Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Programul guvernamental „Sănătatea pe primul plan” poate fi completat. Sugestii

O cititoare a site-ului cristoiublog face o serie de recomandări pentru guvernanți și pentru cei care gestionează această criză, în sensul de a lărgi aria de intervenții. Redăm scrisoarea ei, sosită pe adresa redacției, către oficialii guvernamentali:

Pentru ca v-ati asumat rolul de „doctori ai natiunii”, si „specialisti in medicina preventiva”, mai mult decat atat, v-ati permis sa dati pentru asta ordonante si legi restrictive, atentand la drepturile fundamentale, fara a cere acordul populatiei, fara a prezenta studii indiscutabile, fara a avea o strategie clara, fara a prezenta un raport clar si transparent periodic cu obiective si rezultate si fara a raspunde macar personal pentru incalcarea propriilor reguli, fara a avea o discutie transparenta si clara cu cei care vor contesta masurile – imi permit si eu sa devin specialist in sfaturi medicale fara a avea studii medicale si sa va sugerez sa dati tarii „tot mai multa sanatate”. Ati porniti pe un drum – de ce sa va opriti doar la o boala contagioasa, cand sunt multe domenii medicale ce pot fi vizate.
Va dau chiar si un motiv: in primele 5 luni ale anului 2020 a scazut numarul de decese cu aproape 5000, fata de anul trecut! Deci masurile Dvs. pentru preventia covid au dus clar la vindecarea unor boli, la preventia accidentelor rutiere, ce mai, a fost minunat, si putem mai mult, mult mai mult!

Iata ce va propun pentru urmatoarea perioada: OBIECTIVUL „SANATATEA pe PRIMUL PLAN”!!
-este cunoscut rolul nociv al tigarilor in cancere, doar sunt inscriptionate pe pachetele de tigari acele infioratoare poze cu urmarile. Intrucat fumatul dauneaza chiar mai mult celor aflati in proximitatea fumatorilor, impuneti restrictii, ca de ex: permiterea fumatului doar de unul singur, intr-un spatiu special amenajat, eventual dotat cu un robot care sa iti scoata fortat fumul din plamani dupa fiecare fum (la ce sunt bune ventilatoarele nou achizitionate dupa ce trece pandemia…); sau interzicerea directa a fumatului, ceea ce ar fi si mai eficient, si in acelasi timp admirabil de radical si dur! Achizitia unui pachet de tigari poate sa fie insotita de achizitionarea obligatorie a unei camere de luat vederi (de pe un site recomandate de guvern prin ministerul sanatatii, informatiei si tehnologiei – ar putea fi nou creat, vedeti mai jos!) si conectata la un sistem central, montata pe mana dreapta sau stanga a persoanei, sau aproape de aparatul bucal, pentru a verifica indeplinirea restrictiilor/interzicerii. Dupa aceea tigarile vor fi folosite doar la activitati benigne, cum ar fi alungarea tantarilor prin afumarea curtii in lipsa proprietarului, eliminarea daunatorilor prin ingroparea lor in pamant etc.
-aerul conditionat si fumul masinilor pot provoca pe termen lung alergii, astm bronsic, bronsite etc, atat de raspandite si care fac viata un calvar. Va rog sa restrictionati sau chiar interziceti circulatia masinilor si folosirea aerului conditionat in interiorul cladirilor. De exemplu aerul conditionat sa functioneze doar noaptea si sa fie intrerupt cand vine personalul la birou, sau in locuintele personale sa fie permis doar pe timpul concediilor/absentei de la domiciliu. Masinile sa circule doar noaptea, sau in intervale orare cand nu este aglomeratie pe strazi, cu baraje de politie care sa limiteze clar numarul celor aflate in circulatie.
-alcoolismul este o problema cunoscuta in Romania. Interzicerea producerii și vanzarii de alcool (prohibitie) ar fi o solutie stralucita si foarte dura. Sau, pentru a nu afecta totusi pe producatorii de vinuri din tara noastra, permiterea vanzarii cu interzicerea concomitenta a consumului uman, si urmarirea permanenta, in propriile case, a cumparatorilor, cu camere de luat vederi montate in toate paharele din casa.
-sedentarismul si dieta inadecvata duc la imbolnavirea noastra, de aceea propun: in fiecare zi toata lumea sa execute sub supravegherea unui profesor de sport un program de gimnastica fortat, la orele specificate intr-un protocol, pentru simplitate – universal valabil; dieta sa fie urmarita individual si fortat de un medic in combinezon, cu viziera, si in cazul refuzului, respectivul sa fie hranit fortat, cu ajutorul jandarmilor, politiei, si eventual altor servicii publice (cel de salubritate, de exemplu ar putea fi util).
-internetul in exces da dependenta, in general dependenta de tehnologii este periculoasa, nu mai vorbim de radiatii, crearea de campuri electromagnetice periculoase, propagarea de fake news, si alte efecte negative fizice si psihice, deci mai bine fara! Puteti incepe cu un manual de restrictii asupra folosirii telefonului cu internet, tabletelor si altor tehnologii digitale, a televizorului etc. Manualul ar putea avea cateva sute de pagini, cu detalii privind tipul aparatului, ore, zile, site-uri utile, mod de folosire, distanta fata de ecran, culoare ecran, dezinfectarea regulata a tastaturii, masurarea miscarilor mainii, capului, etc – care sa culmineze – dupa perioada in care ne obisnuim cu restrictiile – cu interzicerea definitiva a tehnologiilor pentru uz personal sau de afaceri.
-pentru a preveni accidentele pe strazi, desi sunt deja mai sus niste propuneri bune pentru masini, putem adauga: implementarea unor dispozitive de diminuare automata a vitezei, in functie de pozitia prin satelit, in fiecare masina; urmarirea cu ajutorul mobilului si camerelor a mentinerii automobilului la distanta legala fata de alte masini; tragerea a doua perechi de palme cu ajutorul unui dispozitiv automat, de fiecare data cand intervine somnolenta, realizata prin urmarire faciala, bineinteles.
-murdaria ascunde microbi, virusuri, intr-un cuvant: boli – deci recomand eradicarea murdariei cu ajutorul salubrizarii, deratizarii, igienizarii, dezinfectarii in profunzime – fortate, chiar si apartamentele sau casele persoanelor, realizata cu firme de incredere (validate de ministerul sanatatii, informatiei si tehnologiei, vedeti ce util), si pentru a nu ascunde nici un fir de praf de ochiul vigilent al statului – urmarirea cu ajutorul unor camere de luat vederi, sau controalelor regulate ale politiei.
– In final, desigur observam ca multe masuri cer mai multa digitalizare si control digital pe partea fortelor de ordine, in contradictie cu punctul 5, dar pentru fortele de ordine vom face niste exceptii prin lege. Caci sistemul digital ar trebui sa fie folosit doar pentru mentinerea starii de sanatate a cetatenilor, nu pentru ca ei sa se distreze, sa se informeze, sa lucreze, sa interactioneze cu alte persoane sau alte lucruri MINORE fata de OBIECTIVUL „SANATATEA pe PRIMUL PLAN”!!

Eu stiu, Dvs. nu doriti stat politienesc, nu doriti dictatura, iar pentru a realiza acest deziderat, am vazut, este de ajuns sa declari acest lucru. De aceea, declar si eu ca prin masurile urmatoare nu doresc nicidecum un Absurdistan, un stat orwellian, o distopie si nici macar o dictatura medicala; totul este propus pentru sanatatea cetatenilor. OBIECTIVUL „SANATATEA pe PRIMUL PLAN”!! Desigur, cu forta, ca doar asa actioneaza statul. Asta e!
Ce daca nu este placut sa ai de a face cu restrictii si privatiuni, doar este sanatos sa impunem niste mijloace de preventie. Presedintele Romaniei a recunoscut ca portul de masca nu e placut, dar e o masura simpla. Desigur, ea implica de exemplu mobilizarea in numar mare a politistilor care sa aiba ca unic scop urmarirea oamenilor simpli daca au masca pe figura, dar este atat de usor pentru politist, si este atat de simplu sa dai amenda respectiva, cu sentimentul datoriei implinite.
OBIECTIVUL „SANATATEA pe PRIMUL PLAN”!!

Va multumesc pentru atentie! Alina Buruiană


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *