Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

USR PLUS: Este cazul ca responsabilii pentru această situație să-și asume vina și, dacă există onoare, să-și prezinte demisia

Liderii alianței USR PLUS intensifică atacul, început zilele trecute, la guvernanți. Luni dimineața, într-un mesaj pe Facebook, fac o radiografie a contextului în care a început noul an școlar și vorbesc despre demisia celor responsabili.

Redăm mesajul postat pe pagina alianței USR PLUS:

„Pentru 2,8 milioane de preșcolari și elevi, astăzi este începutul unui nou an școlar. Pentru ei, pentru părinții și bunicii lor, dar și pentru cadrele didactice, este un început de an școlar cu mai puțină bucurie și cu foarte multă incertitudine, cu nenumărate temeri și lipsuri.

Avem încă peste 800 de școli cu toaleta în curte și fără apă curentă. Cele peste 250.000 de tablete de care se tot vorbește de luni bune sunt, în continuare, doar un vis frumos. Oricum, nu este rezolvată nici problema conectării tuturor școlilor la internet.

Scenariul după care funcționează școlile se schimbă de la o zi la alta, iar triajul epidemiologic este, în continuare, mai mult un deziderat, în condițiile în care nu există în unitățile de învățământ suficiente cadre medicale. Despre măști, ce să mai vorbim, în condițiile în care nici manualele nu au fost asigurate pentru toți elevii.

La șase luni de la declanșarea pandemiei și în ciuda promisiunilor repetate constant peste vară cum că școlile vor fi bine pregătite pentru noul an școlar și pentru predarea online, în sistemul de Educație domnește haosul.

Este cazul ca responsabilii pentru această situație să-și asume vina și, dacă există onoare, să-și prezinte demisia.

Noi, USR PLUS, considerăm Educația o prioritate, iar școala trebuie să fie pusă acolo unde îi este locul, adică în centrul fiecărei comunități. Am prezentat, pe larg, cum poate fi realizat acest obiectiv: https://bit.ly/2ZeU4bN.

Mai mult, la începutul lunii septembrie, am identificat și am atras atenția asupra a șase urgențe pentru Educația din România (https://bit.ly/3h6Fl9d). Iar, în urmă cu o săptămână, am lansat portalul unic de informare și comunicare către părinți și elevi – www.scolipregatite.ro.

Elevii, părinții și profesorii nu au nevoie de jocuri politice și calcule electorale, ci de soluții”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii