Nicolae Ciucă: Coaliţia de guvernare cu PSD se opreşte aici. Rămânem în Executiv ca să împiedicăm escaladarea abuzurilor

Tulpina din grădina Maicii Domnului

Motto: Într-o grădină, sub o tulpină,
zării un virus ca o lumină.
Să-l rup se strică, să-l las mi-e frică,
că vine altul și ni-l ridică.

A trebuit să treacă aproape o jumătate de veac de la apariția acelui firicel de fată din Carpați altoit pe o bîrnă la Montréal, cînd s-a vorbit despre miracolul românesc, și iată că România e iarăși pe buzele tuturor.

Tocmai cînd ne așteptam ca regele întristat al Suediei să ne anunțe că Mircea Cărtărescu a ratat pentru a patra oară Premiul Nobel, un mare cercetător cu accent nordic a vestit lumii că i-a decernat premiul întîi cu coroniță de coronavirus unei tulpini românești.

Cînd am auzit știrea la televizor nu-mi venea să cred că avem și noi în sfîrșit tulpina noastră. Că după ce am pierdut în ultimii treizeci de ani tulpinile roșiilor românești, ale gogoșarilor și ale pătlăgelelor vinete, ale căror semințe au devenit acum olandeze, e o consolare că am ajuns să producem un virus cu trăsături mioritice.

Sigur că se vor găsi indivizi ranchiunoși care ne vor acuza de plagiat, că n-ar fi cu adevărat românească tulpina cu pricina ci una sosită pe șestache din perfidul Albion, costumată în ie și tîrlici de lînă croșetați de țața Gherghina în dosul șurii.

Așa-i lumea: rea! Că dacă Isus ar fi fost român nu s-ar mai fi înălțat niciodată la cer, să-și vadă Tatăl, că-l trăgeau invidioșii de țurloaie în jos, să rămînă cu noi, să sufere și să mănînce salam cu soia precum Klaus Iohannnis care nu s-a fofilat la părinții săi în RFG.

Aidoma Afroditei, răsărită din spuma mării, coronavirusul ițit din balele liliacului de peșteră chinezesc fost-a mitizat pentru inteligența sa artistică și pentru talentul de a se deghiza, căci, lipsit de complexe sociale, religioase sau etnice, nu s-a sfiit să locuiască ba în barba preafericitului Patriarh sîrb Irineu, ba în nasul nefericitului Trump, ca să nu-i mai punem la socoteală pe anonimii la care a stat în gazdă, fără zarvă, fără lăutari și fără să le plătească chiria și parastasele.

Cum să nu fim mîndri că de acu’ încolo n-o să mai consumăm coronavirus de import, că avem și noi tulpina noastră națională?
Bine ar fi să o cultivăm cu pricepere, cu evlavie și recunoștință, căci poate înmiresmata tulpină românească o fi etno, cu damf de liliac înflorit în pridvor. Și după ce Bill Gates ne-a anunțat că nu rachetele cu focoase nucleare ci virușii sunt armele viitorului, îi vom putea întîmpina fără frisoane pe muscalii care tocmai și-au instalat niște baterii în Crimeea, îndreptate spre București, cu o rafală de tulpini românești, mai ieftine și mai eficiente decît avioanele NATO cumpărate la mîna a doua pe bani grei.

(Text de Mircea Dinescu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Tulpina din grădina Maicii Domnului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *