Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Gîndul de marți, 28 martie 2017

Balamucul numit Guvernarea PSD-ALDE: A doua remaniere de proporții în nici trei luni de la investirea Cabinetului Grindeanu!

Duminică seara, la emisiunea România lui Cristoiu de pe România Tv, am încercat, împreună cu Letiţia Bădescu, găsirea unui răspuns la întrebarea pe care şi-o pune orice om normal în faţa tărăboiul numit Noua remaniere guvernamentală: Daniel Constantin, înlocuit din funcţia de vicepremier cu Graţiela Gavrilescu. Aceasta, în prezent, ministru Relaţiei cu Parlamentul, va fi înlocuită cu Viorel Ilie, liderul grupului ALDE din Senat. Întrebarea pe scurt era: De ce?
Dezvoltată suna așa:
Cum dracu’ s-a ajuns la acest nou tărăboi?

Din punct de vedere oficial, la acest tărăboi s-a ajuns foarte simplu:
Biroul Politic al ALDE a votat duminică retragerea sprijinului politic pentru copreşedintele Daniel Constantin.
Luni, 27 martie 2017, Şedinţa Coaliţiei PSD-ALDE a confirmat Decizia luată de conducerea ALDE. Ca urmare, premierul Sorin Grindeanu a înaintat Administraţiei prezidenţiale propunerile care alcătuiesc noua remaniere.

Din punct de vedere neoficial – singurul care are importanţă în astfel de Scandaluri politice – motivele măsurii luate împotriva lui Daniel Constantin rămîn obscure.
Din punct de vedere oficial, Călin Popescu Tăriceanu a justificat măsura inițiată de un copreşedinte – el – împotriva celuilalt copreşedinte – Daniel Constantin – prin acuzaţia că Daniel Constantin ar fi omul Binomului:

„Al doilea element pe care doresc să-l subliniez este unul de factură strict politică, şi anume discursul politic şi agenda politică a domnului Daniel Constantin care, de o bună bucată de vreme, este într-o divergenţă totală cu cea ce ALDE a făcut şi s-a identificat, ca poziţie politică şi acţiune politică. (…)

Ei bine, am constatat că în timp ce, împreună cu cea mai mare parte a colegilor mei, am militat pentru revenirea la normele fundamentale ale unui stat de drept autentic, colegul nostru a devenit un susţinător şi un cîntăreţ pe faţă al sistemului şi al binomului. Şi aceasta este o contradicţie majoră, aş spune, între principiile fundamentale ale liberalismului şi un om care se pretinde a fi liberal.”

Sintagma Binomul SRI-DNA a fost născocită de mine. Nu cred că pot fi suspectat de bunăvoinţă faţă de Binom şi de slujitorii acestuia din politică şi din presă. Dar nu pot înghiţi pe nemestecate explicaţia dată de Călin Popescu Tăriceanu unei opinii publice mult mai agere decît o crede domnia sa.
Mai întîi pentru că acuzația cu suținătorul Binomului mi se pare nelalocul ei. Nu era suficient că Divizia Presă a Binomului folosește etichetarea de dușman al Binomului pentru a lovi în imaginea unor politicieni incomozi. Iată că a apărut etichetarea inversă:
Susținător al Binomului.
Penibilă.
Ca toate etichetările pe post de explicații convingătoare la o măsură luată împotriva cuiva.
Ca și cea de susținător al claselor exploatatoare de pe vremuri.

Nu cunosc realităţile ALDE de dincolo de cortina care desparte scena publică de culisele în care se pun la cale loviturile. Poate că Daniel Constantin e omul Binomului, manevrat de Servicii, pentru a sparge partidele incomode Binomului, aşa cum îl acuză Trustul de presă al lui Dan Voiculescu. În politica din democraţie, dedesubturile ţinute la secret sunt lipsite de importanţă. Au importanţă doar gesturile publice. Ori din acest punct de vedere, Daniel Constantin nu s-a afirmat ca om al Binomului. E drept, n-a fost un duşman făţiş al Binomului precum Călin Popescu Tăriceanu. Nici n-avea cum să se afirme astfel: campania împotriva Binomului a fost dusă de Călin Popescu Tăriceanu în postura sa de preşedinte al Senatului şi nu de copreşedinte ALDE. De fapt, nici alţi lideri ALDE nu s-au dat afirmat ca luptători anti-DNA. Grațiela Gavrilescu, succesoarea lui Daniel Constantin la postul de vicepremier, a fost lamentabilă cînd a ieşit de la DNA, unde a fost anchetată abuziv pentru OUG 13. Dacă ar fi fost o camaradă de luptă de-a lui Călin Popescu Tăriceanu, ar fi dat de pămînt cu DNA, care o convocase, ca și alți miniștri, doar de dragul propagandei prezidențiale. Distinsa a luat-o la fugă ca să nu fie întrebată de presă pentru ce a fost convocată. Aşadar, în plan oficial, justificarea Crizei din ALDE nu convinge pe nimeni.

S-ar fi impus că opinia publică să fie convinsă cu argumente temeinice, deoarece felul în care s-a ivit şi s-a dezvoltat Criza lasă impresia unui incendiu născut din nimic. Şi cum în faţa opiniei publice de la noi, cel care a provocat Criza e Călin Popescu Tăriceanu, consecinţele acesteia cad în responsabilitatea domnului preşedinte al Senatului.
Şi ele, consecinţele, nu sunt deloc surîzătoare.

Să recapitulăm.
Guvernul Sorin Grindeanu a fost investit, cu chiu cu vai, pe 4 ianuarie 2017. Guvern al unei majorităţi zdrobitoare, premieră în cei 27 de ani de postdecembrism. De la acest Guvern dominat de PSD, românii au aşteptat cîteva lucruri, tipice Guvernelor PSD de după 1989:
Excelenţă în administrarea ţării, soliditate, pragmatism, unitate.
Sunt avantajele cu care PSD a fost totdeauna creditat în faţa partidelor de Dreapta.
Or fi ei corupţi PSD-iştii ăştia, dar ştiu să guverneze! se spunea despre liderii PSD.
Au trecut de la investire aproape trei luni.
În aceste trei luni, Guvernul PSD-ALDE a fost zguduit de o remaniere amplă.
Cea din 22 februarie 2017,.
În Guvern au avut loc patru schimbări.
După o lună, vine o nouă remaniere!
Şi ea spectaculoasă.
E schimbat un vicepremier.
Locul acestuia e luat de un ministru, care, la rîndu-i, e înlocuit.
Două posturi de miniştri supuşi remanierii.
Două remanieri de proporții în doar trei luni de Guvernare!
Şi asta în cazul unui Guvern sprijinit de o majoritate zdrobitoare, scutit de cea mai mică problemă în Parlament.

Noua remaniere serveşte de minune preşedintelui.
Din denunţarea faptului că Guvernul se ţine de orice, numai de Guvernare, nu, Klaus Iohannis şi-a făcut un steag de luptă anti-PSD.
Viaţa i-a dat dreptate.
Ce-a făcut pînă acum Guvernul Sorin Grindeanu?

  • S-a ocupat cu dezastrul numit OUG.
  • S-a ocupat cu evaluarea Procurorului General şi a şefei DNA.
  • S-a ocupat cu pescuitul în Deltă.
  • S-a ocupat cu permanenta remaniere.
  • S-a ocupat cu îndeplinirea ostentativă a Înaltelor indicaţii date de Liviu Dragnea.
  • S-a ocupat cu valul de pomeni electorale constînd în măriri de salarii, de pensii, de gratuități la tot Poporul.

Dar Administrarea Ţării?
Dar măsurile menite a concretiza Proiectul de Ţară al PSD? Dar investiţiile de interes naţional?
Dar colectarea taxelor şi impozitelor?
Dar administrarea localităţilor cu primari PSD-işti?
În cele trei luni, de la investire, Guvernul Sorin Grindeanu nu s-a ocupat (cel puţin public) de nici unul dintre lucrurile pentru care a fost votat.
Noua remaniere adînceşte imaginea de Guvern care se ocupă în principal de gestionarea crizelor pe care tot el şi le provoacă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Gîndul de marți, 28 martie 2017”

  • De această dată nu pot să-i dau dreptate lui Ion Cristoiu.În bibliotecă nu poți afla totul

  • Pohta ce-aţi pohtit!
    Victoria justiţiei lui Oligofrennis. 😀

    • Elena Udrea, un nou motiv de isterie filosofică anti-graţiere. 😀
      Un nou motiv de legiferare în Parlamentul traumatizant pentru societatea civilă.

      • Societatea civilă a impostorului erijat în poporul traumatizat să hrăneşte cu un nou produs reconfortant: sânge de corupt la 2,5 litri.

  • Kovesi a călcat pe Grebla răzbunată azi.
    Nu va mai avea acces cu ancheta la CCR.
    Aşa contribuie şi Bestia la ceva în societatea asta vulnerabilizată de comptenţele portocalelor din DNA.
    Bestia a reuşit un mic pas pentru imunizarea corupţiei, un salt uriaş pentru umanizarea legii penale. 😀

  • Ponta: „Sper să nu dispară şi Dragnea cum a dispărut Ghiţă”

    „Adică, dragi colegi, nu renunţaţi aşa de uşor la mine, mai trageţi de mine să mă întorc măcar titular pe banca de rezerve 😀 , că nu se ştie cum rămâneţi fără Dragnea şi mă veţi implora să intru din nou pe terenul de joc.”
    Ce joc? Întreb şi eu pentru un vecin.
    La tenis e-n aut.
    La partid e-n fault.
    La maturitate e fleaşcă.
    Mai are o şansă. La DNA. Să-l toarne pe Dragnea sub identitate protejată, adică să-şi facă în sfârşit curaj pentru o operaţie de schimbare a configuraţiei testiculare. 😀

  • Iluzionism umoristic, prezentat de Grindeanu:

    ”În aceasta saptamana atat de plina cu aventuri „pescaresti” mi-am adus aminte de un episod din Septembrie 2012 de la Murighiol din Delta.

    Atunci am avut un weekend extrem de incarcat – stabilirea candidatilor la Alegerile Parlamentare din Decembrie 2012 . In plus am adoptat toti o „Declaratie oficiala de solidarizare cu Liviu Dragnea” – stiu ca acum suna comic dar asa a fost!

    Am fost atunci in „barca USL” cinci oameni (ca in faimoasa comedie „Operatiunea Monstru”) : Crin Antonescu, Victor Ponta, Gabriel Oprea, Daniel Constantin si – cu voia dvs. ultimul pe lista – „camaradul si prietenul” Liviu Dragnea!

    Au trecut de atunci ceva mai mult de 4 ani / continuarea o stiti : intai a sarit in apa Crin, dupa aceea am fost eu „impins” mai discret, apoi a urmat aruncarea brutala peste bord a lui Gabi si acum ejectarea cu tot cu bancuta a lui Daniel ! Trista poveste – important e ca in barca a ramas unul singur, cel mai rezistent dintre noi toti / cel pentru care ne asumam si proclamam toti atunci „solidaritatea” !!!

    Asta-i povestea monstrului singuratic.
    Tot Dragnea a reşit să rămână ultimul… în barcă, adică i-a debarcat pe toţi, dar apoi l-a tras de păr înapoi în barcă numai pe Grindeanu, singurul care are motive să-l poreclească pe Dragnea „cel mai rezistent” dintre pământeni. Numai în apă e cel mai periculos dintre monştri.
    Monstrul cu faţă umană a recuperat un fan 😀
    Fanul Grindeanu îl ia în serios şi abia aşteaptă să se mai tragă o dată… cu barca. 🙂

  • – Când s-a văzut Traian Băsescu învins de Securitatea Naţională a Tenismanilor?
    – După terminarea celui de-al doilea mandat.
    – Dar în timpul mandatelor?
    – N-a ştiut. 😀

  • Din câte înţeleg, senatorul PSD Şerban Nicolae – preşedintele comisiei juridice – are un profund complex de inferioritate faţă de Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.
    Nu suportă atenţia şi încrederea acordate de PSD-işti competenţei profesionale a lui Tudirică, pe care-l vede cu frică un concurent prea incomod în întrecerea socialistă „Pe cine să întrebăm cum stăm cu jucărica juridică din mână?”
    Până recent, ţup, hai să-l consultăm pe guru Nicolae!
    De-acum, curu Nicolae!
    Ce cegetare cu frământare i-a fătat mintea fostului guru! Cică nu e bine, ruşinică, Tudorică să tot anunţe cîte zile au mai rămas până la evaluare.
    A fost întrebat şi d-aia a răspuns câte ceva, cât să fie toturi respectuos faţă de presa curioasă. Nici asta nu suportă curu, cu pretextul şi contextul.

  • Libertatea este o necunoscută imaginată, în fel şi chip, şi măsurată cu speranţa, până când trece neobservată pe lângă drepturile omului.
    Din celula puşcăriei, unii şi-o imaginează – cu speranţă – ca afară.
    Din afara puşcăriei, alţii şi-o imaginează zadarnic.

  • – Bulă, până unde are curaj Kovesi să acuze la repezeală şi să ameninţe cu puşcăria între 10 şi 21 de ani?
    – Până când va vedea în ţară că are şi ea o şansă să câştige concursul de frumuseţe „Miss Romania”.

  • Învăţătoarea de politică postdecembristă:
    – Bulă, ia spune care majoritate parlamentară ar da votul de investitură pentru o echipă de guvernare mai veselă? Majoritatea scandaloasă PSD+ALDE ăla mare sau majoritatea armonioasă PNL+USR+PMP+ALDE ăla micu + UDMR + nişe fugari alchimişti din PSD?
    – Vorbim serios până în decembrie 2020 sau glumim când pe stânga, când pe dreapta, iaca-şa şi tot aşa, începând de mâine, până-n 2020?
    – Bulă, asta-i dilema veche.
    – Asta-i închipuirea filosofică armonioasă a traumatizaţilor.

    • Învăţătoarea politică
      – Bulă, câţi PNL-işti ar fi dispuşi să sară pârleazul în majoritatea parlamentară PSD+ALDE, susţinută din umbră de UDMR?
      – Asta-i întrebare grea, cu răspuns gândit îndelung.
      – De ce?
      – Păi, răspunsul ar fi mult mai scurt dacă mă întrebaţi câţi PNL-işti NU sunt dispuşi să sară pârleazul.

  • Antena 3 îşi va păstra numele şi tripla, doar semnificaţia se va schimba în coadă: numărul va spune câţi jurnalişti au mai rămas în post. În ultima fază de reconstrucţie din temelii, treiul camaleonic va transmite în eter câte săptămâni au rămas până la închiderea postului.
    Postul nu-i destul, dacă nu e şi fudul.
    Motivul evadărilor în masă: vacanţa se apropie de sfârşit; dintr-un moment în altul, va iesi şeful în libertate şi soarta lor va fi crudă de-astă dată. Abstinenţa face ravagii după ieşirea din puşcărie. 😀

  • Gigi Becali aruncă bomba: „Ponta mi-a trimis un mesaj în pușcărie printr-un ministru”. DANIEL CONSTANTIN, numele care apare în ambele guverne!(Evz)

    Vă daţi seama ce program încărcat au miniştrii noştri, cu ce se ocupă, pe unde bate interesul lor naţional, cât de discret se expun pe lângă personalităţile neamului, cum îşi găsesc refugiul unde cugetă la viaţa căţeilor?
    Săracă ţară mai avem! Noroc de câte un salvator de suflete rătăcite, căcat cu moţ, să mai luăm şi noi o gură de aer ozonat filosofic, pe un munte de patriotism, după ce tragem apa!

  • – dl Victor Ponta (prim-ministru și/sau președinte al PSD-ului) l-a ajutat pe domnul Călin Popescu Tăriceanu să devină Președintele Senatului.
    – domnul Victor Ponta (prim-ministru) a numit în Guvern 2 apropiați ai domnului Tăriceanu: domnul Gerea și doamna Gavrilescu.
    – Mă întreb retoric:
    – dacă domnul Tăriceanu nu era promovat de domnul Ponta – partidul ALDE era partid parlamentar?
    Domnul Liviu Dragnea s-a folosit de domnul Victor Ponta. Dl Victor Ponta ( prim-ministru) a înregistrat cea mai mare creștere economică din UE.
    În campania electorală ( locală/parlamentară) domnul Dragnea s-a lăudat cu rezultatele guvernului Ponta. Dl Ponta a făcut opoziție Guvernului Cioloș. Domnul Ponta nu a votat Guvernul Cioloș.
    Dl Dragnea și-a obligat colegii din PSD să voteze Guvernul Cioloș.
    Dl Dragnea și-a obligat colegii din comisia juridică să voteze pozitiv propunerea domnului Cioloș pentru funcția de MJ: doamna Cristina Guseth.

    • De acord cu observaţia: fără Ponta, cel mai probabil partidul lui Tăriceanu n-ar fi intrat în Parlament şi nici nu mai avea cum să ocupe postul mare din fruntea Senatului.
      Aş mai adăuga un merit cheie al lui Ponta: demisia lui a condus la reîncărcărcarea bateriilor electorale ale PSD – pe durata mandatului Cioloş, binevenit nu doar pentru PSD; dacă Ponta ar fi persistat cu Guvernul lui până la expirarea de drept a mandatului, adică până la alegerile parlamentare, acum PSD ar fi fost pe margine, cu un număr de parlamentari care ar fi asigurat prezenta PSD-ului în opoziţie până în 2020.
      Din fericire, însă, imaturitatea lui Ponta l-a adus prea aproape de coasta lui pe observatorul de serviciu, Dragnea. L-a supravegheat, l-a raportat şi l-a lucrat pe Ponta, până când i-a luat toate jucăriile, iar dacă mai continuau un pic joaca, i-ar fi luat şi nevasta.
      Imaturitatea lui Ponta se răsfrânge şi asupra libertăţii lui de mişcare într-un dribling imposibil, permanent, printre popicele aranjate de servicii. Şi-a pierdut utilitatea e când a devenit o vulnerabilitate vizibilă de la prea mare distanţă. De la o poştă de serviciu în grad de şantajabil.

      • Cu toate păcatele lui ofiţereşti, Coldea l-a evaluat judicios pe Ponta, i-a măsurat corect instabilitatea şi nici nu-şi face prea mare griji că Ponta ar fi în stare să confirme declaraţiile lui Sebi Ghiţă, inlcusiv pavajul cu şantajul. Ştie câtă laşitate îl încurcă pe Ponta să fie un adevărat prieten al lui sau să se răzbune pe cine şi-ar dori, inclusiv pe Coldea şi Dragnea.
        Bărbatrul de stat are o altă configuraţie testiculară. 🙂

      • Cu Ghiţă s-a încurcat rău Coldea la evaluare. Prea l-a înghesuit fără scrupule în DNA-ul lui Portocală, dar şi-a meritat soarta de rezervă acceptând să meargă pe elanul patalogic al Bestiei din vârful DNA. Bănuiesc, şi acum Coldea visează cum ar fi decurs o discuţie – numai în patru ochi – de împăcare cu Sebi Ghiţă, că doar nu ardea anticorupţia patriotică dacă ar fi dat un simplu ordin să-l lase Bestia din fălci pe Ghiţă.

  • Daniel Constantin nu este om al binomului, este controlat de binom. Va rog sa va aduceti aminte de perioada cand a fost ministrul agriculturii si APIA, aflata sub directa lui conducere, a fost zguduita de cateva afaceri de coruptie. Iar el a ramas…..

  • Astăzi, inedite perindări pe la biroul lui Tudorel Toader, Ministrul Meteorologiei. Vizitatorii lui au declarat, cu aceeaşi faţă palidă, c-au discutat despre starea vremii şi succesele anticorupţiei permanent senine. Toţi norii şi-au făcut treaba.

  • Eu n-aş băga mâna-n foc pentru Daniel Constantin. Poate nu s-a afirmat destul ca om al Binomului, dar s-a comportat ca un om cu altă direcţie. Prietenia lui cu Ponta nu-mi sună deloc a separaţie faţă de orice Polinom, dacă includem şi un SIE în algebra asta acoperitoare.
    Constantin ăla micu nu era de lăsat în Guvern. E prea miza să-l mai ţii doar aşa, de colecţie, într-o echipă în care şi-a pierdut locul şi capul, de teamă că Oligofreninis ar prinde viu grai şi rânjetul recidivist. Debitează enormităţi oricum, cu mai puţine motive decât ăla micu.

  • Cea mai greţoasă manipulare asupra TeFeLiştilor: să-i alinţi cu vorbe dulci ca pe copiii necopţi şi uşor de ademenit.
    Aşa cum îi laudă Oligofrennis şi limbistul bulversat, care se crede popor filozof. („Suntem un popor traumatizat afectiv” şi autoinstaurata “societate civilă” traumatizată de 20 parlamentari penali)
    .
    Aşa ceva… remarcabil, tineri, inteligenţi, necontaminati, nespălaţi… pe creier, abuzaţi (de OUG13 şi CCR – ce să mai zici?- pedofilia de urgenţă!) au ieşit pentru a apăra statul de drept, justiția și dreptatea. Este o dovadă de maturitate a societății civile și o sursă de inspirație pentru cetățenii europeni.

    Faceţi-vă „Partidul Ademeniţilor cu Dulcegării Linguşitoare Mature ” şi, dacă tot vă identificaţi cu poporul apărător al statului de drept în nelegalitate, pentru export, pregătiţi-vă să mergeţi până la urmă la o votare! Acolo se va vedea cu câţi sunteţi mai mulţi decât n-aţi prea fost la 11 decembrie, câţi sunteţi traumatizaţi de invazia celor 20 de penali din Parlament. Poate greţoasele laude – ademenitoare cu argumentaţie libidinoasă – sunt adresate unei majorităţi covârşitoare sau măcar câştigătoare în alegeri şi încă n-am aflat remarcabila minune.
    Maturizaţi-vă voi mai întâi, linguşitorilor-manipulatori infantili, şi după aia scoateţi-vă bombonelele de adormit copiii supradotaţi din Piaţa Victoriei!

  • Chei nemuritoare.

    Cheia franceză = Silvuple, musiu! Când nu-i Bruxelles, e Strasbourg sau Micul Paris.

    Cheia fa = Auzi, fa? Ia trage şi tu de barca asta pneumatică! Amândoi vom rămâne de nedespărţit, în aceeaşi barcă,. Ne-am da, unul celuilalt, şi cheile de la casă. Cea de la SIE nu-i la amândoi.

    Cheia şi lacătul = Arhivele secrete ale transparenţei pentru căţei.

    Cheia de boltă = Infiltrezi stele necăzătoare în politică şi sistemul judiciar; aşa pui carul mare înaintea democraţiei constituţionale. Zâmbeşte! Reîncarnarea nu-i o soluţie sigură ca să vezi schimbată această ordine neconstituţională.

    Cheile Grădiştei = Între Grădiştea şi Bran, aceeaşi scoală, Băneasa.

    Cheia succesului = În şcolile de mai sus se mai învaţă; în aceeaşi cheie.

    Poziţia cheie = Tenisul de câmp tactic cu racheta în statul capră.

    Se ţine sub cheie = Salam săsesc de Sibiu.

    I-au tras cheiţa = Uau, maimuţa Oligofrennis vorbeşte!

    Cu cheia la gât = Ioi, mişcă şi gâtul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *