Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Virusul tîmpește, nu doar omoară. Moarta care a înviat după trei ore!

Sîmbătă, 4 aprilie 2020. Ora 13. Grupul de Comunicare Strategică anunță că numărul morților de Coronavirus a atins cifra de 141. Sînt comunicate datele celor morți, de la numărul 134 la 141.
La numărul 137, se scrie următoarele:

„Deces 137
Femeie, 82 de ani din jud. Galați. Persoană internată într-o instituție de îngrijire persoane vîrstnice, confirmată în laboratorul Spitalului Galați pe data de 03/04/2020. În aceeași instituție s-au confirmat și alte cazuri COVID 19.
Data decesului: 03/04/2020”

4 aprilie 2020, ora 16.30.
Grupul de comunicare revine.
Numărul morților nu e de 141, ci de 140:

„Conform ultimelor precizări ale INSP, în prezent la nivel național sînt înregistrate 140 decese.
Cazul 137 de la Galați se infirmă. Persoana de 82 de ani care este instituționalizată într-un cămin pentru persoane vîrstnice este pozitivă. Este contact cu altă persoană din același cămin care a și decedat”.

După mortul care s-a pierdut la raportare din cauză c-a fost scos faxul din priză, s-a ivit pe meleagurile lui Caragiale mortul care, după trei ore de la anunțul decesului, se află că n-a murit.

În serialul Ertugrul, pe cale de a-l da gata, grație arestării mele la domiciliu din aceste zile (mai am cincizeci de episoade din sezonul 5, după cele patru sezoane, fiecare avînd peste o sută de episoade), pentru a vedea dacă un personaj hăcuit de săbiile necredincioșilor, fie ei mongoli sau bizantini, lui Artuk Bei, vraciul Tribului, orb fiind în urma unor torturi, îi trebuie cîteva minute.
Membrii familiei stau în cort în jurul celui verificat.
În funcție de anunțul făcut de Artuk Bei, se pune în mișcare jeluirea sau mulțumirea adusă lui Alah.
În fața cortului așteaptă verdictul membrii Tribului.

Ușor de ghicit că Artuk Bei nu-și permite să greșească.
Nici nu vrem să ne închipuim ce s-ar întîmpla dacă el proclamă e cineva mort la ora 13 și peste trei ore, la 16 și ceva, anunță că respectivul e viu.
Dacă verificatul era șeful Tribului vestea morții sale ajungea la Konya, la Palatul Sultanului Selgiucic, Adelain Cel Mare.
Vai de capul vraciului Artuk Bei dacă știrea privind moartea verificatului era falsă!

Sîntem în 1240-1250. În Anatolia triburilor turcice, înainte de întemeierea Imperiului Otoman, semnată de Osman, fiul lui Ertugrul.
Nu există situație în care Aruk Bei să se înșele.
Să declare pe cineva mort, membrii tribului să-l jelească și mortul să nu fie mort.

În România lui 2020, în plină Europă, și nu în Anatolia serialului Ertugrul, o femeie e declarată moartă, deși ea trăiește.
Verificarea n-a fost făcută de vraciul Tribului, Artuk Bei, ci de ditamai medicii.

Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

36 comentarii pentru articolul „Virusul tîmpește, nu doar omoară. Moarta care a înviat după trei ore!”

 • Pot trai si fara Ertugrul.

  Insa cu Victor Suvorov parca am mai inteles ceva.

  Poate m-am inselat dar nu vad pe nimeni care sa ma lumineze.

 • o revolutie mondiala, mai inainte sa fie mondiala e revolutie.
  despre revolutie se stiu destule, am avut si noi una nu cu prea multa vreme in urma…

  • @
   Dreptatea, pe vremurile ‘desavarsirilor’, se…intrupeaza aievea!
   Intr atit de greu e de distins intre ‘desavarsiri’, intr atit de greu e de distins intre ‘bine’ si ‘rau’ incat Dreptatea…s-a intrupat in asa fel incat ea…e lipsita de dubii, o vede toata lumea…

   Mai simplu spus, cu toate ca vinovat de criza economica ce va urma, deci si de toate crizele care vor urma, va fi gasit virusul,
   …cam toti! dind vina pe el,
   ín realitate, adica la modul absolut, vinovati sint conducatorii lumii, care,
   reactionind extrem de foarte disproportionat in fata virusului, au facut ceva unic in dinamica civilizatiilor: i-au oprit miscarea. ( excitind fricile oamenilor, …povestea e lunga…si implicatiile asisderea )

   Bineinteles ca cei care conduc vor arata spre virus, considerindu-l pe el vinovat,…ca doar n-or sa spuna ca ei sint vinovatii,
   si ar fi fost extrem de foarte greu sa-i contrazici, dar…cum spuneam, Dreptatea isi ia un trup care sa ‘sara in ochi’,
   prin urmare punerea vinei in carca virusului..va devine, brusc, impotenta, pentru ca ‘masura’ crizei virusului se vede cu ochiul liber, este…momentan, Suedia.

   Bineinteles ca si acolo mor oameni, bineinteles, dar ‘miscarea’ Suediei nu a fost oprita, se misca relativ natural, tot asa cum si mortii…mor urmind o dinamica care se va dovedi…nu doar in Suedia, dar creca in toata lumea, ca poate fi asimilata cu una naturala.

   s-ar putea pune intrebarea…E sau nu e important cine e cel care initiaza o Actiune intr un intreg?!
   pai…ar putea fi, pentru ca o Actiune generata in Intreg produce reverberatii in intreg Intregul, Reactiunea pe care o va genera…anulind Actiunea.
   adica…cel care Actioneaza la nivel mondial,
   obligatoriu mondial, pentru ca dinamica trebuie sa fie asimilata unui Intreg
   e si cel care va pierde lupta cu Intregul, atunci cind intreaga Reactiune a Intregului se va intoarce impotriva sa, neutralizindu-l.

   Atunci cind, la modul absolut, virusul nu se va mai dovedi Cauza bulgarelui de zapada care urmeaza sa se porneasca si sa demoleze toate sistemele sociale ale lumii mari,
   controlat!, dar sa le demoleze ( doar pentru a le face loc unora noi noute, asa e…! ),
   se va intimpla ceva cu adevarat…’desavarsit’, ‘conducatorii lumii’ raman in offside,
   mai simplu spus, cel care va pierde aceasta revolutie mondiala va fi insclusiv sistemul politic.
   ceva…de neimaginat, pina acum citeva luni, pentru ca el devine Cauza ‘revolutiei mondiale’.
   ( nu e simpla, treaba, pentru ca …nemaifiind vorba despre un ‘razboi mondial’, ci de o ‘revolutie mondiala’, cel care pierde o fi el ‘sistemul politic’, dar cel care va fi…cel dintai cistigator al…’revolutiei mondiale’ va fi…Noul ‘sistem politic’ pe care ‘revolutia mondiala’ in va disponibiliza…prin definitie.

   in orice caz, sa generezi o ‘revolutie mondiala’ folosind o nonactiune…e ‘desavarsire’.
   daca e, e…
   sa metamorfozezi ‘razboiul mondial’ in ‘revolutie mondiala’ si sa mai si initiezi revolutia folosind o nonactiune, deci s-o initiezi, dar sa nu fie ‘vina’ ta…e ceva unic!

   astea sint ‘vremurile maestrilor’…
   cum altfel sa fie, daca sint ‘vremurile ‘desavarsirilor”
   si cum altfel sa fie, daca privim ‘desavarsirea’ unei civilizatii ?!

   • Natura…e desavarsita.
    asta e faza, ca e desavarsita.

    istoria a fost scrisa de conducatorii pe care insasi Natura i-a generat, pentru ca ei si doar ei, ai Naturii, fiind,
    au putut sa beneficieze de Armoniile cu…Natura, …dinamici colosale, armonizarile cu natura.

    atunci cind conducatorii au fost generati artificial, ai au beneficiat de armonii, dar nu de cele ale Naturii, ci cel mult de cele ale civilizatiei.

    faza e cacivilizatia, la acest Nivel, tre sa se miste…asemenea Naturii, prin urmare nu doar ca conducatorii generati de Natura ii sint de folos, dar chiar si conducatorii generati artificial vor tinde sa se miste asemenea celor pe care insasi Natura ii genereaza…

    Dar tinderea asta este…artificiala, pentru ca vrea sa copieze Natura,
    prin urmare conducatorii civilizatiei tind sa fie artificiali.
    mai simplu spus, generarea artificiala a conducatorilor va duce spre o civilizatia in care artificialul este conducatorul care ii va genera ecuatia de miscare, civilizatiei.

    si mai simplu spus, alegind sa-si genereze artificial, conducatorii,
    oamenirea si-a definit viitorii conducatori: Artificiali.
    logic vorbind, lumea mare va fi condusa de o Inteligenta Artificiala.

    dinamica civiliztiei e simpla, ce-si doreste…apai aia primeste in dar.

    conducatori artificiali si-a dorit?
    bravo!
    atunci…artificial va fi condusa!
    ( …asa se preda in Creatie ‘binele si raul’, prin ‘implinirea dorintelor’ )

    • am impresia ca, in Creatie, ‘adjectivul’…nu exista, Creatia fiind ‘desavarsita.
     prin urmare fiecare ‘adjectiv’ se metamorfozeaza in verb, in Actiune,
     in mod absolut aceasta Actiune daramand chiar temelia ‘adjectivului’, lasindu-l fara sens…

 • Sa ne punem nitelus mintisoarele la treaba. Romania are cca 150 morti. Prima Lege a purtatorului de creier e sa nu creada nimic din ce spun autoritatile. Cati din astia au fost oameni in etate sau au avut boli grele si nu prea aveau sanse. Cati din astia au fost testati post mortem si la cati s-a facut autopsie, dar autopsie pe bune? Cum sa intri in panica cand ai 150 de morti (in RO mor in mod normal cca 600-700 de oameni pe zi)? Statistic. Cum de suedezii care tot oameni sunt, au doar recomandari si nici gram de armata pe strada, lumea e relaxata, economia duduie si nici pe Vela si sefii lui nu-i au. Si la aia se moare dar nu e panica si debandada. Ceva e putred dar nu in Danemarca ci in toata lumea. Cineva se joaca cu viata si economia lumii. Scuze dar eu nu cred o iota din tot zgomotul mass-media sau al autoritatilor! Inclusiv externe!

  • De acord. „Ceva e putred dar nu in Danemarca ci in toata lumea. Cineva se joaca cu viata si economia lumii.” – Dar eu nu cred ca acel „cineva” a actionat în mod criminal, destainuindu-se tuturor dirigentilor lumii si jurnalistilor, acestia devenind complicii ucigasilor.
   .
   Cibule, Covid 19 exista, este incredibil de contagios si acolo unde se cuibareste face prapad.
   Este adevarat, la nivelul fiecarei tari exista mult mai multe decese datorate diferitelor patologii grave, dar aceste decese sunt împartite pe tot teritoriul si în toate spitalele. Ori, asta nu se întâmpla în cazul coronavirusului, care, daca se întâmpla sa contamineze o mâna de persoane într-un singur loc, raul se extinde în jur cu o viteza uimitoare.
   Vezi cazul regiunii Grand Est din Franta, în mod special, departamentul Haut-Rhin. Acolo, supramortalitatea în perioada 01-23 martie a fost de +84%, raportata la aceeasi perioada a lui 2019.

   • Explica fenomenul Suedia!

    • Fenomenul Suedia, va putea fi explicat doar dupa ce va trece un timp, dar situatia de acolo nu este chiar atât de „fenomenala”. Acum câteva zile, suedezii aveau 333 de morti (mai multi decât în tarile vecine care au aplicat reguli stricte de izolare.) Probabil ca epidemia se va propaga si la ei, dar mai lent.
     Sa dea Domnul sa nu li se întâmple ca si cu gripa spaniola, care în Suedia a cunoscut mai multe valuri,al doilea val de infectie având o mortalitate mai ridicata decât primul.
     Sanatate!

     • Ai aflat probabil ca bietul Boris, cel care voia sa-i imunizeze pe englezi, lasându-i sa zburde în voie, este acuma internat, dupa ce a fost tratat 10 zile acasa.

     • Eu nu contest faptul ca covidu e primejdios. Spun doar ca oricum il vom lua toti. Adica tot acolo ajungem. Dar daca nu se creaza panica, lumea nu se arunca pe spitale, acestea nu sunt depasite iar tratamentele, care oricum tot aceleasi sunt si cu aceleasi rezultate, se fac mai la calm si poate mai bine. Plus ca si corectitudinea raportarilor nu ar avea de suferit. Acum, pe panica si imbulzeala asta, ma indoiesc ca mai sta cineva sa faca autopsii pe bune si cred ca tot ce moare se baga la covid. Ca sa nu mai spunem ca economia, cel putin la noi, e KO fara speranta. Ca spitalele si sistemul sanitar de la noi erau si sunt varza, da, se aproba. Dar nebunia cu ordonantele militare, cu armata pe strazi, etc, creeaza doar panica, iar tv-urile abunda de specialisti si „specialisti” care se bat cap in cap cu tot felul de stiri contradictorii. Cu alte cuvinte, comme d’habitude, la noi totul e varza cap-coada! Sanatate si tie!

     • O vizita a lui Larry e suficienta ca sa-l puna iar pe Boris pe picioare. Hope Larry, Chief Mouser is ok!

     • + Dilyn.

 • In astfel de crize ca si cea pe care o traversam acum,se vade acum masura liderilor populisti,Trump,Boris Johnson,si unii de pe la noi,buni de gura,acuzatori,capacitand masele,dar care in criza nu sunt buni de nimic.Pe de alta parte lideri stersi fara charisma cum e doamna Merkel,tin carma dreapta in furtuna,fara sa fie vedete planetare,ei nu acuza,nu tipa nu facshow,ei doar tac,si in mare parte rezolva,nu mor de dragul lui Merkel,da uite ea si Germania ei”isi merta banii”.

  • Pai daca acuzi China,vinovata in viziunea mea de gusturi alimentare ciudate,pe care e obligata,dupa mine sa si le reglementeze naibii(continui sa ma iau dupa comunitatea stiintifica,si nu dupa racnetele unor politruci imbecili),sa decida naibii ce e bun,si ce nu de mancare,si ceri niste despagubiri uriase,pe care stii si tu ca lider Vestic ca le vei primi pe la”calendele Grecesti”,pai ce rezolvi,criza tot acolo este,criza trebuie rezolvata,actionand la combaterea ei,cu acuzatii nu rezolvi nimic.

  • Vinovata de pandemie este in viziunea mea lacomia capitalismului de tip Occidental,pai virusii Corona,ca si alti virusi exista de mult ,dar Omenirea nu s-a ocupat de ei,de ce ? Foarte simplu Occidentul ca si Rusia si China aveau o singura preocupare,sa si arunce banii pe cheltuieli de inarmare,China si Rusia ca sa si arate muschii,iar Occidentul avea nevoie de armata si servicii de informatii ca sa oblige tarile sarace,dar bogate in resursele minerale,si resurse de alt tip sa le dea Occidentului pe nimic(resurse minerale date pe nimic,mana ieftina de lucru,sau semisclavi).Occidentul a folosit armata si serviciile de spionaj ca sa rastoarne guvernele din aceste tari care indrazneau sa li se opuna impunand marionete docile,care facilitau Occidentului accesul la resurse aproape gratis.Pentru aceasta Occidentul avea nevoie de armate si servicii de spionaj puternice care sa smulga aceste resurse tarilor sarace,astfel ca s-a investit in armate si servicii secrete,iar sanatatea si educatia au fost date la o parte.

   • Desi multi oameni atrageau atentia ca exista riscuri majore de pandemie,ca exista multi virusi potential periculosi,ca boli precum HIV,Cancerul,Ebola,Coronavirusi ameninta lumea,acestea fiind cunoscute de multi ani,cercetarea in domeniul acestora nu a fost prea luata in serios,Omenirea a avut alte prioritati,armamentul,spionajul,competitia,si alte lucruri de asemenea tip iar virusii,bolile educatia au fost lasate la o parte.Rezultatul? Ce vedem acum.Se spune ca virusu ar fi fost scos dintr un laborator,insa daca ar fi asa cum se face ca are o rata mai mica de letalitate 3-5%,si e foarte contagios?Daca ar fi o arma bacteriologica ar trebui sa aiba o rata mare de letalitate 30-50%,si sa nu prea fie contagios(sa distruga pe o arie controlata,sa nu se raspandeasca in afara teritoriului vizat prea tare,de asta sunt sceptic in ce priveste teoria Coronavirus arma bacteriologica).Asa ca eu tind sa invinovatesc lacomia si prostia de aceasta pandemie,inarmarea excesiva si minimalizarea pericolului virusilor de catre Omenire.

    • Plus ca cine ar lansa asa ceva ar avea si antidotul,in caz ca i se intoarce carcalacul pe cap,sa se protejeze pe sine,si sa mai faca si bani frumosi,vanzand antidotul pe sume astronomice fraierilor,dupa ce autorul mizeriei considera ca virusul a distrus suficient in teritoriul inamic.(asta in cazul armelor biologice).Vezi ca la pandemia asta nu e cazul.

   • Educatia a fost neglijata pentru ca era nevoie de mase proaste usor de indoctrinat cu slogane si lozinci,oameni care nu gandesc,care pot fi prostiti cu „Values,Democracy,Cristianity,bla bla” care nu gandesc critic,robotei ascultatori,iar in ce priveste sanatatea,nu s a vrut descoperirea de leacuri noi,ci vanzarea de catre Big Pharma a unor medicamente ce nu vindeca nimic,iar bolile cronice au fost lasate sa faca ravagii pentru ca sistemele de asigurare sa plateasca sume exorbitante pe tratamente ce nu vindeca nimic.In ce priveste cercetarea medicala si virusologia astea nu erau importante,importanta era vesnica cursa a inarmarilor,si lupta antiterorista,terorismul fiind insa un fenomen datorat jefuirii si distrugerii tarilor sarace,si a declansarii razboaielor civile in aceste tari si a razmeritelor provocate,in goana nesatula a Occidentului dupa resurse(mascata de implementarea „Democratic Values” in aceste tari).Ca sa nu mai vorbim ca defrisarea junglelor,daramarea muntilor,poluarea raurilor,vanarea si consumarea a tot felul de specii,incrucisarea unor specii care traiau in habitate diferite,goana dupa resurse a dus la eliberarea a milioane de virusi letali,incrucisarea acestor virusi letali in forme virale noi si complexe,lipsa igienei,mizeria apele murdare si poluate au dus la aparitia a noi virusi si bacterii,iar pentru Omenire apararea de aceste amenintari nu au fost prioritati.Profitul si Inarmarea,astea ne au fost prioritatile,astea sunt vinovate si de pandemia de Coronavirus.

    • Iar China a venit si ea la ciolan impreuna cu Occidentalii,si ce sa vezi,au pescuit ciolanu mai gras,de asta mor Occidentalii de ciuda,uitand ca ei,Occidentalii i au invitat la ciolan,si i au si invatat pe chinezi cum se pescuieste ciolanul gras,chinezii au fost elevi silitori,si au invatat mai multe decat voia Occidentul sa i invete,in domeniul lacomiei capitaliste,(sau pescuirea ciolanului).

     • Coronavirus ne prezinta in toata splendoarea lui grandioasa rahatul neoliberalismului modern,descriindul in toata splendoarea sa pestilentiala,vezi nemtii si americanii luptind corp la corp pentru masti din China,acuzatii intre americani si chinezi ,acuzatii intre europeni,acuzatii intre americani si europeni,piraterie pe masti facuta de americani contra europenilor,rasism pur xenofobie,tratarea bogatilor cu precadere,lasarea saracilor sa moara,nazism,amenintari,cereri de despagubiri absurde amenintari cu razboiul mondial,ascunderea mortilor,cenzura,netransparenta,atacuri politice in toate tarile intre putere si opozitie,demagogie desantata,lideri de nimic,conduceri incompetente,prostie si idiotenie,cretinism,cretini iresponsabili,vedete imbecile,presa partizana,slugoism,lichelism,dezbinare,ura,saracie,criza,faliment,somaj,infractionalitate,si ce va mai urma.

   • Corect

 • Pandemia de timpenie ce insoteste pandemia virala incepe sa se extinda la nivel global,mai nou dupa ce americanii s au trezit ca vor sa ceara de la China 20 de triliarde de dolari despagubiri,vor acum si englejii vreo 6 triliarde.Bun,presupunem ca China este un monstru malign,care imprastie molime,si mananca tot ce misca,dupa cum ne spune propaganda occidentala,dar hai sa vedem cum a luat nastere puterea economica a Chinei,si vom vedea ca in spatele ascensiunii Chinei sta tocmai lacomia fara seaman a Occidentului,de fapt China nu este altceva decat produsul lacomiei marilor corporatii Occidentale,care au vazut in China sute de milioane de muncitori,mana ieftina de lucru,care isi vand munca pe nimic,astfel ca au parasit regiuni intregi din Occident ca sa produca marfa in China,plus o potentiala piata de un miliard de oameni.Chinezii au profitat,si drept rasplata pentru deschiderea pietei enorme chinezesti,si sutele de milioane de muncitori sclavi oferiti multinationalelot vestice,au cerut sa primeasca know-how ul tehnologic Occidental,pe care Occidentul in lacomia lui l-a oferit cu generozitate Chinei,practic Occidentul a fost cel ce a ajutat la consolidarea regimului de la Beijing,si a ascensiunii Chinei,cu ajutorul lacomiei.Practic China actuala este creatia lacomiei multinationalelor din Vest.China s a folosit de lacomia capitalismului vestic,a copiat tehnologia vestica,pe care a reusit sa o reproduca cu succes,si astfel sa se ridice economic,speriind Vestul.Odata ce multinationalele vestice s-au mutat in China,India,America latina,unde au gasit miliarde de sclavi disponibili,parti importante din Vest au saracit,si s-au dezindustrializat,saracia,somajul si infractionalitatea gasindu si loc acolo(vezi asa zisa zona din America numita Rusty Belt,votanti ferventi ai populistului Trump).

  • Astfel ca o mare parte din know how ul occidental a ajuns pe mana unor tari precum China,India si altele care il pot folosi impotriva Vestului,orcand.In alta ordine de idei Occidentul poate da in judecata China la Curtile penale internationale si poate sa ceara 100 de triliarde despagubiri Chinei,ideea e ca si daca aceste curti dau dreptate Occidentului,China care este printre altele si putere nucleara,isi poate permite,asa cum o face si Rusia lui Putin,alta mare putere nucleara,sa mictioneze pe curtile penale internationale,pe ONU(unde Rusia si China,oricum au drept de veto).Si atunci ma intreb,Qui Prodest toate urletele anglo americanilor ca vor cere despagubiri de la China,cand un om normal la cap stie ca e imposibil sa le si obtina.Ca sa nu mai vorbim ca si China insista ca virusul le a fost plantat de americani,si astfel o sa indrazneasca sa ceara ei despagubiri de la SUA.E o nebunie totala.Sa spunem ca Occidentul cere despagubiri,China va refuza categoric,si atunci SUA ce o sa faca,o sa intervina militar in China? Exclus,China are arma nucleara,si un razboi intre cele doua superputeri inseamna disparitia Omenirii.Orice rezolutie ONU impotriva Chinei este imposibila,de ce? Pai China are drept de veto,iar cinicul Putin va sprijini China ,deci avem o dilema.Si daca as fi un observator militar extraterestru,si as analiza raspunsul Chinei si raspunsul SUA la pandemia de coronavirus,si as mai presupune ca un eventual razboi SUA China s ar desfasura doar cu arme conventionale,fara arme nucleare,daca China ar reactiona in stare de razboi conventional asa cum a reactionat la pandemie,si SUA ar reactiona la razboi cum reactioneaza la pandemie,atunci castigatorul nu va fi cine crede majoritatea.(Dar luand in calcul arsenalele nucleare,excludem posibilitatea razboiului direct intre China si America).

   • La acuzatiile Occidentului China ramane rece,asta ma sperie de fapt,China,ca si orice orientali nu se arunca in razboi astia efectiv stau si pritocesc,din cate stiu eu despre orientali astia isi calculeaza miscarile cu trei mutari inainte,ca si la sah,ma tem atunci cand China va decide sa riposteze la acuzele Occidentului,mai mult sau mai putin fondate,cum o va face,oricum Chinezii sunt greu de citit si imprevizibili,cum vor reactiona la atacurile media Occidentale,atunci cand vor considera ca este momentul sa dea o riposta este greu de prevazut,si reactia lor va surprinde pe toata lumea.

    • Bine,Occidentul va impune sanctiuni economice Chinei,sa zicem,dar vedem ca sanctiunile contra Rusiei lui Putin au fost frectie la picior de lemn,Putin face ce facea si pana acum,chiar mai dihai ,iar cat despre o blocada impusa Chinei,sa spunem ca multe componente si subansamble se fac in China,multe multinationale au fabrici in China,China detine si mare parte din productia si exploatarea de metale rare utile in productia de inalta tehnologie,China este denumita Atelirul Lumii,daca multinationalele ar pleca din China si ar produce in tarile de origine,sau chiar alte tari, toate produsele s ar scumpi,iar intr o lume saracita de coronavirus,ar fi mult mai greu ca acestea sa fie vandute,plus ca piata chineza s ar inchide pentru Occident.Ca sa nu mai vorbim ca chinezii au capital investit in toata lumea,direct sau prin interpusi,tot acest capital s ar intoarce in China.Sa zicem ca multi s ar muta in India,insa indienii sa fim seriosi,nu muncesc si nu au disciplina chinezilor,plus ca si ei au arma nucleara,si la un moment dat „si o vor lua in cap”,devenind ei insisi o amenintare pentru Occident,fiind mult mai greu de controlat,si chiar mai imprevizibili decat chinezii.

  • Corect

 • Noi suntem tara lui Caragiale, cum repetati mereu, nu ne-a ramas decat umorul…
  Ca intodeauna, tara care funtioneaza este Germania, 350 000 persoane testate de coronavirus saptamanal, rata mortalitate 1,4% din cei bolnavi.
  La noi ciolacu si johannis ne vorbesc de nato si eu…traiasca Caragiale !

 • @
  e travaliu, dar n-are Duminica, Iarna, deci e travaliul unei renasteri,
  ‘perpetuum mobile’ presupunind nu o iesire din Anotimpuri, din Saptamana, din Curcubeu, ci metamorfoza nasterii ( din Cenusa ) in propria renastere.
  Nemurirea e perpetua renastere, dar cu precizarea ca…’pe care urmeaza sa o implinesti’!,
  …si o implinesti!,
  dar Esenta e ca…’urmeaza’, ea nefiind ‘Efect SI Cauza’…ci doar o promisiune, dar…care mai trebuie sa fie si implinita, orice ‘neimplinire’ punind la indoiala ‘natura’ perpetua a Nemuririi.

  deci…pe cind Vesnicia ‘ E! ‘, Nemurirea ‘e!’, …doar ‘e!’

  asta pentru ca Esenta ‘miscarii’ e ‘nemiscarea’,
  adica ‘miscarea’ din ‘nemiscare’ a rasarit, nu invers,
  …adica ‘nemiscarea! ‘ e totul’, nu ‘miscarea’,
  cam tot asa cum ‘zero’ e ‘totul’, nu ‘nimicul’.

  ‘desavarsirea’ pe care Dinamica Civilizatiilor o Promite e a Pamantului Curcubeului, gen,
  adica ea vizeaza ‘perpetuarea miscarii’,
  deci nu ‘ nemiscarea’, adica intoarcerea in Oul Absolut,
  care e Povestea Vesniciei…, adica a Cerului Curcubeului.

  …nu Miscarea e Viata, ci Nemiscarea.
  Nemiscarea e ‘miscare’, dar e proprie Sinelui Oului Absolut, e ‘miscarea’ din Sanul Sfintei Treimi…

  sa retinem ca ‘civilizatia curenta tinde catre o miscare perpetua, renascind nu din Cenusa, asemenea tuturor celorlalte civilizatii, care s-au nascut din Cenusa precedentelor,
  ci din propria…Miscare. ( asta face si civilizatia curenta, acum )
  Or asta inseamna…’stapanirea Dinamicii Dorintelor’.
  Mai simplu spus, dorintele care vor fi…libere la dorit vor fi extrem de bine definite, matematic si fara erori. …asta permitind si creionarea Omului Nou…

  • efectele pe care criza virusului le provoaca ( …si care de fapt e o nonactiune! ), vor putea fi echilibrate abia atunci cind, daca s-ar mai manifesta o criza echivalenta, influentele asupra civilizatiei vor fi minime…

   prin urmare se va ajunge la starea in care…daca, auditat fiind, te dovedesti incapabil sa functionezi fara sincope in conditiile unei astfel de crize, …dispari din peisaj,
   nimeni nu va lucra cu tine pentru ca esti generator de…deranj, nu de echilibru,
   or civilizatia tinde catre o stare de echilibru plenar, care, la limita, ar putea fi asimilata cu insasi Pacea ( care e Vie, alta Poveste… )

   ce ar rezulta de-aici? ca civilizatia va tinde spre robotizarea dinamicilor si spre gestionarea lor unificata, care, la limita, exclud influenta factorului uman, care…are o…hiba, in opinia ‘civilizatiei’, daca se imbolnaveste pune bete in roatele civilizatiei, oprindu-i miscarea,
   …or asta ar da o contradictie fundamentala, pentru ca tocmai am zis mai sus ca miscarea civilizatiei tre sa fie perpetua…

   cu toate ca pare a fi neinsemnata, sau putin insemnata, aceasta criza…dar si cele care, armonizindu-se cu asta, se vor manifesta,
   vor reDefini din Temelii lumea mare, adica plenar!
   pentru ca lumea mare nu de o ecuatie de miscare inbunatatita, are nevoie, ci de o altfel de ecuatie de miscare.

   in timp ce…cam toti tind sa uite ‘globalizarea’, ea, ‘globalizarea’, doar…isi schimba Definitia, atit.
   noua definitie va tinde, Dinamica Civilizatiilor o spune, sa fie ‘desavarsita’,
   prin urmare…ecuatiile de miscare despre care, mai sus, povesteam ca tind sa unifice lanturi de productie aprovizionare si desfacere
   vor tinde sa faca ceva chiar deosebit, sa se unifice si ele!
   robotizarea nu doar ca va tinde sa fie plenara, ci va tinde sa fie gestionata unitar,
   asta e faza tare, ca va tinde sa fie gestionata unitar,
   or…pentru o asa gestiune tre sa te dovedesti destept rau de tot!,
   or cea mai desteapta chestie de pe Pamant va fi, deja e, Inteligenta Artificiala.

   si tinde sa fie Desteapta, adica tinde sa fie plenar desteapta doar pentru ca
   e plenar lipsita de Inteligenta ( Inteligenta fiind Vie )

   • e vremea lui Destept,…dupa cum e si vremea lui Inteligent.
    cu spunea Hombre, ‘lucrurile nu-s totdeauna albe sau negre, uneori mai sunt si gri’, dar pe ‘vremurile desavarsirilor’…’destept’ tinde plenar catre Destept iar ‘inteligent’ tinde tot plenar catre Inteligent, deci nu mai e cu ‘gri’…

    s-ar parea ca e simplu, dar…cita vreme ‘albul’ ramane o marime scalara el poate fi incurcat cu ‘negrul’, daca si el ramane intr o exprimare scalara,
    asta e faza, ca devine plenar greu sa distingi intre ele,
    dar doar pina cind se exprima vectorial, pentru ca atunci ‘greu’devine ‘Greu’…, dar bine ca ascurat Tatal vremurile, ca sa mai poti distinge intre ele…:)))

    un exemplu de ‘greu’ e chiar povestea cu Inteligenta Artificiala, care cu toate ca e numita asa e plenar lipsita de Inteligenta…

 • Ei, maestre, explicatia e simpla. Omul care a murit a fost in contact cu un altul infectat. Foarte probabil sa fi murit de virus, dar nu l-au mai facut testat, pentru ca era inutil si IMORAL. Asa ca l-au trecut la decese. Apoi unul scrofulos de la minister a vrut el sa se bage in seama si a corectat. Cine are dreptate? Pai lucrurile nu-s totdeauna albe sau negre, uneori mai sunt si gri.

  Cat despre Ahmed, Artuk sau cum l-o chema pe turcul ala, nu pot sa cred ca chiar dumneata sa sustii „binefacerile” dictaturii. Mai ales ca Ceausecu la noi intelegea greu nuantele de gri, si taia totul dupa mintea lui ingusta.

 • Perfect adevarat, ne tampim ca am fost tampiti. Intrebare: exista un plan national de combatere a epidemiei. Exista planuri judetene. Exista un plan care trebuia sa existe inca din ianuarie, la aparitia in china. Din 11 martie Oms a decretat pandemie. Macar la acea data trebuia sa existe un plan national- asigurare paturi, medicamente, echipamente de protectie, asigurare zone de carantina, protectia la vama, etc,. In 2005 la gripa aviara unde specialistul Cercel estima 2mil, morti in Romania au fost intocmite planuri, publicate in mo. Ordinantele militare denota o nepregatire criminala, lipsa unor masuri care trebuisu luate. Statul trebuie sa functioneze chiar daca ne gandim la alegeri sau avem guvern interimar. Masurile de restrictie dispuse au suplinit lipsa de pregatire a statului. Chiar va sugerez dl Cristoiu de a vedea daca exista un plan de combatere a bolilor, sau doar colectivul de comunicare, centrul de conducere anonim adopta decizii la moment. Vai de noi cu carantinarea, spatii insuficiente, aflux mare diaspora. Cei mai multi nu au platit nicaieri asigurari sociale, medicale. Se sta mau bine in carantina in romania cu 55 euro.

 • Maestre ati uitat ca Romania e de fapt tara tuturor posibilitatilor?! Pentru personaje cheie ale momentului aritmetica mai are inca multe mistere.
  Presa fatucilor zilei vad ca nu a comentat modul inuman in care persoane venite din Marea Britanie cu avionul in cca 4 ore au ajuns abia dupa alte 48 ore in Vaslui unde, surpriza surprizelor, cu greu s-au gasit locuri de carantinare provizorii; nu au primit nici macar contra cost apa…Vad ca bruma de omenie a autoritatilor ori nu exista, ori dispare!

 • vechea definitie a medicului e vraciul.
  pe Esente, ‘medic’… ‘vraci’, …tot aia.

  in caz ca nu mai e ‘tot aia’,
  pai… sa aduca cineva Esentele astea la acelasi numitor.

  Definitiile se tot schimba, de-a lungul vremilor, pentru ca evolutia e ceva de bun-simt,
  dar Esenta definitiilor cum sa se schimbe, maestre, nu se schimba deloc, ca daia sint Esente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *