Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Prin Proiectul Grațierii, PSD s-a legat la cap fără să-l doară. De ce nu renunță cu totul la Proiect?

Pentru duminică seara, la emisiunea România lui Cristoiu, de la România Tv, premierul Sorin Grindeanu acceptase să vină la un dialog cu Letiţia Bădescu şi cu mine, pe post de secund, premieră în viaţa mea, deoarece în cadrul unor astfel de emisiuni am avut căpitani numai bărbaţi.

Deşi pentru duminică seara se strînseseră o mie şi unul de lucruri de comentat – de la rezultatul alegerilor din Franţa pînă la facebookizarea lui Liviu Dragnea, amintind prin rezultatele penibile de o feisbucire pur și simplu – am acceptat propunerea redacţiei, socotind că, deşi premierul e încă moartea ratingului, interviul îmi va da prilejul să-l pipăi niţel pe premier pe la cusăturile personalității.

Vineri seara, Letiţia Bădescu m-a anunţat că premierul nu mai vine.
Motivul?
E tare obosit după vizita din Israel.
Mă rog!
Eu cred că-i vorba de altceva.
Dacă ar fi venit, sută-n sută ar fi fost hărţuit cu întrebări incomode despre noua călătorie a PSD în jungla numită Legea Grațierii.
Sunt convins că Sorin Grindeanu a intuit că aşa va fi şi, sfătuit probabil şi de alţii, s-o fi gîndit că e de preferat să nu se prezinte, decît să iasă prost din emisiune.

Indiferent de ce-ar fi răspuns, tot prost ar fi ieșit.
Fie față de Liviu Dragnea, care l-a pus pe Șerban Nicolae să introducă amendamentele, și după vechiul lui șiretlic de baron de cîmpie, s-a spălat pe mîini cînd a venit epidemia de proteste.
Fie față de TeFeL-iști, deoarece, asemenea tuturor PSD-iștilor, Sorin Grindeanu are complexe față de cei care înjură partidul, străduindu-se inutil să-i seducă fără bani.

Dacă mă gîndesc mai serios, e mai bine că Sorin Grindeanu n-a mai venit.
Mă număr printre puţinii jurnalişti care cred că în postura de autori de interviu profesionistul trebuie să se limiteze doar la punerea de întrebări. Chiar şi cînd e analist, ca mine, folosirea timpului de dezbatere, pentru a bate cîmpii, mai ales prin întrebări care nu sunt întrebări, ci dat cu părerea despre o chestiune se înscrie în categoria presei de fătuce şi guguştiuci.
Mi-am zis că am astfel duminică seara posibilitatea, la emisiunea România lui Cristoiu, să-mi expun punctele mele de vedere în legătură cu Legea Grațierii.

Un tip mai deştept decît mine, şi pe care l-am mai invocat în scrierile mele, mi-a atras atenţia asupra unui fapt care-mi scăpase.
O măsură a Puterii, mai ales cînd ea stă sub semnul controverselor pătimaşe, se justifică şi prin presiunea unei părţi a electoratului. Ca să dau un exemplu luat la întîmplare, un proiect de Lege care ar interzice nu numai vînarea, dar şi stresarea porcilor mistreţi, ar fi salutată, desigur, de o parte a alegătorilor, cea feminină, îndeosebi, care n-au văzut în viaţa lor un porc mistreţ, şi, prin urmare, îi confundă cu nişte pisici împodobiți cu panglicuțe. O altă parte a alegătorilor, întruchipată de fermieri ale căror terenuri agricole sunt distruse de porcii mistreţi, ar protesta virulent împotriva acestei Legi.

Să ne întoarcem la Legea Grațierii.
Dacă ar fi să trecem în revistă, obiectivele care sunt pentru Guvern, pentru PSD, o chestiune de viaţă şi de moarte, vom descoperi, nu fără uimire, că printre primele, dacă nu chiar primul, se află Legea Grațierii.
A fost mai întîi Ordonanţa de Urgenţă 13.
A venit apoi Proiectul trimis de Guvern şi discutat deja de Comisia juridică a Senatului.
Ori de cîte ori sunt întrebaţi despre această preocupare devenită obsesie, liderii PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, invocă situaţia dezastruoasă din penitenciare şi, mai ales, faptul că trebuie să plătim amenzi.
Şi atît.

Cam puțin, dacă ne gîndim că PSD oricum aruncă bani pe fereastră zi de zi și ceas de ceas.
Pentru o Putere ca PSD nu văd o chestiune dramatică plătirea unei soi sume de bani pe de-a moaca.
De aceea, Nastratin Hogea cum sunt, întreb:
Cui se adresează Legea Grațierii?
Sunt sigur că deşi nu se aşteptau la aşa ceva, liderii PSD mi-ar răspunde:
Cum cui se adresează?
Celor care trăiesc în puşcărie în condiţii inumane.
Celor care n-au comis infracţiuni grave şi speră să fie graţiaţi.
Nevestelor, copiilor, fraţilor, surorilor, părinţilor, bunicilor și ibovnicelor celor vizaţi de conţinutul Legii Graţierii.
Se presupune că aceștia nu dorm de trei luni și mai bine la gîndul că acuș acuș apare pe poarta penitenciarului ființa mult așteptată.

Graţierea a fost propusă prin O.U.G. 13.
Erau trecute acolo infracţiunile vizate de Legea Grațierii.
Împotriva Legii graţierii o parte dintre cetăţeni au ieşit în stradă.
Deşi cred că aceşti cetăţeni, zişi şi TeFeLişti, sunt manipulaţi, eu sunt gata să afirm că sunt sinceri.
Nu vor o Lege a Graţierii, deoarece sunt convinși că ea are drept țel ascuns scoaterea corupților din pușcării. E așa? N-are importanță. Important e faptul că o parte a alegătorilor nu se vor liniști decît cînd Legea Grațierii va fi adoptată fără a conține vreo șmecherie menită a-i salva pe corupți. Indiferent de motiv, e limpede că, urmare a Protestelor, OUG a picat.

OUG viza vreo 4000 de oameni.
Cu neveste, cu copii, cu neamuri, cu amici, sunt peste 15.000 de cetăţeni care aşteptau o Lege a Graţierii.
Care Lege nu se dă, pentru că alţi cetăţeni pun presiune pe Guvern, pe PSD, să n-o dea.
În aceste condiţii, am toată îndreptăţirea să întreb:
De cînd a căzut măsura prin OUG şi a devenit Proiect de Lege, aţi văzut, aţi auzit, aţi simţit vreo adiere de protest din partea celor care ar beneficia de graţiere?
Dacă Guvernul şi-a făcut o chestiune de viaţă şi de moarte din Graţiere, astfel încît merge mai departe cu Proiectul în ciuda Protestelor de stradă, înseamnă că se află sub presiunea unei alte părţi a cetăţenilor, care-l somează să dea Graţierea.
Păi unde sunt cetăţenii ăştia?
Dacă ei aşteaptă Graţierea ca pe o a doua Înviere de ce nu coboară şi ei în Piaţa Victoriei pentru a cere Guvernului să dea cît mai repede o Lege a Graţierii?
De ce nu protestează împotriva TeFeLiştilor?
De ce nu semnează petiţii on line?
Teoretic, mulţi puşcăriaşi aşteaptă Graţierea.
Guvernul, PSD întîrzie cu măsura asta.
Aţi auzit de vreun protest în închisori împotriva Guvernului şi a PSD care şovăie în faţa celor care nu vor Graţierea?
A făcut vreun deţinut vizat de Graţierea care nu vine Greva foamei?
Evident, cei cărora Guvernul, PSD spun că li se adresează prin Graţiere nici măcar nu tresar văzînd că Graţierea întîrzie.
Să ne punem atunci întrebarea:
Cui dracu se adresează Guvernul şi PSD cu bătălia pentru Legea Grațierii?
Cum cui?
Celor care nu-şi permit să se dezvăluie drept cei care fac presiuni (pe șest) asupra Guvernului şi a PSD să se dea Legea Grațierii:
Corupţii din PSD şi din toate partidele.
Acest dedesubt l-au dibuit cei care fie în stradă, fie pe reţelele sociale, fie în presă cer ca Proiectul Legii Graţierii să fie retras de îndată.
E singura garanţie că Legea Grațierii nu ascunde o şmecherie în favoarea corupţilor sau că în ultimul moment, peste noapte, sau peste zi, vor fi vizaţi de lege şi corupţii.
Dacă PSD n-ar avea nici un gînd ascuns cu Legea Grațierii, ar da dracului preocuparea pentru Graţiere.
Ar retrage Proiectul care, iată, nu numai că nu le aduce un spor de capital politic, dar mai mult le-a creat o vulnerabilitate.

Indiferent de conținutul Proiectului trimis în plen, pînă cînd Legea nu va fi adoptată prin excluderea oricărei posibilități de a-i favoriza pe corupți, Coaliția PSD-ALDE va fi supusă permanent scandalului din stradă și din presă.
Dar chiar și atunci s-ar protesta, pentru că s-a găsi în orice moment diversioniștii care să demonstreze că vor ieși din pușcării și corupții.
Nu acum, dar vor ieși.

După părerea mea, Legea Grațierii e o vulnerabilitate pe care Statul Paralel, Deep State, a descoperit-o la Guvernarea PSD-ALDE și pe care o va specula din plin în bătălia împotriva unei majorități care nu convine din start sergenților majori mesianici.
PSD s-a legat la cap fără să-l doară.
Orice partid de la Putere s-ar întreba Care-i afacerea? Şi constatînd că e o afacere proastă, ar renunţa la Proiectul Graţierii.
Mai ales că în ciuda tuturor asigurărilor date de liderii PSD, suspiciunea că PSD are un gînd ascuns va fi în continuarea exploată eficient de adversarii din politică, din presă și mai ales din Statul Paralel, ai actualei Puteri.
Cea mai bună dovadă că n-are nici un gînd ascuns ar fi renunţarea la Legea Grațierii.
Dacă PSD n-o face înseamnă că într-adevăr, cum suspectează TeFeL-iștii, Legea Grațierii e impusă Guvernului, PSD, de corupții din partid și nu numai.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

35 comentarii pentru articolul „Prin Proiectul Grațierii, PSD s-a legat la cap fără să-l doară. De ce nu renunță cu totul la Proiect?”

  • @Light
    Te-am văzut.
    Adică mă bucur de câte ori ne revedem. 😀

  • De ce Kovesi nu suportă să fie citată la PG sau de comisia parlamentară?
    – Asta-i starea psihopatologică a jefuitorului de bănci, de exemplu – reţinut de un poliţist pentru un fleac de trecere pe roşu de la semafor – în timp ce se îndrepta spre următorul jaf armat.
    Comisia parlamentară de frecţionat limbi şi alte produse lemnoase şi măscăriciul plantat de ea în Parchetul General o deranjează cumplit cu prostioare, în comparaţie cu palmaresul ei monumental, legat ombilical de criminalitatea organizată sub egida SRI-DNA.

    Cum să-l promoveze pe Şelaru de-a dreapta ei după 2007, de la DNA Braşov, fără să cunoască şi să-i acopere isprăvile criminale de la Penitenciarul Codlea?
    L-au acoperit şi promovat în funcşia de adjunct al Procurorului Genral Kovesi – ca să ne fie judecător de viitor – în scop de folosinţă îndelungată.

    Instigatorul la omor calificat, bine organizat, nu poate răspunde adecvat şi adevărat la două întrebări simple şi directe:
    1. De ce nu i-a aprobat pachet cu alimente lui Sorin Crivăţ după expirarea sancţinii de două luni?
    Răspuns corect:
    – Ştia ce urmează să se întâmple cu victima şi mai avea nevoie de încă două zile fără pachet, ca să consume mâncarea penitenciarului şi mai ales desertul pregătit.

    2. De ce-i aşa de prolific executant şi norocos tras la ironia sorţii în dosarele cheie, cu dedicaţie vizibilă de la o poştă?
    Răspuns corect:
    – Poşta îl obligă să nu uite că-i dator vândut. Obedienţa se dobândeşte, dar datoria se plăteşte. Omul îşi face datoria… transparentă.

    • Legea penală poate fi întregită cu norme speciale care să determine probele IML şi/sau medicul IML care a ascuns crima să aleagă fie să vorbească direct, fără repercusiuni, fie după verificarea de specialitate la un laborator cu adevărat independent, adică străin, pentru identrificarea probelor măsluite şi tragerea la răspunderea penală a slujbaşilor de serviciu din IML, care fac posibilă orice crimă sub acoperire.
      Îmi pun toate speranţele în iniţiativele legislative deyinteresate, moşite şi supervizate de Dragnea. 🙂

    • „Prostioarele” îi afectează lui Koveşi mersul lin, cursiv, ca uns, şi imaginea perfecţiunii întruchipate, cu potenţial de obstrucţionare a jafului armat. 🙂

      Când frânele umblă la saboţi, cineva a tras semnalul de alarmă şi nu se ştie cât stă trenul blocat ca pe linie moartă.

  • Ba, Nicu Cernat tu esti de fiecare data penibil! Poti cumva sa accepti si o alta parere fara sa si ataci imediat!!

  • Ce s-ar întâmpla dacă parlamentarii ar elimina din Codul de procedură penală arma procurorului de a-şi auto-aproba mandate de interceptare/ascultare la discreţie, pe 48 de ore, urmate de alte 48 de ore, apoi din 48 în 48 de ore, astfel încât orice interceptare are auto-autorizare? (cică legală şi constituţională până la loc comanda; fără judecător, oricum de decor, ca executantul de serviciu Valentin Şelaru).
    – Ar interveni Dragnea să execute ordinul pe unitate, adică stopeze iniţiativa asta de reparaţie legislativă:
    „Nu e bine, dragi pesedişti; să nu mă suspecteze DNA-ul şi TeFeL-iştii de subminare interesată a economiei de mandate auto-autorizate. Vor amplifica dosariada anti-Dragnea cu care vă sperii de cîte ori joc rolul politicianului persecutat.”

    Ştiţi care este parola folosită de SRI când îi transmit comanda de serviciu judecătorului ICCJ – bun şi norocos la toate… tragerile la sorţi întâmplător aleatoare – Valenitin Şelaru, fostul de-a dreapta lui Kovesi?
    – „Vine Crivăţ şi te ia!”

    • Locul judecătorului Valentin Şelaru – fost procuror kovesist tras prin promovare de la DNA… Braşov, nu întâmplător Poiana Braşov, amintită ieri, unde sunt şi judecători cu colaci în coadă 😀 – se află la produse imprescriptibile.(omor în interes de serviciu)

      • Muma imparţialităţii din DNA şi generalul criminalităţii organizate din SRI ştiu să promoveze racolaţi imprescriptibili.

  • – De ce ouăle pot fi interceptate, ascultate şi filmate pe mandat de siguranţă naţională?
    – Struţii sunt străini suspecţi de terorism. Ne cad greu la stomac pe teritoriul românesc #noapteacaspioniiparaşutişti. 🙂

  • Nu are relevanţă primordială cât de condamnat poate fi fostul judecător CCR, Toni Greblă, din moment ce urmărirea penală începută de DNA, în 22 ianuarie 2015, l-a căutat la ouă de struţ din 2010-2011. Atunci era parlamentar util de direcţionat spre CCR din 2013, cu toate ouăle din dotare.
    Greblă a intrat la DNA în baza de date pentru viitor, adică viitor şantajabil de colecţie.
    N-a votat frumos în CCR, pac l-a tras în decor muma imparţialităţii din DNA la nervi!

    Decizia nr. 17 din data de 21.01.2015 asupra obiecţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii privind securitatea cibernetică a României.

    A doua zi l-au călcat pe Greblă. Muma imparţialităţii n-a rezistat nici măcar două zile. 🙂 Are o stăpânire de sine soră cu moartea.

    http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=5813

  • Adevărul cel mai consistent şi util este cel depistat pe drumul indicat de isteriile neexplicate, rămase neelucidate.

    Cum ar fi ieşirile nervoase ale lui George Maior, Koveşi şi diviziei de presă împotriva CCR, călcată urât pe Greblă, în semn de protest TeFeL-ist faţă de tratamentul neumanitar aplicat legilor ciuntite: Big Brother şi Securitatea…cibernetică.
    TFL = Târfele Fanatice ale Libertăţilor de ascultare şi interceptare.
    La ce să le trebuiască cu atâta ardoare deconspiratoare atâta libertate teroristă de ascultare şi interceptare, pe care n-ar provoca-o niciun terorist imaginar străin?
    La ştiinţele securităţii naţionale. 😀
    Academicienii, doctoranzi şi capturanzii ştiu la ce:
    la ştiinţele securităţii naţionale. 😀

    • Academicienii, doctoranzii şi capturanzii trataţi pe viaţă cu Menta viageră – moştenită cum se cuvine – după eventimentul de la Târgovişte, din 25 dec 1989, sunt şcoliţi în continuare, cu aceeaşi materie şi fără deranjamente, de aceleaşi creiere monumentale de neînlocuit. Coldea nu se predă, predă. 😀 A lăsat un pic în SRI aceeaşi Marie fără o pălărie.

  • Cu Liviu Dragnea şef de barcă pneumatică, gata să se scufunde la prima înţepătură, nu se poate obţine nicio schimbare spectaculoasă.
    El re-formează modelul standard de şantajabil, cu trecut ud în profunzime, legat de mâini şi picioare.
    I-a mai rămas o singură opţiune şi o fructifică la maximum:
    simulează, simulează, simulează la greu.
    Cel mai nedorit efect al experimentului Dragnea ar fi să scape de condamnarea cu executare şi să ne ţină în aceeaşi simulare directoare tot pe drum, pe drum, Tel Drum!, după medelul interpusului de serviciu: Hexi Pharma, Telekomuri, DIGI-rost, Microsoft, Macromoft, Ghiţăssoft…
    Pe Dragnea îl va scufunda gustul puterii care-l face, din pom, neom. Are toate caracteristicile omului care se cere în decor, tratat după modelul aroganţei scăpate peste tot.

    Cu toate astea, aş da regatul lui Dragnea pentru un nou început mai curat în sistemul judiciar, inclusiv prin ştergerea păcatelor celor şantajabili; o şansă spre normalitate prin distrugerea armelor neconvenţionale ale şantajiştilor.
    Cu un condamnat nu se face primăvara anticorupţiei, iar cu cancerul neîndepărtat chirurgical terapia e paliativă.
    Între anticorupţia paliativă şi proliferarea justiţiei false, aş alege calul… în schimbul regatului lui Dragnea. 🙂

  • Bună dimineața! Vă propun, în concordanță cu punctele de vedere exprimate un text de propunere legislativă care să răspundă favorabil tuturor celor interesați. Inclusiv Analistului.
    Articol unic. Se grațiază în întregime toate pedepsele aplicate până la data… cu excepția celor prevăzute pentru infracțiunile prevăzute în Codul Penal, nou, vechi și foarte vechi, precum și în toate legile speciale, indiferent de data adoptării lor.

  • Ati facut o greseala enorma sau vreti sa dezinformati. Ordonanta 13 nu are absolut nici-un fel de legatura cu gratierea. Aceasta orodonata a incercat sa modifice codul penal. Ea a avut parti bune pentru ca punea codul penal in concordanta cu decizia CCR in ceea ce priveste abuzul in serviciu insa avea si unele prevederi care ar fi permis multor faptuitori de abuz in serviciu sa scape de condamnare. Din pacate multi ca dvs cred ca Ordonanta 13 acorda gratiere sau mai rau amnistie coruptilor. Sper sa fie doar o greseala si nu o dezinformare.

  • – Ce înseamnă, pentru penalii din Parlament, sacrificiul de a renunţa la adoptarea Legii graţierii?
    – Să arate că au caracter… de puşcăriaş. 😀

  • Redau cu copy-paste de pe FB o postare semnată Amon Cardin, alungat de pe blog de apostolii libertății de tip cazarmă.

    Nicu Cernat. Baragladină, chiar cu două zile in urmă ai dovedit că n-ai proprietatea termenilor, ai corectat greșit pe Dorin Andrei. Nu ți-ai cerut scuze, deși gafa a fost imensă. Mă rog, baragladina tot baragladină. Azi gafezi din nou. Blog insemnează chiar PUBLICAȚIE pe Net. Deși e privată, fiind publică, se supune acelorași principii ca oricare alta, cum ar fi EVZ sau TVR. Cenzura e interzisă in orice fel de publicație. Desigur, Securitatea nu iubește libertatea pentru că și-ar pierde pâinea mult prea albă și pensiile speciale, pur si simplu ar rămâne fără serviciu, măcar 3/4 din ea. De aceea a inventat diverse mișculații care au băgat in frică administratorii de bloguri. sau ziare. Sub pretextul Siguranței naționale. La rândul lor, și ăștia trebuie să mânânce o pâine MOCA, așa că au amplificat restricțiile. De aceea crește CENZURA. Spre satisfacția unor bicisnici ca tine, băzist sincer de-o viață, iubitor de viață cazonă, cenzurată. Acum știu că nu m-a blocat Ion Cristoiu, pe care nu l-am jignit niciodată. Tu sau alții l-ați jignit de 100 de ori și nu v-a blocat. Eu am precizat chiar in postare, chiar și naziștii NU au fost judecați ideologic la Tribunalul de la Nurenberg. Eu am fost făcut comunist, kaghebist, posibil și legionar, dar tot eu am precizat in conflictul cu Motanu, că asta nu este ceva contravențional/penal,așa cum nu este nici ”prost” sau ”bou”. Motanu a făcut o faptă contravențională contra mea, o calomnie, nu a acceptat nici confruntarea la vedere pentru edificare, prin urmare AMpress l-a blocat de teama procesului in care i-am chemat. Tot eu am oprit procesul, nu am vrut decât să-l aduc la tăcere o lună, cum i-am și promis in momentul conflictului. Știind că e băiat inteligent și având numeroase idei comune, i-am iertat momentul de rătăcire și de draci iscat din senin, tot in chestia unui Articol istoric de duminica al lui Ion Cristoiu.

  • Mă intreb dacă Ion Cristoiu chiar știe cine ii controlează Blogul

    Eu sunt convins că nu Ion Cristoiu i-a blocat lui Amon accesul pe blogul său. Că n-aș vrea să cred că poate e și Ion Cristoiu doar o unealtă a Sistemului, un robinet, o supapă de refulare a nemulțumirilor. Un câmp de mimare a libertății de exprimare, să nu zică pulimea că Securitatea controlează chiar tot. După cum mi se pare că și cei care aplaudă blocarea pe forum a celor mai rebeli sunt sergenti majori la propriu, dar in mod sigur sunt sergenti majori la figurat.

  • Ar fi realizabile schimbări benefice în sistemul judiciar, dacă am avea un Ministru al Justiţiei cu coaie. Tudorel Toader n-are nici măcar alicele popii Sârbu.
    Cu mersul lui de melc castrat, nu mai ajunge să descopere, în dosarele ascunse pe sub tejghea, probele şantajului în masa judecătorească, practicat de infractorii din SRI şi DNA – generalul şi procurorul – în grup infracţional organizat.

    • Dacă – pentru independenţa şi credibilitatea sistemului judeciar – nu reuşeşti să-i convingi pe infractorii şantajişti din SRI şi DNA de necesitatea graţierii, atunci fă-i să şi-o dorească pentru ei. 😀

      • Cum să-i faci să și-o dorească pentru ei, nu știu. Știu doar că ei ar vrea un numar triplu de deținuți, asta le-ar crește prestigiul, utilitatea socială și salariile tot de 3 ori.

        • Tot de trei ori, cel puţin, ar creşte numărul de dosare returnate la DNA din instanţe sau încheiate cu achitări – dacă şantajabilii şi păcatele lor ar beneficia de clemenţa/radierea eliberatoare – şi mă refer la cele două mai categorii de şantajabili:
          -ai dreptăţii strâmbe din instanţe (judecători) şi
          – ai acuzării din SRI-DNA (denunţători stimulaţi, martori mincinoşi sau acoperiţi şi alţi dresaţi constrânşi să declare ce nu ştiu)

          Infractorii şantajişti din SRI şi DNA pot ajunge să-şi dorească pentru ei graţierea/amnistia, prin trecerea lor acolo unde le este locul:
          pe banca acuazaţilor.

          Nimeni nu e mai presus de Lege ca infractorii din SRI şi DNA, dar nu se ştie până când.
          E suficient un mic bulgăre de zăpadă la vale şi trage avalanşa după el. Am spus ce trebuie: o pereche de coaie adevărate, nu imitaţii sau alice. 😀

  • Mai bine că n-a venit Grindeanu !
    Dacă urmezi sfaturi de la Ion Cristoiu pierzi si Alegerile pierzi si banii de la Buget.
    O avea Ion Cristoiu dreptate, dar e o dreptate cinică.
    TeFeListii nu vor vota PSD nici dacă se aruncă Legea grațierii tocmaiin curte la ruși.
    Dacă un Partid câștigă Parlamentarele și guvernează cum ar vrea Opoziția, nu numai că nu câștigă nimic, dar iși pierde electoratul propriu.
    Este FALSĂ ideea lui Ion Cristoiu că PSD este in câștig dacă nu rezolvă chestiunea cu Penitenciarele.
    Este FALSĂ și ideea lui Cristoiu că PSD ar da bani MOCA cuiva. Este FALSĂ ideea lui Cristoiu că PSD n-ar pierde dacă ar plăti eventualele AMENZI date României de CEDO.
    Banii dați salariaților români nu este pomană, banii plătiți la CEDO se decontează ca o prostie a guvernului PSD-ALDE.
    Eu zic că țara e in câstig dacă se dă Legea Grațierii.
    Dacă guvernul scapă de 10.000 de puscăriași face o economie enormă la Buget. Trei sferturi din ei ar pleca la lucru in UE și ar aduce și câte 2 lei la Bugetul Statului. In plus, se EXCLUDE o eventuala AMENDA de la CEDO, care a fost socotită de guvernul tehnocrat la circa 80 milioane euro. Adica 360 milioane lei, adică 140.000 salarii medii pe o luna de zile. Sau 360.000 de pensii medii pe o luna de zile.

    • Foarte buna replica la gandul de astazi. Pe langa asta, daca Parlamentul renunta la legea gratierii, le da un avant puternic „fortelor” care de fapt vor sa distruga rezultatul alegerilor si sa destabilizeze tara. Legea gratierii este pentru ei numai un pretext.

    • Corect tot ce ai spus, si eu sunt ptr. gratiere.

  • Când urmează să treci un examen aranjat, te pregăteşti la fel de superficial ca procurorii DNA cu dosarele preparate – la repezeală – pentru blatul solemn din instanţă.

    Dosarele planificate pentru blatul solemn în instanţă sunt numai piele şi os, adică şină şi copertă 🙂 , or asta presupune ca procurorii DNA , de exemplu, să nu se aştepe ca operele lor să ajungă în faţa judecătorilor din Serbia. 😀
    La fel cum se îndoapă porcul – numai şoric şi os – înainte de Crăciun, DNA încercă să indoape dosarele lui Ghiţă cu motive sobre de arestări preventive… fără număr.
    Vor să-i impresioneze pe judecătorii – neşantajabili 😆 – din Serbia cu alt materia…l în altă primă audiţie.

    Să reluăm şi noi concluzia:
    – Când urmează să treci un examen aranjat, te pregăteşti la fel de superficial ca procurorii DNA cu dosarele preparate – la repezeală – pentru blatul solemn din instanţă, dar, după ce afli că examinatorii au fost schimbaţi, te scapi pe tine – de frică – şi te apuci de învăţat pe îndopate… pentru restanţa de la toamnă.

    Numai judecător şantajabil să nu fii! Formează o clasă specială de şantajabili, sub comanda genomului SRI-DNA, trataţi în regim de instabilitate profesională, adică sunt depdendenţi de genom.
    Nu vă grăbiţi să intepretaţi efectul graţierii asupra judecătorilor şantajabili – cu dosare pregătite, în aşteptare, prin sertarele DNA-ului şi prin arhiva SRI-ului!

    Un şantajabil eliberat de presiunea exercitată de şantajiştii infractori din SRI-DNA, generalul şi procurorul, este un om mai fericit, dar – cu siguranţă – în cazul judecătorului şantajabil, redeobândirea independenţei înseamnă recâştigarea justiţiei funcţionale acolo unde genomul continuă s-o prefere subjugată.

    .

    • Da, m-am mirat și eu la confuzia lui Ion Cristoiu. OUG 13 nu avea legătură cu grațierea, era destinată corectării noului Cod penal conform Deciziei 405 a CCR.

    • M-am referit aici la două categorii esenţial distincte de şantajabili:
      1. Cei folosiţi în DNA la alimentarea acuzării.
      2. Judecătorii folosiţi în instanţa penală a blatului solemn.
      Pe considerente diferite, graţierea şi mai ales amnistia extinse – din sensuri opuse, ca o menghină – ar strânge obiectul muncii artistice al genomului SRI-DNA, adică spectacolul anticorupţie ar rămâne cu regizori fără actori, iar justiţia reală ar recăpăta o şansă. În cazul judecătorilor ar exista câteva nuanţe interesante de observat şi aprofundat, înainte de a trage o concluzie superficială ca dosarele X instrumentate de SRI-DNA.

      PS. Reţinerea şi retragerea în tăcere ale lui Gigi Becali, după detalierea credibilă a condamnării lui A. Năstase, au o semnificaţie de luat în considerare.

  • Gândul de azi porneşţe de la nişte confuzii şi bulversează concluziile. 🙂

    “Graţierea a fost propusă prin OUG 13. Erau trecute acolo infracţiunile vizate de Legea Graţierii”.
    Fals!

    OUG 13/2017 s-a adoptat în seara de 31 ianuarie… spre 1 februarie şi nu a tratat graţierea ci modificări în legile referitoare la Codul penal şi Codul de procedură penală (nepedepsirea rudelor de gradul II pentru favorizare, nepedepsirea adoptării de acte normative, simplificarea abuzului în serviciu, conducerea cu îmbibaţia alcoolică peste 80 g/l alcool pur in sange şa.)

    Proiectul de OUG pentru graţiere a ieşit la lumină cu 12 zile înaintea OUG13 – pe 18 ianuarie – şi nu s-a mai concretizat prin publicare în M.Of.

    Denumirea exactă:
    „OUG 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala.”
    Publicată in Monitorul Oficial, Partea I nr. 92 din 1 februarie 2017

    http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_13_2017_modificare_lege_286_2009_codul_penal_lege_135_2010_codul_procedura_penala.php

    • Așa este, OUG nr. 13 avea menirea sa modifice niste articole din CP si CPP, care erau neconstituţionale, precum si … reincriminarea abuzului in serviciu, care trebuia făcută de guvernul tehnocratilor,.vara trecuta ! Deci, de fapt, era buna oronanţa 13, fiind abrogată degeaba ! Ma mir ca nea IC nu știe acest lucru !

    • Adriana Petrescu
      Parca ai stat in pat cu judecatorul Toni Grebla, asa de bine cunosti „abuzurile” la care a fost supus bietul de el. Grebla si cu altii care si-au necinstit haina de judecator. Nu mai baga mana in foc ptr nimeni, nici macar ptr tine, altfel ai imbatranit degeaba. Toti „persecutatzii” astia au furat pe probe, nu pe vorbele procurorului sau judecatorului care I-a condamnat. Ia dosarul lu Grebla sau al altor shpagari, citeste-le si pe urma poti sa pui de o barfa literara despre bietii coruptzi din Romania. Ca sa intelegi si tu.. Daca fura unul un portofel, e afectat posesorul portofelului. Daca insa fura unul de la bugetul public, ala fura de la cateva milioane, intelegi acum de ce Nicaieri in lumea civilzata faptele de coruptzie nu sunt gratziate?

      • Ion Ionescu

        Ce-ai tu cu Trump, sau esti familiar doar cu bombele sexy? Terorismul il lichidezi cu arma in mana, el exclude din start „dialogul cultural” // Trump a promis ca va lichida jegurile umane de la Stat islamic si asta face el acum. Vrei sa le dea niste panselutze si sa se intalneasca cu teroristii la un Cola in palatul Stirbei din Bucale? Sau a fost mai bine cu prapaditul ala de Obama care a intarit Statu islamic. el cu Soros si cu grupul Bilderberg.. care au pus Europa sub atacul extremistilor islamisti si de stanga..

      • 😛 😛 :mrgreen:

        Citam din clasici in viata, din cel mai celebru machedon din Romania, daca ii excludem pe verii lui aflati la penitenciarul Poarta Alba. “Când faci o fraudă economică, când furi ceva, când faci evaziune, ai greșit, sunt păcatele tinereții.“ (Gigi Becali)

        Ce Comentariu strashnic v-ar iesi din asta, Maestre.. Ce tanar e Grindeanu asta. O fi inceput si el sa fure sau traieste inca din salariu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *