Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

În căutarea lui Dumnezeu

De multe ori m-am întrebat de ce a creat Dumnezeu omul. Poate că o emoție sau doar un plâns a răbufnit creând minunea aceasta de Univers, și, pentru o vreme, s-a mulțumit doar să privească cum toate cele își căutau locul și-și învățau rostul. Apoi s-a simțit probabil împovărat de singurătate. Ce mare și ce tristă singurătate! La ce folos atâta frumusețe, atâta inteligență vie și creatoare dacă doar o pereche de ochi puteau să le vadă?! Cât timp a privit dinozaurii și-a dat seama că nu erau de ajuns, trebuia să dea o parte din Sine. Și atunci a creat omul.

Chiar și după ce l-a creat și-a luat timp de stat pe gânduri, parcă prevestindu-și singur un bucluc. A făcut femeia, ca să-i fie tovarășă și ca să-l țină cu picioarele pe pământ, să nu simtă singurătatea care i-a fost Lui povară. Când și-au servit singuri accesul la cunoaștere, le-a dat oamenilor Pământul în proprietate și i-a lăsat de capul lor, să vadă ce-o să facă cu darurile primite. Mai crease Dumnezeu și apă, și munte, și plante, și animale, ca să le fie oamenilor de folos.

La început, oamenii s-au purtat ca animalele, dar, copăcel-copăcel, au început să învețe din greșeli. Cum reușeau să se ridice un pic și să se curețe de țărână, cădeau însă la loc, încă înlănțuiți de păcat. A încercat Dumnezeu să se țină calm, să nu judece oamenii prea aspru, erau încă la început, abia învățaseră să meargă și să lege în serie două gânduri coerente.

Ajungem însă și la marile imperii, dar omul nu părea să se poată disocia de cruzimea pe care o învățase de la sălbăticiuni și de frică. Când Dumnezeu a scos evreii din robia Egiptului, nu i-a ajutat pentru ca să le dea un avantaj asupra celorlalți. S-a mirat că nu au înțeles. La acel moment evreii erau, probabil, unul dintre cele mai în suferință neamuri, iar El le-a arătat că poate scoate din robie și pe cel mai torturat om, dacă acela poate crede în Bine. A mizat probabil și pe faptul că evreii erau un neam inteligent, creator și că vor răspândi credința și învățătura Sa și altor neamuri.

Dumnezeu a creat animalele pentru ca oamenii să se poate folosi de ele ca să supraviețuiască. Oamenii se închinau însă la animale. Zeitățile egiptene aveau poate corpuri umane, dar aveau capete și apucături de animale. Dumnezeu a considerat că trebuia să se facă bine înțeles pentru ca omenirea să n-o ia razna. I-a scos pe evrei din robie și i s-a arătat lui Moise. Le-a spus că El le este Dumnezeu, să se descotorosească de apucăturile zoologice. După cum a consemnat și Biblia, evreii s-au bucurat că au scăpat de suferințele provocate de egipteni, dar cei mai mulți s-au întors la vechile obiceiuri, unii nici măcar nu le-au părăsit. Dumnezeu le-a tot sabotat istoria, încercând să-i aducă pe calea cea bună.

Pentru că îngerul care înțelesese greșit afecțiunea lui Dumnezeu fusese transformat într-o bestie, într-un animal, și aruncat de așijderea pe Pământ, ca să-și învețe lecția, lucrurile s-au complicat. Dumnezeu sperase că oamenii vor îndrepta bestia, când colo oamenii i s-au tocmit cu sufletele! Dumnezeu a mai făcut un efort, cu subiect și predicat, a trimis un mesager direct: un fiu care consfințea Viața ca rezultat al unirii unui bărbat cu o femeie și faptul că oamenii au fost creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu și nu cu animalele în gând. Ce i-au făcut oamenii lui Isus Cristos nu mai e nevoie să amintesc. Uitându-ne la ce se întâmplă astăzi în lume, ne dăm seama că, deși am avut acces la Cunoaștere, mare parte din alegerile pe care le-am făcut au fost greșite. Și mai mult decât atât, oamenii nu numai că nu au renunțat să se închine la animale, dar au început să se închine și la lucrurile create de ei. Ba au început să-l și provoace pe Dumnezeu, pocindu-i Creația, parcă rugându-se pentru suferințe.

Mă gândesc că Dumnezeu a avut destule momente în care a regretat că nu a făcut doar un papagal.

Cei care nu înțeleg nimic din tăcerea lui Dumnezeu nu au cum să înțeleagă nici ce consecințe are.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „În căutarea lui Dumnezeu”

  • „Pentru că îngerul care înțelesese greșit afecțiunea lui Dumnezeu fusese transformat într-o bestie, într-un animal, și aruncat de așijderea pe Pământ, ca să-și învețe lecția, lucrurile s-au complicat.” etc

    😛 😛 😛

    nu vreau sa stiu de unde scoate autoarea „ideile” astea, din Biblie nu-s, ii atrag insa atentia ca fara „Ce i-au făcut oamenii lui Isus Cristos nu mai e nevoie să amintesc.” ramanem fara crestinism. Daca Hristos nu ar fi fost rastignit si nu ar fi Inviat ramanea un predicator iudeu apocaliptic, ca atatia altii in epoca.

  • doamna, creca nu sint in cea mai buna forma,…asa ca nu ma luati in seama 🙂

  • „Cei care nu înțeleg nimic din tăcerea lui Dumnezeu nu au cum să înțeleagă nici ce consecințe are.”

    Cuvantul lui Dumnezeu e Dumnezeu Cuvantul, adica Lumina Lumii?

    exista o dualitate a cuvantului, deci el e si unda si corpuscul?!
    adica e ‘unda, si, corpuscul’ ?

    zambetul e ‘cuvint’?
    pot tacea si sa cuvintez, concomitent?

    io zic ca Dumnezeu a ‘tacut’ …spre ex cind Hristos era pe cruce. insa eu mai cred ca Dumnezeu tace atunci si numai atunci cind omul poate suplini ceasta ‘tacere’. Dumnezeu nu paraseste omul, atunci cind ‘nu l mai vezi’ ‘in fata ochilor’ …el ‘rasare’ in Imparatia care e in noi
    ( asa va fi si cu omul, la sfarsitul veacurilor, …si el va striga „Eli, Eli, Lama Sabactani?”, si el va ‘auzi’ ‘tacerea lui Dumnezeu’, insa atunci cind Dumnezeu ‘tace’ 🙂 e pentru ca ‘omul’ a ajuns la masura in care poate Cuvanta.
    Cuvantul lui Dumnezeu e Dumnezeu Cuvantul.

    • Cuvantul are o Intreita Manifestare,
      e Unda, SI, Corpuscul
      e ‘Cer, SI, Pamant’, ‘Inima, SI, Minte’

      • cuvantul care e doar minte, minte

        • o armonie a Mintii Universului e ‘cuvantul Mintii Universului’, e un cuvant care e doar Minte, de asta ele Minte, adica e insasi Minciuna

          deci iata esenta lui Antihrist, e o Armonie a Mintii Universului, …doar a Mintii. el nu poarta Sfanta Treime, ci doar Mintea,…ii lipseste plenar Inima si SI-ul dintre Minte, Inima…

    • insa atunci cind Dumnezeu ‘tace’ 🙂 e pentru ca ‘omul’ a ajuns la masura in care poate Cuvanta.

      insa ‘cuvantul omului’ e …’Dumnezeu Cuvantul’, asa cum si Fiul Omului e …chiar Fiul lui Dumnezeu ( deci Omul si Dumnezeu au acelasi Fiu, tot asa cum ‘Cuvantul lui Dumnezeu’ e ‘Cuvantul Omului’, atunci cind omul devine Om, deci ‘Cuvantul Omului’ e Dumnezeu Cuvantul’ , Fiul Omului e Ful lui Dumnezeu
      Fiul Omului e Cuvantul Omului. insa el e Dumnezeu Cuvantul, Omul nu poate Cuvanta …ca Dumnezeu, el ‘cuvinta’ …cu Cuvatul lui Dumnezeu

  • „Mă gândesc că Dumnezeu a avut destule momente în care a regretat”

    cind, dupa prima zi, care a fost ‘buna foarte’?
    dupa adoua zi a Creatiei, care a fost ‘buna foarte’?


    pai or a fost ‘buna foarte’ or a fost ceva …’bun de regretat’

  • deși am avut acces la Cunoaștere

    povestea e despre ‘cunoasterea Binelui si Raului’, nu despre ‘Cunoastere’ , cel putin despre asta zice povestea cu pomul

  • „Dumnezeu a creat animalele pentru ca oamenii să se poate folosi de ele ca să supraviețuiască.”

    …poate ca le a facut pentru ca omul sa …recunoasca, sa recunoasca miscari desavarsite, suficiente, recunoscindu se pe sine insusi

    sa supravietuiasca …in ce sens, asa cum a ‘supravietuit’ Hristos?
    sau sa ‘supravietuiasca’ in sensul in care …sa nu mai moara niciodata, pe lumea astadeci , sa ramana cu picioarele ‘intelepnite’ in Pamant, …uitind de Cer?!

    daca oamenii …n ar mai muri …de moarte clasica, deci ar trai …intr una, pe planeta asta sau pe alta, ar fi Bine? …sau Rau?!

  • „le-a dat oamenilor Pământul în proprietate și i-a lăsat de capul lor, să vadă ce-o să facă cu darurile primite.”

    …adica Dumnezeu …a apasat pe un soi de buton, ‘Creatia’ a inceput sa se miste, iar El de atunci priveste curios sa vada …unde ajunge Creatia lui?
    ar fi putut ajunge, spre ex, …intr un ‘gard’?

  • „s-a simțit probabil împovărat de singurătate”

    nu inteleg …
    deci Dumnezeu ar fi ‘insuficient’?,…neputincios?

  • „Și atunci a creat omul.”
    „A făcut femeia, ca să-i fie tovarășă și ca să-l țină cu picioarele pe pământ”

    mi e greu sa inteleg ce spuneti…
    deci Dumnezeu a facut un om si …o femeie?

  • De ce a creat Dzeu , omul ?
    M-am gandit si eu . Cred ca a vrut sa imbine utilul cu placutul ;
    utilul – a vrut sa afle prin om cat mai multe dintre erorile posibile din creatiei
    placutul- sa se distreze de toate nazdravaniile de care e dispus omul in libertatea lui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *