Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Statisticile eronate ale cioclilor apocaliptici

Cioclul și superstarul pandemiei, medicul specialist psihiatru Gabriel Diaconu, ne prezenta, în data de 4 aprilie 2021, o statistică tulburătoare, care a fost preluată de către ziare.com[1]. Mai exact, ne spunea că până la finalul pandemiei, 500.000 de români vor muri de Covid-19.[2] Astăzi, 5 decembrie 2021, avem 57,021 de decedați, conform datelazi.ro[3]. Astăzi, 5 decembrie 2021, „în România au fost raportate puțin peste 900 de cazuri de Covid-19 și 78 de decese.”[4] Acum, dacă el vorbește despre câți români vor muri de Covid-19 până la finalul pandemiei, înseamnă că știe și când va fi finalul pandemiei, probabil singurul om de pe planetă care știe asta.

În postarea completă de pe Facebook scria și că „admițând că, în septembrie, vom ajunge la 10 milioane de persoane imunizate, riscul de fatalitate brut, ne-ajustat pentru vârstă, va fi totuși de ordinul sutelor de mii din rândul celor ne-vaccinați.” O altă aberație din postarea stimatului cioclu era că „singurul lucru știut, acum, care previne fatalitatea este vaccinul, unde cele mai recente studii arată o protecție de aproape 100% cât privește complicațiile fatale ale infecției cu SARS-CoV-2” iar pentru acest vaccin-minune ne spunea că, „chestiunea obligativității vaccinării merge dincolo de prevederile convenției de la Oviedo, sau vocea străzii.” Conform studiilor din Israel, vaccinul Pfizer „are o eficacitate de doar 39% pentru varianta Delta”, „o eficacitate de 88% pentru spitalizare” și „91% împotriva formelor severe”. Pentru mine, nici 39%, nici 88%, nici 91% nu înseamnă „aproape 100%”. Față de varianta Omicron nici nu mai vorbim, puteți da singuri o căutare pe Google pentru a vedea cât de eficiente sunt actualele vaccinuri. De altfel, acum se pregătesc alte vaccinuri, pentru a face față variantei Omicron.

Deși nu este nici infecționist, nici epidemiolog, nici măcar statistician, acest personaj nu se sfiește să arunce astfel de predicții, iar faptul că apar și în presă este îngrijorător, fiindcă realitatea ne arată că acestea sunt, mai mult sau mai puțin, fake news, care pot influența oamenii și deciziile acestora, și care pot afecta emoțional.

Un alt cioclu și superstar statistician, care nu este nici medic practicant, nici epidemiolog, nici infecționist, ne trântește de asemenea statistici ce nu au legătură cu realitatea. Este vorba de Octavian Jurma, cu care ne-am obișnuit cu toții. De-a lungul timpului, acesta a făcut o serie de statistici, calcule, previziuni etc. care au înspăimântat poporul, deși rar s-au dovedit a fi conforme realității. Spre exemplu, în urmă cu mai puțin de două luni, în data de 19 octombrie, ne spunea că panta ascendentă pe care eram la acea vreme „nu aduce cifre îmbucurătoare până de sărbători”. Acesta a declarat pentru Wall-Street.ro: ”Nu mă aștept la valori mai mici, vom depăși curând 19.000 de cazuri. Avem circa 100.000 de cazuri într-o săptămână, dintre care 1% reprezintă decese. Adică avem 10.000 de decese într-o săptămână. În ritmul acesta putem ajunge la mai puțin de 100.000 de cazuri pe săptămână în a doua săptămână din noiembrie. Și abia la sfârșitul lunii noiembrie, putem spera la mai puțin de 10.000 de cazuri pe zi și să avem circa 4.000 de infectări de sărbători.” [5]

Ei bine, în a doua săptămână din noiembrie am avut 35.555 de cazuri, de pe 8 noiembrie (luni) până pe 14 noiembrie (duminică). Asta conform datelazi.ro (4,252 – 8 noiembrie, 7,584 – 9 noiembrie, 6,437 – 10 noiembrie, 5,415 – 11 noiembrie, 4,842 – 12 noiembrie, 4,006 – 13 noiembrie, 3,019 – 14 noiembrie). Dacă prin „mai puțin de 10.000 de cazuri pe săptămână” se referă la 35.555 de cazuri, atunci are dreptate, da…. Adică cu mult, mult mai puțin.

Dacă dânsul spunea că la sfârșitul lunii noiembrie putem spera la mai puțin de 10.000 de cazuri PE ZI, ei bine, în ultimele 7 zile ale lunii noiembrie am avut: 1549 cazuri luni, 22 noiembrie, 2735 cazuri marți, 23 noiembrie, 2795 cazuri miercuri, 24 noiembrie, 2105 cazuri joi, 25 noiembrie, 1959 cazuri vineri, 26 noiembrie, 1728 cazuri sâmbătă, 27 noiembrie, 1377 cazuri duminica, 28 noiembrie, 1096 cazuri luni, 29 noiembrie, 1622 cazuri marți, 30 noiembrie. Adunăm, și aflăm că la sfârșitul lunii noiembrie, în 9 zile am avut un total de 16.966 de cazuri.
După cum se vede, cifrele reale sunt departe de cele comunicate de Octavian Jurma. Cu toate acestea, ele sunt publicate în presa considerată „oficială”.

Mai avem un articol în care domnul jurnalist ni-l prezintă pe Jurma ca fiind epidemiolog, deși nu are nicio legătură, deci din start avem un fake news, unde la fel vine cu fel și fel de statistici.[6]
Astfel de articole inundă presa, declarațiile celor doi cu statisticile lor le găsim des. Oare chiar nu va face nimeni nimic să-i oprească pe acești doi indivizi? Parcă era vorba să se oprească fake news-urile. Cine își asumă răspunderea pentru răspândirea știrilor false, crearea panicii în rândul maselor, dezinformare ș.a.m.d.? Consider că organele abilitate ale statului, parchet, poliție și chiar Colegiul Medicilor ar trebui să se autosesizeze, pentru a opri astfel de comportamente.

Dacă se dorește cu adevărat oprirea răspândirii de fake news și o atitudine corectă, oricine trebuie să fie taxat, nu doar cei care se îndoiesc de eficacitatea vaccinurilor sau cei care vin cu niște argumente logice care nu merg pe același drum cu narațiunea oficială.

Dacă se permit opiniile unor oameni care nu au specialitățile corespunzătoare pentru a vorbi în cauză, ba chiar se promovează cu regularitate în anumite publicații, atunci suntem spectatorii unei campanii de dezinformare, inegalitate, nedreptate. Toți ceilalți specialiști care îndrăznesc să-și exprime dubiile cu privire la măsurile coercitive, la efectele secundare ale vaccinării sau la eficacitatea vaccinurilor sunt cenzurați și eliminați – și aici vorbim de somități ale medicinei românești și nu numai, spre deosebire de medici specialiști (nici măcar primari) și cercetători care nu au practicat niciodată medicina.

Chiar nu își pune nimeni problema cum au ajuns acești guru ai pandemiei să fie promovați fără nicio problemă, ajungând să aibă aproape 60.000 de followers (Diaconu) sau 20.000 de followers (Jurma) pe Facebook unde sunt adulați de mase, pe când un profesionist epidemiolog precum prof. dr. Geza Molnar nici nu este cunoscut de marea majoritate a oamenilor și nici nu este promovat mai deloc? Am mai vorbit despre această problemă în articolul „Explozia cazurilor, problemele spitalelor și proasta gestiune a pandemiei – Partea a doua”[7].

De ce se permite promovarea unor alarme false, a scenariilor înfricoșătoare ce duc la anxietate, aduse de niște indivizi fără pregătirea necesară? Lumea nu mai observă măcar atâta lucru, sau pur și simplu preferă să permită și să înghită această anomie?


[1] Ziare.com par să fie abonați la toate postările de pe Facebook ale domnului psihiatru, ceea ce mă face să cred că ar putea exista un contract între cele două părți.

[2] https://ziare.com/stiri/coronavirus/predictie-gabriel-diaconu-500-000-romani-vor-muri-covid-19-1671457

[3] https://datelazi.ro/

[4] https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-25222905-coronavirus-romania-putin-peste-900-noi-cazuri-covid-19-78-decese-date-partiale.htm

[5] https://www.wall-street.ro/articol/Sanatate/277716/octavian-jurma-medic-cercetator-declararea-starii-de-urgenta-este-singura-noastra-salvare.html

[6] https://www.gandul.ro/actualitate/octavian-jurma-despre-evolutia-pandemiei-de-craciun-cate-cazuri-de-covid-am-putea-avea-in-decembrie-19709268

[7] https://www.cristoiublog.ro/explozia-cazurilor-problemele-spitalelor-si-proasta-gestiune-a-pandemiei-partea-a-doua/


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Statisticile eronate ale cioclilor apocaliptici”

  • Despre medicul acela psihiatru nici nu are rost sa mai vorbim, se stie ca unii dintre medicii care au aceasta specialitate, ajung la un moment dat sa imprumute ceva din comporatamentul pacientilor lor. Dar, rand pe rand, parca innebunesc si alti medici care erau bine pana acum.
    Acum o saptamana, un prieten medic scria pe FB despre posibilitatea ca varianta Omicron sa fie foarte agresiva din cauza numarului mult mai mare de mutatii suferite, comparativ cu varianta Delta. Eu am comentat, spunandu-i ca nu este cazul sa speriem oamenii, pentru ca avem prea putine date despre evolutia pacientilor infectati cu varianta Omicron, ba chiar ca, în Africa de Sud, se cunosc deocamdata doar cazuri de forme usoare ale bolii. Si i-am mai spus ca exista pareri contrare afirmatiilor lui, si anume ca unii virologi cred invers, ca atunci cand un virus sufera mutatii, acestuia poate sa-i scadă patogenitatea.
    Mi-am argumentat spusele cu linkul unui articol, dar degeaba, in nici o jumatate de ora, amicul meu mi-a sters comentariul si mi-a blocat accesul pe pagina lui. Sigur iti suna cunoscut gestul acesta, dar vreau sa-ti spun ca pana saptamana trecuta, medicul despre care iti vorbesc era ok, un pro-vaccinist care respecta parerile documentate ale celorlalti, fie ei pro sau contra vaccinurilor anti-Covid.
    Eu zic sa alegem o cale de mijloc, sa nu-i credem 100% pe niciunii, pentru ca doar asa vom avea puterea de a depasi cu bine incercarile prin care trecem, Dumnezeu stie pana cand.

    • Dora, in primul rand, tin sa te anunt ca am citit in sfarsit articolul de pe lemonde.fr pe care mi l-ai dat. Pana acum eu aveam un alt articol mult mai lung pe care credeam ca mi l-ai dat. Azi am luat vreo 8 articole mai vechi si m-am uitat prin linkurile date de voi, si mi-am dat seama despre care era vorba si pe care ma rugai sa-l citesc. Da, s-a facut o eroare grava de calcul acolo, si astfel datele care au ajuns nu erau corecte. INSA!!! Sunt multe cazuri noi de atunci, care arata ca vaccinul nu protejeaza atat de mult cum se spune, si foarte multi ajung la spital (se incearca sa se ascunda asta, insa daca e sa cauti bine, gasesti cazuri adevarate) si unii au si murit, insa ce-i drept, nu de la cele pe baza de ARN mesager. 🙂

      Acum, referitor la ce ai scris mai sus. Da, despre Diaconu ce pot sa-ti spun? I-am postat un comentariu pe pagina de Facebook unde scrisese un roman, si l-am intrebat: „Gabriel Diaconu, o intrebare simpla. De cand ati devenit vedeta in pandemie, ce s-a intamplat cu pacientii dumneavoastra? Prefera sa va aiba langa ei, sau la TV?
      O alta intrebare simpla. De ce nu vorbiti despre pandemie strict din punctul de vedere al specialitatii dumneavoastra?
      Edit: O alta intrebare. Cat timp liber aveti, de scrieti pe Facebook zilnic, apareti peste tot in mass media si mai sunteti si medic si director la clinica?”

      Raspunsul lui: „Veniti intr-o zi la clinica si veti afla. Va fac cadou consultatia.”

      Raspunsul meu: „Da? De ce, am probleme psihice ca sa merg la consultatii psihiatrice? Asa invitati de obicei oamenii care nu va plac?
      Inteleg, e usor sa scrii romane pe Facebook despre cum e cu virusii si pandemia, dar este greu sa raspunzi la niste intrebari mai inconfortabile.”

      Raspunsul lui: „Nu stiu, stimabile, aveti? Caci calul moare de drum lung si dumneavoastra de grija altuia.”

      Raspunsul meu: „Pai eu stiu, stimabile. De aceea e bine sa nu vii cu arogante si presupuneri. In plus, nu am cerut sfaturi psihiatrice, ci intrebari simple despre ce faceti dumneavoastra in timpul liber. Daca tot spuneti ca mor eu de grija altuia, dumneavoastra de ce muriti de grija atator romani si spuneti ce ar trebui ei sa faca? Ce fac romanii, e treaba lor.”

      Ti-am redat toata discutia, ca sa stii cat de arogant este acest mucos. Am sters discutia dupa ce mi-au sarit in cap zeci de adepti ai acestui guru. Insa am print screen.

      Un astfel de specimen nu trebuie promovat! Insa, e mai promovat ca oricine. Cred ca in fiecare zi gasesc un articol despre el si ce spune el si am innebunit.

      Referitor la discutia ta cu acel medic: Da, imi suna foarte cunoscut acest comportament. Si nu se intampla doar in discutiile de pe Facebook. Si nu doar simpli cetateni sunt cenzurati, ci medici adevarati, iar asta este mult mai grav intr-o criza sanitara.
      Dar da, au innebunit cu totii. Si „vaccinistii” si „antivaccinistii”. Si „USR-istii” si „AUR-istii”. Nu suport extremele, desi sunt de acord de multe ori cu amblee parti, dar nu cand se exagereaza.

      Ce imi spui, imi aduce aminte de discutia mea cu o foarte buna prietena, si ma doare, pentru ca nu mai vorbim. Dupa ce am vorbit civilizat si argumentat multe luni de zile, respectandu-ne opiniile, in ultimul timp ajunsese doar sa ma atace si sa faca intentionat sa ma enervez (a si recunoscut) si i-am tot atras atentia sa nu mai faca asta, si mi-a spus ca „ar trebui sa-mi asum ceea ce fac si spun.” Si i-am spus ca nu sunt bataia ei de joc, sa se distreze incercand sa ma enerveze si ca discutiile noastre au devenit din ce in ce mai lipsite de argumente. Am scos-o de la friends. Este una din putinele persoane pe care le-am scos de la friends si cu care nu mai vorbesc din cauza discutiilor despre pandemie, si imi pare rau. Am fost scos si blocat de multi altii, dar eu nu prea am facut asta, insa uite ca am facut-o in cazul ei. Si imi pare rau, la fel cum i-am spus si ei, ca o prietenie sa se strice din cauza unor astfel de discutii. Insa in ultimul timp nu mai putea accepta nicio dovada sau argument, tot timpul avea un „da, dar…”. Dar ce? Cand iti pune omul in fata ceva clar, tot incerci sa cauti scuze.

      Scuze pentru mesajul lung. Ma bucur mult ca imi comentezi aici. Si tu, si Cib. Doua opinii diferite, doua firi diferite, dar imi sunt de mare folos si imi face placere sa va citesc si sa va ascult. Cand vorbesc cu tine, imi aduc aminte de discutiile cu prietena aceea, pe vremea cand puteam discuta civilizat, cu argumente.

      Da, cu calea de mijloc nu cred ca se mai poate la scara larga. Oamenii au innebunit. Eu am obosit sa discut, sa ma contrazic. Am obosit chiar sa scriu articole, sau sa citesc si sa ma informez. Am 20 si ceva de articole la bookmarks care asteapta sa fie citite si nu mai pot…. Nu mai am energie, rabdare. Si nu mai cred ca are sens sa mai scriu, fiindca lumea a luat-o razna, a dat-o grav in extreme si ma consum degeaba aici.

      Gata, am terminat. Scuze din nou pentru ditai comentariul. 🙂

  • @Filip,

    Eu iti citesc cu placere articolele si apreciez munca pe care o faci. Continua sa spui lucrurilor pe nume, ca asta e de fapt marea problema cu nebunia in care ne aflam. Pastreaza-ti mintea limpede si restu’ nu mai conteaza.
    E adevarat ca raportul de forte actual este inegal, insa vorba batraneasca spune ca „buturuga mica rastoarna caru’ mare”! … 🙂

    • Salut, Paul! Iti multumesc pentru incurajari! Chiar am nevoie, sincer, fiindca simt ca scriu degeaba, ca nimic nu se va schimba si ne indreptam intr-o singura directie oricat am incerca sa ne impotrivim. Dar, de multe ori am spus ca nu mai scriu, insa nu ma pot abtine cand vad derapaje grave, si nervos incep si bat la tastatura. Ce sa fac? Imi spun si eu oful. Poate ar trebui sa merg la o sedinta de psihiatrie cu Diaconu, sa nu o iau razna :))
      Sper sa ai dreptate cu vorba batraneasca si sa se revina la normal, la moral, la legal etc.

      Sanatate!

  • Atunci cand esti in defensiva ca stat national si nu mai ai parghii de control si nici mijloace efective la dispozitie pentru ca mai dispui decat 4 la suta control pe banii din economie, cand esti condus de impotenti politic si nu te perfectionezi in continuu cu un minim de cunostiinte sau sa incerci sa angajezi oameni competenti pe domenii cheie, cand capitalul strain este dominant si dea dreptul salbatic prin faptul ca nu plateste un euro-cent din cele aproximativ 80 de miliarde de euro care se scurg din economia Romaniei catre tarile foste mari colonii, atunci ce resurse mai ai ca natiune in fata acestei epidemii..
    Apropos, ce ne ameninta liderul Catzu ca nu sunt bani de mariri de pensii de anunta acest malefic impostor detinator de cazier cu acte in regula la marele nostru aliat, dar care refuza categoric ideea ce impozitare dupa modelul patentat de Germania – faci bani la ei platesti la ei, insa ca sa vezi marele liberal tace malc si se transforma in avocatul pledant al marilor corporatii.
    Iar de liderii opozitiie, acestia tac malc si dezinformeaza precum acel lider CIOLACU care arunca petarde pentru useful idiots pentru o impozitare firava a marilor corporatii, desi stie ca este imposibil din punct de vedere legal ca masurile sa fie luate cu mai putin de 6 luni in urma, conform unei legi votate in timpul in care VICTOR VIOREL PONTA facea cam ce vroia dumnealui cu legislatia in Parlamentul Romaniei.
    Asta este o realitate crunta, suntem practic la mana altora iar destinul acestei tari este pus la vanzare de acesti propietariu privati ai Romaniei, iar vatafii lor, adica politicienii de la Bucursti sunt pur si simplu impotenti si in acelasi timp interesati de propriul lor buzunar si de grija de a aservi interesele aristocratiei bugetare de la Bruxelles.

  • Prietene, nu te mai chinui. Niste psihopati care au toti banii din lume vor s-o schimbe dupa gustul si mintea lor. Asta e adevarul. Si trebuie bine ascuns de gugustiuci, ca sa nu se prinda. E atat de simplu. Restul e gargara.

    • Stiu. Cred ca e mai mult o refulare. Stiu ca nu rezolv mai nimic scriind aici. Dar oricum, o fac pentru mine, eventual pentru cei cativa care mai citesc, daca ii ajuta/mai ajuta cu ceva. Insa drumul este deja trasat, nu vad ce se mai poate face. Sa vedem cum ne vom adapta noii lumi, noii realitati. Poate ajungem amandoi colegi la Obregia. 😆

  • Of, domnule Pruncu! Dumneavoastra doriti sa vina inteleptii contondenti aici si sa va certe, pasamite?! Ia mai stati oleaca. Ia mai stati. Asadar nu va invatati minte si iarasi faceti p…i impotriva vantului glorios declansat de gurile protipendadei psihoticilor sanitari? Observ ca a mai scris un domn inaintea mea. De abia astept sa vina doamna doftoreasa de servici aici, sa ne traga de perciuni; si pe dansul si pe mine si pe domnia voastra. Na!
    Mai lipseste Foreinaru Shershel, fanariotu’ senator sa va citeasca; sa va amendeze cu inca un alineat de lege, ceva. Sa nu va mai luati de oamenii „da bine”. Nu stiu cati ani aveti, dar mie, la 55 de ani, ciuciunghezii astia imi aduc aminte de ceilalti ciuciunghezi peceristi care mancau rahatul de la variatele congrese (prinsei cateva) si apoi , cu manie comunista (sau proletara, dupa caz) il buseau pe unul sau pe altul care nu se „alinia”.
    Cat despre „pisihiatru’ tautuat”, politruc de rigola, poate ne baga la o regulare pe toti; dă cap; care suntem noi nebuni dăcât.

    Of, of… „veatza” mea, botnitza mea…

  • Au mai fost omisi si alti „specialisti”, ex. Chereches, Vasi Radulescu, Craiu. Comunismul in Romania in primii ani a fost facut cu cei mai saraci si analfabeti tarani si muncitori. Foamea, prostia si saracia te face sa apuci de ciolan. Un individ care spune ca este vaccinat si se imbolnaveste de la copiii lui care nu se imbolnavesc, sta in casa 14 zile, si lauda efectele benefice ale vaccinului in mod sigur ca ar trebui sa mearga la un medic dar bun, psiholog.

    • Aaah, pe Chereches nu l-am uitat, l-am mentionat in alt articol https://www.cristoiublog.ro/explozia-cazurilor-problemele-spitalelor-si-proasta-gestiune-a-pandemiei-partea-a-doua/

      Pe Vasi si Craiu i-am omis pentru ca mi se par prea mici si penibili.

      Pai, Marxismul se baza pe proletariat, dar in ziua de azi vad ca cei care ridica in slavi vaccinul sunt chiar oameni cu ceva bani. Cum de au bani? Pai, cand lucrezi in multinationala ca un robotel si esti spalat pe creier, cand ti se ofera denumirea de „angajatul lunii” si esti mandru ca ai tras ca un animal pentru a dezvolta afacerea altcuiva, atunci nu prea mai ai legatura nici cu realitatea, nici cu gandirea critica. Fuguta pe trotineta pana la birou, stai acolo 8 ore pe computer, te duci acasa, iti hranesti pisica, te culci si o iei de la capat, asta daca nu bagi un serial de pe Netflix pana adormi. Viata noului om. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *