Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Puteți vizita Olympia antică de acasă

La o lume plină de paradoxuri, mai pun și eu unul deasupra.
Stăm acasă, comod, în fotoliu, ori pe o canapea și facem o vizită în epicentrul olimpismului mondial.

Oare cum este posibil așa ceva?
Personal, am luat avionul până la Atena, iar apoi cu un autocar plin cu ziariști am ajuns în locul în care au apărut Jocurile Olimpice în antichitate.

Acum, nu mai este necesar drumul în sine.
Folosește-ți telefonul pentru a descoperi Olympia antică așa cum a existat și a prosperat cu mii de ani în urmă.

În timpul Jocurilor Antice, Olympia era centrul lumii grecești, un loc în care oamenii convergeau în ciuda diferențelor, în special în politică, pentru a sărbători omenirea într-un festival numit după acest teren sacru. Acum poți să faci un pas în timp și să experimentezi Jocurile Olimpice antice, așa cum au fost cândva.

Aplicația Ancient Olympia este mai mult decât o lecție de istorie, este un exercițiu de arheologie culturală și educație olimpică. Cu ajutorul telefonului dumneavoastră intrați într-un un tur ghidat de realitate augmentată (AR) al monumentelor extinse ale Olympiei, readus la viață cu ajutorul Microsoft AI.

În ciuda semnificației sale culturale, ceea ce a rămas din Olympia astăzi este uimitor de puțin. Acest loc a îndurat războaie, cutremure și impactul schimbărilor climatice într-o lume în continuă modernizare. Dar, cu această aplicație, puteți explora monumente reconstruite la 360 de grade – și chiar puteți intra în unele dintre ele. Aflați cum funcționau Jocurile antice, de la probele sportive, precum lupte și cursele de care, până la spectacole religioase cu oracole și sacrificii.

Unele monumente ale Sanctuarului datează până în anul 600 î.Hr., în timp ce Templul lui Zeus (470 – 456 î.Hr.) găzduia una dintre cele șapte minuni ale lumii antice: o sculptură uriașă din aur care îl onora pe regele zeilor și zeul grec al cerului și al tunetului. Intră în templul reconstruit pentru a afla totul despre construcția masivă a statuii și semnificația ei pentru grecii antici.

Oamenii se adunau în Olympia în spiritul păcii, armoniei, cooperării, egalității, corectitudinii și respectului. În timp ce activitățile din Olympia antică au avut loc cu mult timp în urmă, ele sunt înrădăcinate în valorile pe care omenirea le recunoaște și astăzi. Valorile olimpice au traversat timpul și au devenit punte de legătură alături de simbolurile olimpice între Jocurile Antice și cele Moderne.

Această aplicație a fost dezvoltată în parteneriat strâns între Microsoft și Ministerul Elen al Culturii și Sportului.
Aflați mai multe despre proiect la microsoft.com/inculture/arts/ancient-olympia-common-grounds.

Descărcați aplicația Ancient Olympia pentru a începe explorarea. O găsiți în Google Play sau App Store.
Bucurați-vă de o lecție de istorie, educație și moștenire olimpică! Mult succes!

La rândul lor, performerii sunt în calendar cu pregătirile pentru JO din Franța, ediția 2024. Inclusiv românii. Inclusiv jurnaliștii, categorie la care se înscrie, cu modestie, și semnatarul acestor rânduri.
În imagine este o captură foto din călătoria virtuală în Grecia. Pentru a ne păstra în atmosfera elenă, semnez cu un nume în ton.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *