Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Președintele Franței și premierul Olandei discută despre planul de relansare economică

La jumătatea lunii iulie are loc, la Bruxelles, Consiliul European extraordinar, reuniune la care se încearcă un acord asupra bugetului multianual 2021-2027 și asupra planului de relansare economică. Va fi primul summit cu participarea fizică a celor 27 de șefi de stat și de guvern din țările membre.

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, se întâlnește, marți, la Haga, cu premierul olandez, Mark Rutte, pentru a discuta acest plan, care nu este agreat de toate țările membre, inclusiv Olanda.

Luna trecută, președintele Macron și cancelarul german Merkel au propus o inițiativă de relansare economică a Europei, care să se bazeze pe un fond de 500 de miliarde de euro de ajutoare prevăzute în viitor comun, banii urmând să susțină regiunile și sectoarele economice cele mai lovite de epidemie și de criza economică. Majoritatea țărilor membre li s-au alăturat, începând cu Italia și Spania, confruntate cu cele mai mari probleme, însă rămâne de convins același grup reticent, format din Austria, Olanda, Danemarca și Suedia, care se opune abuzului de subvenții și cere ca statele în nevoie să ramburseze ulterior împrumuturile. Macron și Rutte ar putea să abordeze și situația grupului aeronautic Air France-KLM și a ajutoarelor acordate de cele două state pentru redresarea și restructurarea companiei, care intenționează să recurgă la concedieri masive, a transmis Daniela Coman, corespondenta RRA în Franța.

Pe pagina de Twitter a premierului olandez, internauții i-au trimis multe mesaje pe acest subiect, al întâlnirii cu Maron. Unul dintre ele este un apel făcut mai multor șefi de stat: „Pentru a încheia # COVID19, trebuie să ne asigurăm că nimeni nu este lăsat în urmă. Când negociați cu industria pharma, cereți aceeași sumă pentru cele mai sărace țări”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *