa te forteze sa sari la el….cam asa vad si situatia cu putin si hamerolaci…ce-o fi in capu’ tuturor?Vai de mama ei de lume in ce hal s-a ajuns in anul 2022…

  • Citeam azi un articol despre Petre Roman. Se muta in Elvetia si isi ia familia cu el. Fata lui, Oana, zicea ca e bucuroasa pt tatal ei ca se muta din Romania „tara asta de doi bani”.
    Eu nu comentez decizia cuiva de a pleca din tara si nici motivele pt care o face. Fiecare om e liber sa decida pt el cum si unde sa-si traiasca viata. Ce ma irita totusi, destul de mult as zice, e faptul ca tara asta n-a ajuns „de doi bani” peste noapte,dimpotriva chiar si Petre Roman a condus-o imediat dupa ’89,nu? Deci in ’89, conform articolului, https://www.viva.ro/vedete-si-evenimente/petre-roman-se-muta-din-romania-2826343 , Petre Roman (si restul de politicieni):
    ” A preluat țara cu 8 milioane de angajați și 4 milioane de pensionari, dar și un stat fără datorie. Petre Roman a avut trei mandate de premier al României.”
    Cum de a fost posibil ca tara asta sa ajunga „de doi bani” in conditiile descrise sumar in articol? Deci ce sa inteleaga omul de rind, ca mine de altfel??? De ce dau exemplul asta? Pt ca jaful pe planeta asta e inceput demult. Unde exista ceva resurse, indiferent ce resurse, ca-i aur, diamante, gaze naturale, petrol,metale rare etc, hop apar si investitorii.Felul cum era organizata Romania, nu facea acesul”investitorilor” posibil, cel putin nu in termenii lor, ci in termenii statului nostru de atunci care avea ca prioritate apararea si protejarea tarii inainte de orice. Ca erau si pe vremea aia lingai si lipitori,tradatori?Au fost, sint si vor fi pe veci, asta e ceva ce cred ca e in genele unora si n-ai ce sa le faci…ce poti sa faci insa,ca tara, e sa te organizezi de asa natura, incit tradatorii si prostii sa aiba putine sanse sa ajunga pe posturi cheie si sa aiba ocazia de-a face rau unei tari intregi. Asta nu e imposibil, daca partea care tine de legi, Constitutie, sint facute atit de bine incit jegurile umane sa nu poata distruge si sa raspunda pt faptele lor atunci cind distrug din prostie, sau intentionat(pedeapsa trebuie data pe masura faptei, iar fapta sa fie dovedita-prostie sau intentionat-fara sa aiba cineva ce reprosa).
    Deci, unde-s resurse, apar si „investitorii”, adica bisnitarii care stiu sa se strecoare printre legi si sa profite de tot ce se poate. Asta depriveaza tarile unde exista resurse, in primul rind de resurse, apoi de posibilitatea ca acele tari sa se dezvolte bazat pe ceea ce au AL LOR. Dupa ’89 la noi, au fost distruse toate marile combinate, uzine, fabrici, orice loc care producea ceva, a fost redus pina la „tacere” ca sa zic asa…Aia cu bishnitza in singe, au vazut imediat ocazii de a se descurca pe cont propriu, altii au plecat din tara, altii, neobisnuiti, nestiutori chiar cind vine vorba de „capitalims si binefacerile lui”, si-au imaginat,au sperat, au asteptat ca lucrurile sa se indrepte si sa aiba unde munci. Din ’89 si pina acum, doar escrocii au reusit sa se evidentieze si tot ei au pus mina pe resurse, scaune in politica, si-au facut PCR(Pile Relatii Cunostinte) printre straini, si uite asa, din una in alta, de la un an la altul, am ajuns sa fim in UE, NATO, troaca dupa troaca, fara sa mai ai vreun cuvint greu de spus cind vine vorba de propria ta ograda-ROMANIA- si resursele pe care inca le mai are. Pt mine, Romania e cel mai frumos loc de pe Pamint.Asta cred si asta simt cu adevarat, fara sa cad in libidinosenii nejustificate. Avem in Romania toate formele de relief, fauna,vegetatie bogata(pina nu au inceput sa se taie padurile si sa se faca gropi de gunoi pe virful muntelui), aveam scoala serioasa, din pacate dupa ’89 nu am mai avut suficienti oameni pregatiti de asa natura sa continue cu organizarea in mod logic, calculat, analizat ca la carte..totul dupa ’89 se face dupa cum bate vintul si dupa cum li se pare unor terchea-berchea gen imbecilu’ national citzu, un nasui, o turcan, o alina gheorghiu, un cacarafat imbecil si bolnav la cap, un herr ciolhanis care traieste in sfere inalte rupt de orice tine de tara asta, da’ stie sa-si traiasca viata si il doare in cur de oricine si orice altceva…daca stau sa enumar aici fiecare idiot care a contribuit la distrugerea tarii si a cetatenilro ei, nu mai termin nici pina miine. Ceea ce se intimpla cu Romania, se intimpla si cu Bulgaria, Polonia, Ungaria,Serbia, Ucraina…adica tarile astea unde organizarea in sine era asemanatoare. A te baza pe „investitori straini” e una djintre gugumaniile secolului. Ideea e veche, din perioada medievala chiar, doar ca nu a fost inteleasa, sau nu a fost la fel de mult expusa pina in anii astia de duma ’89. Cind un cretin, cum e citzu, vine si scoate bashini printre dinti si incearca sa ma convinga cum ca „investitorii salveaza tara”, las la o parte ca mi se face pielea gaina, da’ imi dau seama cit de rupt e de mama realitatii si el si restul de trepadusi plini de ei.Astia nu inteleg nimic, absolut nimic din ce se intimpla. Deja „investitirii straini”(hamerica impreuna cu iztici si shtruli), sint bagati pina peste cap in toate tarile unde au prins vreun pont sau au avut vreun plan facute de ceva ani. Pt „investitori” e raiul atita timp cit ei scot profit si ii doare-n basca daca tara unde cica”investesc” se dezvolta real sau o tin mnealor la „deshtiu” mic. In momentul in care o tara e plina de investitori, tara aia e in pericol de ajuns groapa tuturor.De ce?Simplu. Un investitor poate pleca oricind vrea el. daca investitorul e unul singur si are afaceri cu nemiluita, el=investitorul poate decide ca incepind de Luni, data X, ora Y, toate companiile pe care le are se inchid imediat. Ce face tara care a acceptat pe acel”investitor”?SE DUCE-N PIZDA MASII…asta am zis-o pe scurt ca sa nu ma lungesc cu explicatii aditionale.
    Rusu stie mersul mai bine decit multi, au si ei „investitori” amerolaci, dar ii au in termenii lor, ai rusilor, iar daca le vine pe chelie la investitori sa plece, e putin probabil ca rusu le va simti lipsa.Nu acelasi lucru se intimpla azi in Ucraina.Deja le-au pleacat milionarii,miliardarii si multi „investitori”…adica economic ii baga in prapastie pe ucraieniei. Rusu nu a pus de-un spectacol ca asta pe care-l vedem ca sa atace in lipsa de alta preocupare…cred ca nimeni nu are habar de ce urmareste putin, in timp ce atentia e indreptata spre ucraina, el obtine alte lucruri pe care le vrea, si desi nu par importante pt nimeni, sint, mai mult ca sigur, importante pt putin. El a vazut si a inteles cum opereaza vestul, noi in Romania inca nu ne trezim din ameteala si dormim pe noi.
    Va dau un exemplu cu ce-am vazut pe internet cu protestul ala la granita dintre state si canada unde un pod de trecere a fost blocat din 23-ianuarie cred: autoritatile din canada au trimis acolo autobuze pline de politie(cine vede clipul o sa inteleaga ca aia erau de fapt trupele speciale)…in fine, politia a facut un sir exact cum vezi in fillmele cu cowboy si indieni…apoi au inceput sa inainteze spre protestatari cite un pas odata. Politia inainta cu un pas, protestatarii se dadeau inapoi cu un pas…s-a repetat figura pina i-au dat pe protestatari deoparte si i-a arestat pe rind…ce a iesit dupa? A aparut un veteran cu informatii noi spunind ca tocmai au aflat ca protestatarii nu au facut nimic ilegal, ei nici macar nu blocasera podul cum s-a dat la stiri, dimpotriva, politia de partea amerolaca blocase podul inca din 23-Ianuarie si guvernul amerolac le-a spus canadienilor sa inceteze cu mandatul de vaccinare ca altfel isi inchid fabricile de automobile pe care le au in canada (isi inchis „investitiile”), deci angajatii(cu miile) ramin fara loc de munca. Putin intelege metoda asta pe care v-am descris-o, tot asa au facut si cu insirarea lu’ nato prin europa de est…aceeasi metoda, cite un pas mic si sigur, pina cind s-a ajuns unde sintem azi cu Ucraina…Ce nu inteleg boii care fac politica la noi in tara, e ca daca-i dai”capitalistului” un deget, te inghite nenorocitu’ inainte sa-ti dai seama ce se intimpla cu tine…Rusu nu cistiga daca da cu bombardele, iar interesul rusului nu e sa-si arate muschii acum. Putin va obtine fara lupta ceea ce-si doreste cu adevarat. Va aplica in stilul lui aceeasi pasi de inaintare spre ce vrea sa obtina, cum a facut si amerolacu cu nato. Putin e atent la la detalii, capitalistu’ e batut in cap, vrea acum,acum, repede,repede, nu are rabdare si nu-l intereseaza cum e facut un anume lucru, tot ce stie e ca-l vrea facut… aici cistiga putin…pt ca nu poti construi o casa, incepind sa-i pui acoperisul…Ce se intimpla in lume e o porcarie pornita de imbecilii lacomi si obsedati de control si o vor da in bara pt ca oamenii s-au saturat….
    Uitati aici citeva clipuri „distractive” pt cine le intelege:
    https://www.youtube.com/watch?v=bzaDAnI54ho – clip cu veteranul de care v-am povestit
    https://www.youtube.com/watch?v=Qgw4aXtE_38

    De asemenea, va recomand clipul https://www.youtube.com/watch?v=ba6hfm9GwG8 – unde putin raspunde unui jurnalist japonez.Urmariti-l la minutul 6 si 16 secunde cum vorbeste, si gestul pe care-l face …daca nici asta nu spune nimic, apai toti politicienii din hamerica si din romania, ar trebui sa mearga la cules de pastirnac ca e clar ca nu se pricep la politica….V-as scrie mai mult, da’ cred ca-i de ajuns pe ziua de azi…Aia e.

  • Excelenta analiza ! Si bine adusa din condei.

    Din întâmplare, am aflat azi pe un post de radio frantuzesc ca Biden are niste legaturi dubioase în Ukraina: pe vremea când el era vicepresedintele mult laudatului Obama, fiul lui Biden — Hunter – a obtinut un post foarte bine platit în consiliul de administratie al unui grup petrolier (Burisma)… din Ukraina.
    Ca sa nu mai vorbim de situatia catastrofica din America în momentul actual: bunicul Biden e total depasit de situatie si probabil ca-i convine sa deturneze atentia compratriotilor sai înspre criza dilomatica din Ukraina.
    Coroborând informatiile cu cele citite aici… mi se faceînsa mila de bietii europeni.

  • Al al 13-lea comentariu remarc în fiecare editorial al ”Marelui Jack ”că in analiza sa planetară folosește la fel ca ministrul de externe rus Serghei Lavrov, până la saturație ,substantivul feminin ”isterie ” citez : ”Nu știu dacă Rusia va invada sau nu Ucraina.
    Știu însă că la un moment dat nu va fi nevoie de nici o invazie.
    Victimă a isteriei făcute și întreținute de liderii occidentali, de presa occidentală, Ucraina se va prăbuși economic.
    Efectele acestei isterii vor fi mai grave decît cele ale unei invazii.
    Și Rusia va învinge Ucraina fără a trage un foc de armă.
    Cu sprijinul neprecupețit al Occidentului.”

  • Nu va mai luati dupa ziare si ziaristi.

  • Mda…miroase a vrajeala…in Crimeea rusii au intrat brusc, ea-anuntat si gata…ma gindesc ca daca Putin nu cistiga nimic pe cale diplomatica se face de cacao, daca de un an ameninta si nu face nimic….miza Ucraina ramine, e o tara mare, bogata in resurse….cine o sa o calareasca e intrebarea?…cam astea…pt oamenii de rind aceste scalambaieli ale magraonilor politici de ambele parti nu inseamna chiar nimic… zero interes…

  • Invazie și război pe baza unor știri pe surse ale unor jurnaliști și comentatori tip slugi plătite din surse îndoielnice mi se par aberante.
    Să ne vedem cu bine mâine dimineață și numai!

  • Stimate maestre,
    miercuri, 16 februarie 2022, Rusia nu va invada Ucraina . UE insa va invada Estul Europei . Se asteapta o decizie a „justitiei ” Europei , culmea tot pe 16 feb impotriva Poloniei si Ungariei. Ma intreb daca nu cumva data de 16 feb pt „invazia ” rusa n-a fost aleasa pt a oculta decizia colonialistilor de la Bruxelles

  • „Parlamentul Federației Ruse va da marți votul pe un proiect legislativ care îi va cere președintelui Vladimir Putin să recunoască independența celor două regiuni separatiste din Ucraina care sunt controlate de Rusia”, transmite Reuters.
    Bine-nteles, democratul Putin, va impune ca mai intâi sa fie organizate referendum în regiunile mentionate…
    Astfel, dupa modelul deja verificat în Crimeea, democratia va triumfa, rasboiul evitat, occidentul (alarmist) va fi umilit !

  • O Ucraina prabusita este convenabila si Occidentului. O pot cumpara pe nimic.

  • Oare data de 16 Februarie a fost inspirata de la sirena lui Roaita?
    ( Greva de la Atelierele Grivita, 16 Februarie 1933)

  • Daca maine
    …spre ex marțienii,
    vor ataca,
    spre ex informatic,
    Ucraina,
    opinia publica va spune asa:
    vezi domne ca informatiile alea erau bune?
    uite, rusii chiar au atacat Ucraina.

    dupa care cei sanctionati la nivel international vor fi rusii,…nu martienii, iar opinia publica va fi favorabila demersului

    ulterior, sanctiunile se vor dovedi un catalizator potent al Marii Resetari, insa si al Marii Revolutii, ( deci al pandemiilor care afecteaza sisteme sociale la nivel mondial ), abia astea fiind cele care conteaza cu adevarat, in mod absolut relativ respectiv in mod absolut, pe vremurile astea.

    • s ar parea ca Rusiei i s a cerut, la schimb, sa participe,
      …indirect, insa sa participe,
      la infaptuirea Marii Resetari.
      caz in care cererile Rusiei se vor implini si ele, insa indirect, ca urmare a evenimentele care decurg din chiar participarea Rusiei ( prin lipsa opozitiei acesteia ) la infaptuirea Marii Resetari.

      • astfel, s ar parea ca negocierile dintre Rusia si SUA s au desfasurat in granitele promisiunilor scrijelite de Rusia in deja clasicul discurs al lui Putin de la Soci

        • Toată această isterie a crizei Ukrainei, promovată de membrii NATO a avut un singur scop: creșterea prețului gazelor naturale la bursa din Brent peste nivelul prețului gazelor de șist extrase „ecologic” în Statele Unite. Problema este că prețul crizei îl plătim noi românii. A devenit convenabil ca europenii să cumpere gaze de șist americane pentru că prețul la consumatorul final este aproape identic cu prețul final la același consumator și pentru gazele naturale importate din Russia la un preț de nimic. Rușii nu au scumpit gazul exportat ci europenii la bursă. În plus, s-a găsit o motivație pentru suplimentarea trupelor amerikane în Europa sau a relocării lor în Est pentru ca dulapul nostru să se simtă în siguranță față de poporul lui. Asta a fost scopul crizei ukrainiene și a amânării dării în folosință a Nord Stream II.

    • S-a intamplat astazi. De unde ati stiut? :))))))))

  • si toti vor fi recunoscatori ca s-a mutat razbelu mai incolo….

  • „Se pregătesc în schimb puterile Occidentale.”
    -nici macar maestru nu a inteles ce-a de-scris:
    Izrael va ataca!
    (doar Institutul Levantului ne poate spune pe cine)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *