Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Teroristul în şlapi

Ştirile de seară erau urmărite de întreaga Vintileasă cu o pasiune ieşită din comun, depăşită doar de cea pusă în răzuirea etichetelor de pe fundul cutiilor de bere, pentru a da de codul cîştigător, care de fapt nici nu exista.

Cei din sat se grăbeau să se aşeze în faţa televizoarelor pentru a vedea dacă a doua zi va ploua sau nu.

Nu pentru că voiau să ştie dacă să iasă sau nu la cîmp, aşa ceva nu mai exista de ani întregi în Vintileasa, ci pentru a şti dacă să-şi ia sau nu cu ei umbrela cînd se duceau pînă la minimarketul din Centru.

În seara cu pricina, care avea să răscolească satul, cei din Vintileasa rămaseră cu gura căscată descoperind în persoana celui zis pe micul ecran, Teroristul din Vintileasa, pe Nelu Sîmbătăuan, flăcăul tîrzior, căruia toţi îi spuneau – nu știu de ce – Nicu.

Mulţi nu le crezură ochilor, deşi cel purtat în cătuşe de zece zdrahoni în combinezoane negre, care-i făcea şi mai zdrahoni, cu ciorapi traşi pe cap, lăsînd în dreptul privirilor două găuri, era Nelu Sîmbătăuan, cu tricoul său ieşit la spălat, astfel încît literele din sloganul Keep calm (pentru care mulţi îi ziceau Chipiul) se lăţiseră primejdios, cu şlapii săi chinezeşti, cusuţi cu sîrmă ruginită, şi pantalonii săi trei sferturi, obţinuţi prin retezarea din scurt a unor nădragi obişnuiţi.

Demult pătrunseseră în sat telefoanele mobile, ajunse acum instrumente mult mai importante decît făcăleţul şi resteul, pentru că locuitorii le foloseau cînd trebuia şi cînd nu trebuia. Nu de puţine ori, prin crăpăturile scîndurilor care alcătuiau privatele din grădină, puteai vedea cîte un ins stînd pe vine şi vorbind la telefon cu unul din casă, evident, cînd îl lăsau să facă asta icnetele tipice constipaţiei.

Graţie noului mijloc de comunicare între oameni, cei din sat ajunseră rapid la o concluzie:
Da, cel dus dintr-un loc într-altul în cătuşe de inşi cu puşti de şerifi, nu era nimeni altul decît flăcăul tîrzior din marginea satului.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2

Un comentariu pentru articolul „Teroristul în şlapi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *