Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Klaus Iohannis și Răvășitoarea – o nouă excursie de lux peste hotare

Joi, 22 septembrie 2022, ora 19, Klaus Iohannis i-a întîlnit pe românii de pe Coasta de Vest a SUA.
Formularea mea e mai degrabă metaforică decît exactă.
Nici un Conducător din Istorie nu poate spune că s-a întîlnit cu o întreagă comunitate de cetățeni de proporțiile celei întruchipate de românii de pe Coasta de Vest a SUA.

Mai întîi că ei sînt prea mulți pentru a se putea vorbi de o întîlnire a cuiva cu toți.
Ar fi nevoie de cel puțin un stadion de Liga Campionilor.

Apoi, românii de pe Coasta de Vest, ca și polonezii, ca și mexicanii de pe Coasta de Vest, sînt prea ocupați cu cîștigarea pîinii de fiecare zi ca să se intereseze dacă nu cumva a venit în zonă vreun ștab din România, care ar vrea să se întîlnească cu ei.

Mulți dintre românii de pe Coasta de Vest, ca și alți mulți români stabiliți de mai multă vreme în străinătate, sînt mai interesați să se întîlnească cu Primarul San Francisco de care depind o mare parte din aspectele vieții noastre cotidiane, decît cu un lider politic venit din România.

În aceste condiții, de 32 de ani, de cînd a apărut și s-a manifestat Inițiativa politică trecută în Programele unor vizite de ștabi peste hotare sub titlul Întîlnire cu membri ai Diasporei, în realitate e vorba de întîlnirea Ștabului cu reprezentanții românilor din localitatea sau zona respectivă.
În toate cazurile o întîlnire inutilă, de rutină, pe care Ștabul a ținut s-o bifeze.

În cazul acțiunii întreprinse de Klaus Iohannis, reprezentanții au fost rezultatul efortului depus de ambasada României în SUA. Bogdan Iacob de la InPolitics.ro și a pus sursele la lucru și a aflat că într-adevăr a fost vorba de un efort. Ambasada n-a avut habar de ce români sînt pe Coasta de Vest (nici n-avea cum, e prea mare distanța și noul ambasador, Andrei Muraru a fost ocupat cu mutarea în noul și luxosul sediu de la Washington al ambasadei). Prin urmare Ambasada a trimis adrese diferitelor instituții și companii de pe Coasta de Est pentru a face ele rost de români care să vină la întîlnirea cu Klaus Iohannis. Altor români, realmente interesați de întîlnire, le-a fost refuzat accesul. Mai mult ca sigur de teama să nu facă altceva decît să stea liniștiți la locurile lor. Doamne ferește, să-i pună o întrebare Faraonului de Sibiu! Relatările de la fața locului dau seamă de o plictiseală ucigătoare. Întîlnirea a avut loc în luxoasa sală de bal a nu mai puțin luxosului hotel Ritz Carlton din San Francisco. Excepție făcînd că au respirat atmosfera unui hotel pentru multimiliardar, cei două sute de invitați nu s-au ales cu nimic.

Klaus Iohannis a ținut un Discurs în care s-a lăudat cu ce a făcut România pentru cerealele ucrainene, dînd curs unui tic al liderilor Coaliției de la București, care se referă la prietenia româno-ucraineană și cînd trebuie și cînd nu trebuie, așa cum liderii politici comuniști se refereau la prietenia româno-sovietică și atunci cînd trăgeau apa la toaletă.

Cînd te întîlnești cu români aflați la o asemenea depărtare de țară și mai ales cînd ești primul președinte care-i vizitează după 17 ani, cît a trecut de la vizita lui Traian Băsescu, nu le ții un discurs despre Războiul din Ucraina și despre cît de bine guvernează Nicolae Ciucă. Le vorbești ca de la inimă la inimă.
După ce s-a pozat cu cîțiva reprezentați ai românilor, Klaus Iohahnnis s-a retras în luxosul apartament de la nu mai puțin luxosul hotel din San Francisco.

Traseul lui Klaus Iohannis pînă la întîlnirea de la San Francisco a cuprins Participarea la funeraliile Reginei, de la Londra, participarea la sesiunea ONU de la New York. Dacă ne gîndim că el și nevastă-sa au călătorit de la Sibiu pînă la San Francisco cu un avion privat (cu un avion de linie ar fi fost imposibil ca Răvășitoarea să-și ia toate rochițele pe care și-a propus să le îmbrace), costurile călătoriei au fost uriașe. Banii au venit de la Bugetul Președinției, recent crescut de la Guvernul Ciucă, bani de la Bugetul de stat alimentat de taxele și impozitele noastre.

În debutul întîlnirii Klaus Iohannis a spus:

„Sunt foarte bucuros că avem ocazia să ne vedem în această seară, aici. De aceea am venit împreună cu Carmen aici, la San Francisco, să ne întâlnim. Este singurul motiv al deplasării mele pe Coasta de Vest.”

Aiurea!
Klaus Iohannis și nevastă sa au simțit nevoia unei noi excursii de lux pe banii statului. Călătoriile cuplului în străinătate mărturisesc o vădită preocupare a merge pe banii noștri în locuri rîvnite de Carmen Iohannis pentru a se putea făli la întoarcere, în fața partenerelor de bridge de la Sibiu, cu poze făcute împreună cu soțul la locurile respective. În cazul excursiei pe Coasta de Vest a Americii și-a spus cuvîntul și nevoia lui Klaus Iohannis de a-o alina pe Răvășitoarea pentru suferința crîncenă produsă de faptul că n-a putut purta la funeralii o rochiță scurtă.

Ar fi fost o excursie fără nici un moment deosebit dacă n-ar fi fost cuvintele măgulitoare ale ambasadorului Andrei Muraru la adresa Răvășitoarei:

„Mulți dintre invitații cu care am vorbit mi-au spus că se bucură de prezența dumneavoastră, dar parcă și mai mult de întâlnirea cu prima doamnă, Carmen Iohannis.”

Al dracului Bibicu!
Și-a dat seama că, la fel ca în cazul cuplului Elena – Nicolae Ceaușescu, nu rentează să-l lingușești pe El. El e obișnuit cu lingușelile. Dacă o lingușești pe Ea, ai mult mai multe șanse primești o friptură mai mare decît dacă-l lingușești pe El. Parcă o și văd pe Răvășitoarea, după ce și-a dat jos rochița cu umeri goi, în apartamentul de lux, zicîndu-i lui Klaus Iohannis:
– Băiat bun, Alexandru Muraru, cred că merită un post mai bun. Ce-ai zice de unul de ministru de Externe?

N.B. Ursula von der Leyen învinsă la scor la alegerile din Italia!
Despre rezultatele alegerilor din Italia am vorbit la Jurnalul meu video. Titlul spune totul despre opinia mea, diferită de a posturilor Tv de partid și de stat de la noi. Toate au văzut în moment Victoria fascismului în Italia. Eu am văzut, potrivit titlului dat Jurnalului meu video, altceva: Ursula von der Leyen învinsă la scor la alegerile din Italia!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

10 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis și Răvășitoarea – o nouă excursie de lux peste hotare”

  • Am vazut ca i ati criticat (in sfarsit) pe cei de la EVZ & Dan Andronic. Avem mai multe asteptari de la acest brand media. Urmaresc de mai multa vreme alunecarea, pe o panta descendenta, a nivelului de prezentare a stiriilor de actualitate si nu numai. Mirel Curea are limitele lui. De la Dan Andronic toata lumea astepta mult mai mult. Se pare ca tabaceala de la dna, a lasat urme. Ce nu ne face mai puternici s ar putea sa ne ‘ngroape. Cooptarea lui Turcescu si Cristache au adus prospetime si valoare. Sa vedem, daca sunt receptivi la critici si pot sa se indrepte?

  • Ca veni vorba: As ordona, daca as avea competenta administrativa (Doamne, de as avea-o!!!!!) un cotrol financiar prin care sa se constate:
    – ce sume S-AU /SE si SE VOR mai cheltui cu navetele (diverse autovehicole, SPP, etc) saptamanale la Sibiu si „zurück” ale chiriasului din Cotroceni (sa se tina cont si de ingreunarea traficului de sfarsit de saptamana de catre coloana oficiala!)
    – Cat au costat ( si, sigur vor mai costa!) excursiile de lux (de Ritz!!!) ale aceluias chirias, pus in balanta cu profitul (nu pentru el, ci pentru tara, pe a carei bani huzureste!). Si apoi: cam ce s-ar putea face cu acesti bani, pentru cei care nici „economisitul” nu mai ajuta la nimic.
    PS. Ma gandesc: oare or fi facand acesti „traveler”, in Ritz, dus impreuna si doar la doua zile, sa economiseasca apa, ca in California este seceta mare!…Poate tot pentru dus merge, saptamanal, la Sibiu…(mai stii…)

  • Maestre, jur că mă țin cu mâna de burtă de râs!
    Apropos de Ritz Carlton din San Francisco unde s-a cazat Iohannis e un cântec celebru, sunt sigură că-l știți „Puttin’ on the Ritz”
    *

    „If you’re blue, and you don’t know where to go to
    Why don’t you go where fashion sits?
    Puttin’ on the Ritz!
    Dressed up like a million-dollar trooper
    Trying hard to look like Gary Cooper (super-duper!)
    Come, let’s mix where Rockefellers walk with sticks or umbrellas in their mitts
    Puttin’ on the Ritz!
    *

    (Dacă ești trist și nu știi unde să mergi
    De ce nu te duci unde stă moda?
    Mergi la Ritz!
    Îmbrăcat ca un tip de un milion de dolari
    Încercând din greu să arăți ca Gary Cooper (super-duper!)
    Haide, hai să amestecăm unde se plimbă Rockefellerii cu bastoane sau umbrele în mănuși,
    Mergi la Ritz!)
    *
    Expresia „Puttin’ on the Ritz” înseamnă când cineva își ia un aer superior, ostentativ, o persoană care vrea să pară a fi ce nu e.
    Se potrivește mânușă cu Iohannis!
    De unde draq să știm noi ce a câutat Iohannis tocmai acolo, în San Francisco? Că el nu dă interviuri la presă.
    *

    Italienii au arătat că sunt hotărâți, au ieșit masiv la vot. Procentul a fost în jur de 70%! Coaliția de dreapta a învins!
    Probabil că dacă s-ar organiza acum un referendum pentru ieșirea din UE procentul ar fi tot de 70%.
    Tot ce s-a întâmplat în ultimii trei ani a dus la acest rezultat – restricțiile drastice din pandemie, oprirea turismului, criza energetică. Dar ce i-a supărat cel mai tare a fost aroganța oligarhiei de la Bruselles.
    Ursula a pretins că știe ea ce e mai bine pentru poporul italian.
    Meloni le-a spus: „Italia marchează drumul către o nouă Europă a națiunilor libere și suverane” iar oamenii s-au grăbit să dea steagul UE jos și să-l pună pe al Italiei.

  • Excelenta viziune, as adauga fiind din Sibiu: doamna este profesor activ la liceu, cine o invoieste si pe ce baza? In plin an scolar?

  • Pe cine mai intereseaza idiotii astia doi provinciali?….

  • A comenta ceva despre vizita Lui in America reprezintă o bătaie de joc ka adresa Dvs și a celor care întâmplator citesc ce scriu

  • Referitor la articolul de azi, sa va lamuresc cum stau lucrurile: pe romanii din hamerica ii doare fix in gaura curului, ba chiar nici acolo, de vizita inaltimii sale, herr, mister, mosiu, neneaca linge blide de Sibiu.CLAR? Asta nu merita un scuipat, asa ca sa ma slabeasca cu vizitele lui pe banii trimisi acasa de romanii . De cind e „ales” o tine din vacanta in vacanta cu tzoapa dupa el. Ziceati de Londra…S-a dus ca lelea, rochia ca rochia, da’ la par arata de parca mergea sa spele geamurile pe undeva…asta chiar nu are o persoana pregatita sa o sfatuiasca cu ce si cum sa se imbrace sau sa se prezinte? Bun, n-ai, da’ nu vezi, esti chioara, proasta care-i problema? Nu vezi cum se imbraca si se prezinta altii? Te mai miri c-au poreclit-o aia de la nato „pantera roz”…Unii oameni nu-s realisti cind vine vorba de propria persoana.Inca au libelule la cap si cind se uita in oglinda nu se vede, vede pe altcineva ca altfel nu-mi explic cum te poti prezenta ca Zuza nebuna la fel si fel de intruniri si paranghelii. Eu as vrea sa-l intrebe cineva pe nea, herr asta, care a fost de fapt scopul vizitei in hamerica? Ce anume a avut de rezolvat pt Romania si ce a rezolvat de fapt? Ca s-a pozat cu geriatricu’ bidinel, nu raspunde intrebarilor puse..,.Ce-a cautat acolo? Cit a costat plimbareala si cit ne va costa in viitor ce-a semnat el pe acolo? Ce-a semnat de fapt? Pt ce? Cite miliarde mai dam pe geam pt mofrturile strainilor si pt a-si mentine herr prieteniile in caz ca-l baga serviciile prin tribunale pt timpeniile facute…Cine e in stare sa-l intrebe? Exista vreun jurnalist cu cojones sa-l ia la intreabari? Poate olteanu’ Tuca sa mearga la Cotroceni si sa afle? Sau altu”…Aia e.

  • Comentariul ce urmeaza e pt articolul de ieri…ala cu consilierii.Nu stiu de ce procedati asa cu rubrica de comentarii,la ce foloseste?

    Domnule Cristoiu, ideea de a avea „consilieri” atunci cind ocupi o functie inalta, cum e cea de presedinte al unei tari, inseamna ca ala care primeste postul de „consilier” e specialist intr-un domeniu vital pt tara…inseamna ca pregatirea lui o depaseste pe cea a presedintelui de tara, care presedinte e ales si care nu prea e specialist nici in meseria de baza pe care si-a ales-o, e doar un oportunist sau de-o ambitie ilogica de-a fi si el „ceva” mai mult decit altii. Cine-l alege pe presedinte nu face subiectul articolului si dupa cum s-au lamurit unii mai recent, eu m-am lamurit imediat dupa ’89, ca presedintii „alesi” sint doar niste marionete, niste papusi hidoase minuite de cei ce i-au prins cu ceva slabiciuni. „Consilierul”prin definitie „sfatuieste”, „da sfaturi” si e musai expert in domeniul lui activitate.La noi sint „experti” in dat din gura. S-a ajuns ca-n hamerica unde unii se lauda ca la 20 de ani erau deja „manageri”. Daca cineva stie cum e scoala in hamerica, va intelege repede ca la 20 de ani nici daca dai cu tunu’ nu poti fi :manager” in adevaratul sens al cuvintului.Una ca n-ai scoala suficienta, n-ai experienta de munca, iar experienta de viata si munca nici atiti. Am lucrat cu o fufeta, 23 de ani, care se lauda ca ea la 19 ani era deja manager. Adica lucrase si ea la Walmart unde aranja shlapii in raft, sau sorta rosiile stricate din cutii si numara legaturile de patrunjel pe care trebuia sa le duca la vinzare.Apoi, in cuvintele ei, dupa ce-a capatat experienta avansata(8 luni) ca manager unde a facut totul perfect si-a marit vinzarile cu 95%(ca asa le place sa vorbeasca pe aici, in procente), s-a reprofilat si a ajuns soferitza pe stivuitor intr-o fabrica care face componente pt industia de automobile, dupa care a renuntat si la asta ca era sub nivelu’ ei, si a venit sa ne futa creierii in companie de aviatie…N-a rezistat nici aici, n-a prins anul si a plecat coordinatoare la alta fabrica unde se fac piese pt masini…ce vreu sa spun, cind una din asta umbla leandra si chiar crede in mintea ei limitata ca a invatat ceva si ca e capabila sa faca ceva cap-coada,aceeasi lunatica se vede mai presus de restul lumii si va da din coate sa prinda titluri cit mai pompoase. Am intrebat-o daca considera sa mearga la scoala sa invee ce-i ala management. Stiti ce-a raspuns?Ca ea n-are nevoie de scoala, ci doar de experienta…Sa te fereasca sfintii sa ajunga si sistemul medical condus dupa astfel de idei nastrujnice, cica scoala nu mai inseamna nimic, ci experienta…ca si tembelu ala de Musk care are o echipa HR de cacat…ei nu vor ingineri scoliti, ci persoane cu idei deosebite…atunci de ce se mai mira ca le pica rachetele trimise aiurea? Asa si cu consilierii la noi. Cine-si imagineaza ca poate sa fie orice si nu-si intelege limitele si capacitatea intelectuala, se baga in fata ca n-are nimic de pierdut.Oamenii de genul asta n-au scrupule, nu le pasa de vreo reputatie, ei profita de moment. Apoi mai e un aspect important cind vine vorba de cum sint selectati si de catre cine-s selectati asa zisii „consilieri”…asta e o problema delicata pe care multi o evita…uitati-va la autisticu’ national nr 1. In imbecilitatea lui credeti ca si-ar lua ca si consilieri pe cei ce au cu adevarat o pregatire si inteleg domeniul de activitate pt care s-au pregatit? Asta alege pe unii si mai prosti decit e el ca sa nu-i faca competitie. Uitati-va cine-i tine trena, cine e „vorbitoare” de serviciu sau consiliera prezidentiala…intotdeuna o femeie. Nu am nimic impotriva promovarii femeilor, dimpotriva femeile sint cu mult mai organizate si disciplinate in general vorbind, dar cind pui ca „vorbitoare” o Madalina Dobrovolschi, iar consiliera duduia Delia Dinu, sa ma ierte Dumnezeu da e clar ca nea presedintele are mintea in alte parti decit la tara…nu in sensul ca i-ar zbura ochii, ca-i impotent amaritu’, in sensul ca nu vrea sa-i spuna cineva pe sleau ca-i dus cu pluta, vrea supunere totala si el sa fie piua intii…Romania nu are nici consilieri prezidentiali de incredere, experti in vreun domeniu nici atit, nu avem nici politicieni in care sa-ti pui vreo nadejde, toti sint acolo unde sint pt binele propriu, pt imbunatatirea CV-ului si nimic altceva.Romania e in deriva de mai bine de 30 de ani, iar cu indivizi in functii sus puse, alesi dupa criterii de prietenie, rudenie, incuscrire, s.a.m.d., nicidecum dupa criteriul competenta si onestitate, Romania nu mai e stat nici independent, nici suveran si nici un stat pe care-l vezi dezvoltindu-se…tot ce am avut e dus, e dat moaca de la pamint si resurse naturale (bunul cel mai de pret), pina la inteligenta(inventii, idei,forta de munca pregatita si disciplinata)…astea-s acum proprietati ale occidentului…As vrea tara mea inapoi cum era cindva.Uitati-va pe you tube si-o sa vedeti ca politicienii romani aveau demnitate, prestanta deosebita oriunde mergeau.Cind vad clipuri din trecut de la diverse intruniri prin strainatate, sedinte de lucru si ce mai e publicat, incep sa cred ca toti politicienii nostrii, ambasadorii, fel si fel de consilieri si directori de intreprinderi, isi iubeau pamintul natal si chiar puneau umarul la constuirea unui viitor pt urmasii lor. Azi avem alde herr ciolhanitu’, cu a lui tzopirlanca…apropos s-a dus iar prin hamerica, de data asta cu vreo doua rochii albe, sub genunchi…ce-o fi patiti doar ea stie…dar tot a trebuit sa-si dea in peticel…nu intelege ca a purta sandale unde-ti expui degetele de la picioare, e permis in viata ta particulara, in cercul tau de amici, familie, plombari cu inestimatu’ sot s.a.m.d., cind te duci la intilniri oficiale nu te duci sa-ti arati pedichiura oricit de bine ar fi facuta pt ca e vulgar si lipsit de respect. Las la o parte faptul ca nu toate femeile sint inzestrate de la natura cu o forma estetica a degetelor de la picioare, daca te duci si-ti expui labele de ratza si iti imaginezi ca i-ai dat gata pe toti, inseamna ca e ceva defect la mansarda…nu se prea invirt rotitele cum trebuie,sint neunse de mult timp…Asa ca un „consilier” angajat dupa criteriul competenta si pregatire, poate ar fi fost in stare sa-i vorbeasca „cocoanei” in asa fel incit sa inteleaga si mneaei despre ce e vorba cind isi insoteste duduiu la plimbare prin strainatate…Sa ma ierte Dumnezeu, da’ niciodata, niciodata n-am simtiti atita sila la adresa cuiva cum simt la adresa idiotului asta de asa zis presedinte „ales” cica de popor. E o rusine nationala si el, si consoarta, si cireada de consilieri si vorbaretze prezidentiale…te mai miri cum e posibil sa fie pusa sub scoarta teresta ditamai tara plina de resurse si cu oameni care ar putea face multe pt tara lor si nu pt tarile de adoptie pe unde au fost primiti…Conducerea Romaniei e o rusine nationala,e dezgustator nivelul scazut la care s-a ajuns, inacceptabil si nemeritat. Aia e.

    • @Se știe
      Mă bucur să vă citesc de câte ori scrieți. De-abia acum înțeleg că o radiografie făcută pentru comportamentul cuiva – președinte, soție de președinte sau stivuitor de produse într-o hală – nu se face decât cu un limbaj izvorât din scârba pe care o ai când scrii despre ei. Numai când lauzi îți vin cuvinte frumoase, dar doar atunci. Mă bucur că (ne) scrieți. După ce vremelnicii ăștia vor pleca, voi putea spune că am văzut scris adevărul despre ei, niște nimicuri. Cu aceeași apreciere, E.S.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *