Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Un simplu amănunt din vremea excursiei Elenei Udrea în Costa Rica…

Cora Muntean, colega noastră de breaslă ale cărei articole le citesc și le apreciez în mod deosebit, a publicat un inspirat comentariu a cărui idee este exprimată încă din titlu: „Elena Udrea a scăpat de dosarul Microsoft pe mâna PSD”. Fiind vorba despre modul (aparent surprinzător!) în care modificările aduse Codului Penal, la inițiativa PSD, în perioada când la butoanele de comandă ale partidului se afla Liviu Dragnea, au ajutat-o pe fosta ministră a Turismului să scape de belele în foarte stufosul dosar Microsoft. Las, însă, cititorului plăcerea de a merge direct la textul Corei Muntean și, în schimb, îmi permit să aduc în atenție o anumită informație care, la vremea difuzării ei, în vara anului 2018, a făcut niscai valuri în mass media carpato-pontico-dâmbovițeană. După care, încet dar sigur, s-a pierdut în uitare. Sau, mă rog, a fost pierdută din vedere! Nimic de mirare veți spune, prea bine știută fiind maxima lui Andre Gide: „Numesc jurnalism tot ceea ce mă va interesa mâine mai puțin decât azi”.

Cu toate acestea, deși nu sunt partizan și practicant al scenaritei, îmi permit să readuc în actualitate, această informație. Informație despre care cutez să cred că nu poate fi dată uitării în mod definitiv și irevocabil. De aceea, vă rog să o citiți și poate că îmi veți da și dreptate.

Așadar, prin februarie 2018, Elena Udrea reușește să evadeze din România și ajunge în Costa Rica! Asta după ce, pe 17 februarie 2015, justiția română decisese că, Elena Udrea, care a fost reținută cu o săptămână înainte, poate să fie cercetată în condițiile arestului la domiciliu. Că în acest exotic peisaj unde noi, muritorii de rând,  nici nu visăm să călcăm vreodată, Elena Udrea s-a aflat alături de Alina Bica, ea însăși un personaj-cheie în anumite structuri de putere ale regimului politic și juridic al lui Traian Băsescu, asta nu este, desigur, decât o simplă coincidență. Ei, și acum, apare surpriza! La un moment dat, Elena Udrea primește, în celulă, vizita unor agenți FBI. Super-profesioniști ai meseriei despre care anumite canale mass media, care pretindeau că dețin informația din surse de maximă încredere, spuneau că ar fi căutat un telefon al distinsei întemnițate. Telefon în memoria căruia, presupun și eu, s-ar fi putut afla anumite date demne de un extrem de mare interes. Nu avem noi, muritorii de rând, de unde să știm cum și-a onorat distinsa doamnă calitatea de gazdă, fiindcă știrile despre acest eveniment au omis subiectul. În schimb, în ceea ce privește motivația descinderii prestigioșilor vizitatori, aceleași surse au menționat că „ar fi vorba despre o colaborare, propunere care a venit din partea FBI pentru a afla unde au dispărut 200 mii de dolari veniți prin fonduri ale CIA”. Aceasta este informația pe care am găsit-o dând căutare pe Google, dar, spre sincerul meu regret, nu am reușit să mai aflu și alte date lămuritoare privind acest incendiar subiect. Așa că vă rog să nu îmi cereți să mă hazardez în cine știe ce speculații despre motivele totalei treceri în rezervă a informației despre vizitarea distinsei doamne de către super-profesioniștii agenți ai FBI, fiindcă, pe parola mea de onoare, mai mult decât v-am spus chiar că nu știu!

A da, să nu uit, că, după trei luni de arest, Elena Udrea a fost eliberată, pentru ca, parcă prin iulie 2019, domnia sa să părăsească splendidele meleaguri din Costa Rica și, ceva mai târziu, să revină pe plaiurile țării natale.

Aceasta era, prin urmare, informația pe care am dorit să v-o readuc în atenție. Informație care, după câte am putut constata, nu a fost infirmată nici pe canale oficiale și nici de către distinsa doamnă Elena Udrea, persoana direct vizată. Motiv pentru care am dorit să o supun interesului publicului cititor al acestei pagini. Dar, atenția mărită!, pentru că, așa cum v-am prevenit anterior, nu sunt un practicant al scenaritei, refuz în mod categoric să fac orice alte speculații și, mai ales, a oricărei încercări de stabili un alt raport între evenimentul petrecut într-o celulă dintr-o închisoare din Costa Rica și soluționarea de către instanțele românești a dosarelor în care doamna Elena Udrea este vizată, decât cel de succesiune strict cronologică.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Un simplu amănunt din vremea excursiei Elenei Udrea în Costa Rica…”

 • FBI&CIA au facut interceptari ilegale si au fabricat probe false in dosarul generalului Flynn si veneau s-o vada pe coana Udrea din Baicoi pt 200 mii dolari? Romanii nu sunt idioți; sunt doar lipsiti de caracter.

 • A ciripit elencuta muult mai multe la amerloci,muulte bussinesuri de pe aici le a „ciripit” la amerloci,de aia au albit o astia,cu ordin de la „licurici”.(era evident ca altfel nu scapa elencuta usor).Secretul lui polisinel.

 • FBI-ul si CIA-ul au ajuns sa isi piarda timpul pentru un mizilic de 200.000 de dolari? Rau a ajuns Marele Licurici, mai bine sa ia exemplu din „Estul salbatic” din Romania, unde acum ceva timp un primar al unui binecunoscut oras „european” oras declara pe fata ca pentru o spaga mai mica de 50.000 de euro nici nu se deranjeaza sa se dea jos din pat…

 • O SA=SI SCRIE MEMORIILE SI O SA AFLAM !
  O SIMPLA COINCIDENTA !
  CE=O MAI FACE GHITA ! pretenul lui NUTI !

  TRAIASCA JUSTITIA ROMANA LIBERA !

  • normal ca traieste justitia libera romana! la lefurile care le primesc pentru a fi „independenti” si la pensiile care le revin! traiesc mult mai bine decat „sa traiti bine”Si nu ma refer aici la bietii judecatori ai „ccr”numai Dumnezeu le cunoaste si lor greutatile in care se zbat…cat de greu e sa le ajunga niste biete lefuri si niste amarate de pensii pentru cosul zilnic de alimente…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *