Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Turist în pandemie. Nu e un film cu Cristi Puiu: sunt doar galezii fără mască. La Llandugno

În Țara Galilor nu poartă nimeni mască. Lumea se plimbă nestingherită printre viruși, iar virușii se strecoară cum pot printre plimbăreți. E așa o toleranță care ar evoca un discurs „anti-mască” al regizorului Cristi Puiu la Cluj- Napoca. În mod normal, ăștia ar trebui înjurați la DIGI24 TV.

La polul opus, galezii apar că au aflat

… ce-a zis guvernul Olandei: ba, în mod cert, știu ce a decis și guvernul lor care, de bun-simț, vorbește azi de „distanțare fizică” și nu de „distanțare socială” când vine vorba să aplice reguli anti- Coronavirus. Lumea, localnici sau turiști, nu poartă mască. Am petrecut aproape o zi la Llandudno, pe malul Mării Irlandei. Oamenii se plimbă, flecăresc, cumpără înghețată, se strigă: o țară destinsă, clară, binevoitoare, unde clanul Duduianu nu ar obține drepturi superioare omului de pe stradă cum se întâmplă în România și unde liderii politici nu ar confunda Noul Corona cu o gripă rebelă – așa cum a făcut președintele României, Iohannis, probabil după consultări intense cu turma de consilieri.

Spre amiază, un șofer de taxi ne-a zis

…că în Țara Galilor sunt de trei ori mai multe oi decât oameni. E țara oilor. În România – statul european condus printr-o conjurație de amatori, miserupiști, scribi și trădători -, povestea este un pic diferită: aici, actuala guvernare PNL- PSD- USR-PLUS acționează ca și cum ar fi proprietară peste o țară de oi cu două picioare și nu aleasă politic într-o țară de oameni. Mult prea răbdători oameni.

(https://pestiriciudate.blogspot.com/)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *