Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Minerii au procedat corect, chiar dacă au fost trădați de liderii de sindicat preocupați de angajarea rudelor, soțiilor și/sau amantelor

Protestul minerilor va înceta, în fapt a fost doar o ,,încălzire ” pentru dezastrul ce va urma, falimentul SC Hunedoara SA. Da, minerii au procedat corect, chiar dacă au fost trădați de liderii de sindicat preocupați de angajarea rudelor, soțiilor și/sau amantelor. Apropo, am auzit că Viezure Dorin este pontat ca salvator minier dar prestează prin birouri. Să revin, minerii au obținut ceva mai mult decât sperau, susținerea unei mari părți a populației României. Lucrul ăsta a produs deranj în pnl, vezi ieșirile lui Oancea, primarul Devei. Liberalii au sperat că odată călcați în picioare minerii, aceștia vor fi atacați masiv pe social-media sau televiziuni. Nu a fost așa. Falimentul este inevitabil, când se va declara? Probabil în toamnă având în vedere că se judecă la Tribunalul Hunedoara și judecătorii vor amâna o astfel de decizie atât cât pot. Problema este că salariile se pot plăti în acest mod doar trei luni și banii returnați. În fapt ce se întâmplă? pnl își pregătește ieșirea de la guvernare, cum ar putea să o facă mai bine la toamnă decât cu mineri blocați în subteran și mișcări de stradă? Noi vrem reformă dar nu suntem lăsați. Securitatea va pune un guvern de ,,uniune” națională să scape pnl-ul de la dezastru și să pregătească din opoziție viitorul președinte de dreapta.

Până la urmă politic vorbind fiecare parte câștigă câte ceva doar minerii pierd. Nimeni nu a prezentat nicio soluție viabilă. Chestia cu societățile care se vor înființa este o poveste. Finanțarea, aici este problema. Ce faci cu 4 mine care vor rămâne în,,aer” ? Practic, 4 bombe sociale și de mediu. Legea Minelor poate ajuta la rezolvarea problemelor. Dar cine să facă, ce și cum? Dioane directorul general al CEH care, iată, a dovedit că este varză profesional și cu un caracter îndoielnic? De Cristian Roșu ce să mai zic? Pare constipat intelectual, dă senzația uneori că poate mai mult decât să-și dea cu gel în păr dar nu se poate exprima.

(Text de Ștefan Adrian Jurca)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *