cristoiublog.ro
Motto:
„În toate manifestările mele, în literatură, în presă, și în mica existență a bietului om am fost întotdeauna contra, chiar când eram obligat la pentru. Am fost un băț în roată. Fără să vreau.”
- Tudor Arghezi

Gîndul de sîmbătă

Cu o Opoziție de hîrtie și o presă cumpărată, Victor Ponta a scapat neatins electoral din Scandalul retrocedărilor

Mai sunt doar două săptămîni pînă la primul tur al prezidențialelor.
Orice analist va spune că pentru un candidat e vremea cea mai grea a campaniei.
Scandalurile, dezvăluirile în legătură cu el, atacurile adversarilor sunt deosebit de primejdioase, pentru că faptele petrecute acum intră în memoria proaspătă a alegătorului nehotărît.

În această perioadă, DNA face să izbucnească unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria PSD:
Cel al Mafiei retrocedărilor.

Acest scandal e unul dintre cele care ar putea avea un impact electoral devastator asupra lui Victor Ponta:

  1. Unul dintre cei puși sub acuzare e Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta. Spre deosebire de Mircea Băsescu, situat în afara politicii, Ilie Sârbu e implicat în politică. El nu e un socru oarecare. Unul dintre baronii PSD, lider de grup în Senat, practic președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu fiind doar o momîie, Ilie Sârbu e cel care-i asigură ginerelui o parte însemnată din puterea din PSD. Prin multe dintre note, Ilie Sârbu e pilonul de sprijin al lui Victor Ponta.
  2. Șeful Grupului infracțional organizat e Viorel Hrebenciuc, un alt stîlp al PSD, printre altele, vicepreședinte al Camerei Deputaților din partea PSD. Nici Ion Adam nu e un PSD-ist oarecare.
  3. Spre deosebire de alte Scandaluri, pentru priceperea cărora era nevoie de cunoștințe economico-financiare, cel al Retrocedărilor e simplu, lesne de înțeles de nea Gigel de la Sculărie: Niște bandiți au găsit un fals moștenitor, au intrat în cîrdășie cu niște judecători, și au pus mîna astfel pe 43 de mii de hectare de pădure luate de la stat.
  4. Scandalul face să tresară exact electoratul PSD. Asta deoarece, acest electorat n-a văzut cu ochi buni retrocedările și, în plus, e sensibil la ceea definește simplu avuția patriei.

Cînd fratele lui Traian Băsescu a fost acuzat de șantaj, asupra lui Traian Băsescu s-a năpustit o întreagă mașinărie propagandistică. Acum socrul lui Victor Ponta e acuzat de DNA de participare la un grup infracțional organizat. Nu știu dacă ați observat, dar presa noastră liberă, atît de curajoasă cînd e vorba de un candidat al Opoziție, n-a suflat o vorbă despre ginerele care trebuia să știe de afacerile socrului. Păi dacă i se întîmpla asta lui Traian Băsescu, Antena 3 nu mai ieșea, de dimineață pînă seară, din ediții speciale.

Scandalul Retrocedărilor ar fi fost momentul în care Klaus Iohannis i-ar fi putut administra o lovitură mortală lui Victor Ponta. Traian Băsescu ar fi făcut conferință de presă extraordinară, ar fi cerut lui Victor Ponta poziție publică față de Scandalul în care sunt implicați legendele vii ale PSD.

Nimic din toate acestea nu s-au întîmplat.
Știți despre ce a vorbit Klaus Iohannis vineri, în toiul Scandalului?
Despre organizarea unor dezbateri între candidați sub egida unor universități!

Dumnezeule!
E un candidat slab sau e blat cu Victor Ponta?
Dvs ce credeți?

Comentarii

49 Responses to Gîndul de sîmbătă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *