Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Unde-i pandemia?

Sunt un ignorant! De câteva săptămâni nu am mai citit nimic despre pandemie și ciocli apocaliptici, și pot să vă spun cu mâna pe inimă că este cea mai bună alegere pe care am făcut-o pentru sănătatea mea mintală.

Necitind și nefiind la curent cu ce se mai întâmplă prin spitale, guvern și scări de bloc, neștiind ce mai face Omicronu’ (când îți moare neuronu..), mă simt mai fericit, mai sănătos, mai odihnit. Vă spun sincer că, dacă nu aș vedea oamenii pe stradă cu mască și dacă n-ar mai fi aceste restricții, aș uita complet că e „un virus ucigaș[1]” printre noi.

Și vă mai spun un „secret”: Majoritatea oamenilor s-au săturat de restricții și viruși și s-au hotărât să își trăiască viața împreună cu acest virus, să își continue afacerile și să nu mai facă discriminări între oameni. Multe, foarte multe locuri în care, în mod normal, ți s-ar cere Certificat Verde, nu ți se mai cere nimic, dar dacă întrebi ca prostu’, îți va cere. Oamenii își vor viața înapoi. Mi-l imaginez acum pe Arafat cum va spune, în caz că valul 5 (și a câta cocoașă?) va lovi România în mod dezastruos, că toate se întâmplă din cauză că oamenii nu au mai respectat regulile (distanțare, mască, certificat verde, vaccin etc.). Asta repetă de fiecare dată când România este lovită de un val de infectări, indiferent dacă s-au respectat sau nu regulile, indiferent că s-au vaccinat mai mulți oameni, indiferent că în Europa aia civilizată și vaccinată e prăpăd. Trebuie să fie un țap ispășitor, și dacă nu-l avem, îl inventăm.

Chiar nu știu ce s-a mai întâmplat. Am peste 30 de articole la bookmarks pentru a le citi și nu am niciun chef să le deschid. Mi-au mai apărut titluri pe care le-am citit în scârbă, de genul „Rafila se opune Certificatului Verde” sau „Rafila cere Certificatul Verde” (ori sunt eu confuz, ori Rafila, și nu știe ce vrea, de fapt). Sau titluri de genul „Omicron este mai contagios, dar mai puțin mortal” și „Omicron este mortal, ascundeți-vă în munți”. Exemplele sunt multe, în special veșnicele contraziceri legate de vaccin, fie că este eficient împotriva Omicron, fie că nu este, fie că avem nevoie de a patra doză, fie că avem nevoie de o palmă peste față. Nu știu, în acest moment nu mă interesează.

În schimb, în data de 22 decembrie am avut onoarea de a întâlni niște oameni minunați, și am făcut și niște poze pe care le veți găsi mai jos. În fruntea lor, a noastră, a fost domnul Ion Cristoiu, care, spre uimirea mea, nu este cunoscut în rândul celor de 25-30 de ani. Mulți prieteni sau cunoștințe care află că scriu „la Cristoiu” mă întreabă: Da’ cine-i ăla? Și le explic:

Ion Cristoiu este cel mai important analist politic din țara asta amețită, și este și un jurnalist extrem de important, iar după cum arată și ultima poză, cea cu două cărți despre decembrie 89, este și un istoric cu mai multe cărți publicate. Părinții voștri este aproape imposibil să nu știe cine este Ion Cristoiu. Dânsul activează în presă încă din 1971, însă după anii 1990 a devenit un nume cu adevărat important, fiind director și/sau editorialist la publicații precum Express Magazin, Zig-Zag, Evenimentul Zilei, Național, Cotidianul, Azi, Realitatea TV, Jurnalul Național, dar și un important invitat la emisiuni respectabile.

I se spune „Maestrul”, jurnaliștii de calibru îi recunosc valoarea, iar oamenii politici, de la primari la președinți, îl respectă chiar dacă a fost de multe ori un mare critic al acestora.
Este, pe scurt, un om foarte respectat care a muncit o viață, formând jurnaliști de renume, și care nici în ziua de astăzi, la vârsta onorabilă de 73 de ani, nu și-a încetat activitatea profesională. Iar din mai 2020, și eu fac parte din echipa dânsului și este o mare onoare.

În poze o avem și pe Cora Muntean, o doamnă formată de domnul Ion Cristoiu și o doamnă care, deși mică de statură, nu-i bine să te pui cu ea. Este redactor șef la cristoiublog.ro, unde scriu și eu, și care pot spune că mi-a devenit și o bună prietenă. Este un om minunat!
A fost o onoare să mă aflu fizic în prezența acestor oameni, și este o onoare să fac parte din aceeași echipă.

Așa fac oamenii normali. Se întâlnesc, comunică. Asta vă îndemn să faceți și voi. „Trăiți, bă, trăiți, că de murit nu-i nici o scofală.” (Adrian Pintea) Scriam în data de 9 iulie 2020: „Cei care se tem că vor muri de Covid și acceptă să renunțe la orice drept și libertate, le aduc aminte un lucru: Toți murim, mai devreme sau mai târziu, de Covid sau nu. Important este să trăiești cu adevărat până mori. Nu vei ști când și de ce vei muri, dar se va întâmpla, este natural. Frica de moarte este la fel ca și frica de necunoscut. De fapt, ele sunt cam același lucru. Însă, nu putem trăi în teamă, dacă trăim gândindu-ne numai la moarte, atunci degeaba trăim. Nu mai trăim de fapt, ci doar ne pregătim pentru moarte, care nu știm când va avea loc. Așadar, TRĂIȚI FRAȚILOR, atât cât vă este dat, trăiți cu adevărat! Respectați recomandările de bun simț pentru a minimaliza posibilitățile de a lua acest virus (și alți viruși), dar nu vă lăsați călcate în picioare drepturile și libertatea. Sau, dacă vă lăsați călcate în picioare acestea, măcar faceți-o pentru voi, nu decideți în numele altora!”.

Așadar, lăsați fricile deoparte, fiți raționali și trăiți! Sper să petreceți cu toții în noaptea de Anul Nou, să fiți fericiți și să intrați în noul an cu mai multă speranță, înțelepciune și atitudine. Să ne citim cu bine în 2022!
La mulți ani!


[1] Fac referire aici la spusele prof.dr. Vasile Astărăstoae, că orice virus este ucigaș, și degeaba folosim această frază în mass media, încercând să provocăm panică.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „Unde-i pandemia?”

  • Ce frumoși sunteți!Vă mulțumesc că existați.Online scrie numai prostii,e necivilizat.

  • La multi ani, Filip Pruncu!
    E bine sa iei din cand in cand o pauza de pandemie, dar apoi, fa bine si revino-ti la vechile obiceiuri, cititorii tai asteapta sa scrii articole la fel ca inainte: bine documentate si critice. 🙂 😉

    • La multi ani, Dora!
      Da, voi incerca sa revin cu articole bine documentate si critice. Ce-i drept, nici nu am vazut stiri care sa merite discutate in detaliu. Asa mi se pare, nu stiu. Dar revin, revin. Nu scapati de mine 😆

  • unde e pandemia?
    pai…cautati-o in ‘masura cu care sistemele sociale se metamorfozeaza’ :))

    pandemia e un efect, cauza sta in nevoia de innoire din temelii a sistemelor sociale.

    deci iata ca stim si sind se va termina povestea cu pandemia: atunci cind noi-noutele temelii ale civilizatiei se vor manifesta.
    ––
    se zice ca, …abia ce am citit o zicere a unui medic cu staif, chiar daca pandemia se va termina anul asta, lumea mare oricum nu va mai arata la fel.
    …e fix invers!:)))
    pentru ca lumea mare tre sa arate cu totul si cu totul altfel, adica sa si schimbe esenta ecuatiei de miscare, se manifesta pandemia, iar ea se va arata ca e dupa cum arata nevoia punctiforma de innnoire plenara a sistemelor sociale

    deci cea care dirijeaza orchestra mare cit lumea mare e nevoia plenara de innoire a temeliilor civilizatiei.

    tocmai daia si tot zic ca despletirea dinamiiclor in superpozitii pare a fi calea, pentru ca in timp ce calea celor care indragesc Artificializarea se cade a fi lasata plenar disponibila, spre fundamentala echilibrare ramane plenar libera si calea celor care indragesc dinamicile Naturii.
    nu poti ‘lupta’ pentru manifestarea dinamicilor in armonie cu Natura, ca ‘lupta’ …tocma ce a expirat ca posibilitate, tre sa creezei golul care i permite un culcus…dinamicilor Naturii:)),
    deci Artificializare pina la prasle, daca asta va doriti!,…insa tocma daia cei care indragesc Natura vor avea cuib, pentru ca el e definit de talerul care echilibreaza fix Artificializarea, si peste care taler se suprapune chiar Natura, ca ‘actiunea’ in cazul Artificializarii cheama spre echilibrare chiar talerul numit Natura:)

    Natura nu se ‘apara’ mergand la lupta, ci prin manifestarea lui SI!
    –-
    ( insa de chestia asta te apuci daca si numai daca gradinaresti cuiburile in care se vor naste…puii neamului:)), udand dorintele in armonie cu Natura:)

    deci…iata unde e pandemia: pandemia isi are radacina in Potentialul de innoire ( plenara ) a Temeliilor Civilizatioei,
    acest ‘potential’ fiind unul nemaintalnit vreodata pe aceasta planeta, iar asta doar pentru ca insumeaza toate potentialele lasate mostenire de civilizatiile care s-au manifestat pe planeta asta de cind e ea si care in esenta sint ‘dorinte ramase neimolinite pina azi, insa care tocma ce urmeaza sa se implineasca pe vremurile astea:)

    deci…mai intai se priveste spre dinamica Marii Revolutii si abia dupaia spre dinamica pandemiei…
    ( Marea Revolutie fiind… imaginea ( Absoluta! ) din Oglinda a dorintei numita ( Relativ! ) Marea Resetare, adica imaginea absoluta a unei dorinte manifestata relativ )

    • sau mai simplu:
      in timp ce Lumea Mare isi doreste Marea Resetare,
      dorinta, atunci cind se va implini negresit, asemenea oricarei dorinte din Univers, se implineste in mod absolut:)

      deci…o fi Marea Resetare o dorinta, bravo!, insa intre dorinta relativ exprimata si felul absolut in care ea se manifesta se poate spune ca e o diferenta….de la Pamant la Cer!:)))))

      deci…ce stim noi despre Marea Resetare?!
      nu stim nimic, …decat atitica: ca aceasta dorinta, atunci cind se va implini, va arata fix cum arata Marea Revolutie:)))

      Marea Revolutie e o…metamorfoza, de la Natural la Artificial ( deci o trecere catre de la Natura la Antinatura, tocmai daia doctrina acestor vremuri este asta: Doctrina Anti )

      Marea Resetare…prin tot ce ‘face’ implineste Marea Revolutie, si o face in mod implacabil 🙂
      ( tocmai daia nu ne intereseaza ce vrea in mod relativ Marea Resetare, pentru ca deja stim unde ajunge ea in mod absolut!:))), ajunge la scoaterea din joc a Naturii si ‘inradacinarea’ Taramului Artificial 🙂

      • care e calea prin care Marea Resetare isi implineste dezideratul ( absolut!) ?
        pai….de unde sa stim noi, nenica?!:))), observam si noi, privind o in…actiune!:))), recunoscandu i ‘miscarile’, insa putem face asta abia dupa ce ea se misca:)))), dai la mare pret pe lumea asta sint Prostii, azi:), adica cei care recunosc, nu cei care cunosc.( recunoasterea e…a doua nastere a cunoasterii :)) )

        • atunci cind ‘cunoasterea’ moare se naste…Prostul:))
          esenta Prostului e ‘putinta de a ‘recunoaste’
          :))
          azi, cei care cunosc au expirat.
          e vremea celor care recunosc.
          adica e vremea…Prostilor!

          Va urez…sa va urmati calea, Prostilor, oriunde v-ati afla!:))))))

          • Am reusit sa citesc pana la jumatatea primului comentariu. Ceea ce incercati sa spuneti nu prea are noima, fie nu stiti sa va exprimati. In orice caz, inainte sa mai faceti pe cineva PROST, asigurati-va ca stiti limba romana si gramatica acesteia.
            Va rog sa pastrati un limbaj coerent si CIVILIZAT.

            Multumesc.

          • asa am sa fac, va multumesc frumos pentru intelegere 🙂

  • La multi ani buni!

  • Va doresc sa fiti cei mai buni si in 2022! Un an nou fericit!

  • @ Filip

    Sincere multumiri pentru munca pe care o faceti toti cei care publicati articole pe cristoiu.ro !

    Felicitari celor ce sunt inca „pe baricade” alturi de domnu’ Cristoiu…!

    Marturisesc ca-mi lipsesc unele dintre mintile sclipitoare care au luat „o pauza” in ultima perioada… asta-i viata… !

    Si nu in ultimul rand, felicitari tuturor care posteaza zi de zi la subsol, adesea comentariile sunt „cireasa de pe tort”… 🙂

    La multi ani, tuturor!

    • Sincere multumiri si voua, care ne cititi si ne sustineti, fiindca uneori, cel putin mie, imi vine un sentiment de nepuntinta in situatia actuala. Insa mesajele de incurajare ma fac sa continui sa lupt si sa spun lucrurilor pe nume.

      La multi ani, Paul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *