Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

S-a mai făcut un pas uriaș pentru copiii din România

Modificarea legislativă care prevede asigurarea unui Pachet minim de servicii destinate copiilor din categoriile vulnerabile și familiilor acestora a fost votată astăzi de Parlament. Concret, această inițiativă se traduce printr-o serie de acțiuni constante și coordonate, care vor avea ca scop respectarea și promovarea drepturilor copiilor, mai ales în ce privește accesul la educație, la servicii de sănătate și la servicii sociale. (http://bit.ly/pachet-minim-servicii-sociale)

Această inițiativă este extrem de importantă pentru modul în care ne raportăm la protecția fiecărui copil și la prevenirea și combaterea unor fenomene precum violența și abuzurile împotriva minorilor, traficul de minori, abandonul școlar sau sarcina în rândul minorelor. Mai mult decât atât, prevederile erau cu atât mai necesare cu cât copiii, în special cei din mediul rural sunt una dintre cele mai afectate categorii în urma crizei sanitare pe care o traversăm.

Tot astăzi am votat și legea care prevede confiscarea extinsă, dar și inițiativa care prevede continuarea urmăririi penale în cazurile de violență domestică atunci când victima își retrage plângerea. Felicitări tuturor inițiatiorilor acestor proiecte pe care le-am votat astăzi.

Mă bucur că acum, spre sfărșitul mandatului, reușim încă să aducem schimbări importante în bine în viața românilor și am încredere că veștile bune vor continua să apară.

(Text de Oana Bîzgan – deputată independentă)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *