România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Şi, totuşi, se uită cineva la emisiune!

Talk-show transmis în direct la TV.
E unsprezece dimineaţa, timp cu totul și cu totul contraindicat dezbaterilor despre deficitul bugetar.
Şi totuşi, în platou, moderatoarea şi invitatul ei – un subsecretar de stat de la Finanţe – discută despre măsurile pe care ar trebui să le ia guvernul pentru a reduce deficitul bugetar.

Pentru invitatul emisiunii e un moment ieşit din comun. Se află întîia oară într-un studio TV. A ajuns aici din întîmplare. Cel trimis, de regulă, să reprezinte ministerul la întîlnirea cu telespectatorii s-a învoit azi de la serviciu. A telefonat nevastă-sa la prima oră, că e bolnav. Are o gripă sau cam aşa ceva. N-a putut nici să se ridice din pat. În realitate, favoritul posturilor TV era plecat din Bucureşti. Se repezise pînă la Bodăieşti, satul natal, unde avea de făcut ceva foarte important:
Să tragă în butoaie noi, mai mici, vinul, care risca să se oţetească dacă mai era ţinut în butoiul de pînă acum, vechi şi mai mare.

Cum dintre toţi cei din birou, doar subsecretarul de stat se găsea în încăpere, ministrul adjunct la trimis pe el la talk-show-ul de la Scai Niuz. Dacă ar fi fost vorba de un talk-show în prime-time, s-ar fi dus el sau chiar ministrul. Dar aşa, la ora 11 dimineaţa, cînd la televizor nu se uită nici măcar găinile, ar fi fost o prostie să meargă.
Subsecretarul de stat se codise la început să accepte misiunea. Nu din acelaşi motiv ca şi ministrul adjunct. Pur şi simplu avea emoţii. Nu mai trăise pînă acum experienţa asta. E drept, cu ani în urmă, îl oprise pe stradă o echipă TV alcătuită dintr-o fetişcană voinică şi un operator pirpiriu. Era vorba însă de o anchetă de stradă, un vox, cum avea să afle el mai tîrziu că i se spune.

Reporteriţa îl întrebase dacă ţara noastră merge sau nu într-o direcţie greşită.
El înţelesese însă că reporteriţa se interesa dacă direcţia în care mergea ea, pentru a ajunge în Piaţa Palatului, era sau nu greşită. Pentru că nu îndrăznise să întrebe la ce la post TV lucrau cei doi şi, mai ales, la ce oră se va da reportajul, seara, la întoarcerea acasă, butonase pe toate canalele – inclusiv pe Animal Planet pentru a se vedea la televizor, dar nu găsise nimic. Nici azi nu e convins că grăsana sau pirpirși erau de la un post TV şi nu de la Serviciile Secrete.
Înainte de a urca în maşina ministerului (i s-a pus la dispoziţie, în chip excepţional, o maşină), subsecretarul a telefonat acasă, pentru a le spune alor săi c-o să apară la televizor. Acum, în timp ce abordează, cu patos şi competenţă, chestiunea măririi taxelor şi impozitelor – cea mai disputată, la acest moment – invitatul emisiunii se întreabă neliniştit, dacă nu cumva, pe parcursul intervenţiei sale, i s-a strîmbat cravata.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *