Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Vocea de pe Facebook: România, țară fără motor economic și fără claxon geopolitic, tace zgomotos

Consiliul European. 27 de lideri de stat și de guvern decid soarta Europei. Până acum asta a fost un slogan dar coronacriza a cronicizat atât de mult situația economică încât chiar aici am ajuns: cooperăm sau murim. Nu există soluții unilaterale.
Cum era de așteptat, țările nordice nu susțin țările sudice și centrale.
Însă, nu văd nici o declarație a lui KWI despre mandatul pe care și l’a asumat, despre interesele strategice pe care vrea sa le apere și nici despre liniile politice pe care vrea să se susțină.
Să va dau un singur exemplu: premierul Italiei, Giuseppe Conte, a făcut o declarație transformată în conferinta de presa în care a spus că Europa trebuie să sprijine Italia sau Italia va fi nevoită să caute alt drum. Adică a pus în discuție apartenența la UE. E doar o strategie, ar putea spune unii, Italia nu pleacă. Posibil sa fie așa, dar e un joc strategic al unuia dintre pilonii UE. România, țară fără motor economic și fără claxon geopolitic, tace zgomotos.
KWI nu a prezentat nimic, nu a dat nici o declarație despre reuniunea asta, nu a argumentat public amplasarea României într’o zona sau alta de interes geopolitic.
O curtoazie exotică a cuprins și presa. Marii deontologi, mereu atenți ba cu Dancilă ba cu Dragnea, azi tac cu demnitate. Si’au închiriat deontologia urmașilor Anacondei.
Intelectualii publici, până ieri foarte atenți cu fiecare pas al guvernului și al Parlamentului, tac și ei.
Liniștea rentabilă ocrotește funcția.
Toate partidele de Opoziție au fost cucerite de liniște. Îmi amintesc un fragment dintr’un mesaj dat de Adrian Năstase în timpul campaniei din 2008: “să nu căutăm soluții acolo unde nu există”, făcând referire la tentația unor lideri de a negocia cu crocodilii.
(Sursa: Pagina Radu Popa)

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *