Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Vera Dan: ,,Trăim prin artă și menirea noastră e să o dăm, cu drag, mai departe”

Timpul zboară rapid spre finalul anului 2022. Au fost lansate deja anchetele pentru stabilirea celui mai bun sportiv, scriitor, pictor, gazetar și așa mai departe.
La rândul meu, încerc să văd ce descoperiri au fost mai importante pentru mine cel puțin, la nivelul segment de timp, numit convențional cu înșiruirea de cifre 2022. Pe unul dintre primele locuri, la pictură, se află distinsa doamnă Vera Dan. Veți avea ocazia și dumneavoastră să admirați o selecție din tablourile sale, dar abia după un dialog introductiv.

-Vă rugăm să vă prezentați…
-Sunt Vera Dan, născută la Cluj Napoca, vizual artist. Am absolvit Universitatea de Arte și Designe Cluj – Napoca, secția Pedagogia Artelor, cu calificativul Magna Cumm Laudae. Pentru mine, arta e ca și cum respir.

-Cum a fost în anul 2021?
– Anul 2021 pandemic pentru mine a fost foarte bun, am muncit, am pictat, am modelat în lut, am desenat, nu m-am „plictisit”. Desigur m-am ocupat și de familie normal. În anul 2021 am participat la trei evenimente expoziționale la Madrid la EKA&Moor Gallery (februarie) cu 2 lucrări, apoi la Cultural Event „Roumanian Artistis in Itali”, la D’E.M. Venice Art Gallery (mai), iar apoi, în iunie am primit Premiul juriului la Expoziția internațională „Calea suferinței”, din cadrul celei de a XI a ediții a Festivalului int.ARTE, și organizat la Muzeul Municipal „Regina Maria” cu lucrarea Requiem…..

-Felicitări! Ce ne puteți spune despre 2022?
-Din anul 2022 vreau să amintesc Festival de arta în Italia, cu Tema „Război și Pace”. Este o tema actuala, tristă, dar pentru mine că artist este o provocare, noi avem puterea de-a exprima prin imagini, bucuria, tristețea diferite trăiri. Perioada aceasta trebuie imortalizată, o trăim, o simțim, așa am lucrat și pe tema pandemica. Am trăit în ultimii ani evenimente unice mondiale, în care cel puțin eu m-am simțit atât de mică. Lumea se schimbă, nu-mi dau seama, dar știu că ARTA mea și arta în general trebuie sa meargă mai departe. Toate artele se unesc….așa văd eu lumea artelor, toți avem diferite talente, muncim, trăim prin ea și menirea noastră e sa o dăm, cu drag mai departe să lăsăm ceva în urmă.

-Mulțumim frumos. Să vedem acum și câteva imagini.

Înainte de a pune semnătura pe acest text, vreau să subliniez valoarea invitatei noastre, talentul care transpare din fiecare tablou pe care îl semnează în mod inconfundabil. Să fie sănătoasă cu toată familia. Dar și noi evident!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *