Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Sinuciderea politică asistată a lui George Simion. Cine preia AUR după alegeri?

Ultima dată când m-am întâlnit cu George Simion, prin toamna anului trecut, într-o emisiune la Victor Ciutacu, i-am spus liderului AUR că merge foarte bine politic și că un singur lucru îl desparte de un rezultat spectaculos în 2024. Să nu facă greșeli! Același lucru îl cred și astăzi. Doar că, de atunci, comite greșeală după greșeală, fiind tot mai departe de tânărul superstar al politicii, original, fresh, spumos și tot mai aproape de modelul politicianului pe care îl urăsc românii, îmbuibat de propriul succes. Încurajat să greșească, să se rupă de realitate chiar de către cei din jurul său, ca să-i ia partidul. O metodă consacrată și pe care au experimentat-o toți marii pierzători ai politicii românești.

 

Voi începe cu cea mai recentă greșeală a sa: vizita în America la CPAC 2024 – congresul republicanilor. O încropeală cap coadă, de o artificialitate flagrantă și fără niciun beneficiu politic. Dimpotrivă! A fost pus să mintă referitor la modul în care a ajuns acolo. Și-a făcut selfie-uri cu câțiva americani care habar n-au cine este Simion, AUR sau măcar unde e România pe hartă. Și da, era să uit, discursul lui Trump, transmis live pe Facebook. A spart toate audiențele. Întreaga Românie a vibrat alături de Trump via Simion. Cred că i-ar fi fost mult mai de folos dacă ar fi mers prin țară, așa cum o face de atâția ani, stând printre românii lui, eventual întărind organizațiile locale și pregătind terenul pentru alegeri.

 

George Simion, garantat Donald Trump

De ce a fost, de fapt, Simion în America? Din același motiv pentru care se duc toți politicienii români. Pentru că sunt atent virusați de către cei care se aciuează pe lângă fiecare politician cu un dram de succes. Mințiți că fără sprijinul Marelui Licurici nu pot performa în politica mare. Nu e exclus ca în scurt timp să fie infestată opinia publică românească cu teza că Simion e preferatul lui Trump. Mai ales după „invitația” la CPAC! Face sens, nu?! Nu vă grăbiți să mă corectați. Americanofilii așa vorbesc! Iar Simion, favoritul lui Trump, va fi entuziasmat de această ipostază. Deși el știe cel mai bine cât este de falsă. Dar sună prea bine ca să nu o accepte. Și nici nu i se mai poate opune. Atât este de defectat și desprins de realitate. Dependent de ei. Incapabil să perceapă cum este urcat pe un piedestal clădit exclusiv din falsuri și artificialități, cocoțat acolo sus astfel încât să nu-și mai revină când se va dărâma. Și va cădea! După aceeași metodă prin care au fost îngropate toate superstarurile politicii românești din ultimii 20 de ani. Vă întrebați de ce? Simplu! Partidul. 

 

Când, la europarlamentare, AUR nu va obține peste 20%, ghiciți cine îi va cere capul. Fix cei de lângă el și cei care l-au adus în postura de așa-zis pierzător. Aceiași care lansează  prognosticuri politice amețitoare și irealizabile: 25, 30, 35%. Aleluia! Să fim bine înțeleși, orice rezultat de peste 15% este un rezultat foarte bun pentru AUR și Simion. Un partid, înființat acum patru ani, ajuns la 15-17%, poate dărâma guverne sau construi guverne. Poate influența decizii majore. Și, cel mai important, își asigură baza parlamentară pentru a merge mai departe cu consolidarea politică. Așa se construiește un partid serios. În timp, județ cu județ, etapă cu etapă, om cu om. Nu traseiști!

 

În schimb, AUR a fost infestat de tot felul de specialiști care ridică foarte sus ștafeta și nivelul de așteptare, tocmai ca să existe  argumentul ideal pentru debarcarea lui Simion după „eșecul” de la europarlamentare. Ca să pună mâna pe partid. Exact pe modelul PP-DD, AUR este o pleașcă de neratat pentru samsarii de funcții politice. Vorbim de cel puțin 60-70 locuri în Parlament, fiecare tranzacționate cu cel puțin 100.000 de euro bucata. Apoi despre deconcentrate în județe, majorități în consiliile locale sau chiar despre posibilitatea de a sprijini guvernarea. Fluxuri întregi de cash care zboară acum peste capul lui George Simion și pe care „băieții deștepți” de pe marginea politicii dâmbovițene încearcă să le capteze.

 

Ceea ce a uitat, din păcate, liderul AUR este că românii l-au simpatizat pe George Simion pentru că era George Simion. Pentru stilul său autentic de a face politică. Pentru că spunea adevăruri dure. Pentru că părea un om cinstit. Pentru că era patriot. Pentru că era din popor. Și putem continua. În esență, oamenii îl plăceau pe Simion pentru că era complet diferit de restul clasei politice. Nu pentru pozele cu Papa, nu pentru vizitele în America și nici pentru „relaționarea internațională”. Ci pentru că era de-al lor. Și nu îi era rușine să o arate. Pentru că stătea printre ei, pentru că vorbea cu ei și nu ezita să dea grai frustrărilor cronice ale poporului față de conducători. Toți politicienii din ultimele trei decenii au făcut vizite peste Ocean ca să ia lumină de la americani. Cu toții s-au înghesuit să se pozeze cu Papa sau alte figuri internaționale, crezând că astfel îi va iubi poporul. Asta vrea Simion? Să fie ca ei? Pentru asta i-au acordat încredere românii? Ca să ajungă să se comporte ca politicianul clasic, fals și impostor? Este evident că nu. Iar faptul că e buimac, că a fost scos din zona lui de confort și împins pe o traiectorie care nu i se potrivește se vede în comportamentul său public, tot mai agresiv și fără auto-control.

 

Salvat o dată. A doua oară e istorie!

„Te agresez sexual, scroafo!”. Un episod care, pentru orice alt politician, ar fi fost fatal. Am avut miniștri importanți care și-au pierdut mandatul pentru mult mai puțin și au zburat din viața publică. Dar cineva acolo sus îl iubește pe Simion. Și când spun „acolo sus” mă refer în susul, adică nordul, Bucureștiului. Prin pădurile din nordul Bucureștiului, mai exact. Pentru că nu e o întâmplare faptul că cineva le-a tras frâna de mână televiziunilor, ca să nu facă un scandal național, așa cum era de așteptat. Scandal care ar fi culminat cu moartea politică înainte de termen a lui George Simion. Ar fi însemnat ca mișcarea suveranistă să rămână brusc, pe nepregătite, fără ascendent politic. Și cine știe în ce direcție ar fi apucat alegerile din 2024, lăsând spațiu de joc Factorului Extern. 

 

Revenind la ieșirea lui Simion. Poate că pentru câțiva înapoiați mintal replica președintelui AUR pare un gest de curaj și bărbăție. Pentru restul, o mitocănie fără margini care nu exprimă altceva decât panica și disperarea față de Diana Șoșoacă. Panică alimentată chiar de către cei care vor să-l îngroape. Care-l frăgezesc ca să facă greșeli. Tot mai multe greșeli! Și care l-au întors chiar împotriva fostei sale colege, alături de care a dus atâtea bătălii spectaculoase.  Demonstrând, încă o dată, dacă mai era cazul, cât de bine a fost „încapsulat”. Și spun asta, pentru că efectul a fost invers. În loc să oprească hemoragia de voturi către SOS România, nu a făcut altceva decât să o victimizeze pe Șoșoacă și să o ridice la rangul de principal adversar al său. Public! 

 

Dragnea, Ponta și Cioloș în AUR?

Probabil printre ultimele cuie în sicriul său politic îl constituie declarația prin care a anunțat că AUR va primi traseiști de la toate partidele. Bun venit în AUR, Dragnea, Vanghelie, Ponta sau poate chiar Dacian Cioloș. Exagerez ca să arăt gravitatea situației.

 

Nu doar că Simion nu mai este cu nimic diferit de ceilalți politicieni, ajungând exact ca cei pe care chiar el îi condamna, dar nici AUR nu mai este cu nimic diferit de restul partidelor. Și atunci de ce să mai voteze cineva cu George Simion? Sau cu AUR? Mai ales când există Diana Șoșoacă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Sinuciderea politică asistată a lui George Simion. Cine preia AUR după alegeri?”

  • Cu cât vă veți screme să explicați cat de puțin ar trebui votat AUR și George Simion cu atât mai mult ne veți convinge că este alternativa potrivită la această alianță antiromânească între două ideologii PSD & PNL total diferite și împotriva naturii ! Până azi nu eram hotărât cu cine voi vota, acum știu sigur că AUR este șansa de a recupera Romania din mâinile unui occident tot mai lacom și înfometat de orice înseamnă resurse și influență!

  • Ciprian, goldiștii tăi țin să te contrazică. Cosmin și Marius tocmai ascultam cum laudă demersul lui Simion în America. Aștept confruntarea 1-1 de miercuri cu Cosmin, care cred că îți va ridica o pasă la fileu.

  • Si atunci noi cu cine votam? Caci PSDNL ne-a pus capac cu taxele si impozitele si gaura din buget. De parca noi am fi facut-o! Oricum explicatiile lor nu mai tin, minciunile cu atat mai putin! Nu mai vrem sa platim tot noi pentru proasta administrare a tarii. Si ne-am saturat si de norul de prostie cate pluteste in parlament, in guvern si la Cotroceni. O adunatura de insi care n-au nimic in comun cu nevoile oamenilor si cu scopul pentru care au fost trimisi acolo si anume sa faca ceva pentru tara nu personal pentru ei. Pana la urma ei sunt angajatii nostri si a venit timpul sa-i concediem!

  • simion stie foarte bine ce face, are nevoie ca aur sa fie frecventabil, in tara si in strainatate. in tara nu prea mai are loc de-ntors, incearca sa sparga barierele afara. a dat interviu in presa din israel, si-a asumat tot, papa, america. nu cred ca va fi primit in grupul parlamentar conservator, unde nici vadim nu a fost primit, iar america nu da doi bani pe el. in ceea ce-i priveste pe evrei nici nu are rost sa mai discutam, aia ii monitorizeaza de cand au aparut, luarile de pozitie antisemite ale membrilor aur le sunt cunoscute.

  • Dumnezeu le-a luat mințile PSD și PNL când au hotărât comasarea,de ce ? Pentru ca astfel nu vor obține majoritate de voturi,lumea vede clar ca e o intenție de a nu abandona ciolanul a celor care au făcut un dezastru din România ultimilor ani,așa ca the winner is AUR,buni răi lumea nu-i mai dorește pe ceilalți ,și nici eu…Temerile sunt altele,ca Johanis frustrat fiind ca se îndreaptă spre recycle bin al istoriei recente să nu ne bage în război,asta e valabil și pentru ceilalți din UE care vor părăsi scena.

  • Poate ca ar fi putut fi o „sinucidere” politica a lui Simon daca nu ar fi aparut casatoria intre Ciolacu si Ciuca. Dispretul românului fata de „babatiile” politice, demolatoare a statului roman se transfera in simpatie si speranta pentru „rebelii” Simion si Sosoaca. Romanii vor razbunare , cei care au gresit sa plătească, si acum vinovatii sau unit. Cei care sunt nemultumiti ce sa faca? Democratia mimata a dus la cresterea extremismului. Poate ca acum se poate vorbi un extremism democratic contra unei democratii extremiste.

  • politica nu se face in partide. partidele executa ordine. aur si a baut ceasca cu cucuta …fluierind. si paia cu miere tot asa a baut o. ordinul se executa, indiferent despre ce e vorba, despre cucuta, miere,…
    e prea complex scenariul dvs.
    in opinia mea e mult mai simpla treaba. daca va fi sa plece, Sinion sau oricare altul, nu e musai sa fie din aur, pleaca
    …pleaca fluierind, la o pocnitura din deste. acu’ e, peste un minut nu mai e, simplu.
    daca ordinul e sa ramana, apai acest ordin va fi executat, indiferent ce i trece vreunuia sau altuia prin cap.
    nu exista scenarii atat de complexe pentru in-out. cine are atata timp de pierdut fara sens, cita vreme totul se poate ‘executa’?!
    partidele politice, cu tot cu cei care sint pacolo, traiesc sau mor …la ordin.

    • traiesc, la ordin, indiferent cit de bolnavi sint si mor, la ordin, indiferent cit sint de sanatosi.

  • O opinie , până la „sinucidere” mai e .
    Nu mi plac titlurile tip „fishing”
    Ușor dezamăgit domnule Purice .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *