Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

2020. Învinși și învingători în Pandemie. Azi: AUR a produs una dintre cele mai mari surprize postdecembriste

Indiscutabil, evenimentul numărul unu al anului și unul din evenimentele spectaculoase ale celor 30 de ani de postdecembrism rămîne intrarea în Parlament, cu un scor de aproape 10%, a unui partid absolut necunoscut în spațiul public pînă la anunțarea exit-poolurilor din seara lui 6 decembrie 2020: Alianța pentru Unirea Românilor, prescurtat AUR. Sesizat de Rareș Bogdan, care avea acces la sondaje nedate publicității, dar și de semnalele venite dinspre Internet (Cora Muntean, redactor șef al cristoiublog.ro, mi-a atras atenția că orice postare a liderului George Simion e urmărită de un număr uriaș de români), i-am luat un interviu lui George Simion la cristoiuTv. Ulterior Marius Tucă l-a invitat la emisiunea sa de la Aleph News. Dacă prin interviul luat de mine, George Simion beneficia în premieră de atenția unui lider de opinie, prin dialogul cu Marius Tucă, George Simion era prezent, în premieră, pe o televiziune din prim plan. După interviu, care mi-a dat ocazia să descopăr un politician cu carismă, dar și cu o viziune bine definită asupra lumii și vieții, lucru rar în deșertul de personalități de pe scena noastră politică, am vorbit entuziast unor confrați din presă despre George Simion, profețind că va fi marea surpriză a scrutinului din 6 decembrie 2020. Nu e nevoie – cred – să dezvălui scepticismul cu care era întîmpinată profeția mea. Cum eram la telefon, nu-i vedeam interlocutorului mimica, dar îi bănuiam zîmbetul ușor ironic, dacă nu chiar ducerea degetului la tîmplă, pentru a sugera c-am luat-o razna.

Și-a venit seara de 6 decembrie 2020, seara anunțării exit-pool-urilor:

  • PSD – 30,5%
  • PNL – 29.0%
  • USR-PLUS – 15,9%
  • UDMR – 5,7%
  • AUR – 5,2%
  • PRO România – 5%
  • PMP – 5%

Un partid absolut necunoscut pînă la scrutin, AUR, intra în Parlament.
Doar prin calcularea voturilor din țară.
Partidul era puternic în diaspora. Se aștepta o mărire a scorului.

Rezultatele numărătorii oficiale a sporit și mai mult uluirea.
AUR obținuse la Senat 9,17% din voturi, iar la Camera Deputaților, 9,08% din voturi.

Două partide de mare vizibilitate în perioada anterioară scrutinului – PMP și ProRomânia – conduse de vedete ale scenei politice, Traian Băsescu, în cazul PMP, și Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, în cazul pro România, nu trecuseră pragul de 5%, al intrării în Parlament.
Un partid necunoscut, condus de un politician necunoscut (George Simion avea o oarecare faimă doar ca activist civic), surclasase două partide celebre, conduse de personalități celebre.

M-am uitat pe statistica alegerilor parlamentare din 1990 pînă în 2020. Niciodată pînă acum România n-a cunoscut o asemenea surpriză:
Victoria unui partid absolut necunoscut pînă la scrutin.
Au fost surprize în cazul fiecărui scrutin. Ele țineau însă de rezultate spectaculoase obținute de partide cunoscute cu mult înainte de alegeri:
PSD, PDL, PNL, UDMR, PRM, PUNR.
În nici un caz un partid necunoscut n-a obținut aproape 10% la prima participare la un scrutin.

După anunțarea rezultatelor, publiciști, sociologi, politicieni s-au precipitat să caute cauzele. Din nefericire, explicațiile raționale au fost împinse în plan secund de o campanie de diabolizare a Alianței pentru Unirea Românilor. Naționalist extremistă, legionară, habotnică, penală, conspiraționistă. Unul dintre motive ține de vanitatea marii prese. Deși candidații AUR nu beneficiaseră de prezențe la televiziunile de știri și pe site-uri, cum se întîmplase cu cei ai partidelor cunoscute, parveniseră în Parlament. Rataseră intrarea în Parlament Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu.
Intrase în schimb Diana Șoșoacă!
Să mori nu alta!

Un alt motiv al antipatiei presei ține de parale. Partidele tradiționale plătiseră bani grei ca să fie luate în seamă de televiziunile de știri și de site-uri. AUR nu dăduse un sfanț. Se înțelege că presa tradițională încerca un fel de jenă. Îi și vedea pe cei de la partidele tradiționale bătîndu-i obrazul.

Cauzele momentului numit AUR sînt multe și complexe.
Dintre acestea eu mă voi opri asupra unei singure cauze, pe care o consider crucială în victoria AUR:
Pandemia.
Fără Pandemie, AUR n-ar fi intrat în Parlament. Ba chiar cutez să spun, ar fi obținut un scor pe care nimeni nu l-ar fi luat în seamă.

Cum și prin ce a contribuit Pandemia la victoria AUR?

  1. Prin renunțarea la anticipatele din vară, ținute în condiții normale. Abia prin ținerea alegerilor în 6 decembrie 2020 s-au creat condițiile surprizei numite AUR.
  2. Prin apariția fenomenului numit de mine Presa miluită. Inițiativa Guvernului PNL de a milui presa cu un bacșiș consistent sub pretextul Campaniei pentru respectarea restricțiilor a dus la decredibilizarea presei în materie de tratare a Pandemiei. Românii, considerînd (nu totdeauna pe drept) că presa minte, s-au dus pe Internet. Și aici au dat peste AUR. AUR a dus o campanie excepțională pe Internet. O campanie care a ținut cont de cîteva note ale presei pe Internet:
    Să lase impresia de presă subversivă, underground, care publică adevăruri cenzurate în presa mare.
    Să folosească transmisia live de evenimente create dinadins, cu misiunea de a sări în ochi prin violență.
    Să abordeze violent, extremist chestiunile controversate ale momentului.
  3. Prin lepădarea PSD-ului condus de Marcel Ciolacu de politica tradițională a PSD: naționalismul, cultivarea familiei, sprijinirea Bisericii.

Renunțarea la temele tradiționale, dar mai ales la violența atacurilor la adresa Guvernului și a lui Klaus Iohannis, a făcut ca o parte a electoratului să se îndrepte către AUR. Partidul lui George Simion și Claudiu Tîrziu își asumase atitudini părăsite de PSD și de celelalte partide de Opoziție. Mult mai important, din teama de a nu fi acuzat că zădărnicește lupta împotriva Pandemiei, PSD n-a luat poziție față de încălcările libertăților de către regimul Klaus Iohannis.

Rolul Opoziției, al Opoziției violente, a fost preluat de AUR. Toți cei nemulțumiți de încălcarea drepturilor individuale, de cenzurarea îndoielilor privind Pandemia, și-au găsit în campania AUR pe Internet satisfacție. În timpul Pandemiei, regimul Klaus Iohannis s-a remarcat printr-o aroganță ciocoiască unică în felul ei în postdecembrism. Disprețul fățiș al lui Klaus Iohannis față de români, tratați ca niște slugi, sfidarea Constituției, apărarea unui Guvern corupt și incompetent, cereau o reacție violentă a PSD. PSD a dus însă o politică de Opoziție cu mănuși. I-a luat locul AUR. De altfel, cercetările arată că PSD ar fi avut 40% dacă se manifesta ca un partid de Opoziție.

Diana Șoșoacă mi-a spus într-un interviu luat de mine la Aleph News că AUR a fost strigătul de mînie al națiunii față de călcarea cu bocancii a sufletului românesc.
Ipostaza asta a dus la victoria AUR în alegeri.

Victoria la scrutin n-a fost a unui partid.
A fost victoria unei stări de spirit.
Mînia populară care s-a exprimat la vot și nu printr-o revoltă spontană.

De la mînie pînă la politică mai e însă drum lung.
Dacă nu-l face, AUR va avea soarta tuturor emoțiilor colective din România.
Va lăsa locul altei emoții.

P.S.: Având în vedere că cele șapte zile de penalitate au trecut, din seara aceasta „Jurnalul meu video” poate fi urmărit pe canalul de YouTube cristoiuTv.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

46 comentarii pentru articolul „2020. Învinși și învingători în Pandemie. Azi: AUR a produs una dintre cele mai mari surprize postdecembriste”

  • Scuze pentru cele cîteva (trei) cuvinte gresit ortografiate !

    • Felicitarile mele, faptul ca v-au gasit niste greseli nu trebuie sa va sperie, mesajul dvs care i-a deranjat este ceea ce conteaza.

      • K, nici sa nu visezi ca Adria este agramata! Exista greseli si greseli. Doar greselile tale sunt ale unui agramat, calmeaza-te!

  • Pentru a-i proiecta, Civilizatiei, ‘urmatorul pas’, omului ii e necesara Stiinta.
    Adica manifestarea, intr un intreg, a tuturor stiintelor.

    Pentru a Asambla o asemenea stiinta ai nevoie de ‘tot timpul’ la dispozitie.
    Omul…nu-l are, insa Computerul Cuantic il are. Il are pe tot! in ‘timpul lui Planck’.

    De-asta Cunoasterea, adica Mintea, e Noul Zeu al lumii mari, ca el e insasi Stiinta!

    Daca ar fi sa-i dau un nume, Zeului, i-as zice asa: Dinamica Fibonacci.
    Adica Stiinta care disponibilizeaza Perpetuum Mobile.

    Pe de alta parte…exista o cunoastere superioara Cunoasterii, iar ea e ‘Cunoasterea de Sine’. Iar ea e…un Dar, nu o Acumulare.

  • AUR are specialisti in Comunicare Informaticà (internisticà!). AUR a valorificat la maximum acest mijloc modern-suveran de comunicare . Retelele sociale probeazà
    „greutatea” si puterea lor de influentare !
    AUR este si o reactie de apàrare culturalà la infama politicà de denationalizare (asaltul împotriva natiunilor!) galopantà întreprinsà de Societatea deschisà . USRPLUSeste o inventie de Birou , sustintà de interese strict ideologice si mai apoi politice . AUR este expresia naturalà a unei adolescente sociale în càutare de repere !

    • Adria! Omnisciento! Mai ai putin si o sa-i înalti ode si doamnei Șoșoacă, asa cum ai procedat cu „bucatareasa de Videle”.
      P.S. Ai grija sa nu repeti gafa de acum câteva zile, când ai fost penibila, draguto!

      • Geo ,
        probabil ai o problemà cu bucàtàresele ! Esti obsesiv . Patologia nu poate fi judecatà etic sau moral ! Pentru informatia dumitale , BUCÄT0RIA a fost si este „leagànul” Speciei Umane . Din care , vrei? nu vrei ? faci parte . E ciudat cà o insulti pe mama dumitale care , sigur , te-a hrànit din instinct dar si din iubirea de mamà ! Dumneata nu stii ce vorbesti ! Dar , cum spuneam , nu poti fi catalogat .
        Cît despte apelativul „dràgutà” , nu-l irosi , dacà ai sotie adreseazà-i-te!
        Si încearcà sà te abtii cînd nu ai aflat despre ce este vorba .Evità grotescul
        ignorantei poleite .

        • Ha, ha! Te-am provocat ca sa-ti mai scrisuo data raspunsul pe care ti l-am dat nu demult si pe care nu stiu daca l-ai citit. Uite, în urma aberatiei pe care ai scris-o atunci, ti-am zis asa:
          .
          „Adria, draguto, ai gafat urât de tot!
          Uitasem sa pun ghilimelele de rigoare! “Bucatareasa de Videle” este numele emblematic pe care i l-a atribuit maestrul Cristoiu Vioricai Dancila, scriind articole în care scotea în evidenta ca doamna bucatareasa nu are calitati care sa o recomande pentru functia de prim-ministru sau de presedinte al României.
          Câteodata este bine sa fii mai retinuta la vorba, vezi ce patesti daca faci pe desteapta?!”
          .
          La revedere.
          .

          • pardon, „… scriu o data…”

          • Geo ,
            domnul Ion Cristoiu are , precum noi toti , dreptul la opinie ! Anticii (Aristotel) vorbeau despre ivocarea prestigiului în motivarea unei cauze ! Dumneata nu ai trimis cu asterix la textul domnului Cristoiu , Nu esti singura persoanà care ignorà norme academice ! Unele nu dau sursa pentru pagini întregi sau capitole si obtin (au obtinut) titluri la care nu ar fi ajuns cinstit niciodatà ! Domnul Cristoiu este nàscut la Gàgesti si nu la Paris . Este un motiv sà pun la îndoialà talentul lui de jurnalist?
            Faulkner càra pàmânt cu roaba pe un santier de constructii . În p&uze , roaba întoarsà devenea masà si-si scria romanul de debut !
            Emai putin valoros pentru cà l-a scris pe fundul roabei ?
            Esti de o ignorantà care stîrneste compàtimirea !

          • Bine ca nu esti tu ignoranta! Scrii româneste cu accent grav, în loc sa nu pui niciun accent, daca pe cel circumflex nu-l ai! Ar trebui sa-ti dai seama ca tu esti o victima a propriei ignorante si nu altii, dar cei ca tine nu pot sa vada bârna din ochii lor, ei vad doar paiul din ochii altora.
            La revedere.

          • PS. Era vorba despre semnul diacritic „caciula”, si nu despre accentul circumflex, cum m-am grabit sa scriu…

  • Dragi nostri securisti pensionari,
    nu este vina noastra, a babuinilor cum ne face d-l Cristoiu, ca copii si mai ales nepotii dvs sunt identici cu copii boierilor care se scoleau degeaba la Paris. Am fost intelegatori cu dvs, cand ei au aterizat pe functii bine platite degeaba, cand ii vedem cu babuinele noastre frumoase prin cluburi, dar sa ne faca si nespalati, chiar daca nu ne spalam, sa ne tina in casa ca pe prosti, chiar daca suntem prosti, si sa nu ne lase sa intram in biserica si la cimitir, a fost mult prea mult chiar si pentru niste mamaligari ca noi.
    Va rugam sa ne scuzati ca le-am dat una peste bot votand AUR.

    • … daca ai fi studiat putina gramatica atunci când ai stat închis în casa, ai fi stiut când trebuie sa scrii „DRAGI”, DRAGII”, „COPII” , „COPIII”…

      • Securistul meu simpatic,
        am gresit dragii si in cimitir, nu fi rau, daca te-a durut te rog sa ma ierti,
        nu am corectoare ca d-l Cristoiu.

        • Daca pentru gramatica de clasa a doua ai nevoie de corector, m-ai lamurit!
          Pune mâna pe carte si învata si abia apoi comenteaza pe bloguri, agramatule!

          • Pareti sigur de agramatule dar poate este o agramata,
            sa inteleg ca urmariti comentarile articolelor d-lui Cristoiu domnilor?

          • Scriem corect „COMENTARIILOR” !
            Nu conteaza ca esti un agramat sau o agramata, conteaza ca îti place sa-ti afisezi agramatismul!
            Mare-i gradina…

          • Ce-mi place când se ceartă agramații între ei! Se cred doctori, săracii. Bine că vă lasă Cristoiu să vă refulați…

          • Hopa, prostanacule, folosesti verbul „a refula” fara sa stii ce înseamna! Treci la DEX si informeaza-te!

  • Pina una alta in Sistemul de Balante al sistemului politic se petrece…iata ce:
    cele doua partide, AUR si USR-PLUS, se departeaza de Cuiburile care…Goale fiind, ‘se cer umplute, ‘partidul-Natura’ si ‘partidul-Civilizatie’.
    Astfel, Sistemul de Balante, care se autoregleaza, devine pe zi ce trece mai incapabil sa echilibreze. Insa ‘va cere…varf!:))

  • Cele care genereaza Miscare sint dorintele.

    In 2020 unele dorinte au fost puse la indoiala.Printre acestea au fost unele care au fost puse la indoiala in stil plenar.

    Printre ele… si cele fundamentale: dorintele rezultate din…dorinta de-a trai pe romaneste la tine n batatura.

    AUR nu e o stare de spirit, ci un cos plin cu dorinte, toate rezultate din dorinta de-a trai pe romaneste la tine n batatura.

    Pina acum, adica in ultimii …30 de ani, partidele care se hraneau cu mandria de-a trai pe romaneste erau Actiuni!
    Tura asta e fundamental diferita, pentru ca, de data asta, un partid care povesteste despre traitul pe romaneste, AUR, e o Reactiune!

    Pina acum venea un partid cu un cos , in fata poporului, si striga: hai sa traim pe romaneste!
    Iar in cos erau, de vanzare!, o multime de dorinte de acest tip.

    De data asta povestea a fost fix pe dos!,
    adica prin popor se manifestau dorinte care aveau acest numitor: traitul pe romaneste,
    ele se manifestau ca Reactiune, ca reactie la Forta deloc blanda care a fost indreptata asupra poporului in perioada pandemiei si care punea la indoiala chiar traitul pe romaneste,

    Iar aceste dorinte…n-aveau un cos, un cuib, in care sa se adune.
    AUR a fost…cuibul, asta a fost.
    AUR n-a Facut nimic, el doar s-a manifestat ca un Gol, taman bun de folosit de catre unii de prin popor pe post de depozitar de dorinte-Reactiune!
    Deci AUR n-a fost generator de dorinte,…zgandaritor de dorinte de-a trai pe romaneste, ca alte partide de acest tip in ultimii 30 de ani, ci doar un…Cuib.

    Pina in 2020 traitul pe romaneste era o dorinta-moft.
    Iar asta pentru ca o multime de alte dorinte, mai stralucitoare, erau disponibile…pe taraba lumii mari.
    Romanii, adesea, le cumparau pe-alea, chiar daca doar pentru o vreme, sau din curiozitate, ori chiar pentru placerea pe care o daruiau.

    Traitul pe romaneste, in 2020,
    …iar povestea doar se va adanci,
    a fost pus la indoiala altfel decit era pus pina atunci!

    Pina in 2020 traitul pe romaneste a fost pus la indoiala in stilul Melc!, adica…cu pasi de melc,
    fara sa-ti dai seama!,
    deci fara sa Reactionezi!, insa te departai negresit de traitul pe romaneste si o faceai in stil Popper.

    Incepind cu 2020,
    poate chiar pentru ca sa se masoare…modulul acestei nonactiuni: ‘traitul pe romaneste’,
    punerea la indoiala a traitului pe romaneste a devenit, pe alocuri, plenara.
    Moment in care au aparut, prin popor, Reactiunile!

    Adica…dorinta de manifestare a…dorintei de-a trai pe romaneste.

    Iar ea a fost obligata!,
    deci obligata!
    sa se exprime…mai ales prin Talpa pusa Bisericii Ortodoxe.

    AUR reprezinta altceva, …pentru unii.
    Reprezinta fix Reactiunea…de aur!

    Adica fix Esenta…neamului.

    Problema, de acum, cu Reactiunea de aur! devine mai complexa decit pare.
    Neamul…a Reactionat!
    Si-a arata Esenta.
    Exista, azi, Cunoastere despre Neam!, deci despre Neam!,…fundamentala. Aceasta ‘cunoastere’ era indisponibila ( cel putin… unora! ) anul trecut.

    Ii spuneam unui tovaras, chiar inainte ca Pandemia sa se manifesta si la noi, ca…
    Cineva, Undeva…scaneaza si va scana tot! ce misca pe planeta! ca urmare a Stimulului numit Pandemie.
    Pandemia si…alte Actiuni conexe au obligat Statele sa se manifeste plenar!, caz in care…s-a disponibilizat Cunoastere…adanca despre aceste state,
    Insa…si natiile au fost obligate sa reactioneze ca urmare a manifestarii unor Actiuni extrem de bine dfinite si tintite.

    Prin urmare, ca urmare a manifestarii Pandemiei, adica a Stimului numit Pandemie, in Civilizatie s-au manifestat Reactiuni Fundamentale!
    Care au disponibilizat…Cunoastere Fundamentala.
    Eheee, nenica, …e greu pe Vremurile astea! :), ca ele sint…Vremurile Maestrilor! Nivelul la care se joaca e…Maestru.

    Reactiunea de aur!,
    …in fapt felul in care Esenta Natiei a ‘reactionat’,
    aratandu-se la fata in felurite moduri,
    toate masurabile!, …ca sintem in mileniul al iii-lea!,
    poate pentru prima data in fata unora!, sau poate ca pentru prima data in mod absolut!, …are doua superpozitii, Maestre…
    iar una dintre ele e Raul.

    In timp ce unii cred, chiar si dumneavoastra o faceti, Maestre!,
    ca ‘cei care conduc lumea’, marii conducatori ai lumii mari,
    au fost pusi la indoiala de un virus’, aratandu-se neputinciosi 🙂 :)))
    eu…nu cred o boaba din toate astea!
    Maestre, povestea acestei civilizatii e ultradeosebita!:),
    Cunoasterea, Stiintele, …au ajuns, azi!, pina la Prasele!,
    pina la Granita Universului :
    Astfel, cu cit Lumea Mare pare mai batuta de Vant, cu atit ea e mai trainic tinuta-n Frau!

    Aceste vremuri sint Vremurile Desavarsirii.
    Sint vremurile in care o civilizatie, asta, ajunge la Final!
    In Istoria Civilizatiilor ea e cea care poarta Stafeta Civilizatiilor… spre dincolo de linia de Sosire.
    Aceste Vremuri sint Vremurile Pescarilor in Ape Tulburi. Adica ale Maestrilor Pescari.
    Insa…e mai simplu daca retinem barim atat: astea sint Vremurile Maestrilor.

    • Cel care da masura vremurilor e si faptul ca ingineriile lui Popper au expirat. Or asta chiar ca e ceva colosal.

      Mai nou exista Haturi Matematice suficient de capabile incat sa echilibreze chiar si Reactiuni..naravase!,
      prin urmare Lumea Mare se misca pe o ecuatie de miscare predefinita
      si care e un produs nou
      insa n o mai face ca pina acum, in stilul Melc, ci chiar Brutal.
      De ce? Pentru simplul fapt ca..se poate! Stiinta a ajuns la nivelul pe care Reactiunile pot fi tinute in mod eminamente stiintific in Frau!

      Sau, mai simplu, de ce sa te misti cu pasi de Melc, daca Stiinta a disponibilizat pasii Uriesesti?

      • Omul are o problema fundamentala atunci cind e vorba despre Cunoastere.
        Iar aceasta problema suna asa:
        are nevoie de…timp pentru a o acumula.
        Are nevoie de..tot timpul din Univers pentru a desavarsi Cunoasterea.

        Faza tare de tot e ca omul a ajuns pe Granita Universului. Facand asta are acces la o dinamica proprie Granitei si doar ei. Numele acestei dinamici este acesta: tot timpul. Adica tot tot!

        Atunci cind il aduci in Realitate, din locul in care e, adica de pe Granita, se dovedeste ca el incape in..timpul lui Planck.

        Deci, mai nou, ‘tot timpul’ e la indemana omului, iar el incape in cosuletul numit ‘timpul lui Planck’.

        De unde rezulta ca poti acumula…toata cunoasterea posibila in Univers avand la dispozitie ‘tot timpul’, iar asta o poti face in ‘timpul lui Planck’

        Chestia capabila sa impacheteze ‘timpul’ astfel se numeste Computer Cuantic.
        Povestea lui va evolua astfel: la un moment dat va fi capabil, teoretic, sa faca in timpul lui Planck tot atatea calcule pe care computerele actuale, dar…normale, le face in mii si mii si miliarde de mii si mii de miliarde de ani:)),

        …ce s o mai lungesc :),,va ajunge sa faca in timpul lui Planck tot atatea calcule cite sint in stare sa faca actualele calculatoare daca ar avea la dispozitie…tot timpul din Univers!

        • Civilizatia isi va putea perpetua miscarea,
          Perpetuum Mobile, gen,
          daca si numai daca ii daruieste Stafeta celui mai performant sprinter din Univers: Computerul Cuantic.
          Caz in care Civilizatia se suprapune peste ‘punerea la indoiala in stil plenar a Naturii’, Referinta Civilizatiei devenind…Noul Om.

          Noul Om fiind chiar Antiomul.
          Adica…tot un fel de om, insa intors pe dos si cu capul in jos,
          mai simplu spus…e leit Imaginii din oglinda a omului.

          ‘Cunoasterea Binelui si Raului’ presupune manifestarea Cunoasterii, mai intai.

          Omul,
          ajungand sa-si contruiasca o scara pina la Cer,
          pe numele ei Computer Cuantic,
          a…nascut Cunoasterea.

          Ea povesteste despre Bine si Rau, tot asa cum Omul si Antiomul o fac. Sau tot asa cum Vesnicia si Nemurirea o fac.
          Pentru ca ‘Binele’ si ‘Raul’ sint Desavarsiri va fi greu de identificat care cum e. Insa Inima va putea s-o faca. Inima…omului, evident.
          Si o va face in stilul ei, Imbratisand ‘pe toate’ .

    • In timp ce unii inca mai privesc spre AUR,
      altii privesc cu plenar interes spre Reactiunea de aur!

      Pentru unii AUR se aseamana cu cenusa care ramane dupa ce ard lemenele. Pentru acestia, importanta a fost ‘combustia’ si dinamica ei, iar aceasta s-amanifestat si in afara AUR, poate chiar in cele mai pitite unghere…

    • Inchipuiti-va ca Civilizatia, care a devenit un Intreg, e in plin proces RMN.

      Iar acum, pe post de substanta de contrast, priviti Stimulii care se manifesta in Intreg.

      Undeva, Cocotat, inchipuiti-va un Medic.

      Undeva, Cocotata, inchipuiti-va o Boala.

      Acum, daca veti privi Tratamentul, privind Revolutia Mondiala, se prea poate ca Pictura sa fie chiar draguta!:))

      • 😛
        Stii de ce râd, asa-i?
        😉

        • No, sa stii ca nu am vrut sa pun emoticonul care scoate limba, scuze!
          Pe asta am vrut sa-l pun: 😆

        • eu…vorbesc frumos.

          • Stiu ca vorbesti frumos, dar eu ma gândeam ca stii ca eu as putea sa fiu cel „cocotat”. De asta am râs.
            🙂

          • daca vorbeam urat erai o ‘boala’.
            insa eu am vorbit frumos

          • Super! Mersi ca vorbesti frumos si ca asa, nu sunt „o boala”.
            Uite, si eu vorbesc frumos: tu esti o mare enigma, o enigma interesanta pe care încerc sa o descifrez de ceva vreme, dar daca nu ma ajunti un pic, nu am nicio sansa sa reusesc. Zi-mi ceva despre tine, dar concret, nu în parabole, ca sa ma încurci mai tare.

          • cu cit trece timpul, cu atit am mai putine de zis despre mine, iar asta pentru ca sint mai putin pe zi ce trece.
            deci despre mine n-am ce zice, iar asta nu pentru ca m-as da modest, ci pentru ca n-am despre cine vorbi.
            intr o vreme ma intrebam…cine sint. azi…nu-mi mai pasa.
            simt ca sint viu de fiecare data cind Muza ma inspira. despre ce anume este inspiratia…nici ca-mi pasa, insa o astept zambind 🙂
            si pentru mine eram o mare enigma. si asa am si ramas!, ca m-am lasat pagubas.

          • Bine. E bine ca mi-ai raspuns, chiar daca m-am întors de unde am pornit. Ai grija de tine.

          • uite, poti continua de unde am ramas eu.

            in cazul in care cauti ‘nimicul’, Stop!, l-ai gasit, eu sint.
            in cazul in care cineva s-ar apuca sa-mi masoare ceea ce paici se numeste inteligenta, Stop! E imposibil de masurat, cu ce-are Civilizatia la indemana, sint necesare ‘tehnologii’ superioare.

            deci…o varianta e sa continui incepind cu aceste doua Stop-uri.
            Po sa stii, …poate ca tu vei avea succes,
            IO,
            ‘totul si nimicul’,
            ti-l doresc pe tot!

          • 🙂

  • Emotia asta colectiva, care s a cristalizat in aparitia AUR pe scena politica, o putem interpreta in prisma unui semn divin. Scena politica este, in cele din urma, un instrument, prin care societatea umana se organizeaza. Este masura si cheia in care putem evalua gradul de evolutie spirituala, in primul rand, a societatii umane – a cetatii cum ar zice Platon si Aristotel.
    Dincolo de asteptariile pe care le avem, de la liderii acestei grupari, sa nu uitam ca si noi, fiecare dintre membrii societatii, suntem direct responsabili de nivelul de vibratie, a se citi nivelul de comportament civic al cetatii.
    Fiecare popor are conducatorii pe care i merita!
    Faptul ca kwj a putut fi ales de 2x cu acele scoruri, este un motiv de rusine nationala, de somn al natiunii. Turistii care au urmat, Tilisca, Catu-Matu, etc sunt consecinte ale celei dintai amnezii.
    Ramane ideea forta ca, veghea asta continua, trebuie sa fie o responsabilitate a fiecaruia dintre noi.

  • La cele 10 procente ale AUR se vor mai adauga inca multe altele.
    Multi alegatori care nu stiau de acestia, nevrand sa-si iroseasca votul, au votat cu PSD.

  • Sau a unor „baieti” cu baze”silvice” care au creat gruparea asta cu scopuri numai de ei stiute(le vom afla si noi in lunile sau anii ce vor veni aceste scopuri,se vor devoala baietii astia, cine sunt,si ce vor).Oricum nu am nici o incredere in ei,tot ce apare asa din neant,brusc,asa,orice miscare,aparuta asa ,din „Spuma Marii”,mi se pare ,mie cel putin,o chestiune plina de dubiosenie.Ori sunt de la Rasarit,ori sunt creati de ai nostri cu niste scopuri clare(baietii „silvici”),vom afla in timp ce hram poarta si astia.

    • salutari tudy,,,,, vezi ca spuma marii e peste tot acum , iti spun io care este scopul, sa dea consistență nemulțumirilor traite de români ! o zi frumoasa

      • Frumos vis, Monsieur Bunescu! O sa avem ocazia sa mai vorbim despre asta dupa ce AUR-ul va dovedi ceva… Sa speram ca nu veti avea vreun cosmar atunci!

    • Bună dimineața,cred ca aveti perfecta dreptate Trudy;este vorba de o formatiune „creată” de specialistii care se ocupă de ani de zile de psihologia maselor;pentru aceasta a trebuit creata imaginea de opozant al regimului mai ales in diaspora dar si in tara,de a adduce in prim plan un nou lider cu state vechi de vesnic nemultumit al sistemului ani de zile,cu elements nationaliste pe care PSD cel mult injurat nu le poate aduce in vizor,cu o aura de „mister” creat special pentru efectul „surpriză” etc.Totul se „creează” in laborator după o analiză a tendintelor de vot, in care mediu online este un factor foarte important.Cred ca este o creatie romaneasca ( săa ne amintim ce a declarat dna Sosoacă – „Sigur sant oameni din servicii,patrioti”) iar sperietoarea cu rusii se bazează pe sentimentul general anti rusesc al romanilor! Vom vedea ! Nimic nu este ceea ce pare a fi!

    • Subscriu, domnu’ Tudy.
      Stii ce mi se pare mie interesant înca? Pâna la alegeri, multi oameni politici, jurnalisti, parerologi de serviciu sustineau ca alegerile vor fi masluite. Uite, însa, ca dupa alegeri, daca AUR-ul si-a câstigat în mod incredibil un numar neasteptat de locuri în Parlament, aceleasi personaje au încredere ca alegerile au fost corecte.
      .
      Apoi, voturile pe care le-a avut AUR-ul în diaspora nu mai sunt suspecte acum, chiar daca multi români din afara granitelor nici nu au auzit despre partidul-minune si chiar daca o mare parte dintre ei nu mai voiau sa mearga în mod masiv la vot ca altadata.

    • Subscriu, domnu’ Tudy.
      Stii ce mi se pare mie interesant înca? Pâna la alegeri, multi oameni politici, jurnalisti, parerologi de serviciu sustineau ca alegerile vor fi masluite. Uite, însa, ca dupa alegeri, daca AUR-ul si-a câstigat în mod incredibil un numar neasteptat de locuri în Parlament, aceleasi personaje au încredere ca alegerile au fost corecte.
      .
      Apoi, voturile pe care le-a avut AUR-ul în diaspora nu mai sunt suspecte acum, chiar daca multi români din afara granitelor nici nu au auzit despre partidul-minune si chiar daca o mare parte dintre ei nu mai voiau sa mearga în mod masiv la vot ca altadata.

      • Scuze, pentru repetitie, dar comentariile nu apar unde trebuie, site-ul nu functioneaza bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *