Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc în data de 24 noiembrie, iar al doilea tur în data de 8 decembrie. Alegerile parlamentare au loc la 1 decembrie

Ursula îl acuză pe Dostoievski că ar vrea să mîșkinizeze Finlanda

A fost o știre care mi-a atras atenția în ultimele două săptămâni, mai ales prin potențialul umoristic, dar nu am apucat să însăilez ceva, fiind ocupată cu găsirea unei slujbe. Nu m-au dat afară, corporațiile nu te dau afară dacă îți faci treaba, pentru că dacă ești și deștept poți face ceva bani pe greșelile lor, dar se strâng în jurul tău, simulând sufocarea, iar tu, dacă te gândești bine, o viață ai și nu vrei să mori de greață. Cunoscându-mi scrisul de ceva vreme, cred că puteți să vă închipuiți și singuri cam ce m-am trezit spunându-le șefilor.

Știrea se referea la un model standard de doamnă corporatistă: greutate ținută sub control, îmbrăcăminte adecvată, pieptănătură severă, buze subțiri, soț imersat în mediul de afaceri, aplecare până la obsesie înspre proceduri și reguli de ordine interioară, pierzând din ochi tocmai relevanța, adică circumstanțele. Dacă cu doamna Merkel te-ai fi putut aștepta să întindă mâna ca să se agațe de vreun cârnaț, Ursulei dacă-i dai drumul din praștie se înfige. E ceea ce englezii numesc uptight. Nu cred că va înțelege vreodată bonomia celor cu bărbie dublă.

Finlanda s-a plâns că rușii au împins de la spate imigranți, forțând crearea unui regiment de șlapi și bocceluțe. Doamna Ursula i-a ținut isonul. Rusia, în traducere liberă Putin, după ce le-a turnat sportivilor ruși pe gât ceai de cătină, ca să nu se molipsească de tendințe homosexuale și transhibridice sau hribidice (de la bureți) la vreun campionat mondial sau vreo olimpiadă fără spectatori, le-a angajat somalezilor și sirienilor ghizi înspre mecca contraîncălzirii globale, acolo unde turiștii economici pot experimenta frigul în chiloți.

După ce manelistul cameleon de la Kiev s-a plâns că Bulgakov le survolează spațiul aerian, fâlfâind cârpe cu mesaje anti castraveți murați și care încurajează pariurile pe cai verzi în tranșee, Ursula von der Leyen îl acuză pe Dostoievski că ar forța încălzirea globală, în Finlanda, prin trimiterea de oameni săraci și buni la suflet, sub înaltul patronaj al Prințului Mîșkin, ocrotitorul victimelor deposedate de petrol și alte minereuri naturale. Von der Leyen a promis Finlandei 230 de milioane de euro și nu de viermi de mătase. Pentru ce? Sârmă ghimpată?

Nu ar fi fost de râs dacă von der Leyen nu ar fi încurajat migrația în Europa, plângându-le de milă celor care încă mai vor să muncească, chiar și 7 zile pe săptămână, ca împace capra prietenului dumneaei – domnul Billy the Gates, care le-a tot promis corporatiștilor doar 4 zile de muncă. De acord cu bla-bla-urile microsoftiene, dacă domnul Billy the Gates și prietenii dumnealui miliardari se angajează să plătească toate pensiile de pe planetă, fără a mai investi în virusologie militară.

Europenii s-au luptat în ultimii ani, și au triumfat petrolier, în Asia și Africa. În Africa și sub acoperire, pe sub arme, pe sub comisioane, pe sub valută vărsată în off-shore-uri. Bre, Nea Homere, de-alea l-ai învățat dumneata pe Ulise?

Dar de unde vin imigranții? Tot de-acolo. Adică au fost învinși la ei acasă, dar au fost lăsați să învingă individual pe teritoriul învingătorilor. De ce? Divide et impera, Liliană! Oameni se nasc, oameni mor, strategiile rămân aceleași. Credința mea este că efectul poate fi îmbunătățit. Le-au subțiat armata, adică stratul de rebeli din teritoriile atacate, lăsând resursele la mâna corporațiilor occidentale. Rebelii, fiind știut că primii care au imigrat dintr-o țară au fost de regulă hoții și bandiții, au fost considerați mai ușor de domesticit individual.

Marea problemă a occidentalilor rămâne principiul vaselor comunicante. Un fenomen imigraționist scăpat de sub control poate crea dezechilibre. Vom avea mari aglomerări umane, mult mai dense decât cele din trecut. În trecut s-a sacrificat spațiul verde, adică aerul curat. Banii câștigați din materii prime achiziționate la preț minim s-au dus pe sistemele de salubrizare, sănătate, servicii sociale și educație. Și în buzunarele profitorilor de orice incursiune economică. Banii pentru dezvoltarea în sine a acelui stat s-au diminuat. La fel s-a întâmplat și cu statele care au fost ușurate, ca să zic așa. Industria le-a devenit inutilă și banii, foarte puțini, s-au dus pe aceleași servicii. Fără strategii de dezvoltare, ordine și nu haos, s-au creat deja niște Babel-uri. Dacă la nivel mondial, stați ghinișor că n-am uitat că Pământul e rotund, economia s-a echilibrat prin multipolaritate, la nivel statal, local, nu s-a scăpat încă de dezechilibre. Dezechilibrele statale înseamnă nemulțumirea cetățenilor. Chiar dacă pandemicii rămași la putere și-au dotat polițiile anti-protest, mișcările stradale vor dezvolta imunitate. În ultimii ani, Occidentul și-a sabotat constant poziția de echilibru, încurajând fantasmagorii devoratoare de morală.

Europa a fost ușurată de produsele agricole de calitate, servindu-i-se în schimb semințe alternative, forțată chiar să tragă pe nas făină ucraineană. În care investiseră niște americani. Înainte de penibilele filme americane cu super-eroi, Europa își permitea să trateze cu Rusia de la egal la egal. Cam cu cât respect a tratat America Europa? Eu nu sunt o anti-americană, dar mă consider pro bun simț. Rusia e aproape, iar America nu a venit niciodată cu ce și când a trebuit. Ba a și bombardat Bucureștiul, precum îi era obiceiul, când nici nu mai era nevoie.

După experimentele eșuate din Vietnam, Afganistan și Ucraina, eu aș spune că Europa are nevoie de gândire liberă și de conștiință, nu de îmbrățișări. Dragostea nu-ți pune coarne!

Știrea originală:

https://uk.news.yahoo.com/eu-help-finland-prevent-migrants-074617862.html

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *