Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Va sprijini PNL și la sectoare candidații USR-PLUS, deja lansați?!

Denise Rifai, care și-a asumat cel puțin pentru mine rolul unei agenții de presă gratuite, mi-a trimis sîmbătă, pe la 11 noaptea, un Comunicat distribuit pe Facebook de Alianța USR- PLUS:

„Alianța USR PLUS va anunța oficial, duminică, în cadrul unei conferințe de presă, candidații la primăriile de sector din București.
Conferința va începe la ora 13.00 și va avea loc la sediul nostru, din Kiselleff, nr. 55.
La conferința de presă vor fi prezenți președintele USR Bucureștiu Claudiu Nasui, președintele PLUS București Vlad Voiculescu, alături de cei 6 candidați pentru primăriile de sector.
Conferința se va transmite LIVE pe pagina de Facebook a Alianței USR PLUS, pe paginile filialelor de sector, dar și pe paginile celor 6 candidați”.

Habar n-aveam de acest Comunicat. Nu sînt un consumator de corespondențe de pe Facebook, deși textele mele de pe cristoiublog.ro apar și pe acest important canal de social media. N-aveam habar, pentru că nici un site citit de mine pînă la ora respectivă, pentru a vedea ce se mai întîmplă în țară și în lume, nu suflase o vorbă despre evenimentul de a doua zi.

Citind Comunicatul, am tresărit într-o autocitare:
Iată o știre!
Chiar dacă lansarea de duminică nu devenise știre de Breaking news, eu o consideram o știre.
Și iată de ce.

Deși data alegerilor locale pare a fi deja stabilită pentru 27 septembrie 2020, partidele nu și-au lansat candidații. Știm, desigur, că la București va fi din partea PSD Gabriela Firea, iar din partea USR, sprijinit de PNL, Nicușor Dan. Totuși, nici PSD, nici PNL n-au inițiat pînă acum lansarea oficială a candidaților. Alianța USR-PLUS o făcea pentru candidații la primăriile de sector. Putem spune că astfel Alianța a furat startul. Cel puțin în privința primăriilor de sector din București.

În mai multe rînduri, Ludovic Orban a reafirmat decizia că Nicușor Dan e candidatul sprijinit de PNL pentru primăria București. În partid sînt multe și puternice bombăneli față de această decizie luată de Ludovic Orban pentru a-i face sîc lui Rareș Bogdan și impusă organului colectiv de conducere. Alegerile locale de la București nu se rezumă însă la bătălia pentru primarul general. Una din marile probleme ale unui partid care decide un candidat e componența consiliului general. Pentru realizarea proiectelor sale un primar general are nevoie ca de aer de un consiliu general favorabil. În campaniile de pînă acum pentru localele de la București, candidatul unui partid susținea lista de consilieri a partidului respectiv. Astfel candidatul trăgea lista, cum s-ar spune.

Dar nu numai atît.
Primarul general are nevoie și de primari de sectoare din partidul pe care-l reprezintă. E greu de conceput o campanie în care candidatul la primăria generală al unui partid nu pledează și pentru candidații la primăriile de sector ale partidului său.

Se înțelege că simpla declarație că PNL sprijină candidatul USR Nicușor Dan nu înseamnă practic nimic. PNL e ditamai partidul de guvernare. Admițînd că partidul sprijină candidatul Alianței USR-PLUS, se pune problema unor negocieri cu Alianța astfel încît PNL și Alianța să aibă liste comune la consiliul general, alcătuite pe baza unor negocieri și candidați comuni la primăriile de sector, deciși tot pe baza unor negocieri. Aceste negocieri n-au avut loc încă. Nu-i nimic, vor avea, mi-am spus, bazat pe experiența postdecembristă în materie de partide. Oricît ar susține Ludovic Orban, pentru a-și justifica fentarea lui Rareș Bogdan, singurul candidat al Dreptei, care ar putea s-o învingă pe Gabriele Firea, că PNL e gata să se sacrifice pentru a scăpa Capitala de Ciuma Roșie, liderii PNL, știind că pe un partid nu-l încălzește eșecul altui partid dacă acest eșec nu înseamnă succesul candidatului său, se vor întreba:

Bine, bine, dăm jos Ciuma Roșie, dar noi ce cîștigăm din afacerea asta? Cum adică punem la bătaie resurse, timp și energie ca să ajungă primar candidatul USR-PLUS? Dacă tot o facem, să obținem de la Alianță sprijinul pentru candidații noștri la sector și să luăm și noi măcar jumătate din membrii consiliului general?

Comunicatul Alianței era o știre, pentru că anunța o lansare a candidaților USR-PLUS la primăriile de sector fără a aștepta negocierile cu PNL.
Evenimentul propriu zis n-a dezmințit valoarea de Breaking news a știrii.

Practic, am fost martorii lansării de către Alianță a propriilor candidați la sector. Acești ar urma să se confrunte cu candidații PNL. Evident, dacă PNL va opta pentru candidați proprii. Tare mă tem că Ludovic Orban e dispus ca PNL să n-aibă candidați proprii la primăriile de sector. În numele luptei pentru înlăturare Ciumei Roșii, PNL e gata să acorde sprijin și la sectoare candidaților Alianței. La lansare, Claudiu Năsui, președintele USR București, a declarat că Alianța continuă negocierile cu PNL pentru candidații la sector, dar că „şi candidaţii liberali trebuie să îndeplinească criteriile de integritate şi competenţă.”

Dincolo de faptul că a avut loc lansarea unor candidați la locale și nu a unor candidați la negocierile cu PNL, precizarea lui Claudiu Năsui e un atac la PNL. Cum adică PNL ar putea propune oameni neintegri și incompetenți?

Deși evenimentul numărul unu al perioadei, lansarea candidaților Alianței nu s-a bucurat de o mediatizare pe măsură. Sînt două explicații posibile:

  1. Alianța e boicotată în continuare de presă, care face jocurile PNL și PSD.
  2. Inițiativa organizației de București n-a convenit lui Dan Barna, care, de altfel nici n-a fost prezent la eveniment.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Va sprijini PNL și la sectoare candidații USR-PLUS, deja lansați?!”

  • Dl. Cristoiu, va inaintez o sugestie de interviu: Kevin Galalae, un roman care face senzatie in Occident!
    BIO OF KEVIN MUGUR GALALAE
    Kevin Mugur Galalae is a Canadian human rights activist, author, journalist and historian. He was born in Romania, grew up in Germany and is a naturalized Canadian since 1990.
    Over the past five years, he has successfully challenged the military-industrial complex and the security apparatus of the international world order by exposing and shutting down in 2010 a pan-European covert program of surveillance and censorship of universities. In 2011, he forced the British Government to abandon the ideological overtones of CONTEST: The United Kingdom’s Strategy for Countering International Terrorism and has shamed the European Union into aborting plans to follow suit with the UK through the Stockholm Programme, the EU’s five-year plan for political harmonization and security cooperation.
    He has defended the independence and authority of the European Court of Human Rights and has advocated for judicial reform at the international level and in his own country. Due to his criticism of the judiciary, he has come under attack by the institutions responsible for the administration of justice in Canada and has had to defend himself against false charges and manufactured evidence, as no Canadian lawyer has the courage to challenge the corruption of the legal establishment. He has sued the governments of Canada and the UK at the European Court of Human Rights (ECHR), the Inter-American Commission for Human Rights (IACHR) and the United Nations Human Rights Council (HRC) for violations of fundamental rights.
    He is also an ardent defender of the last bastion of freedom, the World Wide Web, and participates in many blogs and social media discussions to ensure that our expressional rights are safeguarded and to expose ongoing attempts at censorship online. He is a frequent contributor to The Real Agenda, Diplomacy and Foreign Affairs, The Daily Journalist, Beirut Center for Middle Eastern Studies, The Sleuth Journal, European Journalism Centre, Education is Our Addiction and several other media organizations.
    His most notable accomplishment took place in 2012, when he exposed for the first time in its 68-year old history the chemical and biological methods employed by the UN-delegated Global Depopulation Policy and showed that demographic objectives are carried out by covertly undermining human fertility as a substitute to war. In 2013, he published part of his research on the history of the Global Depopulation Policy, its causes and consequences; the first account of the world’s best-kept secret and the central axis of the international framework for peace and security post-World War II. And in 2014 he presented indisputable scientific evidence that countries around the world are committing genocide in the name of population control and has forced the international community to begin a process of radical reform of the chemical regulatory environment in order to remove more than 200 depopulation poisons from our food system and consumer products.
    He has been falsely arrested and imprisoned seven times between 2011 and 2015 in order to intimidate him into silence and prevent him from exposing the truth about the methods and means by which governments around the world and the international community have defused the population bomb and in the process subverted the rule of law and democratic processes. He has also refused three financial offers to purchase his silence. The governments of Canada and the United Kingdom continue to hold Mr. Galalae’s children hostage as leverage over his determination to continue to speak truth to power and force governments to return to the rule of law and respect for democracy and for people’s fundamental rights.
    To break the wall of silence, Mr. Galalae has published extensively in the alternative media, has issued open letters to world leaders and foreign dignitaries, and has pushed himself to near-death during public hunger strikes outside and inside prison, completing hunger strikes that have lasted 75 days (in Kingston, Canada), 46 days (in Rome, Italy), 30 days (in Strasbourg, France) and several others. In 2012, he fled into foreign exile to escape a fifth arrest and nearly lost his life in the process of clandestinely crossing the border from Canada into the US.
    Mr. Galalae lives and breathes to be reunited with his children, from whom he has been forcefully and illegally separated for more than five years now, and to compel the United Nations and governments around the world to abandon covert poisoning for overt legislation as the means by which to combat population growth.
    He is the founder of the Center of Global Consciousness, The People’s Protection Force, The People’s Protection Court, the Human Rights Party of Canada, OM (Our Mind), and of Freedom in Education.org, non-governmental and non-profit organizations dedicated to defending people from governments, restoring the rule of law, and protecting our expressional rights.

    • Pai suntem prea multi pe Terra, ce nu s a inteles?Dar al Treilea Razboi Mondial va rezolva aceasta problema a Elitelor.(Dar in Orientul Mijlociu,nu SUA China cum vrea Trump)(Bolile sunt greu de controlat,si omoara pe cei vulnerabili,nereproducaturi,si cruta exact pe cei sanatosi care se reproduc repede,razboiul ucide tinerii sanatosi reproducatori,plus ca poate fi mai usor de”controlat”,tinut intr o arie geografica limitata,unde Elitele vor sa sacrifice vieti,chiar si in cazul unui razboi nuclear”limitat”).Apropo de mascariciul planetar Trump,un fost consilier al lui a dezvaluit ca,cica Trump ar fi cerut ajutorul chinezilor,sa iasa inca un mandat,si chinejii i ar fi dat cu flit lu Trump(l ar fi trimis sa se plimbe),si de aia ar avea Trump mare sucar pe Chinezi,printre altele.

      • Spatiul hindo-islamic al orientului mijlociu, principalul focar de crestere a populatiei pe Terra va fi acest spatiu de razboi in viziunea Elitelor,si va fi un razboi intre Iudeo Crestini si Hindusi pe de o parte contra Islamului pe cealalta parte.Organizatiile gen Isis si Al Qaeda fiind create in Occident,pe de o parte sa radicalizeze Islamul sarac si suprapopulat contra Occidentului,iar prin practicile lor sangeroase de pe teritoriile Occidentale,in zona Israelului,si chiar si in India,sa creeze o atmosfera ostila Islamului,facand populatia din aceste zone sa accepte un razboi total contra Islamului(adica rolul lor este de creare a acestui razboi mondial religios).

  • Nu înțeleg ce vor useriștii. Majoritatea au trăit în străinătate plus că nu sunt bucureșteni. Ce pot ei să înțeleagă din acest oraș?
    Vor doar să se îmbogățească, asta vor.
    Eu stau în cel mai frumos, cel mai curat și cel mai aerisit sector unde este primar Negoiță. Drept e că și proiectanții din epoca Ceaușescu au fost generoși cu spațiile, sunt bulevarde largi, blocurile sunt la distanță, mult spațiu verde.
    Aici totul e refăcut – piețele, grădinițele, școlile.
    Sunt extrem de mulțumită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *