Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Statele Unite ale Americii, un loc fragil din punct de vedere spiritual

O să încep articolul într-un mod inedit, printr-o întrebare. Oare ce este în neregulă cu mișcarea „Faith”? Accentul pe care îl pune pe credință, pe autoritatea credinciosului și pe veridicitatea absolută a Scripturii ar putea părea a fi exact ceea ce are nevoie biserica de astăzi. Și totuși, nu doar eu sunt convins că această mișcare reprezintă una dintre cele mai mari amenințări contemporane la adresa creștinismului ortodox, și încă este o amenințare care vine din interior, din partea creștinilor. Prin intermediul ei, teologia cultică este acceptată, din ce în ce mai mult, ca fiind creștinismul adevărat. Este important să observăm de la început că cea mai mare parte a teologiei „Faith” poate fi atribuită direct învățăturilor cultice ale metafizicii Noii Gândiri. Astfel, o mare parte din teologia Mișcării se regăsește și în culte clar pseudo-creștine, precum Știința Religioasă, Știința Creștină și Școala Creștină Unity. Nu se poate nega faptul că o mare parte din teologia credinței este derivată direct din metafizică. Cu toate acestea, o parte din substanța, stilul și escrocheriile endemice ale mișcării pot fi urmărite în primul rând până la învățăturile și practicile anumitor vindecători de credință și „trezitori” de după al Doilea Război Mondial. Nu o să descriu pe larg mișcarea „Faith”, dar o să vă redau aventurile unora dintre acești „trezitori”.

Morris Cerullo susținea că a renunțat la ambiția de a deveni guvernator al statului New Jersey pentru a deveni slujitor al Evangheliei. El pretindea că L-a întâlnit pentru prima dată pe Dumnezeu la frageda vârstă de opt ani. De atunci, viața lui a fost o experiență uluitoare: spunea că a fost învățat de rabini de frunte imaginari, că a fost scos dintr-un orfelinat evreiesc de către două ființe angelice, că a fost transportat în ceruri pentru o întâlnire față în față cu Dumnezeu și i s-a spus că va fi capabil să dezvăluie viitorul. Cu o ocazie, Cerullo și-a informat audiența: „Acum, voi nu vă uitați la Morris Cerullo, voi vă uitați la Dumnezeu. Îl priviți pe Iisus”. Cerullo nu este doar un maestru al prefăcătoriei, ci și al manipulării. Pretinzând că Dumnezeu vorbea direct prin el, Cerullo a rostit: „Vreți să-mi predați buzunarele voastre, zice Dumnezeu, și să mă lăsați să fiu Domnul buzunarelor voastre. Da, așa că ascultați de vocea mea”.

Alți „trezitori” dubioși, Paul Crouch și soția sa, Jan, au fost fondatorii Trinity Broadcasting Network, a cărei valoare netă este estimată astăzi la un miliard de dolari. După cum spunea chiar Crouch: „Dumnezeu ne-a dat, într-adevăr, cea mai puternică VOCE din istoria LUMII. „ Din păcate, această voce este folosită pentru a promova învățături direct din împărăția cultelor păgâne și satanice. Influența lui Crouch a devenit atât de vastă, încât strângea până la 50 de milioane de dolari în timpul unei singure „Laudă la un ton”. Însă, ceea ce mulți dintre creștinii bine intenționați care susțin TBN nu știu, este că o parte din acești bani se duc pentru promovarea unor grupuri și indivizi de culte care nu numai că neagă Trinitatea, dar pretind că acest lucru esențial al creștinismului este o doctrină păgână. Este, într-adevăr, ironic faptul că o rețea de radiodifuziune numită „Trinity” ar promova o doctrină antitrinitară, sau că ar susține grupări păgâne și sataniste.

Pentru a înțelege și mai bine subiectul, vă recomand scrierile lui Hendrik „Hank” Hanegraaff, un autor creștin american și prezentator de emisiuni radio, fost protestant evanghelic, un creștin care s-a alăturat Bisericii Ortodoxe Răsăritene în anul 2017.

Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=o7A_1JuHLHs&t=131s


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Statele Unite ale Americii, un loc fragil din punct de vedere spiritual”

  • Religie care acapareaza toata Planeta,de altfel.

  • Ca SUA e tara sectelor nu mai e de mult un secret ,asta nu mai mira pe nimeni.Ca si religia crestina a devenit un produs,care este vandut(ca si toate religiile,care sunt de fapt instrumente ale obtinerii puterii de catre cei ce le controleaza si promoveaza si doctrinele religioase sunt produse care se vand ,asta nu mai mira pe nimeni).Capitalismul si religia merg mana in mana.Religia cretinizeaza masele pentru ca acestea sa isi accepte mai usor statutul de sclavi care mai apoi ,aceste mase cretinizate ,accepta sclavia in slujba marelui Capital neconditionat.De fapt religia are rolul de a dociliza sclavii marelui capital(in conducerea Marelui Capital gasim si sefi ai Religiilor si ai Sectelor) asa cum dociliza sclavii si in Antichitate si in Evul Mediu.Asa ca Marele Capital si Religia sunt cei mai buni parteneri.Oricum religiile si nici sectele nu au avut niciodata cu adevarat vre o legatura cu Adevarata Spiritualitate.Dar in fine,SUA nu e fragila spiritual ,in SUA nu exista spiritualitate,acolo exista o singura religie,RELIGIA DUMNEZEULUI DOLAR.Restul e cancan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *