Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Dejun cu Vladimir Putin

Am însoțit, alături de alți jurnaliști, de diferite culori politice, pe Ion Iliescu în călătoria sa în Federația Rusă, din zilele de 3–5 iulie 2003, avînd în centru Semnarea Tratatului româno-rus.

A fost pentru mine un prilej istoric de a pătrunde în Kremlin, de a fi martor la un eveniment important postdecembrist, ba chiar de a participa la dejunul dat de Vladimir Putin în cinstea delegației noastre.

Mi-am publicat însemnările din acest voiaj profesional în 2007, la editura Historia, sub titlul Dejun cu Vladimir Putin, volumul În vestă printre fracuri, din seria de note satirice de călătorie peste hotare, Lumea văzută de un român rupt în fund.

S-a discutat mult în timpul din urmă, pe fondul Crizei ucrainene despre Rusia, despre Moscova, despre Vladimir Putin.

M-am gîndit că însemnările mele de călătorie au azi și valoarea unor amintiri.

Chiar dacă satirice, ele dau seamă de o realitate semnificativă trăită de mine în urmă cu peste un deceniu.

Cum mi-au zis rușii Doamna Iona Cristoiu

Un contact sexual, sau mai multe, depinde de chef, dar mai ales de înzestrare, satisface o nevoie umană fundamentală. Un prînz, sau mai multe, depinde de poftă, dar mai ales de contul din bancă, satisface o altă nevoie umană fundamentală. Firea omenească, înclinată spre înflorituri, a descoperit şi alte feluri de contact sexual decît cel practicat cu lampa stinsă şi cu plapuma trasă peste cap de străbunicii noştri, contemporani cu Ienăchiţă Văcărescu. Aşa s-a ajuns la partouze, la voyeurism, la sado-masochism, ba chiar şi la sexul pe internet, mai dificil în România de azi, deoarece, în plin extaz, poate să cadă curentul. Prin raportare la prînzul propriu-zis, care satisface nevoia umană de a mînca, un prînz oficial e ca voyeurismul faţă de contactul sexual propriu-zis şi sănătos.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2

3 comentarii pentru articolul „Dejun cu Vladimir Putin”

  • *** Cand un serviciu fie el si secret al lui Putin iti transmite un mesaj
    E BINE CA INTELIGHENTIA SA-TI FIE LA INDEMANA
    chiar daca uneori iti trebuie ani…pentru descifrare

    Nu va faceti ca nu stiti maestre… in limba rusa,in cazul doamnelor tovarase,DECLINAREA FEMININULUI SE REALIZEAZA PE NUMELE DE FAMILIE ,CI NU PE PRONUME !
    Pacalitii pe d’alde gura casca si habar nu au … in cazul spionilor … nu mai merge asa usor ! Mai degraba – in cazul in care intamp[larea dvs.e autentica – intrebati-va ce au voit a va arata IN MOD EXACT kaghebeii !
    Sper ca ati priceput LA FEL DE EXACT DESPRE CE ESTE VORBA ! … asta pentru a nu mai interveni eu p’acili’shea … ca rad ciucaletii si de mine si de dumneavoastra la un loc … incat va trebui sa sprashuvat de la PUNCTUL ZERO !
    Restul ca de obicei …
    MEJDUNARODNÎIE SAREVNAVANIE .
    Spasiba !… for exemple : RAISA GORBACIOVSKAIA !
    SensibilitatiUltraSensibileSenzoriale…
    Se spune ca nici cunoasterea nu e data oricui … indeosebi de Rusalii !
    Cu drag,onoare si consideratie …

    *MultaViata*
    *Lupul*Alb*GetoDac*
    *Vicentiu*I*Voiculescu*
    *Zamolxienii*Zegetini*

  • Din putinele mele amintiri de Rusa „a” de la sfârșit corespunde cazului acuzativ/dativ/?(scuze dar au trecut prea mulți ani) din limba Rusa. „Putin il invita PE Ion…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *