Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

O nouă stea în mișcarea olimpică: Ana-Maria Popescu

Scriu, cu greutate, despre un alt subiect decât confruntările din Ucraina. Dar simt dorința de a pune punct unui capitol special, care este olimpismul.
O fac remarcând apariția pe cerul mișcării olimpice de la noi a unei adevărate stele. Doamna Ana-Maria Popescu.

Fosta scrimeră Ana-Maria Popescu, retrasă din activitate la finalul anului 2021, s-a alăturat echipei de conducere a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi a devenit noul consilier al preşedintelui Mihai Covaliu.

„De 8 martie Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a făcut un transfer de marcă! Ana-Maria Brânză. Oficial a intrat oficial în echipa noastră. Împreună ne unim eforturile şi sprijinim fiecare membru al Team Romania, pentru că noi încurajăm excelenţa şi punem spiritul de echipă în slujba celor care fac performanţă. Team Romania este Echipa pentru care Ana a luptat cu toată fiinţa ei la cinci ediţii de Jocuri, de la prima participare olimpică Atena 2004 şi până la Tokyo 2020. Ştim că împreună puterea noastră creşte, ne unesc aceleaşi valori, avem aceleaşi ambiţii şi credem în aceleaşi principii”, se arată pe pagina oficială de Facebook a COSR.

La data de 9 decembrie 2021, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, i-a propus Anei-Maria Popescu să se alăture echipei de conducere a COSR, aceasta solicitând însă un timp de gândire.

Iată, timpul a trecut cu folos. A fost adoptată cea mai bună decizie.
Scrimera română Ana-Maria Popescu, vicecampioană olimpică la Tokyo, şi-a anunţat, la 7 decembrie 2021, retragerea din activitate, ea precizând că nu mai are motivaţie să mai continue după o carieră de 20 de ani. Ultima sa competiţie a fost Cupa Mondială de spadă de la Dubai, acolo unde a câştigat medalia de argint.

În vârstă de 37 de ani, Ana-Maria Brânză Popescu a fost aleasă la sfârşitul lunii noiembrie de Federaţia Internaţională de Scrimă cea mai bună spadasină a lumii pentru a cincea oară, stabilind astfel un record. Ea a primit acest titlu în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020 şi 2020-2021.

Ana-Maria Popescu are în palmares 3 medalii olimpice (una de aur şi două de argint), 7 mondiale (2-2-3) şi 13 europene (7-4-2), alături de numeroase Cupe Mondiale câştigate, ea fiind cea mai titrată scrimeră din România.

De numele său se leagă multe amintiri din București, dar și din Bușteni, acolo unde mergeam de multe ori în concediu. Asta în trecutul foarte îndepărtat, atunci când eram gazetar activ, din punct de vedere juridic. În realitate, și acum sunt activ. O singură deosebire, nu mai aștept salariul, ci pensia. Asta vine vorba, de fapt eu aștept liniștirea atmosferei din Ucraina.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „O nouă stea în mișcarea olimpică: Ana-Maria Popescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *