Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Sfaturile tovarășului Nicolae Ceaușescu către Frau Ursula

Tot pățitu-i priceput, prin urmare, pe noi, românii, nu ne poate bate nimeni la hei-rupul bruxellez de tăiere a luminii, gazelor și chiar a hranei. Noi, cei trecuți prin epoca întunecată și înghețată, am putea fi plătiți, de Bruxelles, drept consultanți pentru restul popoarelor. Din PNRR-urile lor, desigur.

Ar fi suficient ca Frau Ursula să pună mâna pe decretele ceaușiște și să le aplice deîndată. Bine, decretele bruxelleze sunt tot cam pe acolo, la fel de frumos ambalate și primite cu același entuziasm de o parte a popoarelor. Alea care nu au trecut prin decretele ceaușiste și cărora deocamdată li se pare totul „very cool”.

De exemplu, dacă spălăm rufele, nu cu mașina de spălat, Doamne ferește, ci la râu, împușcăm doi iepuri dintr-o lovitură: economisim și energie și apă. Le usucă vântul. Cu v mic. Și le călcăm cu ticlăzăul de la bunica. În mod normal, ne-ar trebui și jar, dar pentru a produce jar, consumăm energie, deci îl folosim rece.

„Trebuie redus la strictul necesar spațiul iluminat din fiecare locuință”. Propunem să fie un bec pe hol, pe palier, nu în apartament, și să stăm cu ușa crăpată.
Gospodinele vor renunța la orice aparat care consumă. Maioneza se bate cu telul, nu cu mixerul. Părul se va usca de unul singur, nu cu foenul. Sau, la iarnă, va îngheța și ține mai mult coafura.
O mulțime de sfaturi bune ar putea prelua Frau din Decretele tovarășului. Și s-ar putea și răsti la noi: Români tâmpiți, de ce l-ați împușcat pe acest om?

Vi le prezentăm mai jos:


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Sfaturile tovarășului Nicolae Ceaușescu către Frau Ursula”

  • Cu toate ca n-ar trebui,m-am distrat copios(acuma).Explicatia este simpla:mi-am adus aminte de tinerete.Sunt multi care se crizeaza cand le spun ca era mai bine inainte.Era mai bine ca eram TANAR!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *