Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Statisticile eronate ale cioclilor apocaliptici. Partea a II-a

Am mai arătat și în prima parte[1] cum acest cioclu vine cu statistici eronate, și cred că dacă ar fi să iau fiecare declarație bombastică a lui Jurma, aș putea dovedi multe, multe greșeli făcute din plictiseala acestui individ. Cică, să nu mai împrăștiem fake news, dar lumea îl publică și aplaudă, fără să verifice.

Dar hai să vedem ce mai aberează în ultimul timp. Pe 1 februarie, am dat de un articol de pe evz.ro[2] în care apăreau previziunile acestui mic Nostradamus cu un titlu pe măsură: “Vor muri pe capete! Ucigașul tăcut care va face ravagii în România. Nu mai scăpăm”. Văleu! Mai trebuia să scrie eventual și “Sfârșitul vine, pocăiți-vă!”.

Ei bine, cercetătorul/prezicătorul Jurma ne spunea că săptămâna aceea va începe cu valori (Valori?! Așa se spune mai nou la numărul de oameni infectați și decese?) peste 35.000 de cazuri pe zi, poate chiar peste 40.000 și un vârf săptămânal în jurul a 45.000 de cazuri pe zi. Acum, nu știu exact la care săptămână se referea, probabil la intervalul 7-13 februarie. Iar despre săptămână în care scria (1-6 februarie), spunea că vom avea peste 200.000 de cazuri noi de Covid-19.

Bun. Hai să o luăm iar cu datelazi.ro și să verificăm, mai întâi perioada 1-6 februarie, în care spunea că vom avea peste 200,000 de cazuri. Și avem așa: 1 februarie – 40018 cazuri confirmate, 2 februarie – 35802 cazuri confirmate, 3 februarie – 32671 cazuri confirmate, 4 februarie – 31776 cazuri confirmate, 5 februarie – 28921 cazuri confirmate și 6 februarie – 16108 cazuri confirmate. Le adunăm pe toate și rezultă 185.296. Între 200.000 de cazuri și 185.296 cazuri este o diferență de 14.704 cazuri. E mult? E puțin? Voi decideți. Cert este că realitatea a fost mai blândă decât predicțiile domnului Jurma, care spunea că vor fi PESTE 200,000 de cazuri.

Hai și cu perioada 7-13 februarie, despre care spunea că va avea un vârf în jurul a 45.000 de cazuri. Ok. Mergem pe datelazi.ro și verificăm. 7 februarie – 16958 cazuri confirmate, 8 februarie – 36269 cazuri confirmate, 9 februarie – 27346 cazuri confirmate, 10 februarie – 26466 cazuri confirmate, 11 februarie – 22737 cazuri confirmate, 12 februarie – 18751 cazuri confirmate, 13 februarie – 11967 cazuri confirmate. După cum reiese din date, ziua cu cele mai multe infectări, 8 februarie, a fost cu 36,269 cazuri confirmate. Păi, vârful ăla cu 45.000 de cazuri unde este?!

Buuun. Acum că am lămurit cum stă treabă cu numărul cazurilor de infectări, hai să vedem ce spunea și despre numărul mare de decese. Dar, ca să fim cât mai preciși, mergem pe pagina de Facebook a dânsului[3] și citim ce declara:
Urmeaza asadar ca in urmatoarele 3 saptamani valul 5-Omicron sa loveasca rau spitalele, care se vor umple de romani care s-au lasat convinsi chiar de autoritati ca „Omicron e mult mai blanda”.

Desi mortalitatea in valul 5-Omicron ramane inca marea necunoscuta (saptamana trecuta CNSCBT-INSP a „uitat” sa publice raportul VOC). Am adaugat o prognoza optimista placand de la premisa a unei reduceri cu 50% a mortalitatii la 21 de zile fata de cea mai scazuta mortalitate din valul 4-Delta.

Chiar si asa la maximum de optimism, prognoza nu arata bine cu valori apropiate de varful valului Delta. Chiar daca mortalitatea este cu 75% mai redusa decat in valul Delta tot vom avea peste 250 de decese pe zi la finalul lunii februarie, cand numarul de cazuri ar trebui sa fie in scadere rapida.
Pana la urma si valul 5-Omicron va lasa in urma mai mult de 10,000 decese oficiale, la fel ca toate valurile lasate libere de pana acum.

Dacă aș spune că este handicapat, n-as vrea să se înțeleagă că-l înjur, ci că folosesc un termen medical. Păi, mă baiat drag, nu autoritățile (politicienii) au spus că Omicron este mult mai blândă, ci toți experții în virusologie și boli infecțioase, inclusiv OMS-ul a spus asta. Dar aparent ai impresia că tu știi mai bine cum stă treaba, deși n-ai tratat niciun pacient, nu ai stat prin spitale să vezi cum sunt cazurile, n-ai nici treabă cu epidemiologia sau virusologia sau bolile infecțioase.

În momentul în care scriu, țin să anunț că am Omicron. Cum e? Păi, prima zi n-am avut gust și miros și cam atât. Azi am gust și miros dar îmi mai curge nasul. Foarte, foarte grav, nu? De ce nu sunt la ATI?
Mortalitatea în valul 5-Omicron rămâne o mare necunoscută pentru tine, domnule Jurma, întrucât cei care și-au făcut temele au cam deslușit marele mister, și orice medic sau asistent medical care lucrează cu bolnavii infectați îți va spune, la fel cum mi-au spus și mie, “stai liniștit, e totul ok, sunt cazuri foarte ușoare, doar la Delta ce mai sunt probleme.”

Acum, ca să nu mă mai adresez domnului Jurma, revin la cititori. Cioclul spune că vom avea peste 250 de decese pe zi la finalul lunii februarie, iar valul 5-Omicron va lăsa în urmă mai mult de 10.000 de decese oficiale. Păi, tot conform datelazi.ro, în data de 16 februarie (ieri) am avut 183 de decedați. Pe 15 februarie am avut 204, pe 14 februarie am avut 75, pe 13 februarie am avut 81, pe 12 februarie am avut 157. Să vedem ce va fi la finalul lunii februarie, dacă acest mic Nostradamus s-a înșelat din nou sau nu, dacă vom avea 250 de decese pe zi și dacă valul 5 va lăsa în urmă mai mult de 10.000 de decese oficiale (atenție, când vorbim de valul 5 vorbim despre Omicron, deci decesele provocate de Omicron, nu Delta!)

Hopaaa! Dar ce să vezi! Pe 10 februarie dau de alt articol pe wall-street.ro[4], care-l citează pe maestrul de ceremonii funerare Octavian Jurma, și aflăm că România a depășit vârful valului cinci, cu un record de 40.018 de cazuri confirmate și 97 de decese[5]. Cum?! Ce face?! Păi nu era vorba că vârful va avea 45,000 de cazuri? Dar cu decesele alea cum e?! Nu cred!!! Jurma a declarat așa ceva?

A spus cumva domnul Jurma că “Ne așteptăm să scadă abrupt numărul de cazuri, tocmai pentru că ne-am confruntat cu o creștere rapidă. Am văzut dublări ale numărului de cazuri de la o zi la alta. Vom coborî rapid sub pragul de 10.000 de cazuri”?
Bâl-bâl, ne bâlbâim, Jurmi, Jumări și tot în statistici ne împiedicăm. Octavian, ai nevoie de un hobby nou!


[1] https://www.cristoiublog.ro/statisticile-eronate-ale-cioclilor-apocaliptici/

[2] https://evz.ro/vor-muri-pe-capete-ucigasul-tacut-care-va-face-ravagii-in-romania-nu-mai-scapam.html

[3] https://www.facebook.com/JurmaOctavian

[4] https://www.wall-street.ro/articol/Sanatate/281847/video-octavian-jurma-romania-a-depasit-varful-valului-cinci-ne-asteptam-la-o-scadere-brusca-a-numarului-de-cazuri.html

[5] https://www.wall-street.ro/articol/Sanatate/281480/cel-mai-recent-bilant-covid-record-absolut-de-cazuri-noi-de-la-inceputul-pandemiei.html


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Statisticile eronate ale cioclilor apocaliptici. Partea a II-a”

  • Individul respectiv este o combinatie de dementa nazistoida sau, daca doriti, nazism dementoid si postac platit; din aceste cretinisme spuse, cel mai probabil traieste. Nu este singurul. Este doar interesanta anvergura pe care cretinii din mass-media oficiala i-au conferit-o. Sigur ca parte din aceasta aura de geniu limbricoid se datoreaza in parte si idioteniei, inculturii masive a asa zisilor jurnalisti. Dar mai e ceva, inca o parte; aceea este interesanta. Cine sta in spatele acestor haimanale?
    Acum niste luni foarte bune miscula pe la articolele domniei voastre un nene postac care dupa nume, daca era cel real, parea a fi medic psihiatru (ierou dă’ creier). Asta va/ne combatea din convingere. Clar! Bipedul suferea sincer ca nu suntem botnitzari, ca nu punem botul la ce zic „eroii” de galantar poleiti de televiziunile aservite. Exista asadar si aceasta categorie de „luptatori” sinceri, cu crezul si mucii in botnitza, deopotriva, sugand pe nas combinatie de mucus cu cacat propagandistic.

    Sigur, mai sunt si eroii cu halatele maro de cacatul facut in situatii diferite: coana mare medic pe la Iasi, condamnata penal. Pt o pedeapsa cu suspendare este firesc sa fi acceptat sa manance rahat cu convingere. Clar! Ar mai fi si diva flescaita Mahler care avea si ea in 2020 ceva probleme cu ANI (daca nu ma insel) si care firesc, pt a evita neplaceri, a dat-o-n portavocea dementei guvid. Si pe astia ii intelegem; intrucatva… Si ar mai fi la categoria „cu penalu’n spate am sa spun de toate”.

    Dar mai exista si caricaturile acestea informe, precum sus numitul, baleind ca forma anatomic-morala, de la biped la pete pe asfalt. Pe astia ii stim bine, de doi ani ne chinuie cu murdariile, dar nu stim cine este in spatele lor. Asta ar fi fost frumos: sa cunoastem sursa banilor.

  • Nu se merita a discuta despre un nimic. In perioada covid, cei nerealizati, slab profesional au gasit o buna ocazie de a sustine o mare marsavie. Cifrele au fost manipulate si crescute sau scazute dupa program. Sa discutam despre genocidul determinat de inchiderea spitalelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *