Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Un studiu care aruncă în aer totul. Carantina și izolarea nu au fost necesare

Un studiu realizat de cercetători chinezi arată că riscul ca pacienții asimptomatici să transmită boala COVID-19 este foarte mic. Aceste noi date ar putea schimba maniera în care vor fi tratate de acum persoanele contaminate, transmite Rador.

Opt specialiști chinezi au demonstrat că o persoană contaminată care nu are simptome nu transmite virusul mai departe. Cercetătorii chinezi au pus un pacient testat pozitiv cu noul coronavirus, dar asimptomatic, să stea lângă alte 455 de persoane, dintre care 25% cu afecțiuni cardiovasculare. Specialiștii i-au supravegheat atent timp de cinci zile, după aceea cele 455 de persoane au fost izolate și monitorizate. După analize amănunțite, medicii au constatat că doar opt au avut semnele unei infecții respiratorii, dar niciuna nu a luat temutul virus. Cercetarea pune semne de întrebare asupra măsurilor de izolare și carantină impuse în lume, inclusiv decizia de a interna, fără voința lor, oameni infectați, deși nu aveau niciun simptom. Mai mult, aceste noi informații vor reevalua modul în care oamenii se vor raporta la acest virus în viitorul apropiat. Potrivit medicilor, nu ar trebui să ne mai temem că putem fi contaminați atunci când ieșim la cumpărături, la terase sau în alte locuri, având în vedere că riscul de infectare este foarte mic dacă stăm puțin în prezența unui asimptomatic. Totodată, persoanele diagnosticate, dar asimptomatice ar trebui să rămână acasă, nu să fie internate, pentru că doar așa boala nu se răspândește. Studiul a fost trimis la Organizația Mondială a Sănătății.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Un studiu care aruncă în aer totul. Carantina și izolarea nu au fost necesare”

  • OMS va studia îndelung experimentul chinezesc și, pentru că SUA e în război deschis cu China, OMS-ul va trata informațiile cu multă răceală asimptomatică pentru că nu vor să supere marele finanțator care și-a cam adunat apele aducătoare de bani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *