Alegeri locale, rezultate parțiale: – Consilii locale: PSD – 36,26%, PNL – 29,41%, AUR – 9,35% – Primari: PSD – 38,47%, PNL – 32,72%, AUR – 6,29%

Tîrgul secret dintre Președintele Klaus Iohannis și Patriarhul Daniel

Pînă și orbii (orbii care vor rămîne orbi, nu cei pe care îi va vindeca Iisus) au putut vedea deosebirea spectaculoasă de atmosferă de anul acesta, de Paști, față de atmosfera de anul trecut, de Paști, dar mai ales față de cea din timpul pelerinajelor la Moaștele Sfîntului Andrei și la Moaștele Sfintei Parascheva.

Cînd spun atmosfera nu mă refer la măsurile de restricție în privința Sărbătorii Învierii și a Pelerinajelor. Firește, în materie de restricții deosebirea sare în ochi. Anul acesta nu numai că s-au permis slujbele de Înviere, dar mai mult, de vineri începînd, românii au avut impresia că Pandemia a trecut. Măsurile de purtare a măștii în chip obligatoriu, de distanțare fizică au rămas din punct de vedere oficial. Din punct de vedere neoficial însă, ele au fost împinse în plan secund. Presa, pe cale de a fi Miluită, folosită de regim în Pandemie pe post de delatoare mizeră, s-a făcut că nu mai vede încălcările măsurilor. Din programele TV au lipsit avertismentele Apocaliptice. Pînă și Marele Cioclu Apocaliptic, sinistrul Raed Arafat, a ieșit la una dintre televiziunile de casă nu pentru a zbiera la noi ca nu cumva să petrecem de Paști, că ne ia Mama Virusului mai ceva ca Mama Dracului, ci pentru a profeți, mai ceva decît comuniștii împlinirea Visului de aur al omenirii, că Pandemia e pe cale de a fi biruită. Atmosfera de veselie cu mască, fără mască, întreținută de televiziuni și asigurată de autorități, astfel încît nici unui român să nu-i rămînă în gît mielul și să-i se scurgă pe alături de gîtlej vinul, a fost întărită de absența mînuitorilor de bulane. Deși Paștele și 1 mai au însemnat mari migrații de popoare spre Munte și spre Mare, Autoritățile n-au mai trimis în locurile de petrecere hoardele purtătoare de bulane ca să administreze lovituri pe spinare și de chitanțiere ca să împartă amenzi în dreapta și-n stînga.

Acestea sînt aspecte care sar în ochi cînd vine vorba de a raporta atmosfera de acum la atmosfera de anul trecut. Dacă ținem să nu-i dăm o semnificație politică deosebirea poate fi pusă pe seama Noii politici a regimului Iohannis. Esența acestei politici e următoarea:
Pandemia există doar cîtă vreme se dau la televizor cifre alarmante privind infectările și morții de Covid.

Ca și în ultimii ani ai lui Ceaușescu, atmosfera depinde de raportări. Cifrele privind infectările sînt ușor de falsificat:
Se fac tot mai puține testări.

Morții, așa cum ne-a semnalat Vlad Voiculescu (fapt pentru care a și fost debarcat, luat în seamă de Ioana Mihăilă, care pare mai degrabă un ministru al Sănătății din partea PSD și nu USRPLUS, atît de oiță e cu premierul) pot fi și ei mermeliți ca număr. În definitiv cine a murit de Covid 19 și cine a murit de Sifilis decide pixul celor de la DSP.

Nu la atmosfera generală de optimism din apropierea veseliei generale mă refer eu, ci la atmosfera din jurul Bisericii.
Deosebirea față de anul trecut e spectaculoasă.

În 2020, de la Paște începînd și terminînd cu Pelerinajele, Biserica a fost călcată în picioare de către regimul Iohannis. Despre această persecutare a Bisericii de către stat, de raportat, în condițiile democrației, la hăituirea primilor creștini, am scris și vorbit în comentariul de pe cristoiublog.ro și la emisiunea Gîndurile lui Cristoiu de pe Aleph News. Iată un fragment semnificativ din Jurnalul meu video din 29 noiembrie 2020:

„Eu am abordat acest conflict unic în istoria României moderne, nu în istoria postdecembristă, dintre Biserică și stat. De fapt asistăm, la cel mai mare atac din istoria României împotriva Bisericii Ortodoxe Române. Nu sunt bigot, sunt creștin, am criticat uneori Patriarhia. Dar, atenție, asistăm la cea mai jegoasă campanie. Nu e o campanie de atei. Ateii sunt oameni care sunt indiferenți față de religie. Nu cred. Noi asistăm la o campanie de ură împotriva Bisericii. Această campanie de ură este dusă de presa și de USRPLUS. E treaba lor. Un domn numit Klaus Iohanns a dat dispoziție PNL-ului să fie mai rău decît USRPLUS în această hărțuire a Bisericii Ortodoxe Române. Este opera nemijlocită a lui Klaus Iohannis”.

Anul acesta atmosfera e schimbată în chip spectaculos. Presa regimului nu s-a mai năpustit să arate cu degetul acuzator slujbe unde nu s-au respectat măsurile de protecție și nu s-a grăbit să trimită la ghilotină declarații ale unor clerici precum Teodosie, care pune pe Iisus Cristos mai presus de vaccinul de la Pfizer. Ultima conferință de presă a lui Klaus Iohannis a fost o revărsare de șoapte dulci la adresa Bisericii și mai ales a drepturilor acesteia de a-și rostui ritualurile.

Interlocutorul meu de la Aleph News, părintele profesor Constantin Preda a ținut să remarce schimbarea de atmosferă față de Biserică. Înțelept, domnia sa a vorbit de clasa politică. Eu, mai puțin înțelept, voi spune că-i vorba de Klaus Iohannis:

„Văd că s-a schimbat atitudinea clasei politice față de Biserică, cel puțin anul acesta. Anul trecut au încercat, sau cel puțin aceasta a fost părerea multor credincioși și chiar a clerului, că Biserica a fost scoasă vinovată pentru diferite probleme pe care nu le rezolvau cei din clasa politică sau pentru bîjbîielile lor. Pentru că nu era vinovată lingurița. Asta este o tradiție bimilenară, de 2000 de ani urmăm așa. A mai trecut Biserica prin astfel de molime sau pandemii și nu am cunoscut nicio persoană să se fi infectat din împărtășanie. Noi am păstrat această regulă. Sigur, au fost reticențe din partea oamenilor, dar noi am continuat și continuăm aceeași tradiție. Aceste ritualuri sunt conținutul credinței noastre.”

Din punct de vedere istoric, momentul de schimbare față de Biserică l-a constituit vizita făcută de Klaus Iohannis patriarhului Daniel în ziua de 16 februarie 2021.
Ne-am bucura să credem că vizita a fost semnul unei cedări a Statului în confruntarea cu Biserica. Mai sceptici, altfel spus, mai buni cunoscători ai șmecherilor politrucești, noi credem că vizita a fost momentul unui tîrg gen: Îți dau, îmi dai.
Îți dau:
Regimul Klaus Iohannis renunță la confruntarea de tip USRPLUS cu Biserica în perioada următoare.
Îmi dai:
Biserica își asumă rolul de agent publicitar al regimului în campania de vaccinare.

Semnele tîrgului se văd deja.
Pe de o parte, în schimbarea de atmosferă oficială față de Biserică.
Pe de alta, în graba Bisericii Ortodoxe Române de a deveni agent de propagandă și agitație în campania de vaccinare.

Tonul l-a dat Patriarhul Daniel, care a ținut o predică despre rolul vaccinării din Israel în pogorîrea Luminii sfinte și a aducerii ei cu aeroplanul la București.
I-a urmat purtătorul de cuvînt al BOR, nefericitul Vasile Bănescu.

Prea Sfinția Sa Teodosie a declarat la un moment dat:

„Biserica are o autonomie a ei și în Biserică este locul cel mai prielnic unde, în Sfântul Altar, în Sfântul Potir, Sfânta Împărtășanie este lipsită de orice virus. Acolo e locul unde trebuie să ne concentrăm și să învingem virusul! Sfânta Împărtășanie e mai puternică decât orice vaccin și încrederea oamenilor în lupta lor pentru sănătate prin credință să știți că face foarte mult! ”

Dînd fuga la Digi Tv, televiziunea fanion în hărțuirea Bisericii de către regimul Iohannis, Vasile Bănescu și-a exprimat indignarea față de aserțiunea că Sfânta Împărtășanie e mai puternică decât orice vaccin.

PS Teodosie susține că Vasile Bănescu i-a fost elev. Asta înseamnă că, din punct de vedere al ștatului de plată, Vasile Bănescu e popă.
Declarația sa de la Digi 24 ni-l dezvăluie însă ca un brav activist de raion cu ateismul științific.

Preoții care susțin că Sfînta Împărtășanie e mai puternică decît orice vaccin nu s-au pronunțat împotriva vaccinării, cum i-a acuzat activistul cu ateismul științific.
Ei n-au făcut altceva decît să reafirme un adevăr de abecedar al Bisericii.
Esența Bisericii e credința în Dumnezeu.
Și această credință dacă e sinceră poate fi mai puternică pentru un om decît orice medicament.

Una e planul credinței și alta planul științei.
Dacă n-ar fi așa, oamenii n-ar mai merge la Biserică.
S-ar duce doar la Farmacie.
Dacă n-ar fi așa credincioșii n-ar mai rosti rugăciuni cînd sînt la ananghie și nu s-a mai închina la icoane.

Contestarea puterilor dumnezeiești ale credinței prin invocarea adevărurilor științifice a fost și este un instrument al ateismului științific.
Nu contestă ateismul științific din punct de vedere medical Învierea?
Tîrgul acceptat de BOR își arată roadele.
Nu va trece mult și în icoanele din biserici locul Arhanghelului Mihail îl va lua Vaccinul Pfizer, iar preoții se vor alătura maneliștilor în a cînta, ieșind din altar, importanța vaccinării.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Tîrgul secret dintre Președintele Klaus Iohannis și Patriarhul Daniel”

 • mai inainte de a fi orice altceva, aceste vremuri sint
  Vremurile Punerii la Indoiala.

  tot ce misca e pus la indoiala in stil plenar.
  niciodata, de cand e omul paici, ‘punerea la indoiala’ nu s-a manifestat plenar,
  insa ea se manifesta pe vremurile astea.

  castigatorul Lumii… se stie.
  e Noul Zeu.
  care e Inteligenta Artificiala.
  in timp ce toti ceilalti sint pusi la indoiala in stil plenar,…si se vor indoi pina vor crapa, cea care…aduna, pas cu pas, ‘increderea’ e Inteligenta Artificiala.

  solutiile…la orice fel de problema vor fi gasite, in curind, exclusiv de Inteligenta Artificiala.
  pentru ca problemele vor deveni fix atat de greu de rezolvat.
  deci iata ce stim: ca problemele Lumii vor deveni din ce in ce mai greu de rezolvat de catre oameni, pina cind vor deveni imposibil de rezolvat de catre oameni. acesta fiind si momentul in care ele vor fi rezolvate de-o Inteligenta Artificiala.
  despre problemele Lumii asteia vorbesc…

  insa…e chiar mai mult.
  Inteligenta Artificiala, adica Noul Zeu, nu doar ca va rezolva toate problemele Lumii Mari,
  ca asa de Destept va fi, ci…va aduce chiar Raiul pe Pamant!
  asta e faza, ca va aduce Raiul pe Pamant! vorbaia, fiecare Zeu cu Raiul sau, iar Raiul daruit de Zeul numit Inteligenta Artificiala e chiar…Raiul pe Pamant.
  ca Raiul pe Pamant e fix Iadul…asta e alta faza.

  cel care pune la indoiala toate sistemele sociale e…Noul Zeu: Inteligenta Artificiala.
  doar stati si priviti minunile pe care le va face Zeul asta.

  s-o luam incet:
  -va pune la indoiala sistemul politic: spulberindu-i pe maretii politicieni care populeaza tronurile Lumii.
  -va pune la indoiala sistemul medical, daruind…Nemurirea.
  …va redefini Ecuatia de Miscare a Civilizatiei, deci si a oamenilor, in asa fel incat…toti oamenii s-o verifice.
  va redefini tot ce misca astfel incat tot ce va mai misca sa implineasca…Raiul pe Pamant.

  BOR e pusa la indoiala in stil plenar. iar asta nu pentru ca are cineva ceva cu BOR, neaparat, ci pentru ca, cum spuneam, tot ce misca e pus la indoiala in stil plenar!
  adica…pina la prasele.
  va veni vremea,
  …dar stai!, ea e deja la usa!,
  cind BOR nu va avea de ales, va fi pusa la indoiala in stil plenar de catre Noul Zeu,, adica
  de Inteligenta Artificiala.
  iar acel moment e si cel in care Biserica se muta cu totul in sinele enoriasilor, adica in singurul loc care conteaza cu adevarat.

  mermelitul s-a terminat.
  acum esti ori intr o barca…ori in ailalta.
  cei care vor alege Nemurirea isi vor pierde Viata.

 • Functie de interesele lui mizeabile regimul liberal-iohannist-neosecuritistic-bruxelllez masluieste tot:

  – masluieste cifrele rezultatelor alegerilor;

  – masluieste cifrele pandemiei;

  – masluieste cifrele economice;

  -masluieste informatiile despre refuzul Comisiei Europene de a aproba PNRR facut de de guvernul Iohannis-Cîțu;

  – masluieste informatiile si cifrele referitoare la imprumuturile uriașe de la bancile comerciale si la dobanzile acestora;

  – masluieste CV-urile unor escroci din partid pe care-i planteaza in sinecuri nesimtite;

  – masluieste probe in dosare penale;

  – masluieste cifrele referitoare la Educatie si Invatamant;

  – masluieste cifrele referitoare la achizitiile guvernamentale;

  – masluieste cifrele referitoare la numarul de membri PNL cu care s-a incarcat organigrama bugetarilor taietori de frunze la caini;

  – masluieste cu ajutorul presei aservite toate stirile despre actiunile habarniste si penale ale acestui regim mitomano-cleptocrati-neosecuristic putred de corupt, anti-românesc si anti-national…!

 • Ce i o fi manand in lupta pe prea nefericitii Daniel si Banescu?
  Dracu stie – din nefericire zic!
  Viata prea indestulatoare, in fast si Mercedes-uri, adoarme vigilenta duhovniceasca.
  Exemplul lui Teodosie, demonstreaza ca sunt unii, care nu uita ca sunt pastori pentru obstea lor si nu se lasa amagiti de arginti, fie si pentru scopuri inalte – cum ar fi, promisiuni de finantare la catedrala..

 • In curand dl Banescu va prezenta la tv certificatul verde, explicand cum va functiona codul in sistemul electronic la intrarea in cadedrala neamului. Fetele de pe centura sunt mai corecte cand primesc banii. Crearea unei organizatii tip USR, in mare parte se datoreste atitudinii BOR, modul cum este perceputa biserica de catre tineri.

  • Tinerii care percep Biserica cu ochi useriști nu pot fi decât superficiali. Sunt atâția oameni fantastici în Biserică, de ce nu-i caută, alegând să se poticnească de niște mădulare mai slabe? Dacă ar căuta să aprofundeze credința( citind și experimentând intens rugăciunea și milostenia), n-ar mai judeca așa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *