Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

China s-a dovedit un tigru de hârtie față de America

Comentarii

19 comentarii pentru articolul „China s-a dovedit un tigru de hârtie față de America”

  • – China nu este un tigru de hartie, ci o natie cu o vechime de mii de ani. China nu a spus niciodata ca va dobora avionul cu Pelosi,ci ca va lua masuri drastice Ca va dobora avionul cu Pelosi este o speculatie si lumea se astepta la asta Dar, doborarea lui Pelosi ar fi fost un act de razboi cu SUA, si China nu vrea asta in raspuns la provocarea SUA. Multe comentarii pe cere le-am ascultat presupun ca, China se pregateste serios sa atace Taiwanul; unii chiar spun ca a reziliat niste contracte care vor afecta productia de circuite imtegrate ale Taiwanului, produsul cel mai important al Taiwanului. In plus, provocarea SUA a solidificat alianta militare Rusia-China (pe langa cea economica din BRICS). Si, amintiti-va ca rusii s-au pregatit 7 ani pentru operatia asta militara.
    – Cat priveste criza rachetelor din Cuba, daca analizam ce a casrigat fiecare parte vedem ca: (a) SUA a reusit sa opresca instaslarea rachetelor americane in Cuba; (b) Rusoi a reust sa oblige SUA sa demonteze rachetele pe care le aveau in Turcia si Italia. Cine a castigat?

  • De data asta nu sunteți bine informat dl. Cristoiu!! Taiwanul de prin 1900 până în 1945 a aparținut Japoniei. Comparația corectă este cu Basarabia, …ce să vezi România nu invocă o singură Românie cum fac chinezii. China (adică Taiwanul) a fost membru in OMS până acum 4-5 ani, separat de Republica China comunistă.
    China comunistă fără ajutorul americanilor în echipamente, muniție,…personal ….nu rezistau în fața japonezilor.

  • Domnu’ Cristoiu,

    Norocu’ nostru ca deocamdata-i numa’ de si pe hartie… da’ eu unu’ nici nu vreau sa ma gandesc ce-o sa fie si-o sa fie cand o-ncepe marea nebunie… „pe bune”…!

  • China nu e un tigru de hârtie. China a demonstrat maturitate și înțelepciune în fața unei provocări prostești și iresponsabile. Dacă SUA ar avea întradevăr boașe, așa cum afirmă, ar recunoaște Taiwanul ca țară independentă și suverană. Nu poate să-și permită un asemenea lux. Pentagonul se ascunde sub fustele unei bătrâne străbunici sclerozate și visează la Pearl Harbour.

  • Bună dimineața maestre! Există la primăria de sector un Serviciu de (administrare) parcări la fel ca în toate orașele mari. Întrebați cum să procedați dacă nu aveți parcare de reședință închiriată legat de plata unei eventuale taxe sau accesați direct https://adp-sector1.ro/
    Serbia și nu numai stau pe un butoi de pulbere la fel și multe alte zone din lume pe unde sunt răspândiți unii care cică se ocupă cu democrația…

  • Precum fu cazul rusilor , ii judecam pe chinezi dupa mentalul nostru. Ce sa fi facut chinezii : s-o doboare pe babornitsa aia ? N-ar fi fost rusinos , si la nivlul batranei cu borcanul cu castraveti murati din Ucraina ?
    Chinezii au o rabdare … chinezeasca , iar istoria nu s-a terminat cum a gandit americanizatul Fukuyama

  • Unu: noi nu suntem sarbi. Punct. Asta apropos de sange-n instalatie. Doi: oamenii din zona zero erau mari fani USR (deh, nu erau stirbi-n gura, erau elite), daca mi-aduc bine aminte. Sa fie sanatosi si sa bage mana adanc, da’ adanc in buzunar. Parcare fericita! Karmaizabici!

  • in cazul razboiului din urc
    dupa citeva zile cam toti ziceau ca rusii au pierdut deja razboiul,
    ca daca nu l- au terminat in…3 zile, ca minunile, …daia!

    • @Online
      in 2019 era iliescu internat la elias si treceam in fiecare zi cu tramvaiul pe langa spital.Jur ca m-am rugat sa traiasca.il merita acest popor cu caricatura lui de justitie si safteaua facuta pe viata lui cu americanii

  • China n are nimic cu americanii, acum,
    …acum,
    ci cu taiwanezii.

    cei care sint vazuti ca…tradatori, prin ochii chinezilor, sint taiwanezii.

    …rabdare.
    taiwanezii sint ca si papati. tre sa mai treaca doar timpul aferent procedurii, insa atat.
    _____
    va indreptati atentia catre chinezi, insa chinezii au atentia indreptata catre taiwanezi.

    • pornim de la faptul ca chinezii sint strategi capabili,
      dupaia mai vedem noi cum asezam celelalte piese…

    • @Online
      nu va iesi nimeni din bucuresti la protest.aici e paradisul bugetarilor.mai mult de jumatate lucreaza la stat.empatie=0 pentru ei incepand cu soramea.nu exista exceptii.un compromis aduce alt compromis.deocamdata bucurestiul e in faliment

    • @Online
      sa iti mai spun un secret…cu rachete…astia au cumparat rachete…sa incerce sa traga un patriot intr-un avion american britanic canadian…se dezactiveaza rachetutza…s-a mai intamplat…nu e sf…

    • @Online
      SUN TZU
      5. Ca regulă generală, în bătălie foloseşte forţa normală,pentru a angaja lupta; foloseşte forţa extraordinară pentrua cuceri victoria.
      6. Resursele celor ce sunt experţi în utilizarea forţelorextraordinare sunt la fel de nemărginite ca cerul’ şipământul, la fel de inepuizabile ca apa marilor fluvii.
      11. În luptă există numai forţa normală şi forţaextraordinară, dar combinaţiile lor sunt nelimitate; nici unspirit omenesc nu le poate sesiza pe toate.

      • creca Sun Tzu a scris ce a zis mai sus dupa ce a baut o bere cu Lao Tzu :))

        forta extraordinara e ‘forta Anotimpurilor’ :)), iar cind vb despre resuresele expertilor in utilizarea fortei extraordinare o da in…Dinamica Curcubeului :)))

        • @Online
          „nici un spirit omenesc nu le poate sesiza pe toate”

          • Asa e, mintea unui om nu le va putea sesiza pe toate, insa Inima daruieste…suficienta …recunoastere 🙂

          • @Online
            Observ Ca Te Pasioneaza Subiectul.
            Uite Inca Un Secret.Trebuie Sa Stii Sa Citesti.Sa Intelegi.
            Sun Tzu „Există cinci metode de a ataca prin foc.Prima,este să dai foc personalului;a doua,să dai foc depozitelor;a treia,să dai foc materialului;a patra,să dai foc arsenalelor şi,a cincea,să foloseşti proiectile incendiare”.
            Chang Yu „Toate atacurile prin foc depind de condiţiile atmosferice”.
            Usor de inteles.Conditiile Atmosferice Sau Heaven Condition Nu Depind De omuletzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *