Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Eduard Novak, primul oficial român care are o reacție în cazul Șumudică

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, este primul oficial român care are o reacție în cazul antrenorului Marius Șumudică.
„În legătură cu discuțiile generate în spațiul public de incidentul cu implicații negative asupra lumii sportului în care a fost implicat antrenorul român Marius Șumudică, în calitate de ministru al Tineretului și Sportului, dar și de sportiv, afirm cu tărie necesitatea ca acest mediu să fie unul al egalității și sportivității, unde toți factorii implicați să aibă în permanență un dialog constructiv, bazat pe valori comune și pe înțelegere reciprocă. Niciunul dintre noi, cei care facem parte din această lume, nu trebuie să renunțăm la atitudinea fermă împotriva discursului bazat pe ură, rasism sau discriminare de orice fel.

Comportamentul comentatorului turc Erman Toroglu și insultele rasiste și discriminatorii aduse la adresa domnului Marius Șumudică sunt inacceptabile și de netolerat. Este cu atât mai greu de înțeles și de acceptat situația, cu cât sportivii români au adus de-a lungul timpului o valoare imensă sportului turcesc, în special în lumea fotbalului. Fotbaliști români, precum Mircea Lucescu și Gheorghe Hagi sunt văzuți ca idoli atât de către suporteri, cât și de către mulți jucători turci.

Privesc cu îngrijorare orice incident de natură să amenințe principiile despre care am vorbit și nu pot fi de acord cu manifestările care le nesocotesc, indiferent de sursa care le generează, de cei împotriva cărora sunt îndreptate sau de contextul în care apar.
Consider că un prim pas important în remedierea acestei situații nefericite ar trebui să vină din partea comentatorului turc, prin prezentarea unor scuze care să demonstreze că acesta regretă insultele aduse antrenorului român”, a transmis ministrul.

Erman Toroglu, un fost fotbalist și arbitru turc, acum analist la postul TV „A Spor”, a avut, recent, o ieșire rasistă la adresa lui Marius Șumudică. Pe fondul neînțelegerilor financiare dintre antrenor și Gaziantep, Toroglu a spus, conform Megahaber27: „Acel antrenor e un circar. Nu am văzut de mult un așa actor. Nu am mai văzut așa ceva. Unde se crede? Se comportă ca un țigan, un țigan! (…) Ce să nu spun, fraților? Cum să îi spun, cerșetor?”.
Atunci când arbitrul Sebastian Colțescu a fost acuzat de rasism, tot în Turcia, toți oficialii români s-au pus în genunchi și și-au cerut scuze.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *