Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Descoperitorul de talente. ,,GOGO” – Georgeta Dulgheru este o surpriză plăcută

Onorabilii cititori vor avea la dispoziție modestele mele rânduri începând cu primele ore ale zilei de 30 iulie, anul de grație 2022. Pentru orice om care palpită cât de cât în fața armoniilor cromatice, această dată are o semnificație specială. Este chiar data de naștere a unuia dintre cei mai mari cronicari ai vieților artiștilor dedicați picturii. Numele său este Giorgio Vasari. La rândul său, mare pictor, arhitect și istoric de artă italian, devenit celebru prin lucrarea: „Viețile celor mai renumiți arhitecți, pictori și sculptori italieni, de la Cimabue până în timpurile noastre”.

Am și eu cele două volume în bibliotecă și deseori am savurat stilul său în pagini memorabile despre coloriști de renume pe plan mondial.

Păstrând proporțiile sunt și eu un om care relatează despre viețile pictorilor, în acest serial, despre descoperirile mele. Pentru azi, vreau să vă propun atenției o reală surpriză plăcută pentru mine. Este vorba despre doamna Georgeta Dulgheru. Adică am descoperit cum s-a transformat un om simplu, prin intermediul culorilor, într-un artist autentic. Atunci când veți admira și dumneavoastră tablourile pe care le semnează, îmi veți da dreptate, evident. După această introducere, să o cunoaștem acum.

-Deci cine sunteți?
-Bună ziua! Eu sunt ,,GOGO”, sau Georgeta Dulgheru.
Sunt un om simplu, de la țară. M-am născut în Bolintin-Vale, dar locuiesc în satul Poenari (Giurgiu) de 32 de ani de când m-am căsătorit. Sunt menajeră la o școală particulară din centrul Bucureștiului. Pe lângă job, am făcut multe alte lucruri ca mai toate femeile de la țară. Nu sunt bătrână (51 de ani), dar sunt sigură că viața mi-a arătat multe.

-Cum a fost cu pictura?
-Cu pictura m-am reîntâlnit în momentul în care îmi pierdeam timpul (în pandemie), când fără să experimentez boala, am contactat o alergie și nu am mai lucrat. În această perioadă trăiam în Germania și cum nu eram învățată să pierd timpul, pe 16.02.2021 am început să pictez. La început a fost o joacă, totuși sora mea cea mică mi-a spus să continui.

– Ce ați realizat până acum ?
-Acum, retrospectiv am undeva la 70-75 de picturi mai reușite sau nu, după starea în care le-am creat. Îmi place ce fac, de fapt ce iese pentru că nu încep cu un plan decât dacă am o provocare sau o comandă.

– Cum a fost 2022 pentru arta dvs?
– Pentru 2022 nu-mi propuneam prea multe, dar anul a început bine, cu câteva vânzări, câteva comenzi și de curând și o participare la o expoziție. Pentru mine este extraordinar.

-Minunat, felicitări! Ce vă doriți pentru a doua parte a anului acesta ?
-Tot ce pot spune este că îmi doresc un 2022 fantastic. Din cauza jobului nu reușesc mereu să pictez, dar cu timpul mi-aș dori să o pot face zilnic.
Nu am cursuri de desen, nici nu mi-aș permite acum, dar cine știe!?
Sunt cea mai fericită atunci când copiii mei, și de fapt oricine mă cunoaște, rămân uimiți când văd ce am realizat și asta mă face să fiu în culmea fericirii. Mulțumesc!

-Și noi suntem bucuroși că vă cunoaștem. Acum, marea bucurie și pentru onorabilii cititori. Să le arătăm câteva impresionante tablouri. Vreau să subliniez mai întâi că aveți multe teme diverse, un stil aparte și surprinzător pentru un om care a început să picteze în februarie, anul trecut. Vă doresc sănătate, dar și multe tablouri reușite și în perioada următoare. Vreau să transmiteți familiei dumneavoastră toate urările de bine că v-a îndemnat la așa ceva, că vă susține necondiționat. Gata, am terminat, acum iată tablourile.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *