Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

A fost sau nu aranjată în favoarea lui Klaus Iohannis confruntarea de la B1 Tv?

După confruntarea de la B1 Tv, luînd seamă la mai buna prestație a lui Klaus Iohannis decît la Realitatea Tv, chibiții mediatici ai lui Victor Ponta au lansat teza unei emisiuni aranjate de post în favoarea lui Klaus Iohannis. La rîndul lor, chibiții ACL din presă au susținut că emisiunea de la B1 Tv a fost de un profesionalism desăvîrșit, în timp ce emisiunea de la Realitatea a fost lipsită de profesionalism.

Lucrurile stau nițel mai complicat.
De mult n-am mai rîs așa de degajat ca după răsturnarea de situația televizionistică după cele două Mari Pîrțuri prezentate drept confruntări.
Realitatea Tv, postul care reușise incredibila performanță de a-l prezenta pe Klaus Iohannis drept cîștigător al turului întîi, atît de mare era devotamentul față de ACL, dar mai ales față de Vasile Blaga, cel care-și joacă în această perioadă nu numai funcția , dar și libertatea, a fost beștelit peste tot de Klaus Iohannis pentru – zice Neamțul românizat – lipsa de profesionalism a lui Bogdan Rareș. B1 Tv, postul care în campanie l-a înjurat pe Klaus Iohannis mai ceva decît Antena 3, a fost lăudat de același Klaus Iohannis pentru prestația profesionistă a Mădălinei Pușcalău.

M-am despărțit de Realitatea Tv, pentru că au fost mitocani cu mine, cel care s-a străduit să fie măcar politicos cu niște tineri.
Asta nu înseamnă că trebuie să fiu imbecil și să nu recunosc că lucrurile au stat nițel diferit.
Rareș Bogdan a făcut față unei situații unice în viața unui moderator: Klaus Iohannis a decis să vină la emisiune cu o oră mai înainte.
Normal ar fi fost să nu-l primească pe Klaus Iohannis.  Chibiții ACL care citesc acest blog și n-au înțeles că eu nu scriu pentru a răzgîia pe vreun politician român, scriu pentru că simt nevoia unui perete pe care să-mi transcriu gîndurile,  s-au năpustit asupra lui Rareș Bogdan,  mustrîndu-l că trebuia să se gîndească la posibila venire a lui Klaus Iohannis. La rîndu-i, Rareș Bogdan începe s-o facă de oaie și lansează pe pagina sa de Internet jelanii incredibile și compromițătoare despre cum l-a ajutat el în emisiune pe Klaus Iohannis.

Pentru brambureala care a fost emisiunea sunt responsabili:
Klaus Iohannis, pentru că a decis să vină peste noapte, și Bogdan Rareș, pentru că a admis să-l primească, după ce distinsul candidat anunțase că nu va veni decît la o confruntare într-un cadru organizat.

Lucrurile au stat net diferit la B1 Tv.
N-am comerț cu această televiziune. Presupun însă că lucrurile au stat cam așa. Cei de la B1 Tv au ținut neapărat ca și la ei să aibă loc o confruntare. Stafful lui Klaus Iohannis i-a șantajat punînd condiții infernale de desfășurare. Aceste condiții s-au văzut în transformarea emisiunii într-o succesiune de monologuri paralele. Biata Mădălina Pușcalău, obișnuită pînă acum cu „sîngele pe pereți” (cei din televiziuni știu ce înseamnă asta) al păruielii în direct dintre invitați, s-a văzut obligată să intervină pentru a evita ceea ce dă farmecul talk- show-rilor în România: polemica în direct cu iz de scandal. Condițiile drastice impuse de echipa lui Klaus Iohannis au vizat și rămînerea în spațiul luptei împotriva corupției. Instruit de Monica Macovei, după cum ea însăși a recunoscut, Klaus Iohannis a avut drept singură temă lupta împotriva corupției. După opinia mea o macovizare nătîngă, deoarece electoratul român vrea de la un președinte și altceva decît să ne aresteze pe toți.  Cînd s-a pus problema politicii externe, din cîte s-a văzut, Klaus Iohannis a refuzat să rămînă. Sunt sigur că moderatoarea și-ar fi dorit să continue, pentru că emisiunea intra în adevărata zonă gazetărească, zona firescului.

Biata Mădălina Pușcalău striga din cînd în cînd, disperată, nu ieșiți din formatul negociat!
Da, a fost o confruntare aranjată pentru Klaus Iohannis. Dar nu pentru că B1 Tv n-ar fi jucat corect profesional, ci pentru că important gazetărește era ca postul să obțină și el după Realitatea Tv, postul  concurent, o confruntare între cei doi.

B1 Tv avea de ales între a se supune condițiilor negazetărești impuse de stafful lui Klaus Iohannis și a pierde lovitura de presă care a fost găzduirea unei dezbateri între cei doi candidați.
Postul a optat pentru a doua variantă.
Și eu aș fi făcut la fel!

 

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

36 comentarii pentru articolul „A fost sau nu aranjată în favoarea lui Klaus Iohannis confruntarea de la B1 Tv?”

  • nu m-as mai mira daca MAINE ! v-as vedea ( poate impreuna cu Lavinia Sandru ) la Cacania tv ( denumirea va apartine )

  • cred ca faceti parte dintr-o ,,anumita parte a presei ” pe care as numi-o TRASEISM JURNALISTIC !!

  • Ei şi? Mie ca alegător, nu-mi pasă… spun asta referitor la gândul dlui. Cristoiu de joi, cu aranjatul emisiunii de la B1… Doar suntem în campanie electorală.. Si dacă mergea la altă tv nu se aranja după preferinţele patronului de tv ? Sau când a fost la Realitatea, n-a fost aranjată? Hai, să fim serioşi! In război, ca la război!

  • Domnule Cristoiu, chiar si marti, cei de la Realitatea faceau presiuni asupra lui Iohannis sa se prezinte la dezbatere.Niste jurnalisti profesionisti ar fi trebuit sa fie pregatiti pentru aceasta posibila situatie. Cel mai deranjant a fost ca i-au permis Laviniei Sandru sa participe .E sotia unui ministru PSD totusi! Ne-a si dovedit asta!

  • Un jurnalist adevarat este tot timpul pregatit. Ma rog, daca e jurnalist adevarat. Inainte cu o seara Rares Bogdan l-a invitat pe Iohannis la dezbatere. Eu, in acea noapte imi faceam temele. Nu sunt jurnalista, sunt un simplu cetatean, dar am in cap sute de intrebari de pus candidatilor. Diferenta este, ca eu nu vreau rating, eu vreau sa stiu ce viata voi avea in aceasta tara.

  • Un jurnalist adevarat este tot timpul pregatit. Ma rog, daca e jurnalist adevarat. Inainte cu o seara Rares Bogdan l-a invitat pe Iohannis la dezbatere. Eu, in acea noapte imi faceam temele. Nu sunt jurnalista, sunt un simplu cetatean, dar am in cap sute de intrebari de pus candidatilor. Diferenta este, ca eu nu vreau rating, eu vreau sa stiu ce viata voi avea in aceasta tara.

  • ,, micul cirlan ” si-a aratat neputinta …Iohannis calm,abil ,diplomat ,firesc !

  • Excelent, domnule Cristoiu! E amuzant efectul pe care il face indiferenta dumneavoastra fata de rezultatul alegerilor asupra cuibului de acelisti aciuati pe langa blogul dumneavoastra. E bine ca scrie cineva si pe gustul nostru, al celor care am pierdut deja alegerile prezidentiale in momentul in care a fost desemnat drept candidat Klaus Iohannis.

  • hotilor le e frica de hoti…

  • Iohannis a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă după cele două dezbateri cu Victor Ponta a avut vreun schimb de mesaje cu fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu.

    ”Nu am avut niciun schimb de mesaje, acuma nici nu mă interesează în faza asta”, a replicat liderul PNL

  • Cum sa nu-l mai fi primit la realitatea???Era si interesul lor sa fi emisiunea,asta e o prostie,sa nu-l mai primeasca,cum ziceti. Pacat ca nu l-a antrenat T.Basescu,altfel ar fi fost,dar,de!,el nu discuta cu T.B.,atunci acesta de ce l-ar fi sustinut,cum i s-a reprosat ca nu l-a sustinut.

  • Klaus Iohannis,candidatul propus de ,,dreapta” din Romania reprezentata de ,,profund liberalii” Blaga,Videanu,Berceanu,Falca,Hancescu,Uioreanu,Rosca Stanescu si care incita la ura si ptr care o multime de oameni din diaspora merg sute de km si stau ore la cozi,ptr al vota pe el si sustinatorii astia ai lui!

  • Cata ipocrizie!Daca si Realitatea Tv a tinut cu Ponta,cand practic ei si cu jurnalistii l-au dus in turul 2 si nu trompetele de Blaga si Orban,sau el insusi…nici atat!Chiar nu cred ca sunt 10 ipersoane…hai 15 cu toate rudele lui care il voteaza pe Klaus Werner doar ptr el si capacitatea lui de a conduce!In rest,marea majoritate a alegatorilor lui sunt PNL-isti,PDL-isti,anti PSD-isti!Cum spunea si d-l Cristoiu,acum in turul 2 era randul lui sa atraga pe cineva,ptr ca cei din spate au facut tot ce depindea de ei!Si rezultatul…….votanti de la Udrea si Macovei care il voteaza cu scarba,dar nu au alta varianta!El este tot ce a avut mai bun la indemana…,,dreapta” de azi!

  • MAESTRE, NU ASTA E IMPORTANT, CI FAPTUL CA JOHANNIS A MERS DOAR LA TV ANTI-PONTA, deci, A MERS DEGEABA fiindca tot las si fricos este considerat de nehotarati.

  • Daca veti vedea inregistrarea de la Realitatea, la un moment dat, nici nu apuca bine o moderatoare sa deschida gura ,ca deja Ponta cauta in hartii, raspunsul. extraordinar !!!!

  • Așa pare, dar, nimeni nu la oprit pe dl ponta sa convingă, sau să mai mintă, ca va creea , împreună cu guvernul, un milion de noi locuri de munca, sectii noi de vot, infrastructura etc

  • Rares Bogdan este un profesionist, insa Realitatea TV i-a sifonat aceasta imagine, nu ceilalti !

  • Dle Cristoiu, sper din toata inima ca stilul distructiv promovat de dv si de CTP sa dispara in viitoarea generatie. Ma refer la generatia tinerilor „adusi in strada de sri” saptamana trecuta.

  • realitatea va cam contrazice, si nu ma refer la postul de televiziune ci la realitate…Johannis nu a refuzat niciodata dezbaterea la Rares Bogdan si faptul ca a mers la B1 a fost pentru ca a lasat orgoliul la o parte pentru ca oamenii sa vada dezbaterile pe care toti vor sa le vada…daca va aduceti aminte el a cerut dezbatere pe teren neutru si nu la televiziuni. Sa veniti sa spuneti ca e favorizat inseamna ca il considerati pe Ponta defavorizat…aici bate Gandul de azi…

  • Stim sigur ca nu vrea Iohanis sa mearga la Antena3 se vede cat poate.

  • Au avut aceleasi intrebari. Noi stim cat poate fiecare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *