Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Uragan asupra Europei. Unde-au dispărut migranții?

De când a început Pandemia în Europa, tot ceea ce ni s-a mai arătat în media au fost doar străzi pustii, delfini fericiți în canalele Veneției, oameni în balcoane cântând, copii desenând curcubeie și vedete îndemnând „Stai în casă, dacă îți pasă!”, ca unică soluție salvatoare din prăpăd.

În acest context, îmi permit să mă întreb cu privire la un aspect pe care nu l-am găsit nicăieri abordat în mod public și nici chiar „pe la colțuri”.
Am destule vizite minunate în Franța, din 2004 și până în 2018, considerând-o țara copilăriei mele, deoarece am crescut cu poveștile lui Dumas, Balzac, Zévaco. Dar Franța are mai multe fețe; cea pentru turistul obișnuit (Parisul cu Tour Eiffel, Notre Dame, Nisa, Cannes, Bordeaux, Chamonix-Mont-Blanc), cea pentru turistul pasionat (și aici vorbim de regiuni Provance, Occitania, Bretagnia, Normandia) și cea pentru cel însoțit de un om al locului. De fiecare dată am avut șansa să fac parte din cea de-a treia catogorie, reușind să am acces și în zone nefrecventabile pentru turiști, zone despre care intenționez să povestesc aici.

Încă din 2005 (iar în 2018, situația era din ce în ce mai gravă), în Marsilia nu puteai ieși decât între anumite ore, în grup organizat și pe trasee foarte bine delimitate. În acest oraș erau cartiere întregi în care poliția intra doar cu mașina blindată și pistoalele automate în mână, fără să îndrăznească să facă o razie pe jos din cauza magrebienilor și migranților sirieni. În Toulouse, un oraș superb, cum ieșeai din zona turistică, riscai să îți cadă o chiuvetă în cap, aruncată de la etaj.

În 2018, când am fost ultima dată plecată în Normadia, am văzut diverse situații.
În Ouistreham (una din zonele debarcării aliaților, în iunie 1944, o comună foarte elegantă prin arhitectură și localnici) dormeau pe jos, în rondurile cu flori, zeci de migranți. La bancă, dacă aveai nevoie să mergi, trebuia programare strictă și dacă nu erai în fața ușilor în secunda în care se deschideau mai prindeai programare peste o lună. Valoarea caselor scăzuse, de la câteva sute de mii de euro, la câteva zeci de mii, localnicii ajungând, aproape disperați, să vândă. În Calais, situația era asemănătoare. Marea Britanie prefera să plătească milioane de euro Franței doar să nu dea drumul feriboturilor cu migranți. În cazul în care aceștia mai scăpau, amenzile plătite de Franța erau copleșitoare.

În Cabourg (o stațiune balneară superbă- loc preferat de Marcel Proust-în mare vogă din perioada Belle Epoque și până între cele două războaie mondiale), migranții intrau în mare îmbrăcați, își făceau nevoile în văzul tuturor, apoi se spălau și își schimbau hainele public.

Acestea sunt doar câteva exemple. Nu povestesc despre Paris și taberele de la periferie, văzute din tren spre Versailles. Nu povestesc despre jandarmii omorâți cu bestialitate în diverse regiuni.
Sufocarea francezilor, în 2018, era aproape de apogeu, de aceea și revoltele din 2019. Niciunul dintre migranți nu dorea angajarea. Cine e prost să muncească pe 1200 de euro când poate sta pe 800, plus toate beneficiile și reducerile de taxe și impozite acordate celor cu mulți copii?

În Germania, nebunia cu migranții, băgați cu forța pe gâtul populației, era, de asemenea, ajunsă spre paroxism (violuri, crime pe care autoritățile nu aveau voie să le investigheze în cazul în care agresorul era migrant sau dintre cei proaspăt făcuți cetățeni). În Suedia, familii întregi asasinate de către cei pe care îi primiseră în gazdă.

După cum se vede, contextul politicii mondiale fiind unul aberant în corectitudinea politică, problemele în Europa au devenit grave și aproape de război civil. Autoritățile au ajuns a fi acuzate că nu își protejează poporul, autorități care prin vocea onor doamnei Cancelar deschiseseră porțile larg pentru orice fugar. Acesta fiind contextul, marile puteri nu puteau recunoaște și închide o situație decât să se pună împotriva a tocmai a ceea ce susținuseră până atunci, și mai susțin în mod public, încă.

Acestea fiind doar câte aspecte din viața reală, neturistică, am eu dreptul să mă întreb dacă nu cumva toată această Pandemie nu este valul pe care marii lideri s-au urcat pentru a stopa migrația, a trimite clanurile de infractori pe la casele lor și a limita expunerea propriilor cetățeni la agresiunile neamurilor invadatoare? Cum se face că fix în momentul în care Marea Britanie vaccina într-o veselie și euforie a apărut noua tulpină închizându-se Pasul-Calais, despre a cărui situație am povestit mai sus?

Din martie 2020, în nicio postare, în niciun reportaj nu am mai văzut picior de cerșetor sau migrant prin orașele Europei, doar străzi goale, curate, pustiu…
Nu contest Pandemia. Nu contest vaccinul și Big Farma. Dar nu cumva povestea cu vaccinul care vine/ nu vine este tocmai pentru a tăia aripile migranților? Tot acest joc de închidem- deschidem este făcut pentru a menține o situație (lockdown-ul), pentru a rezolva o alta, mult mai gravă și mai spinoasă, dar pe care de comun acord ne prefacem cu toții că nu există?
Eu doar mă întreb…


Celelalte articole ale seriei le puteți citi aici:


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „Uragan asupra Europei. Unde-au dispărut migranții?”

  • Incepand cu perioada pandemiei, focusul massmediei s-a mutat pe temele aferente (caci asa face massmedia, se hraneste din emotie, mai exact ii creste audientele cand vorbeste de lucruri negative care genereaza frica la oameni) precum virusi, simptome, vaccin si alte aspecte din domeniu. Insa transporturi de migranti (evident ilegale) au mai avut locuri. Ba mai mult s-a marjat pe „umanitate” cum ca trebuiesc ajutati, fara se se gandeasca la faptul ca acei oamenii ar trebui ajutati la ei acasa si nu adusi la „de-a gata”. Insa cine crede ca migrantii sunt adusi pe motive de caritate se inseala amar. Acestia sunt adusi pentru a forma masa majoritara a votantiilor „de maine”, care datorita profilului lor psihologic, credul arogant si puternic indoctrinati religios, vor asculta de solicitarile partidelor . Deja se vorbeste ca acestia ( o parte dintre ei ) spun ca lor li s-a promis casa si masina, ca doar ei au fost invitati aici.
    Daca ne uitam un pic mai atenti la istorie, si studiem teoriile emanate de Scoala de La Frankfurt, vom vedea ca doctrina neomarxista se bazeaza exact pe aceste lucruri: frica, migratie ilegala, drepturi exacerbate pentru minoritati deviante, educatie superficiala, etc. Acesta este marxismul cultural, care are ca scop subrezirea bazelor sanatoase traditionaliste nationaliste ale oricarui stat capitalist bazat pe munca si creativitate.
    Ca atare, ipoteza presuposa de doamna scriitoare este total gresita, fiind doar o specula bazata pe „programul de stiri” ale massmedia, care isi ghideaza actiunile dupa profit. Drept dovata, dupa alegerile din SUA, CNN si chiar si FoxNews au cazut pe bursa, si alte televiziuni mai mici au crescut exponential (OAN, MaxNews).
    Asadar, pentru intelegerea evenimentelor in mod corect, trebuie intotdeuna consultata istoria. Evident cea autentica.

  • Nu cred ca pandemia este solutia gasita de autoritati impotriva migrantilor. Cum spuneati si dvs, chiar autoritatile ii sprijineau pe migranti si le tineau partea impotriva propriilor cetateni. Daca autoritatile ar fi vrut sa rezolve problema, puteau sa o faca pur si simplu. Doar au puterea in mana, nu? 🙂
    Eu cred ca pandemia nu este impotriva imigratiei, ci impotriva democratiei. Prea si-au luat-o europenii in cap cu drepturile lor si nu pot fi disciplinati precum chinezii.

    • E putin deplasata faza cu pandemia si migrantii,probabil,daca pandemia o fi fost fabricata(nu ma hazardez sa spun daca e asa sau nu,nu stiu),probabil (in cazul in care acest scenariu ar fi real,nu stiu),probabil ar fi vorba de o mare Resetare Mondiala gandita de catre Marii Baieti.Iar cat despre Democratia Occidentala,nu e nici o mare Democratie in Occident,e doar o Mare Ipocrizie.In China dicteaza Partidul Comunist,in Occident dicteaza Multinationalele si Sistemul Financiar-Bancar,in China autoritarismul este pe fata,in Occident autoritarismul e mai subtil,dar tot un fel de dictatura e si in Occident,doar mai subtila,dictatura multinationalelor.In China nu e democratie si se stie asta de catre chinezi care insa accepta in majoritate treaba asta,in Occident deasemenea nu este democratie,dar esti facut sa crezi ca ar fi asa ceva,dar nu este(Este dictatura financiar bancara care este de fapt mai dura chiar decat comunismul chinezesc dar este mult mai subtila,si care te face sa crezi ca traiesti in democratie,stie sa ti creeze iluzia democratiei,dar nu e o democratie reala,e o dictatura subtila,nimic altceva).

  • manifestarea Revolutiei Mondiale e implacabila.
    ( fara putinta de manifestare a Revolutiei Mondiale o civilizatie nu-si poate perpetua miscarea. sta scris ca aceatsa civilizatie isi va perpetua miscarea. prin urmare Revolutia Mondiala e implacabila, si e fix ce vedem ca se intampla n lumea mare, chit ca ni se pare ca e asa sau ni se pare ca e altfel!:)) )

    • de unde rezulta ca, de fiecare data cind Conducatorii se afla in ipostaza in care tind sa revina la dinamicile anterioare, ei se afla in offside fundamental!:))),
      insa…cu toate ca afla in starea asta cam deosebita, ei…nu pricep ca sint fix pe contrasens!:))),
      insa…Civilizatiei nu-i pasa de ce cred unii sau altii dintre conducatori, pentru ca ea se indreapta catre Viitorul…populat cu dorinte care asteapta sa fie implinite, negresit!:)),
      deci Viitorul asta, implacabil!, ii va scoate din joc in mod implacabil pe conducatorii care, pina la urma, se ‘opun’ implinirii dorintelor manifestate de oamenii de pe planeta, acum sau cu mii de ani in urma, …intre care cea dintai e dorinta de a nu mai muri!:))))

      …e mult de povestit, …ar fi chiar dragut daca ai da semne ca pricepi ce zic sau nu pricepi ce zic:)))), profilul pe care ti l atasez fiind acesta: ai tot potentialul la dispozitie…pentru a pricepe ce zic!:))))), ca mi se pare ca Cerul ti a daruit ceva daruri ultradeosebite:))

    • prin urmare…ce poate fi mai haios decat sa auzi un conducator, de oriunde de pe lumea asta, spunind ca pandemia se termina la vara. sau la toamna. sau la iarna.:)))))
      ca…daca ne vaccinam, daia se termina!:))))))))

      • in timp ce unii conducatori, nepricepind ce li se intampla, incearca sa dreaga sistemele sociale intrate n criz fundamentala, li se daraman cap si celelalte sisteme sociale!:)))

        piatra pe piatra nu va ramane in invechitele si expiratele Temelii ale Civilizatiei, altele, Noi-Noute ii vor fi ridicate,
        procesul de Demolare a alora expirate si Renastere a astora noi mai numindu-se si Revolutie Mondiala!:))

  • mie mi se pare ca dinamica migrantilor e una, iar a pandemiei e cu totul alta treaba.
    pandemia e o jucarie mai draguta decit cea pe care scria ‘migratie’, atita tot, mie asa mi se pare.

    migrantii intrau in ue, insa opozitia deja se manifesta, brutal pe alocuri.
    pandemia doar desavarsea opozitia, daca migratia s-ar fi suprapus peste pandemie,
    migratie ca la balamuc…pe vremea pandemiei…asa ceva era deja prea mult,

    reactiunile care s-ar fi nascut, daca migratia ar fi continuat si pe vremea pandemiei ar fi fost intr atit de viguroase incat inertia ar fi facut imposibila o manifestare ulterioara a migratiei, ca ieseau oamenii cu pietre, minim, pe strazi…,

    povestea migratiei devenind, daca ar fi accesat si valenta ‘pandemie’, un atac frontal asupra vietilor cetatenilor ( asa ar fi fost el vazut prin ochii cetatenilor, prin urmare acestia ar fi reactionat cu masura extrema: ca sa nu moara azi sau maine!, …nu poimaine!, caz in care cetatenii nu mai puteau fi tinuti in frau )

    deci doar stralucirea noii jucarii! a facut ca cealalta, jucaria-migratie, sa fie uitata.

    despre pandemie si dinamica ei…io m am exprimat inca de acum un an:)),
    in fapt povestea se numeste asa: Revolutie Mondiala ( adica desavarsirea Razboiului Mondial, adica ceva de 1,6 ori mai Capabila decat un razboi Mondial )
    Reactiunea ‘civilizatiei’ in fata Actiunii ‘virusului’ a fost plenar disproportionata, spuneam io, acum un an, ca, teoretic, numar mortilor rezultati din manifestarea Pandemiei va putea fi asimilat cu dinamici naturale, astazi, dupa un an, opinia generala pare a fi ca pandemia ‘produce’ morti cam pe masura gripei,
    prin urmare Reactiunea, care a depasit masura ‘reactiunii’ setata pentru manifestarea in fata virusului gripei, s-a constituit in Forta!, ca asta e diferenta dintre masura de bun-simt cu care ar fi trebuit sa actionezi impotriva covid, si masura cu care s-a reactionat! in fata covid.
    aceasta Actiune s-a constituit, insa, in Forta care sta la temelia…demolarii controlate a Lumii Mari.

    deci: in fata covid ar fi fost necesara o actiune pe masura virusului.
    actiunea care s-a manifestat a fost, insa, supradimensionata.
    acest ‘supra’ s-a constituit intr o forta…artificial manifestata, insa capabila sa demoleze lumea. cu tot cu temelii, adica cu tot cu sisteme sociale, …ca asta e tinta Revolutiei Mondiale, metamorfoza ‘sistemelor sociale’, in fapt manifestarea unor noi sisteme sociale, capabile sa sustina ‘greutatea’ la care Civilizatia a ajuns:))

    insa…privind de pe pisc, povestea, virusul se constituie intr o nonactiune, actiunea Conducatorilor lumii mari constituindu-se in Impulsul care a initiat Revolutia Mondiala, si pentru ca orice Razboi Mondial se inchide prin cel care l-a inceput, care e si perdantul, si Revolutia Mondiala se va inchide prin cei care au inceput-o, caz in care Conducatorii vor fi perdantii. ei inca n-au aflat, se cred pe cai mari, insa de ajus tot acolo se ajunge, ca…daca asa functioneaza povestea, daia!:)))

    Revolutia Mondiala a inceput cu o ‘nonactiune”,
    Forta! manifestata de ‘suistemul politic’ a fost Actiunea care energizeaza Demolarea Controlata, parte a Revolutiei Mondiale,
    in final Revolutia Mondiala se va inchide prin cel care a initiat-o, care devine si perdantul, in cazul de fata cel care a initiat Revolutia Mondiala fiind ‘sistemul politic’. de unde rezulta ca la finalul Revolutiei Mondiale ‘sistemul politic actual’, actuala paradigma a sistemului politic, va fi…Papa!:)) ( de pe alte paliere rezulta ca viitorul ‘sistem politic’ va fi unul care va avea drept Referinta ‘inteligenta artificiala’, ba poate chiar bebelusul numit Inteligenta Artificiala ( care va creste intr un ritm fulminant, nemaiintalnit!:))) )

    Lumea Mare e un produs expirat. poate fi aruncata la Cos!
    iar Vremurile astea pot fi asimilate cu Iarna. cu iarna, adica…un ciclu se incheie, iiar un alt ciclu se pregateste de renastere. unele Temelii sint demolate, controlat sau nu, alte Temelii sint ridicate, Civilizatia intrand intr o ‘noua viata’, intr un nou ciclu de dezvoltare fulminanta, iar asta doar pentru ca are Temelii Capabile, iar asta pentru ca invechitele si expiratele temelii i-au fost demolate, controlat or ba, caz leit cu starea Civilizatiei actuale:)), ca ‘sistemele sociale’ actuale se afla in plin proces de…demolare controlata, ca asa pare a fi, controlata:))))

    Civilizatia asta e prima civilizatie care, ajungand la acest Nivel de dezvoltare, are la indemana si Potentialul! necesar tranzitiei de pe un Nivel pe celalalt.
    Prin urmare e prima civilizatie care poa sa spere ca…scapa!, nu ajunge Cenusa!, Praf!, ca Cenusa,…Praf au ajuns toaaate celelalte civilizatii care s-au manifesta pe planeta asta.

    Potentialul e pitit aici: Computerul Cuantic. ( vezi pe larg comentariul meu de aseara la gandul Maestrului 🙂 )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *