Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Olimpiada bizară: Ursul Bing Dwen Dwen l-a băgat la închisoare pe un chinez

Spiritul olimpic nu este doar competiție, optimism, sănătate, prietenie și pace.
În mișcarea olimpică se mai face și închisoare, îți mai năruiești și organismul uneori.

Nu mă credeți? Nici eu nu am crezut așa ceva, dar este chiar adevărat.
O persoană a fost condamnată în China la un an de închisoare cu executare pentru producerea şi vânzarea de exemplare contrafăcute ale mascotei oficiale a Jocurilor Olimpice de la Beijing, au anunţat autorităţile locale, după cum informează agențiile internaționale de presă.

De la deschiderea Jocurilor Olimpice pe 4 februarie, Bing Dwen Dwen, un panda îmbrăcat într-un costum de gheaţă, se vinde ca pâinea caldă în toate magazinele oficiale din întreaga ţară.
În fiecare zi, oamenii stau mai multe ore în șir la cozi interminabile pentru a cumpăra mascota de pluş. Pentru a satisface cererea de mari proporții şi în faţa penuriei de stocuri, organizatorii Jocurilor Olimpice de iarnă au promis solemn că vor grăbi producţia.

Penuria le oferă o piaţă profitabilă, dar riscantă, celor care pun în vânzare produse contrafăcute.
Astfel, o persoană a fost condamnată, luni, la un an de închisoare şi o amendă 40.000 de yuani (5.560 de euro) pentru încălcarea drepturilor de autor, a declarat un oficial al administraţiei care se ocupă de aceste probleme, Tang Zhaozhi.
„Proprietatea intelectuală pentru Bing Dwen Dwen aparţine Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice”, au amintit autorităţile.

Popularitatea mascotei Jocurilor le-a dat câteva idei unor patiseri chinezi. Aceştia n-au fost inspiraţi: autorităţile au anunţat că ei sunt deja anchetaţi pentru contrafacere.
În colimator este și un patiser din provincia Jiangsu (est), care vindea replici comestibile ale mascotei la preţul de 600 de yuani (80 de euro). Doamne, 80 de euro pentru ceva care se mănâncă rapid!

Potrivit presei oficiale, mai multe brutării care au comis nereguli au fost semnalate şi în alte regiuni ale ţării.
Mascota Jocurilor Olimpice se numește “Bing Dwen Dwen” și este simpaticul ambasador al sporturilor de iarna, care va aduce bucurie celor care participă și urmăresc Jocurile Olimpice. “Bing” înseamnă, în mandarină, “gheață” și simbolizează puritatea și puterea, iar “Dwen Dwen” – “robust” și “vioi” si reprezintă copiii. De asemenea, mascota întruchipează forța și voința sportivilor ajută la promovarea spiritului olimpic. Dar, dacă nu ești corect, te bagă și după gratii.

*

Mare pericol pentru sănătate!
Zhang Yimou, regizorul chinez care a pus în scenă ceremonia de deschidere, îşi distruge sănătatea cu Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, a afirmat soţia sa, citată de AFP.
„În ultimele luni, a avut nevoie de medicamente ca să se poată exprima şi a avut febră mare câteva zile, dar volumul său de muncă nu a scăzut niciodată”, a mărturisit Chen Ting pe reţeaua de socializare Weibo .

Autorul filmului „Soţii şi concubine”, în vârstă de 71 de ani, a pus în scenă şi spectaculoasa ceremonie de deschidere a Jocurilor de vară de la Beijing în 2008.
El a avertizat atunci, în glumă, că „dacă va da greş, toată familia va trebui s-o ia la fugă”, potrivit soţiei sale.

În timp ce Zhang Yimou este responsabil şi cu ceremonia de închidere, de duminică, Chen Ting speră că „el va rămâne mult timp alături de noi sănătos”.
Și noi sperăm tot așa.
Deci, mai sunt doar câteva zile și Beijing 2022 va intra în istorie.

YouTube player

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *