Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Vladimir Putin avertizează țările europene: ‘Consecințele unui astfel de demers pot deveni foarte dureroase, și în primul rând pentru inițiatorii unei astfel de politici’

De mai mult de o lună, comunicarea publică despre situația din Ucraina s-a făcut exclusiv pe principiile propagandei de război, mult diferită față de propaganda obișnuită. Rechiziționarea televiziunilor de știri de către Regimul militar Iohannis, cenzurarea și autocenzurarea au făcut ca publicului să i se ofere doar produsele PSYOP. Pe plan mondial au apărut și voci care, cu argumente, spun și altceva decît propaganda de război. La rubrica Războiul, dincolo de propaganda de război, cristoiublog.ro va găzdui puncte de vedere din lume, dar și din România care se supun numai și numai Datoriei de a spune Adevărul.

Articol preluat de pe bugetul.ro

Președintele rus Vladimir Putin a lansat un apel la reorientarea exporturilor energetice ruseşti din Europa spre Asia, din cauza crizei provocate de ofensiva sa în Ucraina, acuzându-i pe europeni că „destabilizează piaţa” dorind să renunţe la hidrocarburile ruse.

„Se va pleca de la principiul că, în viitor, livrările către Vest vor scădea”, a spus preşedintele rus la o reuniune guvernamentală consacrată sectorului energiei în contextul sancţiunilor internaţionale. Trebuie, deci, „să reorientăm exporturile noastre spre pieţele din sud şi est care cresc rapid„, a adăugat el, relatează AFP.

Ţările europene vorbesc constant despre renunţarea la aprovizionările ruseşti şi, făcând acest lucru, destabilizează piaţa şi fac să crească preţurile„, a acuzat preşedintele rus.

Tentativele ţărilor occidentale de a-i înlătura pe furnizorii ruşi, de a înlocui resursele noastre energetice cu aprovizionări alternative, vor afecta inevitabil ansamblul economiei mondiale„, a avertizat Vladimir Putin, dând asigurări că „consecinţele unui astfel de demers pot deveni foarte dureroase, şi în primul rând pentru iniţiatorii unei astfel de politici„.

Acest apel al preşedintelui rus de a dezvolta noi pieţe pentru energiile fosile ruseşti – un „viraj spre Asia” început în urmă cu mai mulţi ani – are loc în contextul în care europenii intenţionează să extindă sancţiunile împotriva hidrocarburilor Moscovei drept reacţie la intervenţia sa militară în Ucraina.

Petrolul şi gazul ruseşti care continuă să curgă spre Europa, prima piaţă pentru Rusia, asigură importante venituri Moscovei.

Putin nu a precizat la ce ţări se gândeşte, dar China, al cărei apetit pentru pentru hidrocarburi nu încetează să crească, este frontalieră cu Rusia. Beijingul are totuşi reputaţia unui negociator dificil, iar Rusia încearcă să vadă dincolo de acest vecin, comentează France Presse.

Un embargo eventual asupra gazului rusesc face obiectul unor discuţii aprige între statele membre UE, Germania fiind unul dintre principalii opozanţi ai unei opriri imediate a acestor importuri, de care este foarte dependentă.

UE, SUA şi Japonia au anunţat un embargo asupra cărbunelui rusesc şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că va propune obiectivul unei independenţe a UE faţă de energiile fosile ruseşti până în 2027, informează agerpres.ro.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Vladimir Putin avertizează țările europene: ‘Consecințele unui astfel de demers pot deveni foarte dureroase, și în primul rând pentru inițiatorii unei astfel de politici’”

  • Au fost externati saritii de pe fix de la Socola?

  • Criminalul asta dement sa ne lase.Ar trebui sa treaca (imbracat in sac de rafie legat cu canepa),prin parlamentele tuturor tarilor europene,si sa si ceara scuze pentru 300 de ani de omoruri(genociduri)jafuri,distrugeri,violuri pe care tara lui le a comis impotriva Europei.Ar trebui sa plateasca Romaniei si Poloniei,precum si Ucrainei cate un triliard de dolari despagubiri pentru ocupatia si toate atrocitatile pe care tara lui le a comis pe aceste teritorii,si scuze publice in fata intregii Europe pentru teroarea dezlantuita de hoardele salbatice ale Rusiei,hoarde cu un comportament demn de Timur Lenk.Si atunci ne vom mai gandi daca mai trebuie sau nu sa mai comunicam cu aceasta hoarda.Daca nu ,sa ramana in Asia unde le este locul.Rusia este un stat eminamente asiatic,Rusia apartine Asiei ,nu Europei,evident nu avem aceleasi valori,crezuri,viziuni despre umanitate ,valori si identitate culturala comuna.Asa ca un gard de otel intre Rusia si Europa este lucrul de dorit,care sa ne desparta pentru totdeauna.

  • Ave Mare Supermaestru
    Nu va deranjam dar nu se Mai poate…macar l ati anesthesia inainte?
    Sau Dupa?
    Aoleo …de acum o sa miaune Mai subtire?
    Pai o sa fie si Mai enervant.
    Ce facurati imens Maitre Jacques?
    Va expirm si protestul hotarit Al lui Mirciulica a lu Madam Melania a lu Madam Rodica care n are nici o remuscare .De foto spui.
    I ati oferit un degetar de Brandy ?
    L ati pus in fata tv sa urmareasca teleenciclopedia?
    Pai maaare maestru…Mai ziceti de Putin ca n are manera.
    Oricum minunata articol.

    • Nu pot sa ma Mai aptiu deci scriu repede ca am treaba…
      Am uitat care politician sau economist German acum vreo Luna spuse ca cica daca se renunta la resursele rusesti se Pune in pericol…atentie la termenii folositi…”pacea sociala”.
      Stau deja relaxat si ma intreb ca orice ciocoflender Patriotic …oare se Mai intreaba cineva pin parlamentul romanesc intrebari cufuritoare.
      Serbus copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *