Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de la ora 12

Cum a făcut presa noastră săracă și cu duhul ca Victor Ponta să fie altceva decît păpușa din păpușa gonflabilă second hand a baronilor PSD.

Pe toate site-urile, ca pe toate gardurile, a fost publicată într-o formă aproape identică, diferind doar greșelile de gramatică, această știre, lungă cît o zi de post. O voi reproduce aproape în întregime, pentru că ne face să înțelegem de ce presa noastră liberă și independentă trage să moară, deși teoretic ar mai avea zile de trăit. Pentru că fie e proastă, fie e ticăloasă:

Tensiuni in PSD dupa nominalizarea Guvernului Ponta III/ Baronii, nemultumiti ca nu au avut dreptul sa numeasca ministrii: Am aflat de la televizor componenta Guvernului.
Surse social democrate au declarat luni pentru Hotnews.ro ca exista nemultumiri in interiorul partidului vis-a-vis de protocolul semnat cu UDMR si nominalizarea ministrilor Cabinetului Ponta III. Liderii din teritoriu sunt nemultumiti de faptul ca nu au fost consultati in stabilirea noului Cabinet si ca Victor Ponta a anuntat nominalizarile inainte de a supune la vot in sedinta Comitetului executiv a PSD.
Dupa sedinta Comitetului Executiv, social-democratii parlamentari si liderii de organizatii s-au intalnit cu Victor Ponta la hotelul Rin, detiunut de Robert Negoita.
Potrivit surselor citate, mai multi lideri din teritoriu sunt nemultumiti de modul cum a procedat Victor Ponta in negocierile cu UDMR si de componenta Cabinetului Ponta III.
Artizanii negocierilor cu UDMR au fost Victor Hrebenciuc si Victor Ponta, iar Liviu Dragnea si Marian Oprisan nu au fost implicati.
Prima nemultumire a pesedistilor din teritoriu este faptul ca nu au avut niciun drept de a negocia candidatii pentru portofoliile in Guvern.
„Am aflat de la televizor cine sunt ministrii, componenta Guvernului. Negocierile si nominalizarile in Guvern s-au facut in cel mai mare secret fara consultarea partidului, iar pe parcursul zilei nimeni in afara de Victor Ponta si Hrebenciuc nu stia cum va arata lista viitorului Cabinet. Au venit cu nume de care nu stie nimeni din partid. Au facut un Guvern de tehnocrati si nu au consultat partidul. CEX-UL s-a tinut dupa ce a anuntat componenta Guvernului”, au explicat, sursele citate, o parte din reprosurile aduse lui Victor Ponta.”

Citind titlul, cît pe-aici să mă constip de uimire. Se citea cu ochiul liber, chiar și de către nevăzători, că Victor Ponta și-a permis să-i sfideze pe baronii PSD, care baroni sunt pe cale de a-și aduna oaste și a veni la București, cu Mercedesurile, unii chiar cu avionetele proprii, pentru a-l da pe premier cu craci-n sus. Eu îl știam pe Victor Ponta o păpușă gonflabilă a baronilor locali, ba chiar, judecînd după calitatea cîlților, una de mîna a doua. Titlul îmi vîra în ochi, hotărăt să mi-i scoată dacă n-o cred, ipostaza unui Stalin al PSD-ului nereformat, în anticamera căruia baronii își stăpînesc rîgîiala din dotare, de teamă să nu se deschidă ușa brusc și să fie trimiși în Siberia.

După ce-am citi știrea, mi-au revenit intestinele. E vorba de una dintre acele știri tipice presei noastre nu doar sărace cu banii, dar și sărace cu duhul. Aruncîndu-vă o privire asupra ei, veți observa și dvs că nu se dă nici un nume, nu se aduce nici o dovadă în sprijinul tezei că Victor Ponta și-a sfidat Stăpînii baroni făcînd un Guvern (excepțional, desigur!) de capul său.

De la un capăt la altul e o știre scoasă din burtă.
Din nenorocire nu-i vorba doar de o născocire a unei prese de fătuce și guguștiuci.
Ne aflăm în fața uneia dintre manipulările puturoase ale Oficiului de Propagandă de la Palatul Victoria prin intermediul unei prese care-i face jocurile lui Victor Ponta, fie pentru că e imbecilă, fie pentru că e prostituată. Sau și una și alta. Acum după despărțirea de PNL, Victor Ponta, preocupat exclusiv de imaginea sa în presă, a lansat această gălușcă babană cu El Însuși, sfidînd baronii PSD, de dragul elevelor de pension, puse să conducă ditamai ministerele, în genul Ioanei Petrescu, zisă și Usturoiul.
Iar presa, fără a vedea dacă e măcar gălușcă și nu e cumva o căcărează, a înghițit știrea venită ”pe surse”.

Și ne mai întrebăm de ce e în topul sondajelor Victor Ponta cel mai prost ministru de la Manea Mănescu încoace!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • Este posibil sa fie asa cum spuneti. Dar este la fel de posibil sa fie cam adevarat. Umbla vorba prin targ ca Ponta este dirijat cam de aceeasi retea SIE care il dirija si pe Nastase si care vrea sa exercite puterea in interes propriu facand din partid mai degraba un executant decat un decident. Sa mai asteptam si sa urmarim cu atentie evolutiile.

  • E mai degraba prostitutie jurnalistica decat prostie. Presa da publicului extaziat pana la adulatie de Balalau-Tontalau vestile pe care vrea sa le auda. Cele cum ca individul e noua speranta a politicii romanesti, o stea a carei stralucire nu poate fi umbrita de nimic. Si care le va da precum Pingelica pe timpuri locuri de munca si locuinte de la stat. Prin asta institutiile de presa respective isi ating doua obiective: audienta, facuta de cei care nu accepta vreo stire sau opinie care ar fi impotriva propriilor lor convingeri si ceva bani obtinuti indirect sau direct de la stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *