Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de joi, 14 mai 2015

Deși e profesor de Fizică, Klaus Iohannis îi verifică profesionalismul lui Daniel Horodinceanu, cel avizat de CSM pentru funcția de procuror șef al DIICOT!

Nu știu cine e Daniel Horodniceanu, cel propus de ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, pentru a fi Procuror Șef al DICOOT și avizat pozitiv de CSM, forul de specialitate al magistraților.
De aceea nu m-am pronunțat și nu mă pronunț asupra acestei numiri.

În 2013, în cazul Tiberiu Nițu, m-am pronunțat, exprimîndu-mi îndoieli nu față de profesionalismul propusului, ci față de etica sa.
Obținuse pe nemeritate un Certificat de revoluționar, pe vremea cînd era procuror la Ploiești, care-i adusese avantaje materiale. Cînd au apărut în presă dezvăluiri despre asta, n-a catadicsit să renunțe la el.
Am scris la vremea respectivă că un asemenea personaj n-are probitatea morală cerută de funcția de Procuror general al Republicii.
Îmi mențin și azi părerea.

Despre Daniel Horodniceanu n-am aflat nimic rău din punct de vedere moral, singurul punct asupra căruia mă pot pronunța ca jurnalist.
E drept, la ședința CSM, o persoană, pentru că nu-i pot spune astfel, a încercat să-l lege cumva de cazul Gheorghe Nichita, parcă special declanșat de abia acum, după ce plîngerea împotriva primarului a fost depusă de ibovnică în noiembrie 2014, preluată în mod ciudat de DNA, parte componentă a Binomului SRI-DNA.

Șmecheria n-a ținut.
CSM i-a dat aviz pozitiv lui Daniel Horodniceanu.
Chiar dacă doar consultativ, avizul e important pentru mine, ca jurnalist, în aprecierea că Daniel Horodniceanu merită postul din punct de vedere profesional.

După decizia CSM, înaintată lui Klaus Iohannis, în presă s-a declanșat ceea ce seamănă a fi executarea ordinului pe Unitate.
Semnalul l-a dat, ca de obicei, Dan Tapalagă.
Spun, ca de obicei, pentru că în toate cazurile de Ordin pe unitate, Dan Tapalagă e cel care dă semnalul.

Șeful de la Hotnews l-a somat pe Klaus Iohannis să nu cumva să-l desemneze pe cel care a trecut de două examene cerute de Lege: Propunerea de către Ministrul Justiției și Obținerea avizului pozitiv de la CSM.
Două instituții de specialitate, chemate să judece profesionalismul lui Daniel Horodinceanu, au decis că e bun pentru funcția de procuror general.
Dan Tapalagă e jurnalist.
Are legătură cu Justiția cît are sula cu prefectura.
E drept, a fost consilierul ministrei Monica Macovei, dar rolul său pe lîngă distinsa era să-i ridice ciorapii, nu s-o consilieze în chestiuni juridice.

După Dan Tapalagă de la Hotnews au ridicat pe rînd împotriva propunerii Ioana Ene Dogioiu de la Ziare.com și Sabina Fati de la România liberă.
Atît, trei ziariști și nu dintre cei care impun opinia.

Noi, aștia de trudim pe ogorul presei suntem suficient de individualiști ca să avem păreri diferite despre un om, despre un subiect.
Chiar și atunci cînd mai mulți avem o părere comună despre cineva – proastă sau bună – argumentele folosite diferă de la jurnalist la jurnalist.

Ei bine, în cazul Daniel Horodniceanu, nu numai argumentele, dar și cuvintele sunt asemănătoare la cei trei care s-au ridicat împotriva numirii făcute de ministrul Justiției și a avizului dat de CSM.
Textele celor susțin că Daniel Horodniceanu e slab profesional.

Între noi fie vorba, niște jurnaliști se pronunță în cor într-un domeniu la care nu se pricep, contrazicînd o decizie a profesioniștilor din CSM.
Toate textele îl somează pe Klaus Iohannis să nu cumva să-l numească pe Daniel Horodniceanu.

Televiziunea Nașul i-a scris lui Klaus Iohannis despre abuzurile ANAF.
Klaus Iohannis nu i-a răspuns.
Nici nu cred că- i va răspunde în acest veac.

În schimb, de cum l-au somat trei jurnaliști s-a și executat.
A zis că-l va verifica el personal pe Daniel Horodniceanu, deși profesor de Fizică fiind, nu se pricepe la Drept nici cît curca la matematici superioare.
Asta, deși, repet, instituția menită prin Constituție să aprecieze profesionalismul unui magistrat e CSM.

De ce s-a executat atît de repede Klaus Iohannis, el care ne-a arătat pînă acum din plin că-l doare în cot de ce spune presa?
Mai ales că Daniel Horodniceanu a fost contestat de doar trei jurnaliști.
N-au fost campanii de presă împotriva numirii, n-au fost dezvăluiri compromițătoare, n-au fost intervenții ale televiziunilor de știri, cum s-a întîmplat în alte cazuri.

Dvs cum vă explicați?
Să fi înțeles semnalul care i s-a dat prin intermediul jurnaliștilor mai sus amintiți?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

46 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 14 mai 2015”

  • Buna seara Maestre !
    – raspunsul se regasește clar, fara echivoc, in expunerea dvs…….
    Expresia „Quod erat demonstrandum” (adesea redusă la acronimul Q.E.D.)
    – Culegem „ce-au impus” altii pentru noi, dar nu mai avem ce face!

  • Cine sa fie ?doar prietenul lui Cazanciuc si Ponta -eu asa cred .Va doresc numai bine .

  • Buna; vreau sa faceti publice aberatii ale justitiei, de la Arad si Curtea de Apel Timisoara….dosarul acum este la ICCJ iar instanta a ramas in pronuntare din 12/03/2015 dar pina azi nu am primit nici un raspuns !!
    PENTRU EI MORTII SI VII SINT ACELEASI PERSOANE………….!!!! TRANSMITEREA IN FORMA REPETATA DE DATE FALSE IN PROGRAMUL „REVISAL” „ESTE DIN GRESEALA” ……..NU FAPTA PENALA…………!!!!! …..AM PROBE / ACTE………!!!!

  • Sunteti ziaristul meu preferat dar cand vad ca afirmati ca daca a fost profesor de fizica nu are cunostinte in alte domenii mult mai bogate.Sa nu uitam ca are 4 mandate ca primar si mai are si consilieri in diferite domenii.Voi ziaristii vad ca va pricepeti la toate.Sunt oameni care prind o meserie din drum si sunt mult mai buni ca multi dintre cei scoliti in acea meserie.

  • Asta cu verificarea „profesionalimului” la un interviu, este chiar distractiva. Cu atat mai mult, atunci cand este vorba de justitie, medicina, invatamant, sau orice alt domeniu de activitate, daca acel cineva este numit, politic, dintr-o functie de executie la una de management la varf. KJ, avea suficiente canale pe care sa se informeze despre candidat, dar eu cred ca a vrut mai degraba sa vada „live” care este atitudinea celor din CSM…

  • Da’ Matrozu’ se pricepea cand ba-l respingea, ba-l accepta pe Nitu procuror-sef la Parchetul General?

  • din ce in ce mai sinistru acest Tapalaba ….

  • TREBUIE SPUS NON STOP CEEA CE NU VOR SA AUDA „STOP EXPORTURILOR DE CHERESTEA SI JUDECARE VINOVATI IMPREUNA CU TOTI CUMPLICI LOR Atentie am spus toti Aceasta este singura modalitate de rezolvare a problemei Daca nu se ating un astfel de obiective atunci se trece la un alt nivel de actiuni despre care voi vorbi pentru prima data in acest document si care va putea avea loc la Berlim Stuttgart ,Frankfurt Daca veti citi acest material pana la capat veti afla despre ceea ce este vorba pana atunci
    Atrag atentie celor care se implica cu trup si suflet si cu buna credinta la aceste actiuni de protest importiva Mafia padurilor ca nu este suficient sa iese pe strada Deasemene pentru a atinge un anumit tip de efect despre care voi vorbi in acest si alt material nu trebuie focalizat actiunile pe un singur mensaj si anume cel in care trebuie cerut „” stop exporturilor de cherestea si judecare celor care se fac vinovati pentru un asemene dezastru si cumplici lor „”Orce alt slogam ,strigare va contribui la scadere efectul pe care aceste mensaj il are si va face jocul celor care doresc ca aceste actiuni sa nu provoca efectul ce ar trebuie sa fie Va mai atrag atentie ca o masinaria de cenzura si propaganda ce serveste interese „”macelarul de la Cotroceni si cumplici lui din strainatate”” actioneza intr-un anumit fel ca sa anuleze cat se poate de mult efectul acestor actiuni in acest scop au lansat o serie de diversiuni ca sa poate devia atentie de la acest subiect numai ca nu stiu ca subiect mafia paduri are o capacitate uriasa de a mobiliza oameni in luma virtual iar viral ce rezulta se propaga cu o viteaza diabolica Deacea asa cum s-a demonstrat actiuni diversiniste lansate de ei pana acum nu a reusit sa reduca intensitate viral a ceea ce se face in lumea virtual ci dimpotriva cu cat se lupta ei noi cei care stapanim stintele digitale folosim in mod legal si alte technici si mai eficiente de lupta Asa cum veti vedea in acest document multe dintre ele au fost folosit si decatre Barack Obama la campania din 2008 Din aceste motive indiferent ce vor scrie ziare de azi si pentru multa vremea indiferent ce se va spune la Tv de azi si pentru multa vremea Romanii adevarati trebuie sa uneasca si sa spun cu vocea tare CEREM OPRIREA DEFINITIVA A EXPORTURI DE MASA LEMNOASA ,JUDECARE PE CEI CARE SE FAC VINOVATIPentru acest acop trebuie indiferent ce face masinaria de propaganda stanista si care vrea sa reduca efect unor astfel de acctiune trebuie publicat zilnic si de 3 ori pe zi la toate conturi de new media din Romania ,grupuri private din strainatate care au peste 50 de mii de menbri ,Grupuri private din Romania un mensaj in care trebuie cerut „” OPRIREA DEFINITIVA A EXPORTURI DE MASA LEMNOASA ,JUDECARE PE CEI CARE SE FAC VINOVATI””…..indifernet de cine vor mai aresta si ce alte diversiuni vor crea aceasta masina de cenzura ,trebuie ca Romania adevarati care sunt dispousi sa isi pare tara sa se concentra pe mensajul respecfi5tv deoarece este exact ceea ce nu dorsc sa se auda Avand in vedere ca am observat o serie de lucrurile pe care se fac din punct de vedere persuasiv ,in calitate de cercetator in stinte a comunicare persuasiva si digital fara sa va ofer alte amanunte va spun ce trebuie sa faceti Ca atare folisti doar mensajul respectiv si s-o strigati in toate tara cu o singura voce Mensajul respectiv trebuie publicat de un anumit numar de persoane zilnic si de 3 ori pe zi la toate conturi de new media ale principale posturi de radio Tv si la grupuri private din strainatate ,In paralel cu toate acest trebuie realizate zeci de printuri sub forma unei poza in care sa se poate vedea dezastru si implicare celor care au fost demascati decatre acel erou care a traversat ocean pentru a face acest lucru Poza respectiva vor fi completate de un text scurt cu mensajul respectiv In cazul in care nu se adopta rapid legea de oprirea definiti export de masa lemnoasa si judecare imediata a celor care se fac vinovati pentru un asemene dezastru se trece la un alt nivel de actiuni in care se va puplica la Berlim ,Frankfurt si Suttgart ,zilnic si de 3 ori pe zi o serie de poze ce vor avea o puterea uriasa de a sensibiliza opinia publica international La acest nivel de protest se mai poate face cele necesare ca atunci cand se va cauta camera de comert din Austria ,oportunitati de afaceri din Austria ,Oportunitati de investitie din Austria in loc sa fiu gasit ceea ce vor astepta investitori ,oamenilor de afaceri ,top manageri ,vor ajunge intr-o platforma ce va prezinta printre alte actiuni de demascare facut de acel cetatean care a traversat Ocean pentru a ajuta Romania sa scapa de un asemene masacru la care este supus padurile sale

  • Maestre, doar nu credeti ca tabloul de la Cotroceni gandeste sau face de capul lui ceva? El doar executa ordinele lui Mihalache. Ma mir ca nu ati sesizat ca unica lui preocupare este instalarea insotitoarei de bord in functie de cabinet 2. Chiar azi o duce sa fie sfintita la Vatican pe post de prima – …, nu pot scrie „doamna” ca s-au blocat tastele.

  • Oare, care ziaristi ar fi trebuit sa-l conteste pt ca demersul sa fie considerat indreptatit ?! Cumva Gadea sau Ciutacu sau poate mr.

  • Sigur,fizica nu are treaba cu justitia, dar Iohannis a studiat la facultate si fizica cuantica, unde a aflat ca oamenii pot schimba comportamentul unei particule prin simplu fapt ca se uita la ea.Asa se explica cum, Iohannis are momente cand crede ca lumea pe care o percepe in jurul lui n-ar fi reala. Din pacate la polul opus ne aflam noi care suntem obligati sa privim realitatea cruda dar adevarata cel putin cinci ani de acum incolo.

    • Nu cred ca il rabda poporul 5 ani . In cateva luni a depasit toate limitele de bun simt! Cred ca va fii primul presedinte demis cu cea mai larga majoritate posibila… si sa nu uit, impreuna cu primadona cu tot.

  • normal ca s-a executat omul. Doar exista palierele de transmitere a ordinelor! Apropo de presa aia libera si de deontologi. Mai ales cei trei de care amintiți! Mai lipseste o doamna si un domn.Doamna scrie pe blog si dl schimba Romania pe care zice el ca trebuie sa o iubim. Noi. Mai putin cei pe care domnul ii slujește!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *