Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Atac cibernetic de amploare asupra publicației „Justițiarul”: activitatea publicistică a fost mutată temporar pe un website de rezervă, găzduit în străinătate: justitiarul.press

Site-ul justitiarul.ro a fost noaptea trecută (21 spre 22 mai 2020), ținta unor atacuri informatice de tip Distributed Denial-of-Service (DDoS) prin aflux masiv de trafic: pe scurt, a fost vorba de o încercare frauduloasă de blocare a site-ului. Conform unui comunicat al redacției, rezultatul atacului nu a avut rezultatul scontat: „Baza de date nu a fost afectată”, iar echipa tehnică a publicației a suspendat temporar accesul la site-ul justitiarul.ro ”în vederea unei revizii generale și a unor modificări suplimentare de protecție”. Aceeași sursă menționează că activitatea editorială a fost trecută pe un website de rezervă (justitiarul.press), care este găzduit în afara României.

Atacul survine la o lună după ce un fantomatic organism al Guvernului Orban (Grupul de Comunicare Strategică) a solicitat și obținut de la lachei ai Sistemului (ANCOM și MAI), în disprețul libertății presei, blocarea accesului spre web-site-ul Justițiarul pentru presupusa vehiculare a unor „știri false”. S-a constatat ulterior că substratul acțiunii a fost doar cenzură primitivă și brutală, publicația sibiană fiind prima din România care dezvăluise afacerile penale ale familiei prezidențiale Carmen și Klaus Iohannis. De altfel, Comunicatul revistei online din Sibiu menționează în acest context, că „datele revistei „Justițiarul” sunt stocate pe mai multe servere din întreaga lume, așa că este imposibilă eliminarea arhivei conținând dovezile tuturor faptelor penale comise de familia Iohannis”.

Reamintim că, imediat după ce, pe 23 aprilie a.c., accesul spre website-ul revistei „Justițiarul” (alături de site-urile altor 14 e-publicații) a fost blocat de ANCOM (Agenția Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații), jurnaliștii independenți au luat atitudine. Ion Cristoiu declara că „acest site a devenit ținta Cenzurii mascate exercitate de regimul Klaus Iohannis sub pretextul stării de urgență, iar deciziile de interzicere, puse în practică de ANCOM-ul condus de Sorin Grindeanu (vă vine să credeți, Sorin Grindeanu a fost premierul României la un moment dat?!) sînt nu numai anticonstituționale, dar și ilegale, pentru că ele nu respectă chiar precizările din Decretul de instituire a stării de urgență.”

Referindu-se la muțenia mainstream media cu privire la subiectul scandalos al suspendării- sub regimul Iohannis, a unor publicații online, Ion Cristoiu adăuga că „ acest grav atentat la libertatea presei în numele unui pericol (pandemia Coronavirus-n.n.) n-a intrat în atenția întregii prese. Miluite de Guvernul Orban cu un ajutor de stat ilegal și imoral, presa așa zis independentă a închis ochii la abuzurile puterii”.

Site-ul cristoiublog.ro a dezvăluit ulterior că dacă ar fi avut onoare si deontologie profesională, șeful fantomaticului Grup de Comunicare Strategică- fostul jurnalist (descris de profesioniști media ca „mediocru”) Eduard Manciu, nu ar fi trebuit să se implice (alături de colegii de la Grupul  „Ministerul Minții”), în „evaluarea” articolelor publicate de „Justițiarul” odată ce el, Manciu, a fost „perfecționat” în 2019 prin cursuri ale fundației germane Konrad Adenauer Stiftung (KAS, o extensie a partidului CDU al Angelei Merkel): motivul este simplu dar puternic- Konrad Adenauer Stiftung, dar și reprezentanți ai FDGR (Forumul Democrat al Germanilor din România), care este un „partener  KAS”, au fost în trecut ținta criticilor și investigațiilor jurnaliștilor sibieni.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *