Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: „Este în interesul partidului meu și al țării”

Traian Horia: Eu sunt „ăla”

Nu am biografie: vin de niciunde și plec spre nicăieri. Ca și Iohannis. Diferența este că eu călătoresc pe banii mei și că, prin grație divină, am libertatea de a avea libertate. Sunt un scriitor amator, las altora demnitatea de a fi „profesioniști” și de a explica din ce punct a pornit imbecilizarea României contemporane, cu pârțurile prezidențiale care azi (vorba lu’ Antena 3) „fac aerul mai respirabil”. Eu aștept, dar ei, „profesioniștii” media, tac: au spaime și familii, au umilința în grupa sanguină, au cenzură, Divizie Presă, șefi, subșefi, finanțatori, agenți secreți pe sub birouri și ei nu pot scrie cum, în urmă cu sute de ani, s-au urcat unii pe cai, cu săbiile după ei, ca să aibă astăzi Klaus Iohannis și „slugile” din dotare, o țară, un lux, un dormitor, un avion privat: și nu pot spune „profesioniștii” din mass-media, proteviștii, teveriștii și alți „iști” cum vrea acum Iohannis să predea țara făcută de alții, unor prieteni personali pe care îi are la secția Globalizare: dar eventual să-și păstreze luxul, dormitorul și avionul.

Înainte vreme, conducătorii valahi locuiau între stânci, cu landra de copii lângă ei: mâncau o mămăligă, spărgeau o ceapă în șase și păzeau la frontiere sau acasă. Azi, vine Klaus Iohannis, fără copii, dar cu șase case ridicate din neștiute resurse de lăcomie și cu castel la Cotroceni, și se declară salvatorul celor ce cresc copii în România, dar locuiesc în chirpici. Eu, și nu „profesioniștii” Diviziei Presă, sunt acela care mă înclin cu respect în fața mamei românce cu zece copii acasă, care luptă zilnic pentru o bucată de pîine: căci adevărat adevăr vă spun vouă, pâinea aceea este mai dulce decât cozonacul de la președinția României.

Acum vreo 800 de ani, m-am întâlnit cu strămoșii lui Iohannis – tocmai zideau la un Turn pentru breasla croitorilor. Le-am zis că un urmaș de-al lor, Klaus Iohannis, va înstrăina țara la kilogram sau la tonă, cu tot cu frontiere, unor tipi care au mai mulți bani decât ei. Au râs neîncrezători- sașii erau prosperi, orașul New York și tipii cu bani de-acolo nu existau pe-atunci, iar berea neagră era multă și avea „mustață”. Mai apoi, când aveam 6 ani, am urcat într-o zi în podul casei bunicilor dintr-un umil sat dobrogean și am găsit acolo un manual de istorie din vremea Regelui. Ce ironie, să urci câteva trepte și să dai de istorie, pe vremea când istoria României încremenise la doi unici conducători: Nicolae Ceaușescu și partidul său de buzunar, Partidul Comunist Român.

Azi, un copil care urcă niște trepte, dă de obicei în capătul lor de-un restaurant McDonald’s și găsește acolo doar vreun manual de istoria puiului prăjit: „idioți utili” din școală, din televiziunile Diviziei Presă, din universități, din Guvern sau partide, îi vor spune că el, copilul, este doar un „produs” „made in Europe”. Cu codul de bare atașat. Dacă uneori scriu despre asta, este pentru că visez la ziua când copiii României vor afla din nou că ei nu sunt orfanii Europei, așa cum li se sugerează zilnic dinspre Cotroceni, că vremea autoritarilor cu „partid de buzunar” e apusă (chiar dacă Iohannis și partidul său de buzunar PNL, răsar încă în locul soarelui, la București), că țara lor a avut o istorie grea și nu trebuie uitată, că străbunicii lor au suferit pentru familia, satul, casa și tradiția lor și că Mihai Viteazu nu a fost un Andreea Esca în fustă.

Gândesc astăzi (cu umilință gândesc) că, de la sinistrul Ion Iliescu încoace, România post-decembristă nu s-a aflat niciodată într-o primejdie mai mare. Nu este un pericol onest, la vedere, cum ar fi o armată desfășurată pe o graniță, ci unul perfid, lasciv, oneros, viclean, de lupanar, care a transformat, de exemplu, mare parte din presa dâmbovițeană din „câine de pază” al democrației, în cățel pechinez care-și flutură coada la trecerea alaiului prezidențial.

Este o primejdie ridicată dinspre grupurile „haștag rezist” și vasalii lor de ideologie din Cotroceni, din Justiție, din Cultură, din servicii sau alte instituții-cheie ale Statului, cu oameni-cârtiță care nu știu exact ce îngroapă pisica, dar care au training ca să îngroape istoria, mândria ca națiune și tradiția românilor. Dacă pe 1 Decembrie 2019, un fost ofițer de radare i-a strigat lui Iohannis „Slugă!”, aceasta s-a întâmplat nu doar pentru că, de la debutul mandatului Iohannis, o nouă meserie a intrat în Catalogul Ocupațiilor și Meseriilor din România (cea de „slugă la costum”), ci și fiindcă acel ofițer simțea instinctual același pericol: nicio armată de consilieri nu va birui vreodată judecata omului simplu, umilit zilnic de Stat dar care-și iubește țara.

Cred că onoarea României în 2019 a fost salvată de procurorul Florea Adina (care și-a dat demisia ca să-și salveze Secția de fiara flămândă a activiștilor „rezist” din Justiție), de studentul Tîrcă Adrian, care l-a întrebat pe Iohannis de ce nu invită și jurnaliști „cu întrebări incomode”, de omul care i-a strigat lui Iohannis de 1 decembrie „Sunteți slugi!”. Câtă vreme mai există astfel de oameni în România, nimic nu este pierdut. Dumnezeu are întotdeauna o răbdare mai lungă cu o secundă decât a procurorului Florea, a studentului Tîrcă, a ofițerului de la radare care a strigat spre „sluga” Iohannis, a mamei românce cu 10 copii acasă, a omului de pe stradă. Este secunda de care, eventual, trebuie să se teamă Klaus Iohannis și echipele sale de zgomote „haștag rezist”.

Uneori, eu, Traian Horia, scriu despre acești oameni, dar eu sunt insignifiant pe lângă acești oameni fiindcă ei formează majoritatea tăcută, de bun-simț, care așteaptă de la „profesioniștii” spărioși din media aceleași răspunsuri care nu mai sosesc: acești oameni sunt cei care contează. De aceea, nici nu prea am biografie: vin de niciunde și plec spre nicăieri. Ca și Iohannis, dealtfel, care nu este un „insignifiant”, ci un semi-dictator de succes.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Traian Horia: Eu sunt „ăla””

 • exista oameni care vin de niciunde si pleaca spre nicaieri, facind din niciunde si din nicaieri, prezent

  exista oameni care vin de niciunde si pleaca spre nicaieri ,
  insa facindu-si din adevarul pe care l traiesc pur si simplu,
  si trecut si viitor.

  Și eu sunt “ăla”!

 • Și eu sunt „ăla”!

 • Tu esti Traian Horia, jurnalistul care o problema: prin venele tale curge venin în loc de sânge, si ceea ce scrii este înveninat pâna la refuz. De unde ti se trage, doar tu poti stii cu adevarat, dar eu pot sa banuiesc. În copilarie ti-ai urât colegul de banca pentru ca era mai inteligent decât tine, ti-ai urât si prietenul pentru ca era mai frumos, ti-ai urât pâna si fratele pe care-l iubeau mai mult parintii… Asa ai ajuns mare, plin de ura si suparat pe viata ta si pe altii.

  • Profule, ai nota doi pentru „ad hominem”. Plus: sa-ti fie rusine.
   Sper ca globalistii si Vaticanul sa-ti trimita o familie de migranti ne-crestini, pe care s-o cazezi in sufrageria ta si s-o hranesti din salariul/pensia ta veninos/oasa.

   • Horica, „est modus in rebus”, dar tu nu te-ai saturat sa scrii sute de articole în care sa tratezi mereu aceleasi câteva subiecte. Iar „speranta” ta cu migrantii sa nu o mai repeti, ca-i o „speranta” devianta si pacatoasa, crestinule!

    • Nu sunt „Horica”, sunt un cititor ca si tine. (Nu stiu de ce crezi ca as fi „Horica”.) Vroiam doar sa-ti atrag atentia sa nu mai scrii atacuri la adresa unicului ziarist (sau cum vrea dansul sa se numeasca: scriitor, jurnalist, editorialist, cap-limpede etc.) de pe site-ul acesta care se preocupa constant si bine documentat de problemele pe care UE si globalistii vor sa le ‘implementeze’ in Romania.

     • Traian Horia „se preocupa constant si bine documentat de problemele pe care UE si globalistii vor sa le ‘implementeze’ in Romania.” Suna bine, dar tu, ori l-ai citit pe sarite, ori te feresti sa spui totul despre articolele jurnalistului londonez.
      Traian Horia scrie foarte mult si foarte nervos, fara sa citeze de multe ori sursele din care se inspira. El scrie tot timpul împotriva UE, împotriva occidentului, împotriva apartenentei noastre la UE, în ultima instanta. Scrie atât de înversunat, încât ar fi fost foarte potrivit sa zica „eu sunt ăla” care vreau ca mâine, România sa iasa din UE! Ia, spune, d-ta, colega, sa iasa din UE, si sa se alieze cu cine?! Manastire-n-tr-un picior…

     • Doctrina neo-liberala e inscrisa in tratatele UE, ceea ce va duce la eliminarea treptata a statului social european si la austeritate perpetua. Nu ne-au primit in UE ca sa ridice estul la nivelul actual al salariilor din vest, ci ca sa scada salariile din vest, sa ne intalnim cu ei pe la mijloc. Tot ca sa scala salariile din vest acesti conducatori ai UE aduc din gros migranti din Africa si Asia. Daca asa arata „aliatii” nostri, UE, …
      #
      Vor sa distruga statul social, pensiilor li se va spune, ca in SUA, „privilegii”, iar nu drept castigat. Bravo, Traian Horia, ca tii piept planurilor diabolice si macar pui in discutie ceea ce Iohannis si stapanii lui trec sub tacere.
      #
      Romania a fost tara de intrare in UE pe 11dec.2019, pt.72 de migranti ilegali adusi direct din Libia cu avionul. Adica RO este tara de cerere de azil. Cine crede povestea cu relocarea in Norvegia!? Conform „Dublin” acesti barbati bine hraniti, care fac pe refugiatii, vor cadea pe capul Romaniei. Nici n-a luat Iohannis bine puterea totala, ca a si inceput sa-si aduca prietenii.
      agerpres.ro/romania-in-lume/2019/12/11/unhcr-a-evacuat-72-de-refugiati-din-libia-catre-romania–418588

 • J’suis Tîrcă Adrian

 • exista oameni care vin de niciunde si pleaca spre nicaieri, dar care, constientizind asta fac din ‘niciunde’ si din ‘nicaieri’ taramul Nenumitelor, adica Patria Totului, adica a Oului Absolut.

  exista oameni care vind de niciunde si pleaca spre nicaieiri , dar pentru ei ‘niciunde’ si ‘nicaieri’ sint pe taramul Numitelor, care e patria lui ‘eu nu sint inceputul si sfarsitul’, adica patria gestatiilor perpetue, care patrie e fara de inceput si fara de sfarsit.

  te am recunoscut!, tu esti! intr adevar esti omul care vine de niciunde si pleaca spre nicaieri.

 • Le a kalappal!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *