Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Vocea de pe Facebook. Breaking News Pandemic

Un transcript aproximativ al depoziției dlui doctor Victor Eșanu, președintele Camerei Federative a Medicilor, in fața Comisiei Extraparlamentare de investigare a problemei pandemiei:
“Doctorii din linia întâi (in contact cu infectații de CoVid) au primit 2500 lei pe lună in plus la salariu. (…) problema e ca ceilalți medici, cei care nu sunt in linia întâi, au primit și ei 2500 lei impuls la salariul lunar dacă și aceștia aveau/au pacienți bolnavi sau morți de CoVid19 la ei in secție. Și aici e o problema. Concluzia o trageți Dvs.”

“Este pentru prima oară in activitatea mea de medic când au fost declarate persoane ca au decedat de o anumită afecțiune fără a fi făcută in prealabil o autopsie. Din punctul meu de vedere e un mare semn de întrebare. Am și eu 54 ani. Nu am mai auzit sa pui un diagnostic fără autopsie. (…) E mare nevoie de autopsii. Medicina nu poate avansa fără autopsii. (…) Nu îmi vine sa cred ca este un ordin de ministru care sa interzică autopsie. Am auzit ca asta se întâmpla in toată lumea și asta poate alimenta teoriile conspirației. Nu este justificată interzicerea efectuării autopsiei de protejarea medicilor legiști: ei știu sa se protejeze și se protejează la orice autopsie efectuate. (…) Medicul (curant) trebuie sa facă un diagnostic de deces la decesul pacientului, însă acest diagnostic trebuie confirmat de un diagnostic definitiv care se pune in urma unei autopsii. (…) Însă acum medicul e acoperit (de riscul unei acuzații de malpraxis) de ordinul care interzice autopsia. Însă in toată lumea se întâmpla același lucru, ceea ce este cel puțin ciudat.”
“…logic: (…)dacă tot e așa periculos virusul, trebuiau incinerați toți decedații de CoVid!”
“Avem o gripă, o viroză care produce niște complicații cu care nu știm cum sa facem.”
“Copiii nu au prezentat pana acum câteva zile simptome de CoVid. In ultimele zile au apărut in lume câteva cazuri de copii. Nu putem ști cum evoluează aceasta viroză.”
“Există o convenție internațională care prevede ca in cazul apariției unor epidemii se blochează automat toate granițele. De ce nu se întâmpla asta acum nu știu sa va răspund. Dacă tot au declarat pandemie, intr-o asemenea stare excepțională, blocarea granițelor ar fi fost o posibilitate, ar fi fost chiar obligatorie.”
“Nu ai bază legală sa refuzi un pacient!

Nu trebuie dispusă așteptarea pentru realizarea testului! Primul lucru acordăm asistență medicală pentru urgențe.
Refuzul (asistenței medicale) este in afara legii, iar medicul trebuie sa suporte rigorile legii!”

(Sursa: Pagina Dan MV Chitic)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii