Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Transmisie în direct

La Palatul Parlamentului, într-una din sălile enorme, ca de bal imperial napoleonian, se desfăşoară Congresul extraordinar al Partidului Celor Care nu Stau cu mînile-n sîn. Spre disperarea televiziunilor de ştiri, cele care trăiesc din Breaking News-uri, în sală totul se desfăşoară potrivit punctajului. Imnul de Stat a fost bîiguit de toţi participanţii, deşi trei sferturi dintre ei n-au reuşit să treacă de prima strofă. Versurile sînt însă răcnite distinct de difuzoarele postate în punctele strategice ale sălii. Nu e nevoie să cînţi versurile. Ajunge să dai din gură, ca şi cum ai zice ceva. La o adică, poți spune Hai lelițo-n deal, la vie!

Vorbitorii n-au ridicat probleme.
Au venit la tribună, au citit (mai mult sau mai puţin artistic) hîrtiile scoase de prin buzunare, s-au lăsat aplaudaţi şi au plecat.
Toţi au fost de acord cu propunerea conducerii de nou preşedinte al Partidului.

Votul n-a adus nici o surpriză. S-a votat în unanimitate totul:
Rezoluţia, Telegrama, componenţa noului Consiliu, componenta Noului Birou şi, în fine, separat de o pauză, Preşedintele.

Cei din sală ridicau mîinile automat la strigarea de pe scenă Cine e pentru? şi le ţineau jos, cît mai jos posibil, la strigarea Cine e împotrivă? La Se abţine cineva, spre stupoarea celui care conducea şedinţa, s-a ivit din fundul sălii o mînă tremurîndă. Vă abţineţi? s-a interesat cel de la Prezidiu, suficient de ameninţător pentru a descuraja şi alte încercări. Mîna a căzut speriată. De lîngă cel care o ridicase a ţîşnit în sus un coleg, care şi-a cerut iertare în numele purtătorului de mînă. Visase că stă la o coadă unde se dădeau tingiri pe gratis. Cînd se strigase de pe scenă chestia cu abținerea, în vis o tipă cu sîni mari, fără sutien, întrebase languros, Cine mai vrea o tingire, am una-n plus? Cel din somn ridicase mîna, dar trezindu-se brusc se pomenise cu mîna în sus, ca și cum s-ar fi abținut. Lucrurile se lămuriră. Televiziunile de ştiri făcură însă mare caz de ceea ce burtierele trîmbiţau a fi Incidentul de la Congres.

În holul din faţa sălii, televiziunile de ştiri şi-au amenajat ministudiouri. Între momentele de transmisie în direct din sală se petrec talk-show-uri cu participarea delegaţilor şi a ziariştilor invitaţi. La un moment dat şi-a făcut apariţia în hol Florin Morcov, unul dintre cei mai mari manelişti ai ţării specializat în cîntece de ocnă interpretate cu deosebire la petrecerile celor care au făcut închisoare pentru corupție. Crezînd c-a venit la Congres, cei de la ministudiouri se năpustiră să pună mîna pe el, pentru a-l întreba despre Programul Partidului, dar mai ales pentru a-l pune la sfîrșit să interpreteze o manea în transmisia directă de la Congres. Florin Morcov refuză invitaţiile. Nimerise aici din greşeală. Căuta o altă sală, unde se desfăşura banchetul oamenilor de afaceri din I.T., la care el urma să cînte mai multe manele despre noile aplicații de pe piață de pe Apple Store.

Din cînd în cînd, la cîte un ministudio, o reporteriţă sfrijită o ia spre sală, deschide uşa, se strecoară printre rînduri aplecată cît se poate de tare, ca un infanterist sub focul artileriei inamice, şi scoate de la lucrări un lider. Adus la ministudio, liderul înşiră verzi şi uscate.

Cum arată un ministudio?
O tipă excesiv de zîmbitoare, într-o cămăşuţă subţire, contrară împrejurărilor (trage un curent de te dor măselele) stă cu privirile fixate asupra invitatului şi cu urechea ciulită la ce i se spune din Regie. Invitatul vorbeşte întruna, însufleţit de privirile fătucei, fără să ştie că fătuca habar n-are ce spune interlocutorul. Ascultă în cască vestea că la post se vor opera reduceri masive și că ea e printre cei de pe listă.

Regie e amenajată alături, într-un spaţiu deschis.
Lucrează doar regizorul de emisie.
Ceilalţi angajaţi şi-au trîntit paltoanele şi scurteicile pe scaune şi se cinstesc cu sucuri şi cafele fierbinţi din pahare de plastic. Cîţiva mănîncă salam cu chifle, dintr-un pachet desfăcut fără să foşnească.

Dinăuntru vine ropot de aplauze.
Gata, s-a încheiat sindrofia!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „Transmisie în direct”

  • Pentru Tudor Bucur,ooo jeg uman ce iești,hai sictir derbedeu nazist impuțit

  • din ciclul Dinamica Fibonacci:))

    Am urmarit Gandurile ( Aleph News )
    Spuneti acolo ca…nu mai vreti revolutii si resetari, ci podete :))
    pai… unii si-au dorit autostrazi!…si s-a dovedit ca sint produse expirate, deci…problema nr 1 tot ‘revolutia’ e, si nu doar paici, ci in intreaga lume.

    insa prezenta Revolutie e tot atit de simplu de inteles pe cit de simplu a fost de infaptuit in cazul tuturor celorlalte civilizatii 🙂
    care, atunci cind au ajuns la momentul Revolutie…au devenit, brusc, Cenusa.

    trecerea de la Iarna la Primavara, in cazul civilizatiilor, ca si ele urmeaza ciclul Anotimpurilor, inseamna ca…ori ajung Cenusa, ori infaptuiesc Revolutia.

    sa infaptuiesti Revolutia e cam cum treci de la o saptamana la alta…fara ca Duminica sa se manifeste, adica fara Odihna.
    deci…Civilizatia ajunge Cenusa SI Civilizatia Renaste…in acelasi spatiu si timp!
    asta DA! revolutie!:)))

    ce urmeaza pe planeta e, …ce altceva sa fie?!, urmatorul pas al Revolutiei Mondiale, cu cele doua directii pe care se exprima,
    Demolarea si Renasterea.

    Renasterea presupune manifestarea unor inventii si inovatii chiar spectaculoase, unele chiar Revolutionare, fara pic de indoiala!
    Demolarea presupune, teoretic, implicarea Naturii pe post de Catalizator, de folos cu egala masura si in Renastere, prin urmare Reactiunile Naturii vor deveni din ce in ce mai consistente…

    insa ‘acceptarea’ Revolutiei Mondiale e mai importanta decit altceva, …e cam ca in cazul betivului care, rindicindu-se-n picioare zice, in startul terapiei: ….simt ion popescu si sint un betiv sadea!:))

    sintem in plina Revolutie Mondiala,
    asta e ceva de Bun-Simt,
    acceptarea ei e tot ceva de bun-simt,
    nu e simplu, momentul,
    insa sta scris ca Civilizatia asta va finaliza Revolutia Mondiala,
    deci iata ‘nadejdea’!:))),

    asa ca tre sa ne-nnoim fara prea multe discutii inutile,
    cel mai tare, mai…Capabil pas fiind definirea Barcii care aduce cu sine si echilibru fundamental,
    dincolo de faptul ca reduce in mod fundamental Reactiunile in sanul Civilizatiei:
    viata la tara!,
    in sate, in deplina armonie cu Natura si doar cu ea.
    cealalta Barca,
    Civilizatia si viata in Metropola
    purtind cu ea o efervescenta potentiala a carei manifestare in realitate e greu de evitat, mai ales daca cei incompatibili ( cel putin momentan, cu Civilizatia ) nu au la dispozitie si cealalta Barca, a Naturii!:))

    pe vremuri ca astea uneltele care se cer a fi folosite sint…pe masura vremurilor, Revolutionare si ele. si in acest caz nu e nicio indoiala,

    2021 incepe…cu avantul deja luat!,
    si inspre finalizarea Revolutiei Mondiale va bate singurul vant prielnic, de folos, acceptat de Arbitru.
    2021 e doar despre… mai multa Revolutie Mondiala!:))
    iar ea, Revolutia, poarta cu sine un Potential innoitor mai mare de 1,6 ori decit potentialul innoitor purtat de cele doua razboaie mondiale, luate impreuna.
    deci e colosal!

    • unii cauta Definitii pe vremurile astea, plenar revolutionare.
      la ce bun?! cu ce folos?!
      chiar lipsa definitiilor e cea care disponibilizeaza solutii pe masura vremurilor…lipsite de Definitie!
      mai simplu spus, pentru astfel de vremuri, plenar revolutionare, sint necesare solutii unice, irepetabile in altfel de conditii,
      asa ca…pastrati pe masa toate optiunile,
      indiferent cum suna ele,
      pentru ca e imposibil de Definit o solutie atunci cind in lumea mare se manifesta concmitent si Demolarea si Renasterea,cea care conteaza fiind exclusiv pastrarea starii de echilibru.

      • interventiile mele paici, daca vor fi acceptate de Maestru, daca vor mai fi posibile, vor mai fi exclusiv sub acest stindard:
        Dinamica Fibonacci

        Nivelul pe care Civilizatia se misca…merita chiar toata atentia!,
        in opinia mea, evident 🙂
        ce se ntimpla acusica cu Civilizatia e ceva unic!, unic in ‘istoria civilizatiilor’

  • La Multi Ani dl Cristoiu! Un An Nou bun va doresc!

  • In noaptea de anul nou, in Romania gandeam ca sunt deja in 12.februarie 2021, in China, in anul Boului. Europa de aproape un an este o vaca cu milioane de boi. Vad ca in China in conditii normale, zeci de mii de oameni liberi petrec in piete publice, si nu inchisi in casa. Oare un strateg din Romania, expert in asa zisa combatere a pandemiei, poate sa explice modalitate prin care China, donatorul coronavirusului a reusit, iar noi, cei din UE, asteptam vaccinul, noi tulpini, pastrare masuri restrictive, un an 2021 plin cu covid. Oare nu este bine ca presedintele sa stabileasca o delegatie, cu arafat, rafila, cercel, mustea, tincu, blonda, alti specialisti, care sa plece in China in vederea studierii masurilor de combatere covid. Cand se vor intoarce peste 6 luni, vor constata ca nu mai au loc de munca. La fel ca in gripa porcina.

  • Revelion cu sindicatul , 1987/1988.
    Reporterul : Tov Bula , cum vi s-a parut anul 1987 , care tocmai se incheie ?
    Tov Bula : In orice caz anul 1987 a fost mult mai bun decat 1988.

  • Va multumesc pentru clipele de bucurie, pentru momentele de fericire , pe care le-am regasit zilnic , citindu-va pe dv. maestre ION CRISTOIU si pe colaboratorii dv. LA MULTI ANI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *